یرن فاینانس چیست؟

معرفی ارز دیجیتال یرن فاینانس

یقیناً شما هم تا به این لحظه نام فناوری دیفای به گوشتان خورده است. این عبارت را می‌توان جزو واژه‌های نو ظهوری دانست که تنها یک دهه عمر دارد. اما توانسته حجم زیادی از سرمایه را به سمت خود جلب کند. در واقع حوزه دیفای به خدمات مالی در دنیای بلاک‌چین گفته می‌شود که تا حد زیادی مشابه بانکداری سنتی است. با این تفاوت که ساختاری کاملاً غیرمتمرکز دارد و از ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها برای اقتصاد خود بهره می‌برد.

مواردی همچون دریافت و پرداخت وام، سپرده‌گذاری، دریافت قرض برای ترید و… همه و همه در محدوده خدمات دیفای قرار می‌گیرد. اگرچه این خدمات بسیار کارآمد هستند، اما متأسفانه درک آن‌ها بسیار دشوار است. به‌گونه‌ای که اغلب افراد نمی‌توانند ماهیت اصلی آن را درک کنند. از طرفی دیگر آن‌ها قادر نیستند تا از قابلیت‌های این بستر استفاده کنند.

البته این پروژه تنها به همین مورد بسنده نکرده بلکه در تلاش بوده تا برنامه‌ها و قابلیت‌های مختلف دیگری را هم در این حوزه ارائه دهد. برای مثال برخی از پروتکل‌های این شبکه به کاربران اجازه می‌دهد تا با وثیقه کردن مقدار مشخصی از دارایی، بتوانند با اهرم 1000 معامله نمایند. به عبارت ساده‌تر تریدرها می‌توانند به کمک این قابلیت، تا 1000 برابر دارایی خود خرید و فروش انجام دهند. البته برای چنین قابلیتی، باید مقدار مشخصی از ارز دیجیتال YFI داشته باشید.

همین فاکتور هم باعث شده تا در طی یک سال گذشته، طیف بسیار زیادی از معامله گران بزرگ نسبت به خرید این ارز دیجیتال اقدام نمایند. این مورد هم رشد 10 هزار برابری آن را در یک ماه به دنبال داشت. این رشد قیمتی آن هم در چنین بازه زمانی کوتاهی، یک رکورد به‌حساب می‌آید. البته باید عنوان کنیم که حجم کاربردهای این ارز دیجیتال و البته محدود بودن آن هم در این قضیه دخیل بوده است. با این تفاصیل هنوز هم بنیان‌گذاران آن عقیده دارند که این ارز دیجیتال به نوبه خود ارزش ذاتی ندارد و نباید صرافی‌ها آن را لیست می‌کردند.

به‌گونه‌ای که ارز دیجیتال یرن فایننس همواره بخشی از سود حاصل سالانه خود را میان دارندگان این توکن تقسیم می‌کند. مازاد بر این، محدودیت قابل توجه و البته حجم بالای تقاضای این ارز دیجیتال، باعث شده تا روزبه‌روز قیمت آن در سیکل صعودی قرار گیرد. این موفقیت قابل توجه باعث شده تا اکوسیستم این شبکه روزبه‌روز وسیع‌تر شود. با این اوصاف کم نیستند افرادی که هنوز هم اطلاعات دقیقی در رابطه با شبکه یرن فاینانس و ویژگی‌های آن ندارند. رفع این عدم آگاهی نخستین موردی است که ما قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم.

زمانی که برای نخستین‌بار مفهوم دیفای در دنیای بلاک‌چین عرضه شد، شرکت‌ها و گروه‌های زیادی به سمت آن حرکت کردند. اغلب به این شرکت‌ها در تلاش بودند تا قابلیت‌های منحصر به فردی را در این حیطه ارائه دهند. مواردی همچون استیک کردن ارزهای دیجیتال، دریافت وام، ایجاد اهرم، سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک و… از جمله نوآوری‌های مختلفی است که در طی این تلاش‌ها ایجاد شد. با این اوصاف، بیشتر این اقدامات دارای پیچیدگی‌های مختص به خود هستند که موجب سردرگمی کاربران می‌شود.

به همین جهت بود که در دوران تحصیل، رشته خود را به کامپیوتر تغییر داد و بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی وارد دنیای فناوری‌های بلاک‌چین شد. او با تلاش‌های خود توانست به جایگاه مناسبی برسد. به‌گونه‌ای که در حال حاضر یکی از اعضای کلیدی در اکوسیستم قراردادهای هوشمند فانتوم قلمداد می‌شود. مازاد بر این او دارای سمت مدیریت در رسانه CryptoBriefing است. این رسانه به طور تخصصی بر روی اخبار ارزهای دیجیتال و پیشنهادهای مختلف در رابطه با عرضه اولیه‌ها متمرکز شده است.

این استیبل کوین‌ها به ارز ویژه آن تبدیل شده و سپس به طور اتوماتیک بین این شبکه‌ها گردش داده می‌شود تا بتواند بیشترین سود ممکن را برای کاربران کسب نماید. البته در حال حاضر علاوه بر استیبل کوین‌ها، برخی از ارزهای دیگر هم مورد پذیرش قرار گرفته‌اند. مازاد بر این خود پروژه یرن فایننس هم ابزارها و پروتکل‌های دیگری را ارائه داده که کاربردها و وظایف ایده آلی دارند. همین فاکتور هم نشان دهنده پیشرفت این پروژه در طی چند سال گذشته است.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در رابطه با تاریخچه این پروژه مطرح می‌شود، رشد قیمتی بی‌نظیر آن است. در واقع زمانی که این پروژه در اسفند ماه دو سال قبل ارائه شد، شرایط نزولی بازار ارزهای دیجیتال بسیاری از سرمایه‌گذاران را ناامید کرده بود. هم‌زمان با آن آقای کرونیه، در وب‌سایت مدیوم از پروژه جدید خود رونمایی کرد که برخلاف اغلب ارزهای آن دوره، تحت تأثیر نهنگ‌ها یا شرکت‌های مختلف قرار نداشت. همین ساختار غیرمتمرکز آن باعث شد تا به شدت مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.

این پروژه در آن دوره مدعی بود که ارز دیجیتال YFI کاملاً غیرمتمرکز بوده و صرفاً وظیفه حاکمیتی در داخل این شبکه را برعهده دارد. این موضوع در کنار ساختار بی‌نظیری که برای آن ایجاد شده بود، توانست تقاضای قابل قبولی را کسب کند. به‌گونه‌ای که نسخه اولیه این ارز دیجیتال با قیمت 3 دلار در صرافی داخلی این پلتفرم معامله می‌شد. اما در زمان کمی تقاضای آن به حداکثر حالت خود رسید و صرافی‌های بزرگ آن را لیست نمودند. مجموع این اقدامات سبب شد تا قیمت آن در عرض تنها یک ماه از 3 دلار به سی هزار دلار برسد. چنین رشد قیمتی در تاریخ ارزهای دیجیتال بسیار نایاب است. فاکتور دیگری که جذابیت این ارز دیجیتال را افزایش داد، قیمت بیشتر آن نسبت به بیت‌کوین بود.

در واقع زمانی که صرافی‌ها، ارز دیجیتال YFI را لیست نمودند، قیمت آن به‌مراتب بیشتر از بیت‌کوین بود. این رشد قیمتی تا مرز 76 هزار دلار ادامه یافت. با این اوصاف کرونیه در مصاحبه‌های خود عنوان کرده بود که ارز دیجیتال این شبکه هیچ‌گونه ارزش ذاتی ندارد و تنها نقش حاکمیتی را در داخل این پروژه ایفا می‌کند. لذا نباید صرافی‌ها آن را لیست کنند. ولی تمام شرایط برخلاف حرف‌های او پیشرفت چرا که نه تنها صرافی‌ها آن را لیست کردند، بلکه سرمایه‌گذاران زیادی هم حاضر به پرداخت مبالغ هنگفت برای خرید آن هستند.

با این اوصاف او یک تیم مدیریتی پیشنهاد داده که دارندگان ارز دیجیتال YFI می‌توانند با رأی‌گیری، صلاحیت آنها را تأیید کرده و مدیریت پروژه را به آنها واگذار نمایند. چنین ساختاری هم باعث شده تا این شبکه به طور کلی غیرمتمرکز و به دور از دخالت سازمان‌های دیگر هدایت شود.

معماری و فناوری‌های ارز دیجیتال یرن فایننس

البته این شبکه سعی کرده تا از پروژه‌های کمکی دیگری نظیر فانتوم هم بهره گیرد و از این طریق کارمزدهای موجود در شبکه خود را کاهش و سرعت انتقال را افزایش دهد. چنین قابلیتی به آن کمک کرده تا بتواند به شیوه‌ای ساده‌تر سود حداکثری را برای کاربران خود فراهم نماید.

اما آن چیزی که به ساختار این ارز دیجیتال ارتباط دارد، تنها قابلیت حاکمیتی آن است. به‌گونه‌ای که کاربران می‌توانند با داشتن این ارز دیجیتال حق رأی را در داخل شبکه آن کسب کنند. برای مثال معرفی امکانات جدید، ساخت توکن‌های بیشتر، تعیین مدیران پروژه، ایجاد قابلیت‌های بیشتر و موارد مشابه از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی است که به‌وسیله این ارز دیجیتال ممکن می‌شود. در واقع کاربران با خرید این ارز دیجیتال می‌توانند به نسبت آن در داخل شبکه حق رأی داشته باشند و برای این رأی‌گیری بایستی ارز دیجیتال خود را به مدت سه روز در استخر yGov قفل نمایند.

نحوه عملکرد پروژه یرن فاینانس جزو مهم‌ترین و البته اصلی‌ترین مواردی است که کاربران را دچار سردرگمی می‌کند. در واقع آنها با نحوه عملکرد این پروژه آشنایی ندارند و همین فاکتور هم اجازه نمی‌دهد تا بتوانند به شیوه ‌ایمن و مناسب از آن استفاده نمایند. اگر بخواهیم به شیوه‌ای ساده عملکرد شبکه یرن فاینانس را برای شما شرح دهیم، باید بگوییم که این شبکه همچون یک بانک سنتی کار می‌کند. با این تفاوت که شما بابت نگهداری دارایی خود در آن هیچ گونه کارمزدی را پرداخت نمی‌کنید، بلکه حتی در مقابل هم می‌توانید سود قابل قبولی را کسب نمایید.

این پروتکل به طور مختصر بر روی پروژه‌های اعطای وام تمرکز دارد. به همین جهت است که با آنها قراردادهای مشخصی داشته و دارایی‌های شما را وارد پربازده‌ترین و کم‌ریسک‌ترین شبکه‌ها می‌کند. چنانچه در همان لحظه شبکه‌ی دیگری بتواند بازدهی مناسب‌تری را ارائه دهد، بلافاصله دارایی شما به آن انتقال پیدا می‌کند. سایر پروتکل‌هایی هم که در این شبکه خلق شده‌اند، کاربردهای مشابهی دارند. لذا از این جهت مانند حساب‌های مختلف در بانک‌های سنتی است.

برای مثال انواع حساب‌های قرض الحسنه، سپرده‌گذاری یا خدماتی همچون دریافت وام، دریافت چک و… از اقداماتی است که در بانک‌های سنتی به چشم می‌خورد. در مقابل پروژه یرن فاینانس هم سعی کرده تا خدمات مشابهی را به‌وسیله فناوری‌های موجود برای کاربران خود فراهم نماید. این خدمات متناسب با سطح دارایی مشتریان و البته میزان ریسک مورد پذیرش آنها متغیر خواهد بود.

در تمامی این روش‌ها شما بایستی مبلغی از دارایی خود را به‌عنوان وثیقه قرار دهید. پس از آن می‌توان نسبت به دریافت وام یا انجام سپرده‌گذاری اقدام نمایید. با این اوصاف انتخاب نوع پروتکل بازهم برای برخی از کاربران گیج کننده خواهد بود. ما در ادامه این پروتکل‌ها را هم شرح خواهیم داد تا بتوانید انتخاب ایده‌آل‌تری داشته باشید.

پروتکل‌های یرن فایننس

همان گونه که اشاره کردیم، شبکه یرن فایننس دارای پروتکل‌های مختلفی است که به‌وسیله آن خدمات و قابلیت‌های خود را ارائه می‌دهد. البته این پروتکل‌ها در چهارچوب ابزارهای مختلفی ارائه شده‌اند. اما در هر حال انجام وظیفه کلی بر عهده آنها است.

تمام این پروتکل‌ها توسط قراردادهای هوشمند مدیریت شده و جزئیات آن‌ها در مخزن نرم‌افزاری این پروژه به چشم می‌خورد. هرکدام از این پروتکل‌ها وظیفه مختص به خود را داشته و می‌توانند خدمات حوزه دیفای را برای کاربران تسهیل نمایند. ما در ادامه هر یک از آنها را به شیوه‌ای مختصر برای شما عزیزان شرح داده ایم.

این پروتکل را می‌توان به‌عنوان اصلی‌ترین و البته نخستین پروتکلی دانست که بنیان‌گذار این پروژه آن را ارائه داد. قابلیت و البته بازدهی بالای این مورد باعث شد بودجه و البته تقاضای لازم برای سایر پروتکل‌های این شبکه فراهم شود. در واقع همان گونه که قبلاً هم اشاره کردیم، طی چند سال گذشته شبکه‌های مختلفی برای ارائه وام به کاربران خلق شده‌اند. سرمایه‌گذاران می‌توانند دارایی‌های خود را به این شبکه‌ها سپرده و خود شبکه هم مانند یک واسطه آن را به پلتفرم‌های معتبر ارائه می‌دهد.

با این اوصاف نرخ سپرده‌گذاری در این شبکه‌ها متفاوت بوده و غالباً نسبت به هم تغییر می‌کنند. این فاکتورها عاملی است که باعث می‌شود تا مشتریان دچار سردرگمی شده و نیازمند حراست پیوسته این شبکه‌ها یا تغییر آنها باشند. پروتکل مربوطه به جای سرمایه‌گذاران این شبکه‌ها را بررسی کرده و بر اساس الگوریتم‌های خود، بهترین گزینه موجود را شناسایی و دارایی کاربران را به آن انتقال می‌دهد.

این شبکه هر زمان که گزینه بهتری را پیدا کند، دارایی افراد را از شبکه قبلی خارج و به آن انتقال می‌دهد. تمام این تصمیم گیری‌ها بر پایه هوش مصنوعی صورت می‌گیرد. مازاد بر این پروسه‌های نقل و انتقال با استفاده از بریج‌های مختلف صورت گرفته و در نتیجه کمترین میزان کارمزد برای انتقال‌ها پرداخت می‌شود. مجموع این عوامل در کنار همدیگر باعث می‌شود تا این پروژه بتواند سود قابل قبولی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

این پروتکل در واقع به‌عنوان مکملی برای پروتکل قبلی شناخته می‌شود. وظیفه اصلی این شبکه، توکنیزه کردن بدهی سایر پروتکل‌ها است. مازاد بر این کاربران می‌توانند از این پروژه برای دریافت وام استفاده نمایند. البته این قابلیت در حال حاضر رونمایی نشده است.

این مورد به‌عنوان جدیدترین پروتکل شبکه‌ی یرن فایننس قلمداد می‌شود. در واقع این پروتکل به کاربران اجازه می‌دهد تا ارز فیات خود را به دارایی‌های مورد پذیرش این شبکه تبدیل کرده و آن را در دنیای دیفای سرمایه‌گذاری نمایند. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که این پروتکل همچون یک صرافی متمرکز عمل کرده و دارایی کاربران را وارد دنیای ارزهای دیجیتال می‌کند.

مزایا و معایب ارز دیجیتال یرن فایننس

تمامی پروژه‌هایی که تا به این لحظه در دنیای ارزهای دیجیتال ارائه شده‌اند، دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند. در واقع همه‌ی پروژه‌ها، ویژگی‌های خاصی دارند که آنها را نسبت به همتایان شان متمایز می‌کند. پروژه یرن فایننس هم از این قاعده مستثنا نبوده است. در واقع این پلتفرم هم نقاط ضعف و قوت ویژه‌ای دارد که باعث شده تا این پروژه برای طیف خاصی از سرمایه‌گذاران مناسب باشد. ما در ادامه برخی از مزایا و معایب این پلتفرم را خدمت شما ذکر کردیم تا بتوانید به شیوه صحیح تصمیم‌گیری‌های خود را در رابطه با آن انجام دهید.

  1. تقاضای بالا
  2. امنیت عالی
  3. سرعت پردازش مناسب
  4. سازگاری منحصر به فرد
  5. ابزارهای گوناگون برای کسب سود
  6. الگوریتم‌ها و پروتکل‌های مناسب برای سود حداکثری و ریسک حداقلی
  7. رابط کاربری ساده
  8. ساختار کاملاً غیرمتمرکز
  9. پذیرش ارزهای گوناگون برای سپرده‌گذاری

دکمه بازگشت به بالا