عمومی

بهترین دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم [در سال 2022]

دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم به دوربینی گفته می‌شود که قادر به ارسال سیگنال تصاویر و همچنین صدا به کمک ارسال‌کننده بی‌سیم به گیرنده می‌باشد. دوربین‌های مداربسته بی‌سیم به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم‌بندی می‌شوند. این نوع از دوربین‌ها در انواع مختلفی چون دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم حافظه‌دار، دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم چرخشی و… ساخته‌شده و در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. در ادامه این مطلب قصد داریم شمارا با بهترین دوربین‌های مداربسته بی‌سیم آشنا سازیم، پس در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر ما را همراهی کنید.

تاریخچه دوربین‌های مداربسته

اولین دوربین‌های مداربسته در ماه ژوئن سال 1927 میلادی ساخته شد، لئون ترمین فیزیکدان روسی شخصی بود که اولین دوربین مداربسته را به دنیا عرضه کرد.  سیستمی که لئون طراحی کرده بود از یک دوربین دستی به همراه اسکن‌کننده و همچنین انتقال‌دهنده تشکیل‌شده بود، لئون در ساخت این دوربین گیرنده‌های امواج کوچک بی‌سیم رادیویی با داشتن وضوح 100 خط نیز استفاده کرده بود.

رزولوشن آن دوربین با توجه به معیارهایی که کاربران دارند قابل‌مقایسه نبود، اما به‌طورکلی استفاده از اولین دوربین مداربسته در محوطه بیرونی کاخ کرملین مسکو برای مردم آن زمان بسیار هیجان‌انگیز بود و به کمک آن دوربین می‌توانستند اعمال بازدیدکنندگان را زیر نظر داشته باشند.

بعدازآن تا دو دهه بعد دیگر هیچ سخنی از دوربین‌های مداربسته در دنیا وجود نداشت، اما در سال 1942 میلادی و در بحبوحه‌های جنگ جهانی دوم ارتش آلمان برای نظارت بر عملکرد موشک‌های V2 از دوربین‌های مداربسته که توسط کمپانی زیمنس ساخته‌شده بودند استفاده می‌کرد.

در بسیاری از منابع ذکرشده که والتر بروچ یکی از مهندسین کمپانی آلمانی زیمنس بود که وظیفه طراحی و نصب دوربین مداربسته برای نظارت بر عملکرد موشک‌های هوایی را بر عهده داشت. این شخص برای نظارت بهتر بر عملکرد دوربین خود یک دوربین خام را داخل جعبه ایجاد کرد تا بتواند تصاویری که به‌صورت زنده توسط دوربین ضبط می‌شد را در مرکز کنترل و روی مانیتورهای خود تماشا کند.

اما بازهم دوربین‌های مداربسته با عمومی شدن فاصله زیادی داشتن، در سال 1960 میلادی کشور انگلستان با به‌کارگیری دوربین مداربسته در پلیس متروی پولی‌تان برای اولین بار از دوربین‌های مداربسته استفاده کردند، دوربین‌های مداربسته در متروی پولی‌تان به‌منظور نظارت بر موقعیت خانواده سلطنتی در طول سفر از تایلند به لندن به‌صورت موقت نصب شدند.

اما درست یکسال پس‌ازاین موضوع دولت لندن تصمیم گرفت دوربین‌های مداربسته را به‌صورت دائمی و برای نظارت بر وضعیت شبکه راه‌آهن خود استفاده کند، این موضوع باعث شد دیگر نقاط لندن و لیورپول نیز از این فناوری بهره بگیرند. اما به علت هزینه‌های زیادی که نصب این فناوری در آن زمان به همراه داشت دوربین‌های مداربسته نتوانستند به خوبی پیشرفت کنند.

اما اولین دوربین‌های تحت شبکه توسط کمپانی AXIS در سال 1996 ساخته شدند، این نوع از دوربین‌ها برای اولین بار و با استفاده از پایه نرم‌افزاری لینکوس در اختیار کاربران قرار گرفتند، دوربین‌های مداربسته تحت شبکه اولیه از استانداردهای HTTP و RTSP پشتیبانی می‌کردند. علاوه بر آن ارسال تصاویر توسط این دوربین با توجه به استانداردهای IP و به‌صورت قالب‌های DATA انجام می‌گرفت.

پس‌ازآن و در پی پیشرفت زیاد درزمینه تجهیزات شبکه بشر توانست اولین دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم را تولید کند. این نوع از دوربین‌ها مزایا و ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای داشته که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

مزایای دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم

مهم‌ترین مزیت wireless cctv یا همان دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم عدم استفاده از کابل‌کشی‌ها می‌باشد، این مسئله باعث زیبایی محیطی که دوربین در آنجا نصب‌شده می‌گردد. همین‌طور با توجه به عدم کابل‌کشی دوربین‌های مداربسته بی‌سیم دیگر نصب آن‌ها بسیار ساده و راحت است.

راحتی در نصب معمولاً در پروژه‌هایی نمایان می‌شود که نصب دوربین‌های مداربسته در یک ساختمان بسیار بزرگ انجام گیرد و در نظر داشته باشید اگر شما هرسال مجبور باشید دفتر کار خود یا منزلتان را تغییر می‌بایست پروسه‌ای پیچیده برای نصب دوربین‌های مداربسته طی کنید. به همین دلیل استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم می‌تواند بسیاری از هزینه‌های نصب مانند کابل‌کشی حذف‌کند و ازنظر مالی کاملاً مقرون‌به‌صرفه می‌باشد.

آشنایی با انواع دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم

همان‌طور که در بالا نیز به این مسئله اشاره کردیم دوربین‌های مداربسته بی‌سیم در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود داشته که هرکدام از آن‌ها روش متفاوتی برای ارسال سیگنال‌ها دارند. برای فهمیدن آنکه بهترین دوربین مداربسته تحت شبکه کدام است در ادامه همراه ما باشید.

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم آنالوگ:

انتقال تصاویر توسط دوربین‌های آنالوگ به شکل تبدیل سیگنال تصاویر به سیگنال‌های رادیویی صورت می‌گیرد. یکی از مزایای دوربین‌های آنالوگ سادگی و ارزان بودن آن‌هاست، اما در مقابل مشکلاتی چون نویز و یا اختلالات الکترومغناطیسی در شبکه آن‌ها وجود دارد چراکه حساسیت بسیاری نسبت محیط پیرامون خوددارند. همین مسئله نیز باعث شده تقریباً دوربین‌های تحت شبکه آنالوگ منسوخ شوند.

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه دیجیتال:

دوربین‌های مداربسته دیجیتالی نوع پیشرفته‌تری از دوربین‌های تحت شبکه بی‌سیم بوده که از فناوری وای فای برای انتقال سیگنال‌ها استفاده می‌کنند. این مسئله باعث شده در بستر شبکه این نوع از دوربین‌ها نویز و اختلالات کمتری وجود داشته باشد و محیط پیرامون نیز بر روی آن تأثیر گذار نیست.

دوربین‌های دیجیتالی سرعت بسیار خوبی در انتقال اطلاعات دارند اما مسئله‌ای که خرید این نوع از دوربین‌ها را محدود کرده قیمت بالای تجهیزات آن­ها می‌باشند. این دوربین‌ها در دو نوع حافظه‌دار و چرخشی ساخته می‌شوند.

دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم حافظه‌دار:

دوربین‌های حافظه‌دار نوعی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه بی‌سیم هستند که در ساخت آن‌ها امکان اتصال کارت‌های حافظه SD فراهم‌شده است. درصورتی‌که روی کارتن یا کاتالوگ دوربین عبارت SD Card Slot درج‌شده باشد آن دوربین از این قابلیت برخوردار می‌باشد.

دوربین‌های حافظه‌دار می‌توانند بدون اتصال به شبکه و به‌صورت مستقل ضبط تصاویر را انجام دهند. البته توجه داشته باشید دوربین‌های حافظه‌دار بیشتر 64 گیابایت حافظه ندارند که این میزان حافظه نسبت به حجم تصاویر ضبط‌شده خیلی زیاد نیست، درواقع نمی‌توان انتظار داشت که این نوع دروبین ها به‌صورت 24 ساعته و بدون نیاز به اتصال به شبکه بیشتر از یک هفته قادر به ضبط تصاویر باشد.

ازلحاظ امنیتی نیز اگر چنین دوربین‌هایی به سرقت بروند دیگر نمی‌توان به فایل تصاویر دسترسی داشت، ازاین‌رو معمولاً دوربین‌های مداربسته حافظه‌دار را در محیط‌هایی که به‌شدت تحت مراقبت می‌باشند استفاده می‌کنند.

دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم چرخشی:

این نوع از دوربین‌ها جزو دوربین‌های حافظه‌دار محسوب می‌شوند که امکان چرخش  و تغییر زوایا مختلف در آن‌ها فراهم‌شده است. دوربین‌های چرخشی را می‌توان به کمک تلفن همراه هوشمند خود به‌صورت کنترل از راه دور در زاویه 360 درجه افقی و 150 درجه عمودی چرخاند.

این نوع از دوربین‌ها نصب بسیار راحتی داشته و قیمت آن‌ها بسیار مناسب است، همچنین نیازی به دستگاه DVR ندارند ازاین‌رو روزبه‌روز محبوبیت آن‌ها در بین کاربران افزایش می‌یابد.

دوربین‌های چرخشی بی‌سیم کامل‌ترین و بهترین نوع دوربین‌های مداربسته‌ای هستند که در حال حاضر بشر قادر به تولید آن‌ها می‌باشد. این نوع از دوربین‌ها قابلیت‌هایی چون ضبط و پخش صدا، قابلیت دید در شب تا فاصله 20 مترمربع، پشتیبانی از کارت حافظه و همچنین کنترل از راه دور را دارند.

سخن آخر

در بالا سعی کردیم به خوبی شمارا با انواع دوربین مداربسته تحت شبکه بی‌سیم آشناسازیم. همان‌طور که دریافتید این نوع از دوربین‌ها فناوری پیشرفته‌ای دارند و در دو نوع دیجیتال و آنالوگ تولید می‌گردند و بهترین نوع آن‌ها دوربین‌های مداربسته چرخشی می‌باشند.

دکمه بازگشت به بالا