اقتصادیبهترین های کسب و کار

اردر بوک فارکس چیست؟

اردر بوک (Order Book) چیست و چگونه می‌توان با استفاده از آن معامله کرد؟

اردر بوک یا کتابچه سفارشات، تمام سفارشات در قیمت‌های مختلف و معاملات باز از سوی خریداران و فروشندگان برای یک دارایی را فهرست می‌کند. اردر بوک‌ها، اطلاعاتی مانند قیمت‌های مختلف هر سفارش، حجم کل سفارش‌ها در آن قیمت معین و فاصله بین بهترین قیمت‌های خرید و فروش را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند. از آنجایی‌که اردر بوک‌ها نقش کلیدی در سرمایه‌گذاری دارند، مهم است که بدانیم اردر بوک چیست و چگونه کار می‌کند. پس از آن با بروکر آلپاری آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

اردر بوک یک لیست دیجیتال یا مکتوب، از تمام سفارشات خرید و فروش است. این لیست همچنین تعداد سفارش‌هایی که در یک قیمت خاص ارسال شده‌اند را نشان می‌دهد. سرمایه‌گذاران از اردر بوک‌ها برای تحلیل سرمایه‌گذاری‌های خود استفاده‌ می‌کنند. به عنوان مثال، دانستن قیمت‌ها و حجم سفارشات پشت آن‌ها، نشان می‌دهد که قیمت در کدام جهت یا روند حرکت می‌کند.

فرض کنید می‌خواهید میزان علاقه سرمایه‌گذاران به یک دارایی خاص را تعیین کنید. بنابراین به اردر بوک مراجعه کرده و تمامی سفارشات باز شده، قیمت مربوطه و حجم سفارشات در قیمت‌های مختلف را مشاهده می‌کنید. این اطلاعات به شما ایده خوبی از علاقه معامله‌گران به آن دارایی، احساسات سرمایه‌گذاران و عمق کلی بازار را نشان می‌دهد. همچنین می‌توان از این اطلاعات برای تکمیل تحلیل خود استفاده کرده و در خصوص خرید یا فروش یک دارایی خاص، تصمیم‌گیری کرد.

اردر بوک چگونه کار می‌کند؟

بازارهای بزرگ بورس دنیا، مانند بورس نیویورک (NYSE) و نزدک (NAZDAQ) از اردر بوک دیجیتال برای ثبت آنلاین سفارش‌های باز و سایر اطلاعات مربوط به آن، استفاده می‌کنند. اردر بوک‌ها همچنین نشان می‌دهند که در پشت هر سفارش، چه خریدار یا فروشنده‌ای قرار دارد. برخی از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای مخفی کردن هویت خود در سفارشات از چیزی به عنوان استخر تاریک (Dark Pool) استفاده می‌کنند. استخرهای تاریک، گروه‌هایی از معامله‌گران بزرگ هستند که خارج از اردر بوک یا به اصطلاح در فرابورس اقدام به معامله می‌کنند.

انواع سفارش

هربار که سفارشی ثبت می‌شود، تا زمانی که آن سفارش پر شود و معامله صورت بگیرد، در اردر بوک ثبت خواهدشد. یک سرمایه‌گذار می‌تواند چهار نوع سفارش را ارسال کند. سفارش بازار (Market Order)، سفارش محدود (Limit Order)، سفارش حد ضرر (Stop-Loss Order) و سفارش حد ضرر متحرک (Trailing Stop Order) که اردر بوک تمام این اطلاعات را جمع‌آوری کرده و بر اساس قیمت و حجم به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

سفارش بازار (Market Order):

این سفارش بلافاصله در قیمت فعلی بازار اعمال می‌شود.

سفارش محدود (Limit Order):

این سفارش به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا سفارش‌های خود را در یک قیمت بخصوص قرار دهند تا زمانی که قیمت به آن سطح رسید سفارش انجام شود.

سفارش حد ضرر (Stop-Loss Order):

این سفارش در زمانی که میزان ضرر معامله‌گر به یک حد معینی رسید اجرا می‌شود. در واقع این سفارش میزان ضرر معامله‌گران را محدود می‌کند. دستورهای توقف ضرر برای محدود کردن ضرر سرمایه‌گذار از طریق معامله معکوس خرید یا فروش انجام می‌شود.

سفارش حد ضرر متحرک (Trailing Stop Order):

این سفارش همان سفارش حد ضرر است، با این تفاوت که سفارش حد ضرر را بر اساس یک مقدار دلاری مشخص یا درصدی از سقف یا کف اخیر قیمت (بر اساس اینکه در موقعیت خرید یا فروش باشیم) حرکت می‌دهد.

قیمت پیشنهادی (Bid) در برابر قیمت درخواستی (Ask)

برای هر دارایی که معامله می‌شود، یک خریدار و یک فروشنده وجود دارد که هرکدام قیمت مورد نظر خود را پیشنهاد می‌دهند. قیمتی که خریدار حاضر است بپردازد، قیمت پیشنهادی (Bid) و قیمتی که فروشنده درخواست می‌کند، قیمت درخواستی (Ask) نامیده‌می‌شود.

معمولاً بین این دو قیمت یک تفاوت وجود دارد که به آن اسپرد (Spread) گفته‌می‌شود. اسپرد نشان‌دهنده تفاوت میان قیمت‌های خرید و فروش است و به حجم معاملات بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر حجم زیادی از سفارشات باز در اردر بوک وجود داشته‌باشد، اسپرد پایین‌تر خواهدبود و به مراتب در صورت کم بودن حجم معاملات، ممکن است این فاصله بیشتر باشد.

بروکرها دارایی‌ها را از فروشندگان با قیمت درخواستی خریداری کرده و به خریداران به قیمت پیشنهادی می‌فروشند و از اسپرد این دو قیمت سود می‌برند. اگرچه این تفاوت معمولاً زیاد نیست، اما بازارسازان (Market Makers) روزانه هزاران بار چنین عملی را انجام می‌دهند.

مزایا و معایب اردر بوک

مزایا

  • اردر بوک به تشخیص سنتیمنت بازار در مورد یک دارایی کمک می‌کند؛ اردر بوک با ارائه تعداد معاملات انجام‌شده در قیمت‌های مشخص، سنتیمنت کلی بازار را نشان می‌دهد.
  • اردر بوک به سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد که آیا در یک روند صعودی هستند و یا یک روند نزولی؛ مشاهده سفارشات ارسال‌شده توسط خریداران و فروشندگان در محدوده‌های قیمتی مختلف، به معامله‌گران اجازه‌می‌دهد تا ببینند آیا قیمت در آینده به سمت کاهش بیشتر حرکت می‌کند یا افزایش بیشتر.

معایب

  • اطلاعات اردر بوک ممکن است برای سرمایه‌گذاران بلندمدت کارایی نداشته‌باشد؛ سرمایه‌گذارانی که از اردر بوک استفاده می‌کنند، اغلب معامله‌گران کوتاه‌مدت هستند که معاملات روزانه را انجام می‌دهند یا سرمایه‌گذارانی که به دنبال نقطه مناسب برای ورود به بازار هستند.
  • روندها در اردر بوک می‌تواند به سرعت تغییر کنند؛ اردر بوک به سرعت به‌روز می‌شود و داده‌هایی که مشاهده می‌کنید، به شدت به زمان حساس است. اگر معاملات خود را بر اساس داده‌های اردر بوک انجام می‌دهید، به خاطر داشته‌باشید که داده‌ها ممکن است فقط برای مدت کوتاهی قابل استفاده باشند.

در اردر بوک‌ها اطلاعات متعددی وجود دارد که تمام آنها مورد نیاز معامله‌گران نیست. معامله‌گران در سطوح مختلف نیازهای متفاوتی نسبت به داده‌ها دارند. بنابراین کارگزاران این داده‌ها را در دو دسته داده‌های سطح اول و سطح دوم طبقه‌بندی کرده‌اند. استفاده از این سطوح اطلاعاتی مستلزم پرداخت هزینه‌ای متفاوت، به بروکر مربوطه است.

داده‌های سطح اول (Level I Market Data)

داده‌های پایه بازار به عنوان داده‌های سطح اول شناخته می‌شوند. داده‌های سطح اول تمام اطلاعات موردنیاز برای معامله را در سیستم‌های معاملاتی مبتنی بر چارت فراهم می‌کند. اگر معامله خود را با استفاده از پرایس‌اکشن یا استراتژی مبتنی بر اندیکاتور انجام می‌دهید، داده‌های سطح اول بازار، تمام چیزی است که به آن نیاز دارید. این داده‌ها شامل اطلاعات زیر است:

قیمت پیشنهادی (Bid Price)

بالاترین قیمت ارسال شده، که در آن شخص مایل به خرید آن دارایی است.

حجم پیشنهاد (Bid Size)

تعداد سهام، میزان لات‌ یا قراردادهایی است که سرمایه‌گذاران در قیمت پیشنهادی مایل به خرید آن هستند.

قیمت درخواستی (Ask Price)

پایین‌ترین قیمت ارسال‌شده، که در آن شخص مایل به فروش آن دارایی است.

حجم درخواست (Ask Size)

تعداد سهام، میزان لات‌ یا قراردادهایی است که سرمایه‌گذاران در قیمت درخواستی مایل به فروش آن هستند.

آخرین قیمت (Last Price)

قیمتی که آخرین معامله در آن انجام شده‌است.

حجم آخرین معامله (Last Size)

تعداد سهام، میزان لات یا قراردادهای آخرین معامله را نشان می‌دهد.

داده‌های سطح دوم (Level II Market Data)

اسکالپرها (Scalper) یا معامله‌گرانی که بر اساس تغییرات در نحوه خرید و فروش سایر معامله‌گران معامله می‌کنند، از داده‌های سطح دوم استفاده می‌کنند. این داده‌ها سطوح مختلفی از درخواست‌ها و پیشنهادها را ارائه‌ می‌دهد. این داده‌ها نه‌ تنها بالاترین و آخرین قیمت درخواستی و پیشنهادی را نشان می‌دهند، بلکه درخواست‌ها و پیشنهادها، در سایر قیمت‌ها را نیز نشان می‌دهد.

بالاترین قیمت‌های پیشنهادی (Highest Bid Prices)

این داده‌ها، شامل ۵ تا ۱۵ قیمت از بالاترین قیمت‌هایی است، که معامله‌گران در آن قیمت‌ها مایل به خرید آن دارایی هستند و برای این کار سفارش گذاشته‌اند. این بدان معنا است که شما نه تنها قیمت پیشنهاد فعلی را می‌بینید، بلکه تمام پیشنهادهای کمتر از آن را نیز خواهیددید. در بازار سهام، معمولاً می‌توان یک سنت (Cent) زیر قیمت پیشنهادی فعلی، سفارش درج کرد. در معاملات آتی (Futures) نیز هر قیمت پیشنهادی یک تیک (Tick) پایین‌تر از قیمت پیشنهادی فعلی است. اگر شکاف و فاصله‌ای بین قیمت پیشنهادی فعلی و بعدی وجود داشته‌باشد، معمولاً به این معنی است که آن دارایی می‌تواند اسپرد (Spread) بزرگتری نسبت به سایر دارایی‌ها داشته باشد.

حجم پیشنهاد (Bid Sizes)

تعداد سهام، میزان لات‌ یا قراردادهایی است، که سرمایه‌گذاران در قیمت پیشنهادی مایل به خرید آن هستند.

پایین‌ترین قیمت درخواستی  (Lowest Ask Prices)

این داده‌ها شامل ۵ تا ۱۵ قیمت از پایین‌ترین قیمت‌هایی است، که معامله‌گران مایل به فروش دارایی خود هستند و برای این کار سفارش قرار داده‌اند. شرایط در این سفارش‌ها نیز دقیقا مانند سفارش‌های پیشنهاد خرید است.

حجم درخواستی (Ask Sizes)

تعداد سهام، میزان لات‌ یا قراردادهایی است، که سرمایه‌گذاران در قیمت درخواستی مایل به فروش آن هستند.

داده‌های سطح دوم بازار، اطلاعات اضافی مورد نیاز برای معامله را بر اساس تغییراتی که در پیشنهادات و درخواست‌ها رخ می‌دهد، ارائه‌می‌کند. برخی از معامله‌گران دوست دارند به حجم پیشنهادها و درخواست‌ها نگاه کنند تا ببینند کدام طرف مشتاق‌تر یا قدرتمندتر است و جهت حرکت قیمت در کوتاه‌مدت به کدام سو است.

این تاکتیک معمولاً به این صورت انجام می‌شود که اگر بیشتر معاملات در قیمت پیشنهادی انجام شود، به این معنی است که قیمت می‌تواند در کوتاه‌مدت کاهش یابد، در حالی‌که اگر بیشتر معاملات در قیمت درخواستی انجام شود، قیمت می‌تواند افزایش پیدا کند. این روش‌ همچنین می‌تواند با انواع روش‌های تکنیکال مبتنی بر نمودار (Chart-based strategies) ترکیب شود.

چگونه از اردر بوک برای معامله استفاده کنیم؟

این موضوع بستگی به استراتژی معاملاتی شما دارد. نحوه استفاده از این داده‌ها و نوع تفسیر آن با توجه به استراتژی‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. این داده‌ها تنها جزئیات بیشتری در مورد قدرت و حجم پیش‌سفارش‌های معاملات، ارائه می‌کنند. به عنوان مثال، یک نوع تفسیر داده‌ها می‌تواند این باشد که اگر سفارشات بیشتری در سمت خرید وجود داشت، یعنی انتظار افزایش قیمت در کوتاه‌مدت وجود دارد.

این داده‌ها توسط بروکرها و کارگزاری‌ها ارائه می‌شود. برخی کارگزاری‌ها این اطلاعات را به همراه سایر اطلاعات به صورت کاملاً رایگان در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند، ولی برخی دیگر برای داده‌های سطح دوم مبلغی را دریافت می‌کنند.

اوردر بوک چیست؟ همه چیز درباره Order Book در معاملات رمزارزها

در دنیای معاملات کریپتو که رابطه پویایی بین خریداران و فروشندگان در جایی به نام دفتر سفارش (Order Book) به نمایش در می‌آید، با تعاملات هر دو طرف این ترید صورت می‌گیرد. دفتر سفارش ابزاری است که به طور همزمان سفارش‌های یک دارایی خاص را به تصویر می‌کشد و نشان دهنده عرضه و تقاضای آن دارایی است؛ اما در حالی که تمامی دفاتر سفارش یک هدف را دنبال می‌کنند، حضور آنها در هر صرافی ارز دیجیتال می‌تواند کمی متفاوت باشد. اما Order Book چیست؟ در این مقاله با آموزش اوردربوک، دفتر سفارش اکسچنج ها و نحوه کارکرد آن آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

اوردر بوک چیست؟

اصطلاح دفتر ثبت سفارشات یا Order Book به معنی لیستی الکترونیکی از سفارشات خرید و فروش است. این سفارشات می‌توانند اوراق بهادار و یا هر گونه ابزار مالی باشند، که متشکل از سطح قیمتی است؛ سطح قیمتی میانگین قیمت فعلی محصول یا خدمات در کل بازار است.

اوردر بوک تعداد سفارشات پیشنهاد شده یا ارائه شده در یک قیمت خاص و یا عمق بازار را فهرست می‌کند. دفتر سفارش همچنین مشارکت کنندگان (خریداران و فروشندگان) در بازار را شناسایی می‌کند. این فهرست‌ها به تریدرها کمک می‌کنند که از شفافیت بازار مثل اطلاعات قیمت، موجود، عمق معاملات و غیره استفاده کنند.

اوردر بوک‌ها تقریبا در تمامی بازارهای معاملاتی مانند بورس سهام، کالا‌ها، ارزهای فیات و کریپتوکارنسی‌ها کاربرد دارند. این سفارشات می‌توانند هم به صورت دستی و هم الکترونیکی باشند. با این که دفاتر سفارشات در اصل شامل اطلاعات یکسانی هستند، اما راه اندازی و نصب آنها ممکن است نسبت به منبع، مقداری متفاوت باشد؛ ممکن است اطلاعات خرید و فروش در بالا، پایین، چپ یا راست صفحه ظاهر شود. در Order Book سه بخش وجود دارد: سفارش خرید، سفارش فروش و تاریخچه سفارشات.

سفارش خرید شامل اطلاعات خریداران مانند پیشنهادات، قیمتی که می‌خواهند خرید کنند و قیمت توافق شده است. اطلاعات سفارش فروش نیز مانند اوردر خرید است و تاریخچه سفارشات بازار نیز تمام تراکنش‌هایی که در گذشته انجام شده‌اند را نشان می‌دهد.

اوردر بوک همچنین می‌تواند برای شرح وضعیت سفارشاتی استفاده شود که یک شرکت از مشتریان خود دریافت می‌کند. دفتر سفارشات داینامیک یا پویا است؛ بدین معنی که در طول روز، مدام آپدیت و بروزرسانی می‌شود.

در Order Book شما می‌توانید بالاترین پیشنهاد و پایین‌ترین قیمت توافق شده را ببینید؛ این به شما شرایط حکمفرما بر بازار و قیمت را نشان می‌دهد. این دفتر همچنین با نمودارهای کندل استیک همراه می‌شود، که می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره وضعیت گذشته و فعلی بازار ارائه دهد.

دفتر سفارشات به تریدرها کمک می‌کند تا تصمیمات معاملاتی بهتر و منطقی‌تری بگیرند. آنها می‌توانند ببینند که کدام کارگزاری‌ها چه سهامی را خرید یا فروش می‌کنند و بدین ترتیب، تشخیص می‌دهند که سرمایه گذاران خرد یا سازمانی، حرکت بازار را به چه سمتی سوق می‌دهند. اوردربوک همچنین عدم تعادل سفارشات را نیز نشان می‌دهد، که این می‌تواند جهت بازار در کوتاه مدت را تعیین کند.

برای مثال، عدم تعادل شدید در سفارشات خرید و فروش، می‌تواند نشانه این باشد که بازار توسط فشار خرید، صعودی خواهد شد. تریدرها همچنین با استفاده از اوردر بوک، می‌توانند سطوح مقاومت و حمایت احتمالی را مشخص کنند؛ گروهی از سفارشات بزرگ خرید در یک قیمت مشخص، می‌تواند نشانگر یک سطح حمایتی باشد و گروهی از سفارشات بزرگ فروش، نمایانگر یک سطح مقاومتی در یک قیمت مشخص هستند.

نمونه‌ای از دفتر سفارش

برای خواندن راحت‌تر دفاتر سفارش، درک چهار مفهوم اصلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است:

  • قیمت پیشنهادی خرید (Bid)
  • قیمت پیشنهادی فروش (Ask)
  • مقدار یا حجم (Amount)
  • قیمت (Price)

این اطلاعات در دو سمت دفتر سفارش که به آن قسمت خرید (‌Buy-Side) و قسمت فروش (Sell-Side) می‌گویند، نشان داده شده است.

به منظور توضیح بیشتر و درک بهتر، از جفت ارز BTC/USD دفتر سفارش یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال دنیا به نام بیتفینکس به عنوان مثال استفاده خواهیم کرد.

قیمت (Price) و مقدار (Amount)

اگرچه دو سمت اوردر بوک اطلاعات مختلفی را نشان می‌دهند، با این وجود مفهوم مقدار (که به آن اندازه و حجم نیز می‌گویند) و همچنین قیمت به هر دو سمت اطلاعات مرتبط است. مقدار و قیمت در هر سفارش، مجموع واحدهای ارز دیجیتال مورد معامله و ارزش هر واحد را نشان می‌دهد.

در دفتر سفارش بیتفینکس همچنین کلماتی نظیر شمارش (Count) و مجموع (Total) را خواهید دید. Count اشاره به این دارد که چند سفارش در این سطح قیمت ترکیب شده‌اند تا مقدار (Amount) را تشکیل دهند و به کل مقادیر ترکیب شده نیز مجموع (Total) می‌گویند.

ساختار لیمیت اوردر بوک

هدف اصلی اوردر بوک، ارائه کل اطالاعات موردنیاز خریداران و فروشندگان برای معامله است. از آنجایی که مشتریان بازارهای سنتی چندان با اوردر بوک‌ها سروکار ندارند، با ظهور صرافی‌‌ ارز دیجیتال، افراد با مفهوم دفتر سفارش بیشتر آشنا شدند. در صرافی‌ها، هر سهم یا اوراق بهادار دارای یک اوردر بوک است. هر کاربر می‌تواند چند سفارش‌ مختلف در این دفتر ثبت کند. سفارش در واقع قصد انجام معامله با فرد دیگر است. هر سفارش، از ۴ مؤلفه تشکیل شده است:

۱. نوع سفارش: سفارش از نوع خرید است یا فروش

۲. مقدار سفارش: تعداد سهمی که خریداری یا فروخته می‌شود، مثلا ۱۰۰ واحد

۳. حد تعیین‌شده قیمت (قیمت لیمیت یا محدود): قیمتی که قصد معامله در آن را دارید، مثلا ۱۵ دلار. بسته به جنبه سفارش، این قیمت بالاترین قیمت خرید و پایین‌ترین قیمت فروش یک سفارش خواهد بود و به همین دلیل آن را قیمت محدود یا «لیمیت» می‌نامند. اوردر بوک‌های عادی این ویژگی را ندارند.

 ۴. زمان ثبت سفارش:‌ زمانی که سفارش در صرافی ثبت شده است. این زمان نه توسط کاربر، بلکه توسط خود صرافی ثبت می‌شود.

برای مثال، یک خریدار سفارشی برای خرید ۱۰۰۰ واحد از سهام شرکت اپل (AAPL) در قیمت ۱۴۹ دلار ثبت می‌کند. ممکن است یک خریدار نیز سفارشی برای فروش ۲۰۰۰ سهم اپل در قیمت ۱۵۰ دلار ثبت کند. مثل این است که در بازار سنتی یک فروشنده فریاد بزند که مقداری موز را ۲ دلار می‌فروشد و یک خریدار متقابلا فریاد بزند که موزها را ۱.۵ دلار می‌خرد. در واقع سفارش نوعی اعلام عمومی است که شما قصد دارید در چه قیمتی معامله کنید. با اینکه در حال حاضر بیشتر بازارها الکترونیکی هستند، هنوز در برخی از صرافی‌های سنتی از این روش اعلان آزاد قیمت (Open outcry) برای معامله استفاده می‌شود.

به زبان ساده، دفتر سفارش فهرستی از تمام سفارش‌های ثبت‌شده در صرافی است که مشخصات سفارش‌ها را نشان می‌دهد. هر اوردر بوک از دو جنبه یا بخش تشکیل شده است. بخش Bid (پیشنهادات خرید) سفارش‌های ثبت‌شده خریداران و بخش Ask یا Offer (پیشنهادات فروش) سفارش‌های فروشندگان را نشان می‌دهد. البته ممکن است این بخش‌ها در صرافی‌های مختلف اسامی متفاوتی داشته باشند.

برای ثبت سفارش در اوردر بوک، محدودیت‌هایی نیز وجود دارد. یکی از این محدودیت‌ها، تیک سایز (Tick size) یا حداقل تفاوت قیمت بین سطوح قیمتی است. یعنی اگر مقدار تیک سایز ۰.۵ باشد، می‌توانید سفارش‌هایی با قیمت ۱۰۰، ۱۰۰.۵ و ۱۰۱ ثبت کنید اما امکان ثبت سفارشی با قیمت ۱۰۰.۲ را ندارید. مورد دیگر، لات سایز (Lot size) یا حداقل تفاوت مقدار سفارش است. هر مقدار از سهمی که برای سفارش خود تعیین می‌کنید باید مضربی از لات سایز باشد. یعنی اگر لات سایز ۱۰۰ است، می‌توانید مقادیر ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ را انتخاب کنید اما نمی‌توانید سفارشی با مقدار ۱۵۰ ثبت کنید.

اوردر بوک‌ها در شکل‌های مختلف دیده می‌شوند اما معمول‌ترین شکل آن‌ها به صورت عمودی (نردبان) یا به‌صورت افقی و پهلو‌به‌پهلو است. در یک دفتر سفارش عمودی،‌ سفارش‌ها بر اساس قیمت، از بالا به پایین مرتب می‌شوند. یعنی پیشنهادات فروش در بالا و پیشنهادات خرید در پایین قرار می‌گیرند. در دفتر سفارش پهلو به پهلو، پیشنهادات خرید و فروش در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند به صورتی که در بالاترین خانه یک سمت بیشترین قیمت خرید، و در بالاترین خانه سمت دیگر کمترین پیشنهاد فروش قرار دارد. معمولا، پیشنهادات خرید با رنگ سبز و پیشنهادات فروش با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.

برای سهولت در نمایش عکس‌ها، در ادامه این مقاله تنها از اوردر بوک‌های پهلو‌به‌پهلو استفاده شده است. شکل زیر، ساختار یک دفتر سفارش را نشان می‌دهد که نام بخش‌های مختلف آن مشخص شده‌اند:

همچنین برای سهولت در توضیح، مقدار لات سایز و تیک سایز سفارش‌ها ۱ در نظر گرفته‌ شده است. از آنجایی اکثر افراد با اوراق بهادار آشنایی دارند، در مثال‌ها نیز به‌جای سهام از اوراق بهادار استفاده می‌شود اما در عمل، بسیاری از محصولات و سهم‌ها از طریق اوردر بوک‌ها معامله می‌شوند.

منابع و ماخذ:

https://itsca-brokers.com/forex/alpari-broker-registration-training/

سعید محمدی

سعید محمدی یکی از مشاوران مالی و مدیران وبسایت ایتسکا است که همزمان به عوان مشاور با سازمان های غیر انتفاعی نیز فعالیت میکند. در حال حاضر، مدیریت وبسایت ایتسکا، حقیقت سنجی محتوا در وبسایت های مالی و همچنین آموزش های خصوصی در خصوص بازار های مالی، از فعالیت های اصلی سعید است.
دکمه بازگشت به بالا