جامعه

هلال احمر در ۴۵ سالگی انقلاب؛ از ارتش ۲.۸ میلیونی تا افتخارات بین‌المللی

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر برخی از دستاورهای جمعیت هلال احمر در سال‌های پس از پیروزی انقلاب را تشریح کرد.

اشکان موسوی در گفت‌وگو با تیتر اول درباره دستاوردهای جمعیت هلال احمر در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تشکیلات رسمی امدادی در سال ۱۳۵۰ به صورت منظم با عنوان اداره مرکزی امداد کل آغاز به فعالیت کرد. جمعیت هلال احمر در هر چهار مرحله پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی از مراحل مدیریت بحران نقش دارد و عمده وظایف جمعیت در این مراحل از جمله ارائه خدمات امدادی در هنگام بروز سوانح طبیعی مثل سیل و زلزله و … در داخل و خارج کشور بر عهده سازمان امداد و نجات است. همچنین بعد از انقلاب اسلامی، بخش نجات نیز به وظایف جمعیت هلال احمر اضافه شد و سازمان امداد و نجات شکل گرفت.

رشد چشمگیر تشکیلات و تجهیزات هلال احمر ایران

وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد میزان تشکیلات و تجهیزات امداد و نجات پس از سال ۵۷ رشد چشمگیری داشته است؛ ادامه داد: پیش از انقلاب هیچ شعبه امدادی در کشور وجود نداشت اما درحال حاضر ۶۱۰ شعبه فعال در کشور داریم و در گذشته تنها یک مرکز کنترل فرماندهی درکشور ساخته شده بود اما این تعداد در سال‌های پس از انقلاب اسلامی به ۳۴ عدد رسید که از تعداد استان‌های کشور نیز بیشتر است. همچنین در سال‌های پیش از انقلاب ۳۰۰۰ امدادگر در کل کشور خدمت می‌کردند اما امروز تعداد آنها به ۷۳ هزار نفر رسیده است.

موسوی درباره امکانات و تجهیزات جمعیت هلال‌احمر نیز گفت:‌ تعداد بالگردهای جمعیت هلال احمر در سال‌های قبل از انقلاب تنها به دو عدد خلاصه می‌شد اما در حال حاضر ۲۳ بالگرد در جمعیت آماده خدمت‌رسانی هوایی هستند. همچنین خودروهای امداد و نجات نیز پس از انقلاب اسلامی تهیه شدند که تعداد آنها در حال حاضر ۴۶۷ دستگاه است. همچنین در گذشته تنها ۴۰ آمبولانس داشتیم ولی الان تعداد آمبولانس‌ها به ۱۰۶۲ دستگاه رسیده است.

وی اظهار کرد: تعداد خودروهای فرماندهی نیز از  دو دستگاه به ۳۳ عدد و تعداد شناورها و قایق ها از شش فروند به ۱۳۶ فروند افزایش پیدا کرده است. همچنین تعداد اتوبوس آمبولانس‌ها از یک دستگاه به ۱۶ دستگاه رسیده و تعداد خودروهای سنگین مانند کامیون، اتوبوس و تریلی‌ها نیز از ۳۱ دستگاه به ۵۱۴ دستگاه افزایش پیدا کرده است. این نکته نیز قابل توجه است که در سال های قبل از انقلاب هیچ موتورسیکلتی در اختیار نیروهای امدادی نبود اما در حال حاضر ۶۸۸ موتورسیکلت امدادی برای خدمت رسانی به مردم عزیزمان در حوادث مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هلال احمر در ۴۵ سالگی انقلاب؛ از ارتش ۲.۸ میلیونی تا افتخارات بین‌المللی

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ۲۶ انبار امدادی در کشور وجود داشت اما پس از انقلاب تعداد آنها به ۵۷۲ عدد رسید.

موسوی همچنین با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر در حوادث مهم کشور گفت: در کشور ما حوادثی مانند خروج قطار از ریل، حادثه پلاسکو و متروپل نیز رخ داده که جمعیت هلال احمر نیز در کنار سایر ارگان‌ها به آسیب‌دیدگان خدمت‌رسانی کرده است.

وی با اشاره به حادثه حریق و ریزش ساختمان پلاسکو در بهمن ماه ۱۳۹۵ افزود: نیروهای هلال احمر در طول عملیات پلاسکو، شبانه روزی فعالیت کرده و برای نجات جان افراد و خارج کردن شهدا تلاش کردند و حتی در این راه ریسک خطرات احتمالی را به جان خریده و برای دستیابی به محبوسین وارد تونل های خطرناک شدند.

 مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر درباره حادثه متروپل در دوم خرداد سال ۱۴۰۱ نیز گفت:‌ حوالی ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه ظهر بخش هایی از ساختمان ۱۱ طبقه تجاری ادارای در آبادان معروف به برج دوقلوی متروپل در منطقه ته لنجی فروریخت.در این عملیات، ۲۷۵ نفر در قالب ۶۷ تیم به آسیب دیدگان  کمک کردند. این حادثه متاسفانه ۴۲ کشته و ۳۷ مصدوم برجای گذاشت. در این عملیات از ۵۴ دستگاه خودروی عملیاتی و ۲ فروند هلی کوپتر استفاده شد.

موسوی با اشاره به حوادث هوایی کشور اظهار کرد: هلال احمر در حوادثی مانند سقوط هواپیما ۷۴۶ آسمان، سقوط پرواز ۳۷۰۴ آسمان و سقوط هواپیمای بوئینگ هواپیمایی اوکراین نقش به سزایی داشته و در محل های حادثه به جستجو، تفکیک و انتقال اجساد به پزشکی قانونی پرداخته است.

به گفته مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر، این جمعیت  در سایر حوادث مانند حریق جنگل ها، جستجوی کوهنوردان مفقودی، امداد در حوادث تروریستی و امداد در حوادث معادن کشور نیز نقش به سزایی داشته است.

پوشش امدادی سوانح جاده‌ای کشور

موسوی درباره پوشش امدادی سوانح جاده‌ای کشور گفت: سازمان امداد و نجات یکی از زیر شاخه‌های جمعیت هلال احمر است که در زمینه امداد و نجات در حوادث ترافیکی بر اساس تبصره یک ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب اسفندماه سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی و ماده ۳۰ آئین نامه مدیریت حمل و نقل و سوانح رانندگی مصوب بهمن ۱۴۰۰ هئیت وزیران ایفای نقش می کند.

وی افزود: در ابتدا پایگاه‌های امداد جاده ای هلال احمر در گردنه ها و مناطق صعب العبور جاده های اصلی کشور جهت اسکان، تغذیه و امداد اضطراری مسافران در راه مانده، انتقال و اعزام آنها به مراکز درمانی احداث شد ولی بعد ها جمعیت هلال احمر در چارچوب وظایف انسان دوستانه خود به منظور اجرای سریع عملیات‌های جستجو، نجات و امدادرسانی در حوادث جاده ای اقدام به استقرار پایگاه‌های ثابت و پست‌های موقت و سیار ، به کارگیری آمبولانس و خودروی نجات نیروهای عملیاتی در جاده‌های پرتردد ورودی شهرها کرده است.

هلال احمر در ۴۵ سالگی انقلاب؛ از ارتش ۲.۸ میلیونی تا افتخارات بین‌المللی
امدادگران هلال احمر در سرما

مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر ادامه داد: جمعیت سعی می کند با ایجاد تعداد ۶۸۷ پایگاه امداد و نجات که در تمام آنها خودروی آمبولانس و نجات به همراه ۵ نفر نیروی نجاتگر آموزش دیده حضور دارند؛ در تمام طول سال به حادثه دیدگان سوانح ترافیکی خدمت‌رسانی کند.

به گفته موسوی، از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۰، تعداد عملیات های جاده ای هلال احمر به ۱۹۹هزارو ۱۸۰ مورد می رسد. در این عملیات ها بیش از ۷۷ هزار نفر در محل درمان شده اند و ۱۴۸هزارو۵۰ نفر نیز به مراکز درمانی انتقال داده شده‌اند.

افزایش چشمگیر مراکز درمانی هلال احمر

موسوی درباره مقایسه زیرساخت‌های هلال احمر قبل و بعد از انقلاب اسلامی نیز گفت: تعداد مراکز درمانی داخل کشور از یک عدد به ۳۴ عدد افزایش پیدا کرده است. همچنین ۳۸ داروخانه در ایام پس از انقلاب اسلامی ساخته شده است که قبلا وجود نداشت. در سال های پیش از انقلاب تنها یک مرکز واکسیناسیون ایجاد شده بود که امروز تعداد آنها به ۴۶ عدد در سراسر کشور می رسد. همچنین ۲۰۴ مرکز توانبخشی در کشور به صورت فعال داریم که در گذشته تعداد آنها فقط چهار باب بود. البته این نکته نیز قابل توجه است که هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سه بیمارستان و ۱۴ کیلینیک در خارج از کشور نیز دارد که در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب تعداد آنها تنها یک باب بود.  

وی با اشاره به تهیه و تولید دارو و تجهیزات تخصصی پزشکی نیز گفت: درحال حاضر هلال احمر علاوه بر تولید دارو در سه بخش جامدات، مایعات و آنتی‌بیوتیک‌ها، واردات داروهای تخصصی و غیرتخصصی را نیز برعهده دارد. همچنین تولید و توزیع تجهیزات پزشکی یکبار مصرف و تهیه و تامین دارو و تجهیزات پزشکی و توزیع سراسری یا مویرگی آن نیز بر عهده این نهاد است.

 مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر درباره خانه‌های هلال و و مراکز امور جوانان نیز اظهار کرد: درحال حاضر ۷۰۰۰ خانه هلال در روستاها و محلات ایجاد شده‌اند که در گذشته اصلا وجود نداشتند. در سال‌های پیش از انقلاب ۲۵۰ مرکز تحت عنوان کاخ جوانان فعالیت داشت که در حال حاضر ۱۶ هزار و ۷۷۶  مرکز با عناوین مختلف کانون جوانان، دانش آموزی، دانشجویی، طلاب، روستایی و غنچه های هلال مشغول فعالیت هستند.

افتخارات بین‌المللی هلال احمر ایران چیست؟

موسوی درباره افتخارات مهم بین المللی جمعیت هلال احمر پس از انقلاب اسلامی نیز گفت:‌هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، جزو پنج جمعیت قدرتمند دنیا در پاسخ به سوانح طبیعی و غیرطبیعی است. از جمعیت مسئول پیش نویس مصوبات مجمع عالی فدراسیون سال ۲۰۲۲ بود و از صندوق ملکه شوکن در سال ۲۰۲۲ برای اجرای پروژه توامندسازی جوانان با موضوع کارآفرینی و اشتغال زایی در سازمان جوانان هلال احمر ایران بودجه اختصاصی دریافت کرد.

وی حضور در عملیات های امدادرسانی بین المللی مثل زلزله افغانستان، سیل پاکستان، زلزله ترکیه و مهاجران افغانستانی، تفاهم نامه بین المللی برای فروش محصولات و تولیدات داخلی همچنین دارو و تجهیزات از کارخانه‌های معتبر هلال احمر، قرارداد خرید تولیدات هلال احمر ایران از سوی فدراسیون در مقر لجستیک آن در کشور امارات و … را از اقدامات هلال احمر برشمرد و گفت:‌ جمعیت هلال احمر ایران، تنها جمعیت ملی مسلمان دارای مجوز حضور در عملیات های بین المللی امدادی است.

هلال احمر در ۴۵ سالگی انقلاب؛ از ارتش ۲.۸ میلیونی تا افتخارات بین‌المللی

وی همچنین درباره افتخارآفرینی جمعیت هلال احمر اظهار کرد: دریافت دو مدال هانری دیویسیون و هفت مدال فلورانس و اعطای لوح و نشان فداکاری ترکیه به پاس خدمات هلال احمر ایران در زلزله ترکیه سال ۱۴۰۱ از جمله افتخارات ما هستند.

 مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر گفت: ۶۴ سال از آغاز فعالیت سازمان داوطلبان می گذرد. این سازمان در راستای احیا و گسترش اصل خدمات داوطلبانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر تشکیل شد. در حال حاضر ۱۹۲ جمعیت ملی عضو فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر هستند و جمعیت هلال احمر ایران یکی از این کشورهاست.

ارتش ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارنفری سازمان داوطلبان

موسوی با اشاره به تشکیل سازمان داوطلبان گفت: فعالیت‌های این سازمان از زمان تاسیس یعنی اسفندماه ۱۳۳۸ تا پیروزی انقلاب اسلامی تنها به چند فعالیت از جمله کمک به جذامیان، احداث ساختمان شیرخوارگاه جمعیت شیر و خورشید سرخ تبریز و کمک به حادثه دیدگان بلایای طبیعی و مخاصمات محدود بوده است. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین گذر از هشت سال دفاع مقدس، حضور داوطلبان هلال احمر در عرصه های مختلف اجتماعی و ارکان تصمیم سازی جمعیت هلال مشهود است. حضور این افراد در انتخابات شورای عالی جمعیت، مشارکت گسترده و فعال در برنامه های عام المنفعه، ارتقای شاخص های بهداشتی، درمانی و محدومیت زدایی نشانگر این امر است.

وی ادامه داد: اشاعه و ترویج فرهنگ داوطلبی در جامعه، بسیج توان داوطلبی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، تعامل و هم افزایی با موسسه های مردم نهاد و خیرین از جمله ظرفیت های سازمان داوطلبان است.

موسوی درباره اقدامات هلال احمر مقابله با ویروس کرونا گفت: در زمینه مقابله با ویروس کووید۱۹، چهار هزار و ۱۵۰ عضو مرد و سه هزار و ۴۵۵ عضو زن جمعیت هلال احمر در قالب هزار و ۵۸۳ تیم ثابت و هزار و ۱۹۸ تیم سیار اقداماتی از قبیل توزیع اقلام دارویی، جمع آوری کمک های مردمی، کمک به ضدعفونی معابر و کمک به واکسیناسیون عمومی پرداختند. همچنین امدادگران بیش از یک میلیون ماسک و ۸۱ هزار لیتر مایع ضدعفونی در بین شهروندان توزیع کردند.

انتهای پیام

کارگروه خبری اجتماعی

نویسنده اجتماعی با تمرکز بر مسائل اجتماعی در کشورهای در حال توسعه و تلاش برای ارتقای زندگی اجتماعی در این مناطق.
دکمه بازگشت به بالا