بهترین های کسب و کارعمومی

کدام سبک کابینت آشپزخانه مناسب است؟

بررسی و انواع سبک و مدل های کابینت آماده

کابینت ها علاوه بر کاربردشان نقش اساسی و مهمی در زیبا و چشمگیر کردن فضای اشپرخانه را دارند، و شامل طرح ها و رنگ های متنوعی می باشند شما میتوانید بسته به نیاز و ابعاد اشپزخانه خود و سبک مورد نظرتان کابینت مناسب اشپزخانه تان را انتخاب کنید. در این مقاله میخواهیم بدانیم کابینت مناسب آشپرخانه شما کدام است و انواع سبک و مدل های کابینت آماده را بررسی کنیم.

کابینت مناسب آشپزخانه شما

خوب حالا با این همه مدل مختلف کابینت مناسب آشپزخانه شما کدومه؟ در اینجا می خواهم بهتون کمک کنم تا انتخاب بهتری برای خودتون داشته باشید. خوب اول باید نگاهی به دیگر وسایل کل خونه و آشپزخونه بیاندازید و ببینید بیشتر وسایلتون چه رنگیه؟ مدرنه یا کلاسیک؟ رنگ گاز و یخچال و ماشین لباسشویی و ظرفشویی چطور؟ اصلا آشپزخونه اتون بزرگه یا کوچیک، صد در صد تو هر خونه ای شامل یه کاتالوگ رنگیه از رنگ وسایلی که در آن خونه چیده شده، حالا رنگ دیوارهای پذیرایی رو هم به اینها اضافه کنید، از کاغذ دیواری استفاده کردید یا رنگ؟

کاشی های بین کابینتی و رنگ کف آشپزخونه رو فراموش نکنید که مهم ترین نکته است، یه انتخاب خوب برای دکوراسیون منزل و کابینت آشپزخانه به همین نکات کوچیک بستگی دارد، اگر بخوام تو یه جمله خلاصه بگم کابینت شما باید به دکور خونتون و دکور خونتون باید به رنگ دیوار و کف بیاد تا بتونید چشم هر مهمانی رو به زیبایی های خونتون جلب کنید.

جنس مناسب کابینت آشپزخانه

کابینت ها از اصلی ترین عناصر آشپزخانه هستند و جنس های متقاوتی دارند که هر کدام دارای ویژگی هایی هستند. امروزه تنوع در جنس و طرح کابینت بسیار زیاد شده است و هر سلیقه ای را شامل می شود. جنس کابینت باید با توجه به نیاز و دکوراسیون آشپزخانه انتخاب شود. هر کدام از انواع کابینت ها برای فضای مختلفی به کار برده می شوند. در طراحی یک آشپزخانه حتی می توان دو جنس از کابینت را به کار برد که این کاملا بستگی به سلیقه شما دارد.

ممکن است که این جنس ها را نشناسید و در این باره به راهنمایی نیاز داشته باشید. با توجه به سبک کابینتی که میپسندید، چندین جنس به شما پیشنهاد می شود تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه انواع جنس کابینت که در منازل ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند را بررسی می کنیم:

پیشنهاد میکنم برای آشنایی بیشتر با جنس کابینت و مشاهده مدل های مختلف تا انتهای مطلب با ما باشید.

کابینت مناسب آشپزخانه کوچک

همانطور که میدانید طرح کابینت آشپزخانه در بزرگتر به نظر رسیدن فضای آشپزخانه تاثیر به سزایی دارد، بهتر است برای آشپزخانه های کوچک از کابینت های های گلاس که در زمره کابینت های مدرن می باشد، با رنگ روشن استفاده کنید، زیرا این مدل کابینت ها باعث بزرگ تر به نظر رسیدن فضای آشپزخانه شما می شوند.

اگر طراحی دکوراسیون آشپزخانه کوچک با شیوه ای اصولی و کاربردی انجام شود برای چیدمان وسایل مورد نیاز در آشپزخانه مشکلی نخواهید داشت، خلوت نگه داشتن روی کابینت نیز در بزرگتر نشان دادن فضای اشپزخانه تاثیر گذار می باشد. به طور کل پیشنهاد میکنم مناسب ترین دکور برای آشپزخانه شماست.

کابینت مناسب آشپزخانه بزرگ

قلب هر خانه ای آشپزخانه آن است و زیبا و دلنشین بودن هر قلب نشان دهنده سلیقه صاحب آن خانه میباشد، برای انتخاب کابینت در آشپزخانه های بزرگ شما گزینه های بیشتری را برای انتخاب دارید و می توانید از انواع سبک، طرح و رنگ های کابینت استفاده کنید. انتخاب دو رنگ برای کابینت در صورتی که مکمل یکدیگر باشند به زیبایی یک اشپزخانه با فضایی بزرگ می افزاید و فضا را دلپذیر و چشمگیر نمایان میکند.

انواع کابینت

کابینت ها به سه دسته کلاسیک و مدرن و نئوکلاسیک تقسیم میشوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

·        کابینت های کلاسیک

از قدیمی و سنتی ترین نوع کابینت، شناخته شده است و جنس مورد استفاده در آن غالبا چوب است که جلوه ای از هنر و زیبایی برگرفته از طبیعت در آن موج میزند، کابینت های کلاسیک خود به سه مدل شامل کابینت چوب، کابینت روکش چوب (طرح چوب) و کابینت ممبران (وکیوم) دسته بندی می شوند.

کابینت چوب

کلاسیک ترین و محبوب ترین کابینت موجود در میان کابینت ها این نوع دکور می باشد از مهم ترین خصوصیات کابینت چوب دوام بسیار طولانی آن است که بعد از سالها استفاده با فراوری های متداول ایجاد شده در صنعت کابینت سازی و رنگ میتوان کابینت های فرسوده و یا قدیمی را همانند روز اول نصب کابینت ارائه کرد. این نوع کابینت شامل ستون سر ستون، تاج و زیر چراغ ابزار خورده، گل های منبت ماری شده می باشد. کابینت چوبی از قدیمی ترین مدل های موجود در بازار است و از سالیان خیلی دور دکور خانه های لوکس و لاکچری بوده است.

کابینت روکش چوب (طرح چوب)

دربهای با مغز ام دی اف می باشد، که به وسیله دستگاه و طی حرارت، ورق روکش چوب بر روی ام دی اف (ایرانی خارجی) پرس می شود. و توسط دستگاه cnc بسته به سلیقه مشتری ابزار میخورد کابینت روکش چوب به علت شباهت جنس و متریالش به چوب دوام بسیار زیادی دارد. از نظر بصری نیز کابینت کلاسیک چوب و کابینت کلاسیک روکش چوب شباهت دو چندانی به یکدیگر دارند.

کابینت ممبران (وکیوم)

درب های کابینت ممبران ام دی اف می باشد که توسط دستگاه cnc ابزار و طرح میخورد و در دستگاه وکیوم به وسیله چسب و حرارت روکش pvc بر روی آن وکیوم می شود. باید توجه  داشته باشید که در طراحی و ساخت کابینت های کلاسیک می توان از تاج، زیر چراغ، ستون، سرستون و گلهای ابزار خورده مختلف استفاده کرد، که سبب چشمگیر و متفاوت شدن این نوع کابینت می شود. کابینت ممبران به نام کابینت وکیوم نیز شناخته می شود.

·        کابینت های مدرن

از نوین ترین و بروزترین و در عین حال ساده ترین کابینت در طراحی، ساخت و اجرا کابینت مدرن می باشد. استفاده از این نوع کابینت در اشپزخانه های کوچک بسیار کاربردی تر از می باشد. تنوع بسیار بالا در انواع ورق و رنگ های گوناگون امکان طراحی تلفیقی با چند نوع ورق و رنگ را در کابینت مدرن میسر میکند.

از دیگر ویژگی های این کابینت که سبب استقبال و خواستنی شدنش نسبت به کابینت های کلاسیک در بازار شده است، ارزان قیمت و مقرون به صرفه بودن کابینت های سبک مدرن در طراحی و ساخت می باشد. کابینت های مدرن خود به سه مدل به نام های، کابینت های گلاس، کابینت فوق برجسته، کابینت ملامینه دسته بندی می شوند.

کابینت های گلاس

این نوع ام دی اف دارای روکشی براق و مات در رنگ و طرح های مختلف می باشد که میتوان به روکش اکرولیک، پلی گلاس، پلی لاک اشاره نمود. ورق های ام دی اف روکش های گلاس به صورت خارجی و ایرانی در بازار موجود می باشد. که به علت گران قیمت بودن ورق های اروپایی همانند نیمن المان و… تمایل مشتریان بیشتر به سمت ورق های های گلاس ترک و ایرانی میباشد. فوق العاده مناسب برای آشپزخانه های کوچک.

کابینت فوق برجسته

مغز این کابینت ام دی اف و روکش آن در انواع رنگ ها و طرح های برجسته است که علاوه بر فوق برجسته بودن این نوع کابینت تا حدی ضدخش می باشد یعنی به راحتی نمی توان به آن آسیبی رساند و در زمره مقاوم ترین روکش های موجود در بازار می باشد. کابینت های فوق برجسته در ایران توسط شرکت فرامید تولید می شود گرچه کابینت فوق برجسته توسط برندهای خارجی نیز تولید می شود اما به جهت کیفیت و زیبایی بالا محصولات فرامید و تنوع رنگی بالا این محصول و صد البته قیمت مقرون به صرفه تر نسبت به کابینت مشابه خارجی عموم متقاضیان این مدل از برند ایرانی فرامید استفاده می کنند.

سبک‌های مختلف دکوراسیون آشپزخانه کدامند؟ کدام سبک آشپزخانه مناسب‌تر و کاربردی‌تر است؟ ایده‌ال‌ترین سبک دکوراسیون برای آشپزخانه چیست و چطور باید یک آشپزخانه را چیدمان و دکور کنیم تا فضایی زیبا و بهینه داشته باشد؟

آشپزخانه قلب خانه شماست. جایی است که بخش زیادی از زمان خود را در آن می‌گذرانید. آشپزخانه فقط برای پخت‌وپز نیست و اغلب برای دورهمی خانوادگی یا مهمانی کوچک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. دکوراسیون آشپزخانه بسیار مهم است و بهتر است طراحی آن با فکر و دقت انجام شود. زیبایی و کاربردی بودن دو ویژگی مهم هستند که بایستی برای طراحی کابینت آشپزخانه در نظر داشت.

اصولا دکوراسیون آشپزخانه با توجه به دکوراسیون داخلی ساختمان صورت می‎گیرد و بهتر است با آن هماهنگی داشته باشد. در این نوشته سعی داریم سبک‌های مختلف دکوراسیون یا دیزاین آشپزخانه را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

در آشپزخانه سه فعالیت عمده انجام می‌گیرد:

  1. نگهداری مواد غذایی ( یخچال)
  2. شستشو ( سینک ظرفشویی )
  3. پختوپز ( اجاق گاز)

این سه نقطه در آشپزخانه مثلث فرضی کار را تشکیل می‌دهند. مثلث کار با توجه به شکل آشپزخانه ایجاد می‌شود. در طراحی و دکوراسیون هر آشپزخانه‌ای به این مثلث باید توجه کرد.

سبک‌های مختلف آشپزخانه

سبک مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک‌های آشپزخانه در دنیاست. علت اصلی محبوبیت این سبک اجتناب از شلوغی، درهم‌وبرهمی و تزئینات اضافی است. از اصول مهم این سبک کابینت‌های بدون قاب، اجزای براق و ساده با خطوط افقی یا عمودی است. کابینت‌ها معمولاً با دستگیره‌های توکار و گاهی بدون دستگیره طراحی می‌شوند .

صفحه رویه کابینت در این سبک کم نقش و نگار است و کاشی‎های بین کابینت‌ها به صورت ساده و براق انتخاب می‌شوند .یک عنصر اساسی که فضای آشپزخانه مدرن را دوست‌داشتنی‌تر می‌کند، استفاده از چوب برای طبیعی‌تر جلوه دادن فضاست. رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم، طوسی روشن از رنگ‌های اصلی در این سبک هستند.

این نوع آشپزخانه فضایی مانند یک خانه روستایی را ایجاد می‌کند. در این سبک، آشپزخانه دارای فضایی ساده و دوست‌داشتنی است .چوب عنصر اساسی در این سبک است. از رنگ‌های مختلف مانند زرد، قرمز، قهوه‌ای می‌توان در طراحی این نوع آشپزخانه استفاده کرد، فقط باید با هم هماهنگ باشند.

کابینت‌ها، خصوصاً ردیف بالایی برای سهولت دسترسی بدون درب هستند. اجاق گاز یکی از سه راس مثلث کار می‌باشد، بنابراین نقش مهمی در طراحی آشپزخانه دارد. در این سبک از گازهای مبله استفاده می‌شود. استفاده از کفپوش‌های چوبی مانند پارکت، لمینت و یا کاشی و سرامیک‌های طرح چوب، بهترین انتخاب برای اجرای سبک مزرعه است.

طراحی یک شومینه حتی به صورت نمادین و غیرکاربردی با استفاده از آجر، این سبک را کامل‌تر می‌کند. وجود یک میز به عنوان میز کار در این سبک لازم است. یکی دیگر از راس‌های مثلث کار محل شستشو است که بهتر است از سینک سرامیکی با لگن‌های عمیق با ساختاری محکم استفاده شود.

تمرکز اصلی سبک مینیمال فقدان عناصر زیاد و وجود فضایی تمیز و خلوت است. در طراحی یک آشپزخانه مینیمال، از ساده‌ترین اشیا و طرح‌ها استفاده شده و همه لوازم آشیزخانه داخل کابینت‌ها چیده شده است. آشپزخانه مینیمال تک‌رنگ است.

سبک راستیک راحتی و حس “در خانه بودن” را به همراه دارد .وجود الوار، سنگ و وسایل باکیفیت از ویژگی‌های این سبک است. لوازم آشپزخانه آنتیک و قدیمی در این سبک نقش مهمی دارند و حضور یک بخاری دکوراتیو به فضا گرمی می‌بخشد. نوع معماری نیز در این سبک مهم است. دیوارهای سنگی، سقف چوبی و استفاده از آجر نشان از یک آشپزخانه راستیک دارد. وجود کانتر چوبی با گوشه‌های مورب و سینک کلاسیک می‌تواند این سبک را کامل‌تر کند .

استفاده از رنگ‌های گرم با طرح چوب برای کابینت‌ها از خصوصیات سبک راستیک است. به کار بردن متریال دیگری مانند سنگ به جای چوب برای صفحه روی کابینت، یکنواختی را از بین می‌برد. همچنین برای راحتی بیشتر در این نوع آشپزخانه می‌توانید برای پرده‌ها یا درب قفسه‌ها، پارچه را وارد آشپزخانه کنید.

سبک صنعتی جذاب است اما خیلی گرم و صمیمی نیست. آشپزخانه صنعتی چند فاکتور مهم دارد:

-استفاده از رنگ‌های خنثی مانند سفید، سیاه، خاکستری و قهره‌ای یا حتی قرمز

-استفاده از قفسه‌های باز برای کابینت‌ها

-استفاده از قفسه‌های سربی یا فولاد ضدزنگ

-استفاده از سازه‌های صنعتی مانند آجر خام، لوله‌های آب و تیرهای فلزی

-استفاده از بتن در کف، پیشخوان یا دیوار آشپزخانه

سبک تلفیقی ار مجموعه‌ای از عناصر تصادفی ایجاد می‌شود. این سبک گاهی می‌تواند تبدیل به هرج‌ومرج یا فاجعه بصری شود، اما اگر به درستی طراحی شود، آشپزخانه‌ای منحصربه فرد و شگفت‌انگیز خواهد شد. ترفند ایجاد یک آشپزخانه تلفیقی، استفاده از عناصر اصلی سبک‌های دیگر برای طراحی بخش‌های مختلف آشیزخانه است.

در دکوراسیون این آشپزخانه می‌توان از ایده‌هایی استفاده کرد که به آشپزخانه شخصیت بدهد. می‌توان برای ایجاد حسی خوشایند و دل‌پذیر، سبک‌های مدرن و راستیک را با هم ترکیب کرد.

این سبک را می‌توان نزدیک به سبک مینیمال دانست. خطوط مدرن و تمیز، اشکال ارگانیک و مواد طبیعی از شاخصه‌های این سبک هستند. این نوع آشپزخانه بسیار کاربردی است و همیشه ظاهری تازه دارد. رنگ سفید رنگ اصلی آشپزخانه اسکاندیناوی است و نور نقش اساسی در فضای آشپزخانه بازی می‌کند.

چراغ‌های آویز یکی از عناصر اصلی این سبک هستند. از کفپوش چوبی، مبلمان روشن و آثار هنری معاصر دیواری، در این سبک زیاد استفاده می‌شود.

آشپزخانه‌های سنتی با طراحی کلاسیک و ویژگی معماری قرن‌های 18، 19 و 20 میلادی در اروپا و آمریکا شناخته می‌شوند. برخلاف طراحی‌های مدرن که سادگی اصلی‌ترین ویژگی آن‌ها است، در طراحی آشپزخانه‌های سنتی برای شیک شدن آشپزخانه جزئیات و تزئینات زیادی به کار می‌رود. در آشپزخانه‌های سنتی بر خلاف آشپزخانه‌های معاصر، بیشتر از متریال‌های طبیعی مثل چوب سخت و سنگ استفاده می‌شود.

نکات مهم در دکوراسیون آشپزخانه

هر سبکی که برای آشپزخانه در نظر می‌گیرید، موارد زیر را در آن لحاظ کنید:

۱- توجه به مثلث کار

مثلث کار یک مثلث فرضی است و سه راس آن شامل “سینک ظرفشویی”، “اجاق گاز” و “یخچال” می‌باشد. رابطه این سه عنصر در آشپزخانه باید به گونه‌ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آن‌ها زیاد باشد که موجب رفت‌وآمد طولانی شوند و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که موجب تداخل و اختلال در مسیر رفت‌وآمد. در آشپزخانه‌های کوچک چیدمان این سه عنصر ممکن است به صورت خطی انجام شود.

۲- نور و تهویه طبیعی و مصنوعی

برای نورگیری، وجود پنجره ضرورتی ندارد و تعبیه یک نورگیر برای آشپزخانه کافی است. اما اگر پنجره‌ای برای تهویه طبیعی و مستقیم در نظر گرفته شود، یک آپشن مثبت برای آن آشپزخانه تلقی می‌شود .استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود پنجره، ضروری و لازم است.

بهتر است اجاق گاز هیچ‌گاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه نباشد. سینک ظرف‌شویی یکی از بهترین عناصری است که می‌تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب شود، زیرا جریان مستقیم هوا موجب خشک شدن فضای مرطوب سینک ظرف‌شویی می‌شود .

۳- توجه به ترکیب رنگ

ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش‌های مختلف فضای داخلی می‌تواند انتخاب شود. مثلا اگر دکوراسیون پذیرایی تم کِرم-قهوه‌ای دارد، بهتر است از کابینت‌هایی با هارمونی گرم استفاده شود. اگر فضای آشپزخانه‌ کوچک است، استفاده از رنگ‌های روشن و براق مناسب است.

۴- توجه به جنس و متریال

در طراحی دکوراسیون آشپزخانه جنس کابینت‌ها، کف‌پوش و بدنه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در کف‌سازی و بدنه آشپزخانه از مصالح مقاوم در برابر آتش و رطوبت استفاده می‌شود. سرامیک یکی از بهترین متریال‌ها برای این منظور است که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است. در طراحی داخلی آشپزخانه به هیچ وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نمی‌شود .

۵- استفاده از گل و گیاه

استفاده از گل‌ها و گیاهان تزئینی در فضای داخلی آشپزخانه علاوه بر آرامش جسم و روح، موجب تهویه طبیعی فضای داخلی نیز می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا