بهترین های کسب و کارعمومی

کاهش قیمت میلگرد در روزهای اینده

اهمیت محاسبه نرخ مصالح مورد نیاز در زمان ساخت و ساز

یکی از مهمترین مسائل برای شما عزیزانی که در حال ساخت و ساز می باشید محاسبه نرخ مصالح مورد نیاز اعم از میلگرد تیکمه داش و برای احداث و یا اندازه گیری مصالح به کار رفته شده در ساختمان می باشد. همچنین به دلیل بالا بودن قیمت میلگرد برخی کارخانجات اعم از و یا ذوب آهن اصفهان محاسبه دقیق میزان میلگرد برای تعیین هزینه نهایی ضروری می باشد. مشخص شدن دو بعد از مساله برای مجریان پروژه های عمرانی نقش اساسی و مهم را ایفا می کند:

محاسبه میزان مصالح مصرفی در طول روند پروژه موردنظر، به دلیل برطرف نمودن نیاز با توجه به زمان بندی مشخص شده

هایپر آهن؛ مرجعی مطمئن برای اطلاع و پیش بینی قیمت آهن و میلگرد

هزینه های مالی پروژه در صورت اجرا شدن چقدر خواهد بود؟

تحریم ها را نیز به آن اضافه کنیم خواهیم دید که این رفتار رابطه مستقیمی با شدت و میزان آن نیز دارد. تا پیش از آغاز پاندمی کرونا بسیاری از فروشندگان آهن، تحریم ها را بهانه افزایش قیمت ها می دانستند اما پس از شیوع گسترده کرونا این روند شکل تازه ای به خود گرفت.

در یک قانون کلی هر چه قیمت دلار بیشتر شود تمایل کارخانه‌داران برای صادرات محصولات خود نیز بیشتر می شود. امری که میزان عرضه در کشور را کاهش و به دنبال آن تقاضا را افزایش می دهد. به طوری که برآیند این مسئله به گرانی کالاها ختم می شود. بنابراین با توجه به رفتاری که اقتصاد ایران به آن متکی است، می توان قیمت ها را پیش بینی کرد. برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت روز میلگرد می توانید با مشاوران آهنک در تماس باشید.

بررسی کاهش قیمت میلگرد در روزهای آینده

بسیاری از اقتصاد دانان کشور، بازگشت آمریکا به برجام و شکل گیری فصل تازه‌ای از روابط با جهان را محتمل می دانند. اما این مسئله با توجه به اظهارات ریاست جمهوری آمریکا که برای بازگشت به برجام پیش شرط گذاشته و از طرفی موضع سخت‌گیرانه مقامات ایرانی نسبت به این مسئله، حکایت از عدم توافق هسته ای ایران با غرب را دارد. بنابراین، می توان روند قیمت دلار را تا آستانه سال نو شمسی صعودی دانست.

از طرفی مسکوت ماندن ساخت و ساز در ایران و همچنین عدم تقاضای زیاد برای خرید آهن در ماه های انتهایی سال می تواند نوید یک روند نزولی در بازار آهن را بدهد. البته تمام این پیش بینی ها به یک مسئله گره خورده است! آن هم این که پس از  تعطیلات عید 1400 چه اتفاقاتی در مسئله برجام می افتد و این که چه شخصی رئیس جمهور بعدی ایران خواهد بود. در مقاله علت افزایش قیمت میلگرد امروز نیز به بررسی فاکتورهای موثر بر قیمت این روزهای میلگرد پرداخته شده است. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات خود را در این زمینه ارتقا بخشید.

پیش بینی قیمت آهن در ابتدای سال 1401

یک سخن کلیشه ای در بازار آهن باب شده است که سال آینده سال سختی برای صادرات و خرید و فروش آهن خواهد بود. دلیل این امر هم واضح است. تقریباً 10 سال است که فعالیت در بازار آهن آلات با ریسک بالایی مواجه بوده و بسیاری از سازندگان در خرید آهن محتاطانه عمل می کنند. دلیل این احتیاط نیز شرایط اقتصادی کشور، نحوه تعیین بودجه، میزان دستمزدها، میزان قیمت مواد اولیه و … است. امری که افق های اقتصادی کشور را در سال آتی نامشخص خواهد کرد. برای تکمیل اطلاعات خود و هچنین مکملی برای این مبحث می توانید مقاله قیمت میلگرد نسبت به روزهای گذشته در بخش وبلاگ آهنک را مطالعه نمایید.

آیا واکسیناسیون کرونا تاثیری روی قیمت آهن در روزهای آینده دارد؟

نمی توان تأثیر کرونا روی بازار آهن و صادرات را نادیده گرفت. در واقع پاندمی کرونا موجب گشته تا میزان صادرات کشور تا حد زیادی کاهش یابد. مسئله ای که می تواند کارخانجات را بر آن دارد تا میزان تولیدات خود را کاهش دهند تا در نهایت ثبات قیمتی در بازار را حفظ کنند. در واقع با مشاهداتی که از رفتار کارخانجات در دست است، هیچ کدام از آن ها تمایلی به کاهش قیمت آهن ندارند. به طوری که همواره تلاش خود را بر آن گذاشته اند تا با تعادل در تولید و تقاضا قیمت را در شیب صعودی خود نگه دارند.

پیش بینی قیمت آهن و میلگرد در سال 1401

پیش بینی قیمت آهن و قیمت میلگرد در سال 1401 به همراه پیش بینی قیمت پروفیل، تیرآهن، ورق سیاه و پروفیل در روزها و ماه‌های آینده سال مهم است که در این مطلب به بررسی آن پرداخته‌ایم

آهن، میلگرد، فولاد و سایر محصولات خانواده آهن‌آلات، در دسته محصولات استراتژیک قرار می‌گیرند و از این نظر، پیش بینی قیمت آهن و میلگرد و این گونه محصولات اهمیت بسیار زیادی دارد. آهن‌آلات به عنوان یکی از موارد پرکاربرد و مهم در بسیاری از صنایع بوده و در ساخت و تولید بسیاری از سازه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تخمین قیمت آهن و نرخ میلگرد، امری بسیار پرتقاضا در میان فعالان حوزه کسب‌وکارهایی است که به نحوی با آهن‌آلات در ارتباط هستند. قیمت آهن‌آلات به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و از این جهت برای برآورد قیمت آهن و یا تخمین قیمت میلگرد و سایر آهن‌آلات، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیریم.

در این مقاله از سایت هایپر آهن ، عوامل موثر بر قیمت آهن‌آلات را مورد بررسی قرار داده و به پیش بینی بهای آهن و میلگرد در سال 1401 خواهیم پرداخت.

قیمت گذاری آهن آلات در سال 1401

قیمت‌گذاری آهن‌آلات به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای اینکه پیش‌بینی درستی از قیمت آهن در سال 1401 ارائه دهیم، باید تمامی عوامل موثر بر قیمت آهن‌آلات را مورد بررسی قرار دهیم. عوامل بسیار زیادی بر قیمت آهن‌آلات موثر بوده و بر اساس آن‌ها می‌توان به پیش بینی قیمت میلگرد و آهن پرداخت؛ از این رو در ادامه مقاله به بررسی عوامل موثر بر قیمت آهن آلات خواهیم پرداخت.

• میزان عرضه و تقاضا

میزان عرضه و تقاضا تاثیر بسیار زیادی در تعیین قیمت بازار آهن‌آلات دارد. در واقع هرچقدر تولید و عرضه آهن‌آلات در بازار بیشتر شود، قیمت محصولات کاهش پیدا کرده و با کاهش میزان مصرف و تقاضا، قیمت‌ها بیشتر خواهد شد.

• نیاز صنایع وابسته

یکی دیگر از عوامل و شرایط موثر در پیش بینی قیمت میلگرد و آهن، نیاز صنایع وابسته است. صنایعی مانند خودروسازی، پتروشیمی، بسته‌بندی و برخی دیگر از صنایع، به آهن‌آلات نیاز دارند و در صورتی که میزان عملکرد این صنایع افزایش پیدا کند، تقاضا برای آهن‌آلات نیز افزایش خواهد یافت. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که رشد تقاضای صنایع فولادی را باید در بازارهای جهانی مورد بررسی قرار دهیم؛ چراکه رشد تقاضا در صنایع داخلی تاثیر چندانی در قیمت‌ها نخواهد داشت.

• قیمت دلار آزاد و دلار نیمایی در سال 1401

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر شرایط اقتصادی کشور، قیمت دلار و نوسانات ارزی است. میزان ارزش پول کشور ایران در مقایسه با ارزهای رایج دنیا همچون دلار و یورو بسیار کاهش پیدا کرده و همین امر باعث می‌شود تا هزینه واردات مواد اولیه افزایش پیدا کرده و در نتیجه قیمت آهن‌آلات نیز بیشتر خواهد شد. قیمت پایه‌ای عرضه در بورس کالا طبق دلار نیمایی تعیین می‌شود. افزایش قیمت در ارز نیمایی منجر به افزایش قیمت در معاملات میلگرد و آهن خواهد شد؛ زیرا رابطه دلار با قیمت فولاد بسیار تنگاتنگ است.

• نرخ تورم

تاثیر نرخ تورم بر تخمین قیمت آهن و میلگرد را نمی‌توان نادیده گرفت. با افزایش نرخ تورم، قیمت مواد اولیه آهنی بیشتر شده و در نتیجه بر قیمت کلی این محصولات نیز تاثیرگذار خواهد بود.

• قیمت نفت

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در حدود 15 درصد از قیمت آهن‌آلات وابسته به قیمت نفت است؛ از این جهت برای برآورد بهای میلگرد و آهن، باید به قیمت نفت هم توجه ویژه‌ای داشته باشید تا پیش‌بینی درستی انجام دهید.

• عوارض اعمال شده بر صادرات

از دیگر عواملی که در پیش بینی قیمت میلگرد و آهن باید به آن توجه داشته باشیم، عوارض اعمال شده بر صادرات این نوع کالاها است. با افزایش این عوارض بر صادرات کالا، قیمت این محصولات نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

• وضعیت بورس کالا

یکی دیگر از عواملی که به‌طور مستقیم بر تخمین قیمت میلگرد و آهن تاثیر می‌گذارد، وضعیت بورس کالا است. تغییرات ارزش سهام شرکت‌های تامین‌کننده این محصولات در بازار بورس، باعث تاثیر این بازار بر قیمت آهن‌آلات خواهد شد.

• میزان صادرات و واردات

از دیگر عوامل موثر بر پیش بینی قیمت آهن و میلگرد، می‌توان به میزان صادرات و واردات این کالاها اشاره کرد. به‌طور معمول، صادرات و واردات تحت تاثیر تغییر و تحولات سیاسی کشورها قرار گرفته و برخی اوقات قوانینی توسط کشورها وضع می‌شود که روی قیمت این محصولات تاثیر می‌گذارد. ارزش ارز سایر کشورها نسبت به ایران بالا بوده و میزان تقاضا برای صادرات آهن‌آلات بالا رفته است. این میزان صادرات بر قیمت این اقلام بسیار موثر است.

• هزینه حمل‌ونقل محموله

هزینه حمل‌ونقل برای صادرات و واردات محصول نهایی بسیار قابل اهمیت است. البته هزینه حمل‌ونقل مواد اولیه مانند قراضه آهن و فلزات خاصی مانند نیکل که از طریق سایر کشورها تامین می‌شوند هم تاثیرگذار خواهد بود. انتخاب نوع روش بین‌المللی حمل محموله مانند CFR، CIF، FOB و غیره بسیار مهم بوده و انتخابی اشتباه در این زمینه، منجر به پرداخت هزینه‌های اضافی خواهد شد.

• دوره‌های زمانی

دوره‌های زمانی مختلف نیز بر روی پیش بینی قیمت آهن و میلگرد موثر هستند. تعطیلات، تغییرات آب‌وهوایی، بلندی روز در فصول مختلف و برخی از شرایط زمانی دیگر در میزان تولید آهن‌آلات و در نهایت قیمت نهایی آن‌ها موثر خواهند بود. برای مثال، در زمستان به دلیل سردی هوا و شرایط آب‌وهوایی خاص، میزان ساخت‌وساز افت می‌یابد و همین امر قیمت آهن‌آلات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

البته عوامل دیگری مانند مصوبات وزارت صمت، سیاست‌های بورس کالا، بودجه تخصیص‌یافته به بخش عمرانی در لایحه بودجه 1401 و برخی از عوامل دیگر نیز بر برآورد نرخ میلگرد و آهن آلات تاثیر خواهند گذاشت.

محاسبه هزینه ساخت ساختمان مسکونی به چه صورت است؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به عوامل میانگین قیمت میلگرد تیکمه داش همچنین قیمت سایر آهن آلات مصرفی بستگی دارد

میزان آهن مصرفی در ساختمان چقدر است؟

چنانچه اسکلت فلزی با مهاربندی هم مرکز باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف وزن آهن آلات مصرفی در سازه حدودا ۷۰-۴۰ کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

چه مقدار آهن برای ساخت خانه مسکونی مورد نیاز است؟

برای سازه بتنی قاب خمشی متوسط بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدود ۵۵-۴۰ کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات مورد نیاز می باشد.

هر متر مربع چقدر میلگرد لازم دارد ؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت که در ادامه به طور مفصل به بررسی آن خواهیم پرداخت ولی اگر بخواهیم به طور اجمالی در خصوص برآورد هزینه ساختمان اطلاعاتی کسب کنیم خوب است بدانید که در پروژه های ساختمانی و فلزی بستگی به دو عامل مهم دارد.

میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی

دستمزد کار نسبت به پروژه مورد نظر

برای محاسبه ابتدا میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی در هر متر مربع ساختمان را محاسبه کرده و سپس این میزان را با دستمزد کار جمع می کنیم.

محاسبه میانگین قیمت آهن آلات مصرفی نیز به این صورت است که ابتدا درصد آهن آلات مصرفی را برای انواع آهن آلات از جمله تیرآهن، میلگرد، ورق و اتصالات محاسبه کرده و از مجموع آن ها میانگین قیمت آهن آلات مصرفی را به دست می آوریم.

در نهایت از فرمول زیر برای تخمین هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان استفاده می کنیم:

(میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی+ دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) × کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع

البته باید در نظر داشته باشید که این فرمول تخمینی بوده و برای محاسبه دقیق تر باید به عواملی از جمله نوع طراحی سازه، موقعیت مکانی ساختمان، مدت زمان اجرای پروژه، میزان ماشین آلات و نیروی انسانی مورد استفاده، شرایط جوی و محیطی و تاثیر آن بر نیروی انسانی و ماشین آلات و در نهایت مسافت راه توجه کرد.

برخی اطلاعات سرانگشتی عمرانی برای میلگرد

در یک سازه بتنی به ازای هر مترمربع زیربنا حدود 43 کیلوگرم ارماتور مصرف می شود.

به ازای هر مترمربع فونداسیون حدود 82 کیلوگرم ارماتور مصرف می شود.

در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیربنا 12 کیلوگرم ارماتور در ستون مصرف می شود.

مقدار متر طول تیرچه حدود 1.3 تا 1.7 برابر به نسبت سقف در یک سازه بتنی است.

میزان ارماتور مصرفی به طور متوسط حدود 7 تا 10 کیلوگرم میلگرد به ازای هر مترطول تیرچه است.

در هر مترمربع از سقف سازه بتنی حدود 1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم دوطرفه ارماتور حرارتی مصرف می شود.

به ازای هر مترمربع از سقف تیرچه بلوک به ضخامت 30 سانتیمتر حدود یک کیسه 50 کیلوگرمی سیمان مصرف می شود.

مقدار آهن مورد نیاز برای ساختن خانه مسکونی

برای محاسبه آهن مورد نیاز ساختمان مسکونی چند اصل زیر را در نظر داشته باشید:

آهن آلات مصرفی برای سازه هایی با اسکلت فلزی:

چنانچه اسکلت فلزی با مهاربندی هم مرکز باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف وزن آهن آلات مصرفی در سازه حدودا 70-40 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

در اسکلت فلزی با مهاربندی غیر هم مرکز، بدون وزن آرماتور سقف مقدار آهن آلات موردنیاز در سازه فلزی حدودا 75-50 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

چنانچه اسکلت فلزی با قاب خمشی متوسط و معمولی باشد بدون در نظر گرفتن وزن سقف میزان آهن آلات مصرفی حدودا 105-65 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

همچنین در سازه های فولادی با قاب خمشی ویژه و معمولی بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدودا 115-70 کیلوگرم آهن آلات به ازای هر متر مربع سازه نیاز می باشد.

در ساختمان سازی برج های بلند، آسمان‌خراش ها و ساختمان‌های دارای سیستم دوگانه ارائه یک عدد به عنوان میزان آهن آلات مصرفی کار درستی نیست چراکه هر کدام از این سازه ها می‌توانند کاربرد خاص خود را داشته باشند. اما به طور حدودی میزان آهن مصرفی این ساختمان‌ها برای هر متر مربع برابر با 70-120 کیلوگرم است.

مقدار آهن آلات و میلگرد مصرفی برای اسکلت بتنی

در ساختمان های بتنی محاسبات متفاوت می باشد. در ادامه میزان آهن آلات مصرفی برای انواع اسکلت بتنی را مشاهده خواهیم کرد:

چنانچه سازه بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف میزان آهن آلات مصرفی به ازای هر متر مربع سازه در حدود 60-35 کیلوگرم می باشد.

برای سازه بتنی قاب خمشی متوسط بدون در نظر گرفتن وزن، آرماتور سقف حدود 55-40 کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات مورد نیاز می باشد.

همچنین برای سازه بتنی قاب خمشی ویژه نیز بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور میزان آهن آلات مصرفی حدودا 70-45 کیلوگرم به ازای هر متر مربع خواهد بود.

وزن آرماتور سقف نیز طبق محاسبات زیر به صورت جداگانه حساب می شود.

برای سقف دال بتنی توپر میزان آهن آلات مصرفی 16-10 کیلوگرم به ازای هر متر مربع می باشد

سقف کامپوزیتی به میزان 12-8 کیلوگرم آهن آلات در هر متر مربع نیاز دارد.

برای محاسبه باید بدانیم سقف تیرچه بلوک نیز به میزان 5-7 کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات نیاز خواهد داشت.

 محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون

محاسبه تعداد میلگرد در فونداسیون برای عمق، ضخامت و حداقل میلگردهای موردنیاز در فونداسیون در ساختمان های متداول به صوزت زیر است.

برای پیشنهاد اولیه عمق حداقل پی می توان از عبارت زیر استفاده کرد:

(تعداد طبقات * 10) + 20 سانتی متر استفاده نمود، ترجیح بر آن است که عمق پی کمتر از 50 سانتی متر نباشد.

برای پیشنهاد اولیه محاسبه عرض حداقل نوارها می توان از عبارت:

(تعداد طبقات * 20) + 20

حداقل میلگردهای طولی، از بین دو آیتم زیر، مقدار بیشینه را محاسبه می نماییم.

AS = 0.0025 bd

مثال:

برای فهم بهتر این موضوع مثال زیر را برایتان آورده ایم. در این مثال، سازه مورد نظر ما بتنی و 6 طبقه باشد.

عمق پی 6 * 10 + 20 = 80 سانتی متر

عرض حداقل نوار 6 * 20 + 20 = 140 سانتی متر

b : عرض پی 140

h: ضخامت پی 80

63 = ( 80* 140 * 0.0025) = As

اگر سایز میلگرد طولی را 20 در نظر بگیریم، فاصله و تعداد آن ها به شکل زیر محاسبه می گردد.

3.14 = 2.4 * 2 * 3.14 = As

3.14 / 63

20.06 =

20 میلگرد در هر متر مربع نیاز است.

تعدادی از محصولات میلگرد را در ادامه می توانید مشاهده کنید. برای مشاهده ویژگی های هر محصول روی نام آن کلیک کنید.این میلگردها انواع مقاطعی هستند که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

معرفی ارزان ترین سقف ها در ساختمان سازی

برای ساخت و ساز و استعلام حدودی قیمت بد نیست بدانید ارزان ترین سقف‌ها برای ساخت کدامند:

وزن کل آهن آلات مصرفی در سازه نیز از مجموع وزن آهن آلات مصرفی در اسکلت و سقف و فوندانسیون ضربدر مساحت کل سازه به دست می آید. سایر برآوردهایی که برای محاسبه هزینه ساختمان باید به آن توجه کرد علاوه بر هزینه آهن آلات مصرفی، میزان مورد نیاز گچ و آجرنما و ماسه بادی، مقدار رنگ برای پوشش دیوار و کاشی کاری … می باشد. برای مثال به طور کلی هر کیلو رنگ روغنی 4 الی 6 متر مربع را پوشش می دهد و هر کیلو رنگ پلاستیک با توجه به سطح زیر کار از 6 الی 8 متر مربع را پوشش می دهد.

همچنین برای مثال برای کاشی کاری با کاشی لعابی  با سطح 2/5 دسی متر مربع نیاز به:

0.127 نفر- ساعت  کارگر ساده

0.495 نفر- ساعت کاشی کار درجه یک

0.495 نفر- ساعت  کاشی کاری درجه

0.99 نفر- ساعت کمک کاشی کار

0.0275 متر مکعب ملات ماسه سیمان

0.001 متر مکعب دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ

1.10 متر مربع کاشی درجه یک دیوار به سطح 2.5 دسی متر مربع می باشد.

برخی محاسبات سرانگشتی ساختمان

برخی محاسبات سرانگشتی ساختمان به صورت زیر  هستند. این محاسبات برای تخمین هزینه به شما کمک می‌کند.

در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیربنا حدود 43 کیلوگرم آرماتور مصرف می شود.

به ازای هر متر مربع فونداسیون حدود 82 کیلوگرم آرماتور مصرف می شود.

در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیر بنا 12 کیلوگرم آرماتور در ستون مصرف می شود.

مقدار متر طول تیرچه حدود 1.3 تا 1.7 برابر به نسبت سقف در یک سازه بتنی است.

میزان آرماتور مصرفی به طور متوسط حدود 7 تا 10 کیلوگرم میلگرد به ازای هر متر طول تیرچه است.

در هر مترمربع از سقف سازه بتنی حدود 1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم دو طرفه آرماتور حرارتی مصرف می شود.

به ازای هر متر مربع از سقف تیرچه بلوک به ضخامت 30 سانتی متر حدود یک کیسه 50 کیلوگرمی سیمان مصرف می شود.

محاسبات کارهای فولادی با میلگرد

نکات مهم زیر برای محاسبات کارهای فولادی اعلام شده است:

واحد اندازه گیری برای کارهای فولادی با میلگرد یا کیلوگرم است

برای به دست آوردن از جداول استاندارد (جدول زیر ) که مشخصات فنی میلگردها در آن وجود دارد محاسبه می شود.

در کارخانه معمولا هر شاخه میلگرد به طول 12 متر تولید می شود.

میلگردها معمولا به سه نوع دسته بندی می شوند:

ساده (AI) Ø

آجدار (AII) Φ

آجدار پیچیده (AIII) Φ

برای مثال اگر بخواهیم وزن میلگردی به طول 6 متر از نوع Φ16 را به دست آوریماز فرمول زیر استفاده خواهیم کرد:

وزن میلگرد = 1× 6 × 1/58 = 9/48 Kg

برای به دست آوردن G (وزن مخصوص) می توانیم از فرمول زیر استفاده نماییم:

نحوه محاسبه مقدار خم و قطر داخلی خاموت

برای میلگردهای تقسیم و خاموت های دارای قلاب 135 درجه مقدار مقدار خم برابر است با:

لازم به ذکر است که قطر داخلی خم ها برای خاموت های با قطر کمتر از 16 میلی متر نباید از 4db کمتر باشد:

نحوه محاسبه مقدار خم و قطر داخلی آرماتورهای اصلی

خم 90 درجه به اضافه حداقل 12db طول مستقیم در انتهای آزاد میلگرد برابر است با : min 15db

حداقل قطر داخلی خم ها برای میلگرد های اصلی به قطر کمتر از 28 میلی متر برابر است با : min 6db

تذکر : db قطر آرماتور است

شکل زیر خم 90 درجه در آرماتورهای اصلی را نمایش می دهد.

مقادیر حداقل ضخامت پوشش بتن روی میلگردها

شرایط محیطی مندرج در جدول فوق به شرح زیر است:

محیط ملایم به محیط هایی گفته می شود که قطعات بتنی در آن ها ایمن بوده و عوامل خورنده اعم از رطوبت و یا فرسایش شدید سبب خوردگی بتن نمی گردد.

در این محیط ها عوامل مهاجم و خورنده دائما بتن را تهدید نموده و سبب خوردگی این محصول می گردد. برای مثال محصولاتی که در مجاورت آب هایی با ph بالاتر از 5 قرار دارند در دسته شرایط محیطی متوسط می باشند.

در این محیط ها شرایط خوردگی شدید بوده و بتن دائما در خطر رطوبت و یا خشک شدن مداوم و یا یخ زدگی قرار خواهد داشت.

بتن در شرایط محیطی بسیار شدید به طور مداوم در برابر شرایط خورنده شدید مانند گازها و رطوبت شدید قرار دارند. از جمله این محیط ها می توان به قطعات واقع در هوای اشباع از نمک اشاره نمود.

شرایط محیطی فوق العاده شدید:

این محیط ها شرایط بسیار خطرناکی را برای بتن فراهم می نمایند که از جمله آن ها می توان به قرار گرفتن در آب با ph کمتر از 5 اشاره نمود.

محاسبه آنلاین میلگرد موردنیاز فونداسیون

در این بخش به پرسش برخی عزیزان در خصوص میلگرد مصرفی در فونداسیون های مختلف پاسخ خواهیم داد. شما با این روش می توانید به راحتی به محاسبه سریع تعداد میلگرد فونداسیون بپردازید.

در ابتدا با یک مثال عملی آغاز خواهیم کرد:

مقدار میلگرد مصرفی در فوندانسیون اسکلت فلزی

مقدار میلگردهای فونداسیون منفرد زیر را به دست آورید. ( شرایط محیطی از نوع بسیار شدید)

توجه: محورهای A و B دارای شناژهای یکسان هستند.

محورهای 1 و 2 دارای شناژهای یکسان هستند.

باید در نظر داشت که با توجه به اینکه شرایط محیطی بسیار شدید است بنابراین پوشش بتن 5/7 سانتی متر (برای شالوده ها) است.

نحوه محاسبه طول و تعداد آرماتورها

طول آرماتور Φ12 و Φ14

تذکر : (075/0 = پوشش بتن) (25/0 = خم آرماتور)

طول خاموت Φ10:

طول خاموت = [ ( 40 – 2 (7/5)) × 2] + [ ( 60- 2(7/5)) × 2] + 2(10) = 160 cm = 1/6 m

تذکر: ( 5/7 = پوشش بتن ) ( 10cm = خم آرماتور)

طول خاموت Φ8

طول خاموت = [ (50 – 2(7/5)) × 2] + [ (60 – 2 (7/5)) × 2] + 2(10) = 180 cm = 1/8 m

تذکر: (7/5 = پوشش بتن) ( 10 cm = خم آرماتور)

طول آرماتور Φ16

طول آرماتور = 1.2 – 20(0/075) + 2 (0/25) = 1/55 m

تذکر: ( 0/075 m = پوشش بتن) ( 0/25 m = خم آرماتور)

تعداد خاموت Φ10:

[ (6.40 – 2(0.075)) ÷ 0.2] + 1 = 32

تذکر: (0.075m = پوشش بتن) (0.2m = فواصل آرماتورها)

تعداد خاموت Φ8

[ (6.4 – 2(0.075)) ÷ 0.15] + 1 = 43

تذکر: (0.075m = پوشش بتن) ( 0.15m = فواصل آرماتورها)

نکته مهم:

برای به دست آوردن تعداد آرماتور در یک فاصله مشخص، تعداد میلگرد در شمارش یکی بیشتر محاسبه می شود.

به طور مثال در طول مشخص 5 متر اگر بخواهیم آرماتورهایی به فواصل 20 سانتی متر از یکدیگر قرار دهیم، مطابق شکل زیر تعداد آرماتورها برابر است با:

((5) ÷ 0.02) + 1 = 26

نحوه محاسبه مقدار خم آرماتورهای اصلی:

با توجه به اینکه در شناژها آرماتورهای نمره 12 و 14 و 16 داریم، به منظور سهولت در اجرا، آرماتور دارای قطر بزرگتر را مبنای محاسبه قرار می دهیم:

Min 15db = 15 × 0.016 = 0.25 = 25cm

با توجه به اینکه دو نوع خاموت Φ10) و Φ8 ( داریم، به منظور سهولت در اجرا خاموت دارای قطر بزرگتر را مبنای محاسبه قرار می دهیم.

قطر داخلی خم : min 4db = 4 × 0.01 = 0.04 m = 4 cm ⇒ r = 2 cm

خم خاموت : min 6 db ˃ 60 mm = 6 × 0.01 = 0.06 m

همان طور که می بینید میزان خم خاموت بایستی بیش تر از 60 میلی متر باشد که این امر محقق نشده است پس باید برای آن میزانی را در نظر بگیریم که از 60 میلی متر بیش تر بوده و در رابطه بالا صدق کند. بنابراین میزان 90 میلی متر ( 9 سانتی متر) را برای خم خاموت در نظر می گیریم.

X = 9 – 2 = 7 cm

P = ¼ π D = ¼ × 3.14 × 0.04 = 0.03 m = 3 cm

x + p = 7 + 3 = 10 cm

 امروزه که صنعت ساخت و ساز و ساختمان‌سازی رو به افزایش است، درصد بالایی از کارفرمایان، فروشندگان محصولات فولادی و عموم مردم به دنبال دریافت قیمت میلگرد و قیمت روز آهن هستند. دانستن قیمت صنایع آهن و فراورده‌های آهن در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است که بر روند قیمت مسکن و کیفیت زندگی مردم تأثیر زیادی را دارد؛

زیرا تمام افراد فعال که در زمینه‌های بازار کار به آهن‌آلات و تجهیزات آهنی مانند خودرو سازان، ساختمان‌سازها، لوازم پزشکی و غیره در حال فعالیت هستند نیازمند این قطعه فولادی یا موارد متشکل از آن هستند. از آنجایی که نوسانات موجود در بازار مانند قیمت دلار و قیمت نفت بر قیمت آهن تأثیر گذار هستند، پیش بینی قیمت میلگرد و قیمت آهن نیز به یکی از دغدغه‌های موجود مردم در بازار کار کنونی تبدیل شده است.

یقیناً اگر از نوسانات بازار آهن و میلگرد در ایران آگاه باشید، می‌دانید که پیش‌بینی بی‌عیب و نقص قیمت آهن و میلگرد امکان‌پذیر نیست. عوامل بسیار زیادی به صورت مستقیم در بازار آهن و میلگرد تأثیر دارند؛ از آنجایی که هیچ فردی از توانایی کنترل و ایجاد تعادل در این عوامل برخوردار نیست، نمی‌توان یک منبع موثق و قابل اعتماد برای پیش‌بینی قیمت میلگرد و آهن پیدا کرد. البته افراد و رسانه‌های بسیاری ادعا دارند که می‌توانند این قیمت را پیش‌بینی کرده و به شما اعلام کنند؛ اما مطمئن باشید نظر این افراد صرفاً مطابق با احتمالات و تجربه‌های شخصی آن‌ها است.

تنها راه برای پیش بینی قیمت آهن و میلگرد در ایران، شناخت عوامل مؤثر بر نوسانات است. اگر شما تمامی عوامل مؤثر بر قیمت آهنآلات را بشناسید، می‌توانید قیمت حدودی آهن و میلگرد را در کمترین زمان تخمین بزنید. البته مبرهن است که برای برخورداری از این توانایی، باید تجربه بسیار زیادی در بازار آهن ایران کسب کنید.

مجموعه آهن هایپر که یکی از معتبرترین شرکت‌های فعال در حوزه خرید و فروش میلگرد در ایران به شمار می‌رود، قصد دارد شناخت شما را در مورد عوامل مؤثر بر قیمت آهن و میلگرد تکمیل کند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا پیش بینی قیمت میلگرد برایتان ساده‌تر و هموارتر شود.

قیمت میلگرد به چه عواملی بستگی دارد؟

قبل اینکه به عوامل مؤثر بر قیمت میلگرد اشاره کنیم، باید بدانید میلگرد یکی از رایج‌ترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت ساختمان‌سازی است. زمانی که قیمت میلگرد افزایش پیدا می‌کند، هزینه ساخت ساختمان نیز بالا می‌رود. عموماً دولت کشورهای خارجی شدیداً به نوسانات قیمت آهن و میلگرد توجه می‌کنند؛ چراکه عقیده دارند افزایش قیمت این تجهیزات بر قدرت اقتصادی کشور تأثیر می‌گذارد.

اصلی‌ترین ماده اولیه برای تولید میلگرد، آهن است که با استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات کاربردی در این حوزه به شکل میلگرد در می‌آید؛ بنابراین اصلی‌ترین عامل تأثیرگذار بر قیمت میلگرد، قیمت آهن است که به کلی بازار این حوزه را متحول می‌کند. معمولاً بازار میلگرد، جزو اولین بازارهایی است که تحت تأثیر افزایش قیمت روز آهن قرار می‌گیرد و شدیداً دچار نوسان می‌شود؛ در نتیجه می‌توان گفت هزینه و بودجه موردنیاز برای ساخت‌وساز نیز با افزایش قیمت میلگرد، بالا می‌رود.

دومین عامل مهم و برجسته در قیمت میلگرد، دلار است. معمولاً یک قیمت ثابت برای میلگرد و آهن‌آلات در بازار جهانی اعلام می‌شود که تمامی کشورها باید بازار خود را با آن تطابق دهند؛ بنابراین زمانی که قیمت دلار افزایش می‌یابد، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان میلگرد نسبت به افزایش تعرفه‌ها و قیمت‌های خود اقدام می‌کنند. اگرچه شاید فاصله افزایش قیمت دلار و قیمت میلگرد بسیار زیاد باشد و شما متوجه این اتفاق نشوید؛ اما یقیناً افزایش قیمت دلار در ایران به منزله افزایش قیمت تجهیزاتی همچون میلگرد خواهد شد.

بنابر این مورد، به عواملی همچون قیمت آهن و دلار بستگی دارد و قیمت میلگرد نیز وابسته به این موارد است.

قیمت آهن به چه عواملی بستگی دارد؟

حال که مبحث شیرین و داغ قیمت آهن مطرح شد، بهتر است اشاره‌ای مختصر به این داشته باشیم که وضعیت بازار آهن و فراورده‌های آهنی تمامی بازارها را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ چراکه آهن در تمامی صنایع کاربرد دارد و افزایش قیمت آن، هزینه بسیاری تجهیزات را دوچندان می‌کند. به همین دلیل است که پیش بینی قیمت آهن در ایران به این اندازه محبوبیت دارد.

مهم‌ترین و برجسته‌ترین عامل مؤثر بر قیمت آهن، دلار است. شاید تا به حال متوجه شده باشید که افزایش قیمت دلار در ایران، همواره با افزایش قیمت آهن همراه است؛ به طوری که در مدتی کوتاه، بازار آهن ایران نیز تحت تأثیر وضعیت ارز متزلزل کشور قرار می‌گیرد. شاید از خودتان بپرسید که قیمت دلار چرا باید قیمت آهن و میلگرد را تحت تأثیر قرار دهد. جواب این سوال را می‌توانید از طریق استعلام هزینه حمل‌ونقل و تجهیزات کاربردی برای تولید آهن‌آلات بعد از افزایش قیمت دلار، درک کنید.

مورد دیگری که بازار آهن را در ایران کاملاً تحت تأثیر قرار می‌دهد، میزان تقاضا و تعداد تامین‌کنندگان است. همان طور که می‌دانید، بیشتر بودن تعداد متقاضیان نسبت به تامین‌کنندگان یک کالا، قیمت آن را تا چندین برابر افزایش می‌دهد؛ زیرا تعداد مشتریان زیاد بوده و قدرت بازار در دستان تامین‌کنندگان قرار می‌گیرد. اگر در مواقعی که بازار آهن باثبات است خرید کنید، قیمت آهن بسیار ارزان‌تر از حد انتظار برآورد شده و در قسمت بزرگی از بودجه شما صرفه‌جویی می‌شود.

حال که شناخت کافی از تمامی این موارد پیدا کردید، می‌توانید نسبت به پیش بینی قیمت میلگرد و آهن اقدام کنید؛ زیرا همان طور که پیش از این نیز اشاره داشتیم، بازار آهن و میلگرد مستقیماً به یکدیگر مرتبط هستند و افزایش قیمت آهن، به منزله افزایش قیمت میلگرد نیز خواهد بود.

دکمه بازگشت به بالا