بهترین های کسب و کارعمومی

چگونه دوتا هارد روی کامپیوتر داشته باشیم؟

ضرورت نصب و اتصال هارد دوم روی کامپیوتر

به دلایل زیر ممکن است بسیاری از شما دوست داشته باشید به ریکاوری هارد سوخته یا اضافه کردن هارد به کامپیوتر فکر کنید:

  • فضای کامپیوتر هارد درایو است.
  • شما فقط کامپیوتر خود را از HDD به SSD ارتقا داده‌اید و می‌خواهید ‌هارد دیسک قدیمی ‌را به عنوان درایو دوم جهت صرفه جویی نصب کنید.
  • دیسک سیستم SSD معمولا خیلی کوچک است و شما می‌خواهید از نصب هارد دوم کامپیوتر برای ذخیره سازی استفاده کنید.
  • به هر دلیلی، باید‌ هارد دیسک دوم را در لپ‌تاپ یا رایانه رومیزی خود نصب کنید. اگر برای راحتی کار فقط از درایو دوم برای ذخیره عکس، اسناد و غیره استفاده می‌کنید، می‌توانید یک هارد دیسک خارجی نصب کنید.

با این حال ، برخی از شما ممکن است، به دلیل نقوص زیر که هنگام نصب یک‌ هارد اکسترنال باید با آن‌ها روبرو شوید ترجیح دهید یک‌هارد داخلی دوم نصب کنید ، نه یک‌ هارد اکسترنال.

  • هارد اکسترنال معمولاً یک پریز برق اضافی را اشغال می‌کند ، زیرا مادربرد معمولاً نمی‌تواند از طریق رابط USB برق کافی برای‌هارد اکسترنال را تأمین کند. منبع تغذیه ناکافی ممکن است شرایطی را ایجاد کند که درایو توسط رایانه قابل تشخیص نباشد.
  • هارد اکسترنال از یک درگاه USB با ارزش استفاده خواهد کرد.
  • هارد اکسترنال معمولاً سرعت خواندن و نوشتن آن پایین تر از‌هارد داخلی است که به خصوص هنگام تماس با برنامه بر روی تجربه شما تأثیر می‌گذارد.
  • قیمت تعمیرات هارد کمی بالاست و با داشتن دو هارد می توانید تا زمان رفع مشکل، از هارد سالم به عنوان جایگزین استفاده کنید.

با توجه به عوامل فوق ، می‌خواهیم به جای نصب‌ هارد اکسترنال ، نحوه نصب هارد دوم کامپیوتر و شناسایی هارد دوم به کامپیوتر را برای کسانی که قصد انجام آنرا دارند بیان کنیم.

کارهای مقدماتی قبل از نصب و اتصال هارد دوم کامپیوتر:

قبل از نصب دو هارد روی کامپیوتر باید به دو نکته پی ببرید: آیا رایانه شما برای نصب‌هارد دیسک دوم مناسب است و کدام ‌هارد برای رایانه شما مناسب است؟ بیایید یکی یکی آنها را بررسی کنیم.

وقتی فضای هارد خود را تمام کردید ، می‌توانید چیزی را حذف کنید یا فضای بیشتری اضافه کنید. اگرچه یک هارد درایو خارجی USB یک گزینه آسان برای اتصال و بازی است ، اما در واقع ایده آل نیست. آن‌ها فضای دیسک ، احتمالاً یک سوکت برق اضافی را اشغال می‌کنند ، از یک پورت USB با ارزش استفاده می‌کنند و به طور کلی سرعت کمتری نسبت به درایوهای داخلی دارند. بیایید امروز نگاهی به گزینه دشوارتر یعنی افزودن نصب هارد دوم کامپیوتر  بیندازیم.

مرحله 1: مشخص کنید که آیا می‌توانید درایو داخلی دیگری اضافه کنید یا نه.

متاسفانه همه کامپیوترها به یک اندازه ساخته نشده‌اند. اگر یک لپ تاپ همه در یک دستگاه داخلی دارید که سیستم داخلی آن در پشت مانیتور پنهان شده است، پس تنها گزینه شما این است که با یک درایو USB بروید و واقعاً نباید به فکر باز کردن آن باشید. اگر یک دسک تاپ باریک دارید ، ادامه مطلب را بخوانید ، زیرا این احتمال وجود دارد که فضای کافی برای درایو دوم را داشته باشید. اگر یک کیس متوسط ​​تا کامل دارید ، باید بتوانید به راحتی درایو دوم یا سه را اضافه کنید.

مرحله 2: بک آپ

اگرچه ما هیچ مشکلی را پیش بینی نمی‌کنیم ، اما روش خوبی است که قبل از انجام هر نوع تغییر سخت افزاری ، از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

مرحله 3: کیس را باز کنید

قبل از ادامه کار ، برق را از کیس و تمام وسایل جانبی جدا کنید. اکثر کیس ها فقط با دو پیچ می‌توانند کناره‌های خود را بردارند. شما باید طرفی را که مادربرد روی آن نیست حذف کنید ، بنابراین به قسمت پشت سیستم نگاه کنید ، پورت‌های USB و موس را پیدا کنید و طرف OPPOSITE را بردارید.

مرحله 4: از شر هرگونه الکتریسیته ساکن بدن خود خلاص شوید.

هنگام لمس قسمت داخلی رایانه ، تکنسین‌ها از یک مچ بند استفاده می‌کنند تا خطر شوک به اجزای ظریف را با الکتریسیته ساکن ذخیره شده در بدن انسان کاهش دهند.

مرحله 5:‌هارد دیسک و اتصالات مربوط به آن را پیدا کنید.

مشخصات داخلی همه رایانه‌ها کاملاً شبیه به هم است.‌هارد دیسک یک تکه فلز کاملاً قابل توجه است مانند این:

شما باید آن را به نوعی در یک قفس فلزی پیدا کنید. اکنون بررسی کنید تا ببینید آیا می‌توانید گزینه دیگری جهت نصب هارد دوم روی کامپیوتر را در آن جا قرار دهید. یک کیس تاور به طور معمول دارای فضای حداکثر 3 یا 4 درایو خواهد بود ، اما یک سیستم دسک تاپ کوچکت‌ر ممکن است فقط برای استفاده از یک درایو طراحی شده باشد ، در این صورت شانس شما زیاد نیست و باید یکی از موارد موجود را ارتقا دهید. ، یا به جای آن از درایو USB خارجی استفاده کنید.

مرحله 6: اگر SATA یا IDE Drive دارید شناسایی کنید.

اگر نوع درایو شما در بالا با کابل پهن باشد  این نوع اتصال بسیار قدیمی‌است که IDE نامیده می‌شود. در حالت ایده آل ، SATA خواهد بود. اگر خودتان را با یک درایو IDE بیابید ،شانس زیادی ندارید. مواردی را که به آن وصل است بررسی کنید.

یکی پاور خواهد بود. دو نوع کابل برق وجود دارد و مطمئناً باید یک مورد اضافی در سیستم خود پیدا کنید که بتوانید از آن استفاده کنید. این‌ها ممکن است در جایی جمع شوند ، بنابراین کابل‌های برق دیگر را با دقت دنبال کنید و سعی کنید یک کابل اضافی پیدا کنید.

برخی از‌هارددیسک‌ها می‌توانند از هر دو نوع کابل استفاده کنند ، اما اتصال SATA نوع راحت تر آن است ، بنابراین در صورت وجود از آن استفاده می‌کنیم. اگر کابل برق اضافی دارید اما SATA نیست ، هنوز می‌توانید نصب و اتصال هارد دوم روی کامپیوتر  را انجام دهید اما باید مطمئن شوید کابل برق نوع MOLEX را می‌پذیرد یا می‌توانید با آداپتور MOLEX به SATA با قیمت کمتر از 10 دلار تهیه کنید.

سپس ، کابل داده( SATA ) را به مادربرد دنبال کنید و به محل اتصال آن نگاهی بیندازید. مادربردهای مختلف تعداد پورت‌های SATA مختلفی دارند و حتی ممکن است دستگاه‌های قدیمی ‌فقط یک عدد داشته باشند. بدیهی است که اگر فقط یک پورت SATA پیدا کنید ، فقط می‌توانید یک درایو SATA را وصل کنید. اگر می‌توانید برخی از سوکت‌های اضافی را ببینید ، می‌توانید برای خرید یک درایو دوم و نصب آن اقدام کنید.

مرحله 7: درایو را خریده و نصب کنید.

کشیدن درایو به داخل کیس و  اضافه کردن هارد به کامپیوتر  و شناسایی هارد دوم به کامپیوتر سخت ترین قسمت است زیرا گاهی اوقات می‌تواند توسط یک کارت گرافیک بزرگ یا کابل‌های دیگر مسدود شود. قبل از شروع کار ، کابل‌ها را شناسایی کنید و توجه داشته باشید که کدام طرف رو به بالا هستند (کابل های داده و SATA کابل‌ها دارای یک شکاف کوچک در یک انتهای آن هستند که به این معنی است که قرار دادن آن به روش اشتباه تقریباً غیرممکن است).

پس از نشستن در درایو ، از پیچ‌های همراه با درایو برای محکم کردن آن استفاده کنید. باید سوراخ‌های درایو را با سوراخ‌های کیس تراز کنید. بعد ، کابل‌های برق اضافی و کابل SATA را پیدا کنید و آن‌ها را به برق وصل کنید. کناره را تعویض کنید و دستگاه را روشن کنید و حال نوبت به نصب هارد دوم روی کامپیوتر شما رسیده است.

آموزش جامع نصب SSD دوم در کامپیوتر

همانطور که در بالا نیز گفتیم، اطلاعات به مرور زمان بیشتر شده و سرانجام، فضای ذخیره سازی هارد دیسک درایو(HDD) و درایو حالت جامد(SSD) پر میشود. حتی اگر از یک درایو با ظرفیت خیلی بزرگ هم استفاده کنید، درنهایت فضای ذخیره سازی شما پر خواهد شد و مجبور می‌شوید فایل‌های قدیمی را پاک کنید و به عبارتی ریکاوری اس دی کارت انجام دهید و یا یک دستگاه ذخیره سازی جدید خریداری کنید.

آسان‌ترین راه برای مدیریت این مسئله، متصل کردن یک هارد اکسترنال به کامپیوتر است. اما اگر کیس کامپیوتر شما فضای کافی دارد، می‌توانید خود را از شر نگهداری وسایل اضافی روی میز برهانید. این فرآیند، تا زمانی که کامپیوتر شما، فضای کافی برای اضافه کردن یک درایو SSD جدید داشته باشد، کار سختی نیست. اما برای قرار دادن درایو جدید باید کامپیوتر خود را باز کنید، تعدادی کابل متصل کنید و سپس با استفاده از Windows Disk Mnagement تنظیمات لازم را انجام دهید.

نکته: یکی از این مراحل در ویندوز ۷ متفاوت از بقیه است.

برای نصب دومین درایو SSD آماده باشید.

در یک کامپیوتر ویندوزی، دو مرحله دارد:

  • مرحله اول، قرار دادن درایو در داخل کامپیوتر به صورت فیزیکی است.
  • مرحله دوم، انجام تنظمیات درایو از داخل ویندوز، تا سیستم عامل درایو را شناسایی و استفاده کند.

مواردی که برای نصب دومین SSD در کامپیوتر نیاز است، به شرح زیر است:

  • یک محفظه باز درایو در کامپیوتر
  • یک اتصال دیتای SATA باز روی مادربورد
  • یک درایو SSD
  • پیچ گوشتی برای باز کردن کیس و قرار دادن درایو
  • یک کابل دیتای SATA
  • یک کانکتور برق SATA
  • یک آداپتور، درصورتی که قرار است SSD در محفظه درایو ۲۵ اینچی نصب شود.

در بین این موارد، محفظه باز درایو و اتصال دیتای باز SATA روی مادربورد از همه مهم‌تر هستند. بیشتر کیس‌های کامپیوتر، تعدادی درگاه باز درایو و بیشتر مادربوردها تعدادی اتصال SATA برای درایوهای SSD و وسایل جانبی مانند درایوهای Blu-ray دارند. اما قبل از خرید یک SSD جدید، حتما بررسی کنید که آیا کیس شما فضای لازم برای درایو دوم را دارد یا خیر.

نکته: لپ تاپ‌ها استثنا هستند و بیشتر لپ تاپ‌ها فضای کافی برای نصب دومین درایو SSD را ندارند. اگر لپ تاپ شما فضای لازم برای نصب دومین درایو را دارد، شما به کانکتور SATA نیازی ندارید. چرا که درگاه های درایو لپ تاپ‌ها، کانکتور دیتا و برق داخلی دارند.

اگر مادربورد شما، پورت SATA ندارد، می‌توانید یک کنترولر SATA خریداری کنید که به یک اسلات PCI یا PCIe متصل می‌شود. به همین صورت، اگر اتصال برق SATA ندارید، می‌توانید از یک آداپتور Molex یا اسپلیتر کابل برق SATA استفاده کنید.

چگونه یک درایو SSD دوم را در کامپیوتر ویندوزی نصب کنیم؟

هنگامی که تمام ابزار و اجزای لازم را تهیه کردید، برای نصب دومین درایو SSD در کامپیوتر آماده هستید. همچنین می‌توانید با استفاده از این دستورالعمل‌ها، تا زمانی که کانکتور SATA به تعداد کافی داشته باشید و از توان خروجی منبع تغذیه خود فراتر نروید.، سومین یا چهارمین درایو SSD را نیز در کامپیوتر نصب کنید.

مراحل نصب دومین درایو SSD در کامپیوتر به شرح زیر است:

۱- کامپیوتر خود را از برق بکشید و کیس را باز کنید.

۲- یک درگاه باز درایو را بیابید.

نکته: کیس شما ممکن است علاوه بر درگاه‌های جانبی، یک یا دو درگاه درایو در سایزهای متفاوت داشته باشد. اگر درگاه درایو ۲.۵ اینچی موجود ندارید، یک آداپتور ۲.۵ به ۵.۲۵ برای درایو SSD خود خریداری کنید و از یک درگاه درایو ۵.۲۵ اینچی استفاده کنید.

۳- کدی درایو را بردارید و درایو SSD جدید را در آن قرار دهید.

نکته: برخی کیس‌ها، کدی درایو ندارند. در این شرایط، شما باید درایو را در قسمت درگاه بخوابانید و آن را با پیچ ببندید و یا ممکن است اتصال دهنده‌های داخلی برای نگهداری درایو داشته باشد.

۴- کدی را مجددا در درگاه درایو قرار دهید.

 نکته: بسته به مدل کیس شما، کدی می‌تواند به صورت خودکار در جای خود قرار بگیرد و یا لازم باشد که با اتصال دهنده‌ها بسته شود.

۵- یک پورت کابل دیتای SATA آزاد روی مادربورد خود بیابید و یک کابل دیتای SATA متصل کنید.

۶- یک کانکتور آزاد برق SATA بیابید.

نکته: اگر اتصال برق SATA ندارید، می‌توانید از یک آداپتور Molex یا اسپلیتر کابل برق SATA استفاده کنید.

۷- کانکتورهای دیتا و برق SATA را به درایو SSD متصل کنید.

نکته: به جهت کانکتورهای به شکل L توجه کنید و دقت کنید که در جهت درست نصب شده باشند.

۸- اطمینان حاصل کنید که تمام کابل‌ها به درستی متصل شده‌اند و دقت کنید که احیانا تصادفی، قطعه‌ای را جدا نکرده باشید.

۹- کیس خود را ببندید، همه چیز را مانند قبل متصل کنید و کامپیوتر را روشن کنید.

چگونه تنظیمات یک SSD جدید را در ویندوز انجام دهیم؟

هنگامی که دومین درایو SSD را با موفقیت نصب کردید و همه چیز را مانند قبل متصل کردید، وقت آن است که کامپیوتر خود را روشن کنید و اطمینان حاصل کنید که همه چیز به درستی کار می‌کند. اگر ویندوز هیچ کدام از درایوها یا وسایل جانبی شما را شناسایی نکرد، کامپیوتر را خاموش کنید و بار دیگر سیم‌های اتصال درایو و وسایل را بررسی کنید. اگر همه چیز به درستی کار می‌کرد، سپس شما می‌توانید تنظیمات لازم برای درایو جدید SSD را انجام دهید.

به طور پیش‌فرض، ویندوز دومین درایو SSD را دیده و شناسایی می‌کند ولی قادر نیست از آن برای کاری استفاده کند. قبل از اینکه بتوانید از آن استفاده کنید، نیاز است تا ابتدا از طریق ویندوز آن را فرمت کنید. بعد از اتمام این فرایند، درایو SSD جدید شما برای ذخیره اطلاعات و انتقال اطلاعات از ردایو قدیمی به آن، آماده استفاده است.

مراحل انجام تنظیمات در ویندوز برای درایو SSD که به تازگی نصب شده، به شرح زیر است:

۱- ابتدا به Control Panel و سپس به بخش Disk Management بروید.

نکته: در ویندوز ۷، ابتدا روی دکمه استارت کلیک کنید، سپس روی Computer کلیک راست کنید و برای دسترسی به Disk Mangement، گزینه Manage را انتخاب کنید.

۲- اگر از شما خواسته شد تا دیسک را مشخص کنید، GPT را انتخاب و روی OK کلیک کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

نکته: اگر از ویندوز ۷ استفاده می‌کنید، MBR را انتخاب کنید.

۳- اگر تنظمیات به طور خودکار شروع شد، به مرحله ۵ بروید. در غیراینصورت، پنجره Disk Management را پیمایش کنید تا درایو SSD جدید را ببینید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

نکته: درایو SSD جدید به راحتی قابل تشخیص است. چرا که با عنوان Unallocated مشخص شده است.

۴- روی نوار درایو کلیک راست کنید و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

۵- روی Next کلیک کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

۶- اطمینان حاصل کنید که دو عدد با یکدیگر مطابقت دارند.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

نکته: اگر تمایل دارید که روی این یک درایو، چند پارتیشن داشته باشید، عدد مورد نظر را در این قسمت وارد کنید.

۷- اگر نمیخواهید که نام درایو به صورت پیشفرض باشد، حرف موردنظر خود را وارد کنید و روی Next کلیک کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

۸- فایل سیستم را روی NTFS، قسمت Allocation Unit Size را در حالت پیش فرض و در صورت تمایل نامی برای درایو انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

۹- اطلاعات را تایید و روی Finish کلیک کنید.

انجام تنظمیات ویندوزی برای نصب SSD دوم در کامپیوتر

۱۰- درایو دوم SSD شما حالا قابل استفاده است.

SSD آماده استفاده است.

دکمه بازگشت به بالا