بهترین های کسب و کارجامعه

لباس بتمن چگونه است؟

با بهترین لباس های بتمن در سینما آشنا شوید

لباس بتمن اصلی‌ترین و مهم‌ترین دارایی و ابزار او است. باید در عین هراس‌انگیز و مستحکم بودن، راحت و فرز باشد و به این قهرمان شنل‌پوش اجازه دهد تا حرکات رزمی و ضربات مرگبارش را روی سر خلافکاران و جنایتکاران خراب کند. در کنار تمام این ویژگی‌ها، لباس او باید متناسب با فیلمی باشد که در آن حضور دارد. حس و حال فیلم ساخته شده تأثیر مستقیمی روی رنگ و فرم و ابعاد مختلف لباس بتمن می‌گذارد. از رونمایی بتمن رابرت پتینسون مدتی می‌گذرد و هواداران بی‌شمار بروس وین با دیدن تریلر آن حسابی ذو‌ق‌زده شدند. این بهانه‌ای شد تا لباس بتمن بچه گانه در سینما را از بدترین تا بهترین رده‌بندی کنیم.

·         سریال بتمن و رابین سال ۱۹۴۹

رابرت لاوری در این سریال ساخت دهه‌ی چهل میلادی نقش بتمن را بازی می‌کرد. درست است که بیشتر از ۷۰ سال می‌گذرد، ولی واقعا نقابش را خیلی بد طراحی کردند. نه سوراخ چشم‌ها جای درستی قرار داشت و نه گوش‌ها خوب جا گرفته بودند. نماد بتمن روی سینه‌ی بازیگر هم که دیگر نیاز به گفتن ندارد. همه چیز شبیه یکی از این لباس‌هایی است که با قیمت ناچیز در مغازه‌ها می‌فروشند و دست بچه‌ها می‌دهند.

·         سریال بتمن ۱۹۴۳

لباسی که به تن لوییس ویلسون کردند از مشکلاتی مشابه لباس لاوری رنج می‌برد، ولی با اینکه ۶ سال از آن قدیمی‌تر بود، لوگوی بتمن روی سینه‌اش را خیلی بهتر طراحی کرده بودند. کمربند تجهیزاتش هم کاربردی‌تر و جذاب‌تر به نظر می‌رسید. اگرچه همینش باعث دردسر شد. در یکی از صحنه‌های فیلم که بتمن سر و ته آویزان شده، می‌توانید پاکت سیگارهای لوییس ویلسون را ببیندی که از جیب‌های همین کمربند بیرون می‌افتد.

·         بتمن و رابین: زره یخی

بتمن‌هایی که جوئل شوماخر ساخت هرکدام دو ست لباس داشتند، آن هم فقط به دلیل اینکه اسباب‌بازی‌های مرتبط به فیلم در مدل‌های مختلف تولید شوند و فروش بیشتری پیدا کنند.

این لباس جایگزین در فیلم بتمن و رابین که به لباس یخی معروف شده، برای زمانی بود که بروس، دیک و باربارا می‌خواستند با مستر فریز مبارزه کنند و جلوی او را در دستیابی به اهدافش بگیرند. در واقع این لباس را طراحی کرده بودند تا تحمل حملات مستر فریز و سرمای طاقت‌فرسای آن را داشته باشد. ولی واقعا با سلیقه‌ی بدی طراحی شده بود و با دیدنش نمی‌دانستید چه واکنشی نشان دهید.

·         بتمن برای همیشه: لباس دوم

بعد از اینکه ریدلر انبوهی از لباس‌های بتمن را نابود می‌کند، بروس وین باقیمانده‌ی تجهیزاتش را به کار می‌گیرد تا لباسی طراحی کند و به نبرد نهایی با دشمنانش برود. نتیجه‌اش لباسی ساده و سیاه شد که هیچ ظرافت و جذابیت خاصی نداشت و به نظر می‌رسید چیزی است که بروس وین امکان ندارد سراغش برود. ولی خب همان‌طور که گفتیم حضور این لباس‌های مختلف در فیلم‌های شوماخر توجیه اقتصادی داشتند.

اگر می خواهید تم تولد کودکان خود را جذاب و زیباتر کنید، می توانید با خرید لباس شخصیت های کارتونی اینکار را انجام دهید.

·         بتمن و رابین: لباس اصلی

این لباس تلفیقی بود از دو تا از لباس‌های بتمن برای همیشه و مدل و طراحیش جوری بود که جزو بدنام‌ترین لباس‌های بتمن قرار گرفت. هنوز هم هیچکس نمی‌داند چرا برای لباس بتمن نوک سینه طراحی کردند و چنین تصویر عجیب و زننده‌ای را به مخاطبان سینما نشان دادند.

لباس بتمن در بتمن و رابین چیزی بود که کلکسیون شکست‌های فیلم شوماخر را تکمیل می‌کرد و برای سال‌ها استودیوها را ترساند که سراغ ساخت فیلمی درباره‌ی بتمن بروند. پوشیدنش دردسر زیادی هم برای جرج کلونی داشت. وزن خود لباس نزدیک ۳۰ کیلو بود و نقاب و شنل که به هم متصل بودند وزنی معادل ۱۸ کیلوگرم داشتند.

·         بتمن علیه سوپرمن: لباس کابوس بتمن

در بتمن علیه سوپرمن لحظه‌ای وجود دارد که در آن بروس وین طی کابوس یا تصویری ذهنی از آینده‌ای محتمل، زمینی ویران را می‌بیند که تحت سلطه‌ی سوپرمنی شرور و پلید قرار گرفته. لباس بتمن در اینجا همان لباسی است که در فیلم‌های جهان سینمایی دی‌سی می‌پوشد،‌ منتهی کت بلندی رویش پوشیده و عینک ایمنی به چشم زده، و البته سلاح هم به دست می‌گیرد. یکجورهایی زیاده‌روی بود ولی به هر حال در کابوس و فضای ذهنی بتمن می‌گذشت و کسی نمی‌تواند ایراد زیادی از آن بگیرد.

·         بتمن علیه سوپرمن: لباس زرهی بتمن

وقتی زمان رویارویی بتمن با سوپرمن فرا رسید، بروس لباسی مخصوص برای خودش طراحی کرد که با استفاده از کریپتونایت بتواند از قدرت خداگونه‌ی سوپرمن بکاهد و او را شکست دهد. زرهی که بتمن در مبارزه با سوپرمن به تنش کرده ضخیم و مستحکم و غیرقابل نفوذ است و آن را با الهام از لباسی که در کمیکی از فرانک میلر دیده بودیم، طراحی کرده‌اند.

این زره به بتمن این فرصت را داد تا مقابل سوپرمن بایستد و مبارزه‌ای جانانه تحویلش دهد. البته که با کشف نقطه ضعف سوپرمن و تأثیری که کریپتونایت روی او می‌گذارد، نصف قضیه حل شده بود.

·         لیگ عدالت: لباس تاکتیکی

با زره و تسلیحات ارتقا یافته و عینک محافظ پرواز، این لباس بتمن به نوعی پیشرفته‌ترینش در حوزه‌ی تکنولوژی و گجت‌ها به حساب می‌آمد. لباسی که مخصوص مبارزه با موجودات بیگانه طراحی شده بود تا بروس بتواند با کمک آن جلو حمله‌ی نیروهای متخاصم را به زمین بگیرد. لباس تاکتیکی بتمن به نسب زرهی که مقابل سوپرمن به تنش کرد، جمع‌وجورتر بود و بیشتر به تنش می‌نشست، ولی گزینه‌ی خیلی خوبی برای مبارزه با استپن‌ولف و ارتشش به حساب می‌آمد.

·         بتمن برای همیشه: لباس اصلی

بعد از دو فیلم بتمنی که تیم برتون با بازی مایکل کیتون ساخت، ول کیلمر لباس این قهرمان را به تنش کرد و در فیلم جول شوماخر حاضر شد. به گفته‌ی شوماخر، لباسی که در این فیلم برای بتمن طراحی کرده بودند الهام‌گرفته از یونان باستان بود و یکسری ویژگی‌های عجیب و غریبش نیز به خاطر همین قضیه بود. ولی با این حال نکات مثبتی هم داشت و تغییراتی که در لباس بتمن داده بودند جالب به نظر می‌رسید. مثلا نماد خفاش روی سینه‌ی بتمن که در فیلم‌ها برتون زردرنگ بود، اینجا کمتر توی چشم می‌آمد و کمربند ابزارآلاتش را هم با طراحی جدیدی ساخته بودند.

·         لباس آدام وست

قبل از اینکه تیم برتون بیاید و نسخه‌ی سینمایی بتمن را بسازد، این آدام وست بود که با سریال دهه‌ی ۶۰ بتمن تصویری آشنا از این قهرمان‌ شنل‌پوش به مردم نشان داد. این لباس رنگ روشن‌تری داشت و شنلش هم کوتاه بود تا پای آدام وست به آن گیر نکند. لباس آدام وست برای نسلی که آن سال‌ها به تماشای تلویزیون می‌نشستند تنها نمونه‌ی تصویری بتمن بود و هوادارانش یاد آن را برای همیشه در فرهنگ عامه گرامی داشتند.

·         بتمن بازمی‌گردد

در بتمن بازمی‌گردد بروس را در حالی می‌بینیم که حسابی پا گرفته و انقدر در مبارزه‌ی با جرم و جنایت حرفه‌ای شده که حالا در غار معروفش یک عالمه لباس بتمن دارد. لباس بتمن در این فیلم تفاوت زیادی با فیلم اول برتون نداشت، ولی تغییراتی در آن داده بودند تا انعطاف بیشتری داشته باشد، و البته شنلش هم اینبار قابلیت کایت‌سواری داشت.

·       لباس اولیه بتمن (از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۰)

اولین لباس بتمن خیلی در دنیای داستان‌ها دوام نیاورد و در عرض یکسال طراحی آن عوض شد اما ظاهری که در شماره ۲۷ کمیک Detective Comics به نمایش در می‌آید به یک سری دلایل قابل توجه است.

اولاْ بسیاری از المان‌های نمادین و شناخته‌شده لباس بتمن از همان ابتدا در آن استفاده شده بودند. گوش‌های تیز، شنل موج‌دار، لوگو و همین طور طرح کلی رنگ لباس بتمن مواردی بودند که در ۸۰ سال آینده به طور مداوم استفاده شده‌اند… البته بعضی قسمت‌های این لباس، امروزه عجیب و غریب به نظر می‌رسند. برای مثال، دستکش‌های بنفش رنگ موردی هستند که در بتمنِ ۱۹۳۹ با همان نگاه اول به چشم می‌آیند، شاید چون آن‌ها یکی از اولین بخش‌های لباس اولیه بتمن بودند که تغییر پیدا کردند. و البته غلاف تفنگِ بتمن روی کمربندش قرار داشت که خیلی زودتر از بقیه قسمت‌ها حذف شد.

مهم‌ترین عامل درباره اولین لباس بتمن این است که ممکن بود با لباسی کاملاً متفاوت سر و کار داشته باشیم. اخیراً مشخص شده که بزرگ‌ترین بخش همکاری باب کین در خلق بتمن، فقط ابداع کردن نام این شخصیت بوده. لباس اولیه‌ای که باب کین برای بتمن طراحی کرده بود از نظر خیلی‌ها فاجعه است: بدنه‌ای قرمز رنگ با یک ماسک دومینو و ماشین پرواز داوینچی به جای شنل، همراه با مدل مویی که می‌توان به آن «سوپرمن بلوند» گفت. هر چیز خوب دیگری که برای لباس خلق شد و دوام آورد توسط بیل فینگر پیشنهاد شده بود.

·         لباس نیو ۵۲ بتمن (از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶)

اگر شکایتی نسبت به لباس‌های زرهی دهه ۹۰ میلادی دارید، می‌توانید آن‌ها را مستقیماً به طراحی‌های دنیای نیو ۵۲ دی‌سی هم نسبت دهید. بتمن در این دوره نسبت به دیگر ابرقهرمانان از طراحی بهتری برخوردار بود اما هنوز هم ظاهری غیرعادی داشت.

این لباس خیلی یکنواخت، با جزئیات بیش از حد بود و تقریباً در کل لباس بتمن فقط از رنگ‌های سیاه و خاکستری استفاده می‌شد. همین رنگ‌آمیزی باعث شده بود تا ظاهر بتمن تبدیل به غیرهیجان‌انگیزترین بخش هر صفحه از یک داستان باشد که البته تبدیل بتمن به یکی از عوامل غیرهیجان‌انگیز از نظر بصری در دنیای کمیک‌ها کاری بسیار سخت به نظر می‌آید.

تعدادی از هنرمندان، مثل کریس بورنهم و گرِگ کاپولو، در این دوره توانستند با طراحی‌های متفاوتشان کمی جان تازه به شوالیه سیاه و خاکستری گاتهام وارد کنند اما به طور کلی لباس نیو ۵۲ بتمن ظلم به شوالیه تاریکی بود.

·         لباس کمیک Batman Incorporated (از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲)

گرنت موریسون ایده‌های خاص و جالبی برای روایت‌هایش دارد. در مبحث ما نیز، لباس بتمن در کمیک Batman Incorporated با همکاری دیوید فینچ از جمله کارهای او بود. لباسی که بعد از بازگشت بروس وین از دوران انسان‌های اولیه استفاده شد.

در دوران غیبت بروس وین، دیک گریسون هویت بتمن را به خود گرفته و از لباس گاتهام نو (New Gotham) که توسط فرانک کوایتلی طراحی شده بود، استفاده می‌کرد. با این حال لباس جدید بروس با یک لوگوی بیضی شکل با رنگ زرد، متفاوت‌تر دیده می‌شد. این نماد بیضی شکل باعث شد تا بروس به نوعی خودش تبدیل به بت‌سینگالی انسانی و برای تمام بتمن‌های دنیا شناخته‌شده شود.

چنین نمادگرایی بسیار جذاب و خاص است اما بقیه لباس… به این اندازه جذابیت ندارد. دوخت‌ها و رگه‌های برجسته اضافه لباس Batman Incorporated یکی از آن طرح‌های خیلی واقع‌گرایانه بعد از کمیک Ultimates است که بیش‌تر شبیه به روپوشی با قسمت‌های برجسته اضافه به نظر می‌آید.

·         لباس دوران طلایی بتمن (از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۴)

در کتاب The Caped Crusade، گلن ولدون سراغ این موضوع می‌رود که بتمن بدون رابین (که در شماره ۳۸ کمیک Detective Comics معرفی می‌شود) کاملاً بتمن نیست. شاید همین موضوع نیز باعث شده تا کاوری کمیکی که رابین را معرفی می‌کند اولین تصویر از لباس بتمنی را نیز شامل شود که انگار صرفاً برای تست تن بروس وین نشده بود.

در طول سال‌های قبل از این لباس، تغییرات کوچک و ریزی در لباس شوالیه تاریکی دیده می‌شد ولی این اولین شماره‌ای بود که تمام این تغییرات با هم در یک جا جمع شده‌اند. گوش‌های روی نقاب بلندتر و تیزتر درآمده بودند، رنگ لباس کمی روشن‌تر شده و جای دستکش‌های بنفش را دستکش‌هایی آبی (هم رنگ با بقیه لباس) گرفته بودند.

شماره ۳۶ کمیک Detective Comics در این دوره نیز آخرین باری بود که بتمن دوران طلایی از تفنگش استفاده کرد که به پیشرفت شخصیتی خودش نیز کمک کرد. حالا که رابین معرفی شده، بتمن دیگر یک ویجلنتی تفنگ به دست نیست. او تبدیل به یک ابرقهرمان می‌شود و به جریانی می‌پیوندد که ژانری کاملاُ جدیدی را معرفی می‌کند.

·         لباس کاملاُ سیاه بتمن (از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰)

وقتی بروس وین بعد از داستان Knightfall دوباره هویت بتمن را پس گرفت، لباسی کاملاُ جدید به تن کرد. البته شاید باعث تعجب باشد که حدوداً ۶ سال بعد از اکران اولین فیلم بتمن تیم برتون، از لباس استفاده شده در آن فیلم در طراحی لباس کمیک‌ها کمک گرفته شد.

این لباس اولین لباسی بود که در آن طراحان بتمن از ایده زیرشلواری روی شلوار (!) استفاده نکردند و به جایش فقط از کمربند زرد و لوگوی بیضی شکل به رنگ زرد برای ایجاد تفاوت رنگ در لباسی که کاملِ کامل سیاه بود بهره بردند. با این که بیرون شنل نیز سیاه رنگ بود اما حداقل قسمت درونی شنل رنگ آبیِ تیره داشت. این تفاوت رنگ جزئی اما باعث می‌شد حتی با پس‌زمینه‌ای سیاه، باز هم بتمن حالت تاریک خودش را حفظ کند.

اما حالا که به گذشته نگاه می‌کنیم، شاید عجیب به نظر برسد که این نسخه از لباس بتمن فقط برای پنج سال استفاده شد در حالی که بیش‌تر از این‌ها به نظر می‌آمد. شاید به این دلیل که از سال ۱۹۸۹ به بعد بیش‌تر فیلم‌های اقتباس شده از بتمن از همین ترکیب رنگ و شکل برای طراحی لباس شوالیه تاریکی استفاده کرده‌اند (تا این که نوبت به بتمن بن افلک رسید) و همین طور به خاطر این که در دهه ۹۰ میلادی کمیک‌های بیش‌تری چاپ و روانه بازار می‌شد.

بتمن با همین لباس در کمیک‌های Justice League of America هم حضور پیدا می‌کرد که در آن مجموعه، هاوارد پورتر به شنل بتمن روی شانه‌ها یک موج شیطانی شکل نیز اضافه کرد.

·         لباس بتمن عزرائیل (سال 1993)

خیلی از مخاطبان نسبت به لباس‌های زرهی برجسته دهه ۹۰ میلادی دل خوشی ندارند و تقریباْ نظرشان درست است؛ قرار نبود قهرمانان و شخصیت‌های کمیکی شبیه به تانک‌های متحرک باشند! البته درستی نظرشان تا وقتی مورد قبول است که در مورد لباس بتمن جین پاول ولی (Jean-Paul Valley) نباشد؛ شخصیتی که وقتی بروس وین در طی اتفاقات داستان Knightfall هویت بتمن را کنار گذاشت، جای او را گرفت.

این زره که توسط جو کسادا طراحی شده بود، فقط برای مدت کوتاهی در کمیک‌ها استفاده شد اما مطمئناً یکی از جنبه‌های کم‌تر پرداخته شده داستان Knightfall همین زره است. تبدیل شدن جین پاول ولی به بتمن و له و لورده کردن خلافکارها تا سر حد مرگ جوابی به آن دسته از طرفداران بود که به دنبال بتمنی خشن‌تر و سفت و سخت‌تر بودند؛ شخصیتی که بیش‌تر شبیه به پانیشر یا حتی به خاطر چنگال‌های به کار رفته در زرهش مثل ولورین رفتار می‌کرد.

داستان به طور کلی می‌خواهد نشان دهد شخصیتی با رفتار و عقیده‌های جین پاول نمی‌تواند بتمن خوبی باشد و این زره تیز و خشن نیز به واضح شدن این نکته کمک می‌کند. شاید چنین لباسی برای بتمنی که بروس وین است چندان مناسب نباشد اما برای عزرائیل در نقش بتمن؟ واقعاً به او می‌آید.

·         لباس گاتهام نوی بتمن (از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱)

اگر اهل کمیک‌های بتمن باشید حتماً در مورد داستان‌هایی مثل Batman: Year One و The Dark Knight Returns شنیده‌اید. علاوه بر تأثیرات داستانی این کمیک‌ها، آن‌ها در طراحی‌های لباس بتمن نیز اثر گذار بودند و باعث شدند لوگوی بیضی شکل و زرد رنگ شوالیه تاریکی کنار گذاشته شود. دی‌سی نیز از این ایده برای لوگوی بتمن بعد از کراس‌اوور No Man’s Land بیش‌تر استفاده کرد و دیو جانسون هم مسئول طراحی لباس جدید شوالیه گاتهام شد.

البته جانسون صرفاً لباس بتمن را تغییر نداد، بلکه یونیفورم افسران اداره پلیس گاتهام نیز به دست او بیش‌تر به سمت رفت و حتی طراحی بترنگ را نسبت به طراحی آشنایی که از سریال انیمیشنی Batman: The Animated Series بین مخاطبان شناخته شده بود تغییر داد.

به طور کلی با لباس جذابی طرف هستیم که چند ویژگی خاص نیز دارد. به خاطر تغییرات در نحوه چاپ کمیک‌ها، حالا لوگوی بتمن می‌توانست به صورت کاملاً ترکیب شده با لباس دیده شود. همچنین آج‌های استفاده شده در کف پوتین‌های بتمن، جزئیات هوشمندانه‌ای هستند که به طور نامحسوسی به مخاطب یادآوری می‌کند بتمن شخصیتی است که از قدرت‌های فرا انسانی بهره نمی‌برد. شاید شنل و نقاب یادآور یک ابرقهرمان باشد اما با این آج‌ها به یاد می‌آورید کسی آن‌ها را می‌پوشید که نیاز به کمی اصطکاک دارد تا بتواند از دیوارها در هنگام دنبال کردن خلافکارها بالا برود.

دکمه بازگشت به بالا