نامه دموکرات‌های آمریکا به بایدن در انتقاد از نتانیاهو

گروهی از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن از موضع علنی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مخالفت با تشکیل کشور فلسطین انتقاد کرده و از او خواستند یک استراتژی برای تحقق به اصطلاح راه‌حل دو دولتی تهیه کند.

به گزارش تیتر اول، این قانونگذاران در نامه خود اعلام کردند: «ما شدیدا از این بابت که نتانیاهو به طور علنی روز ۱۸ ژانویه راه حل دو دولتی را رد کرد، نگران بوده و محترمانه از دولت شما درخواست می‌کنیم یک استراتژی برای جلب حمایت‌های بین‌المللی و نهایتا حمایت اسرائیلی و  فلسطینی به منظور اجرای موفق یک راه حل دو دولتی تدوین کند.»

به نوشته پایگاه «سمافور»، راجا کریشنامورتی و جیم هایمس، نمایندگان دموکرات ارائه کننده اصلی این نامه بوده و بیش از ۳۶ دموکرات دیگر مجلس نمایندگان آمریکا (از جمله اکثر اعضای دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان) این نامه را امضا کرده‌اند.

این قانونگذاران در این نامه نوشتند: «راه حل دو دولتی تنها مسیر با دوام برای صلح پایدار بین اسرائیلی‌ها و  فلسطینی‌ها است.»

به نوشته پایگاه سمافور این نامه جدیدترین سند و مدرک از خشم دموکرات‌های آمریکا از مخالفت علنی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تشکیل کشور مستقل فلسطین بعد از پایان جنگ در غزه محسوب‌ می‌شود. به نوشته پایگاه سمافور این موضع نتانیاهو با سیاست رسمی ایالات متحده آمریکا در تعارض است. از سوی دیگر برخی از متحدان راست افراطی نتانیاهو که پا را فراتر نهاده و صحبت از آواره سازی دائمی فلسطینی‌ها از غزه و حتی اسکان مجدد صهیونیست‌ها در این باریکه کرده‌اند باعث تنش میان دموکرات‌ها و دولت رژیم صهیونیستی شده‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به رغم مخالفت نتانیاهو ادعا کرد بعد از گفتگوی تلفنی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر این باور است که هنوز تحقق راه حل دو دولتی در ضمن حضور نتانیاهو در قدرت ممکن است.

روزنامه وال استریت ژورنال اخیرا گزارش داد آمریکا بر یک طرح پیشنهادی صلح که مسیر تحقق یک کشور فلسطینی مستقل را در ازای عادی شدن روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند، اصرار دارد.

همچنین اظهارات اخیر نتانیاهو موجب شده که کار کنگره آمریکا برای تصویب کمک‌های بیشتر واشنگتن برای رژیم صهیونیستی پیچیده‌تر شود، در حالی که مانع اصلی تصویب این کمک‌ها یعنی موضوع انعقاد توافقی بر سر امنیت مرز جنوبی آمریکا هنوز پا بر جاست.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا