عمومی

آشنایی با بهترین سختی گیر شیمیایی پکیج بوتان

بهترین سختی گیر شیمیایی برای پکیج بوتان چیست؟ دستگاهی است که در ورودی آب بسته می شود و می تواند رسوبات موجود در آب را کاهش دهد.

سختی آب یا رسوب چقدر است؟

سختی آب شامل رسوباتی مانند نمک های معدنی (ترکیبات هیدروژن و کربنات منیزیم و کلسیم و …) است که در آب وجود دارد. که با حرارت دیدن آب (مثلا در سماور یا کتری آب جوش) دیده نمی شوند و خود را نشان می دهند. میزان سختی آب بستگی به مسیر و بستر جریان آب در زیر زمین یا سطح (رودخانه یا سد) دارد.

همچنین میزان سختی آب در زمان های مختلف متفاوت بوده و با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی متغیر است که با سختی سنج موجود در بازار قابل تشخیص است. سختی آب در تهران و شهرستان ها نیز با توجه به توضیحات ذکر شده متفاوت است.

انواع سختی گیر:

۱- سختی گیر مغناطیسی (مگنتی):

قطعه فلزی که به دلیل داشتن آهنربای قوی و پایدار، ساختار مولکولی یون های فلزی مانند یون های منیزیم و کلسیم را تغییر داده و از تشکیل رسوب در مسیر آب جلوگیری می کند.

2- سختی گیر الکترونیکی:

وسیله ای است که با ایجاد امواج الکترومغناطیسی تعادل بین یون های منفی و مثبت را از بین می برد و یون های موجود در آب را کاهش می دهد و در نتیجه این ذرات خنثی و معلق می شوند. فلز) و سیستم لوله کشی نمی چسبد.

3-  سختی گیر شیمیایی:

دستگاهی است که دارای مخزنی است که در آن کارتریج یا فیلتر شیمیایی وجود دارد و آب وارد این مخزن می شود و طی فرآیندی شیمیایی باعث حل شدن مواد معدنی مانند یون های کلسیم و منیزیم در آن می شود. پس از مدتی استفاده، کارتریج (فیلتر) باید تعویض شود. (بین 6 تا 18 ماه بسته به سختی آب و کیفیت هاردنر و تک مبدل بودن یا دو مبدل بودن دستگاه)

لازم به ذکر است کارتریج استفاده شده در هاردنر شیمیایی پکیج پلی فسفات می باشد. با توجه به سختی آب استفاده از سختی گیر (رسوب گیر) برای پکیج دیواری بخصوص در مناطقی که مصرف آب سختی بالاتری دارد ضروری به نظر می رسد. بسیاری از تعمیرات پکیج دیواری و آبگرمکن عبارتند از جرم گیری مبدل و کاهش فشار آبگرمکن، سوراخ شدن مبدل، پوسیدگی قطعاتی که در تماس با آب قرار می گیرند.

تغییر شکل و تغییر شکل واشرهای پکیج کاهش راندمان پکیج کاهش گرمای آب گرم مصرفی و گرمای مسیر گرمایش و 2) منبع آن جرم و سختی آب است. البته لازم به ذکر است که پکیج دو مبدل هزینه کمتری نسبت به پکیج تک مبدل دارد و همین امر باعث شده تا بسیاری از افراد اقدام به خرید پکیج دو مبدل کنند اما همچنان برای پکیج دو مبدل توصیه می شود.

کدام سختی گیر برای پکیج دیواری بهتر و مناسب تر است ؟!

هر سه سختی گیرها مقداری از سختی آب را می گیرند اما با توجه به تجربه کارشناسان و تکنسین ها، سختی گیرهای شیمیایی در صورت تعویض به موقع کارتریج پلی فسفات بهترین راه برای گرفتن یون و سختی مضر آب برای پکیج دیواری است.

بهترین سختی گیر شیمیایی پکیج چیست؟!

در بازار، تنوع زیاد سختی گیرهای شیمیایی و تنوع برندها، انتخاب را سخت کرده است! بسیاری از سختی گیرها پس از مدتی در اثر فشار آب یا برگشت آب گرم به دلیل نقص در بسته بندی بدنه را می شکنند و یا اتصالات و هوزینگ آن از آببندی جدا می شود. این موضوع در مواردی باعث آب گرفتگی در منزل مصرف کننده می شود و خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد. یا ممکن است کیفیت هاردنر و کارتریج آن بسیار پایین باشد و عملا سختی آب گرفته نشود و مشکلاتی به دلیل جرم و سختی آب وارد پکیج شود.

سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر نوعی فیلتر یا رسوب گیر به روش مغناطیسی است که یکی از جدیدترین روش های بهبود کیفیت آب است و برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی تولید می شود. دلیل استفاده از این سختی گیرها سبک کردن آب ورودی به مخزن برای تصفیه آب از هرگونه مواد خارجی و افزودنی است.

سختی گیرها از قدیم الایام وجود داشته اند اما سختی گیرهای قدیمی به دلیل اینکه رنگ و بوی نامتعارفی به آب می دادند کارایی چندانی نداشتند اما خوبی سختی گیرهای مغناطیسی این است که بدون هیچ گونه مواد شیمیایی در از بین بردن آلاینده ها تاثیر زیادی دارند.

نمک هایی که اغلب باعث سنگینی آب و سختی آب می شوند کلسیم و منیزیم هستند که به صورت کربناته بوده و با تشکیل رسوب در داخل تاسیسات و لوله های ساختمان به ویژه لوله های حرارتی به تدریج مسیر جریان آب را باریک کرده و مشکلات جدی در امکانات اصلی ترین آنها استهلاک بالا و هزینه های بالای انرژی است.

انواع سختی گیر

تکنیک های زیادی برای حذف این رسوبات ایجاد شده است، از جمله ساخت سخت کننده ها. مهمترین سفت کننده های موجود در بازار عبارتند از:

  • سختی گیرهای رزینی
  • سختی گیرهای کربن
  • سختی گیر اسمز معکوس
  • سختی گیر الکترونیکی
  • سختی گیر رزین
  • آب شیرین کن ها

استفاده از هر یک از این روش ها برای سختی گیری آب دارای معایبی است که ممکن است شامل صرف هزینه های زیاد و یا عدم توانایی در تصفیه و سخت شدن آب در حجم زیاد باشد. به عنوان مثال، اسمز معکوس و کربن فعال بهترین انواع فیلترها و رسوب گیرها هستند که تنها به حجم کمی از آب پاسخ می دهند و اغلب در دستگاه های تصفیه آب خانگی یافت می شوند.

از این رو امروزه استفاده از سختی گیر جدیدی به نام سختی گیر مغناطیسی پدید آمده است که بسیار کاربردی بوده و توانسته پاسخگوی تمامی نیازهای مشتریان مختلف باشد.

ویژگی های سختی گیر مغناطیسی:

  • سختی گیرهای مغناطیسی به عنوان یکی از کاربردی ترین تجهیزات در سیستم های گرمایش مرکزی برای جلوگیری از تشکیل رسوب، حذف رسوبات قبلی، افزایش راندمان مبدل های حرارتی و افزایش طول عمر تجهیزات و تعمیر و نگهداری آسان دستگاه های گرمایش مرکزی کاربرد فراوانی دارند.
  • سختی گیر مغناطیسی به عنوان یک روش غیر شیمیایی بدون نیاز به افزودنی های شیمیایی به آب در نظر گرفته می شود. لازم به ذکر است که نصب سختی گیر آب قبل از تمامی مبدل های حرارتی ضروری است.
  • سختی گیرهای مغناطیسی با قابلیت صرفه جویی در مصرف گاز برای جلوگیری از رسوب گیری در داخل مبدل حرارتی دستگاه و همچنین افزایش طول عمر و راندمان حرارتی پکیج به مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین هاردنرهای مغناطیسی را می توان در سیستم های دیگ های مختلف استفاده کرد. آبگرمکن ها دارای پکیج گرمایشی و سرمایشی می باشند.
  • نصب سریع، ارزان و آسان
  • نصب آسان یک طرف مهره یک طرف رزوه

سختی گیر چیست و چگونه کار می کند؟

سختی گیر وسیله یا وسیله ای است که در مسیر ورود آب قرار می گیرد و همانطور که از نامش پیداست سختی آب را می گیرد. ممکن است یک نام اشتباه باشد، اما به طور کلی، سختی گیر به عنوان مقیاس کننده نیز شناخته می شود.

سختی آب چیست؟

سختی آب نمک معدنی مانند ترکیبات کربنات هیدروژن و منیزیم و کلسیم و غیره. میزان سختی آب بستگی به جریان آب در زیر زمین یا سطح زمین دارد. لازم به ذکر است که سختی آب در زمان های مختلف متفاوت است و در فصول بارندگی سختی آب کم و در فصول کم بارندگی سختی آب زیاد است.

سختی آب در تهران و شهرستان ها نیز با توجه به توضیحات ذکر شده متفاوت است. حتی در شهری مانند تهران یا اصفهان، هر منطقه ای میزان سختی آب متفاوتی دارد، زیرا در هر منطقه از سفره های زیرزمینی یا سدهای آبی مختلف برای تامین آب استفاده می شود.

اثرات تجمع رسوب در پکیج دیواری:

  1. زمانی که رسوب در لوله ها جمع می شود، مسیر آب در لوله ها را مسدود می کند، بنابراین آب به آرامی حرکت می کند و قبل از رسیدن به محل مصرف آب دوباره سرد می شود.
  2. هنگامی که رسوب در مخازن حرارتی جمع می شود، باعث غلیظ شدن مخازن حرارتی می شود و دستگاه را مجبور می کند انرژی و حرارت بیشتری برای گرم کردن آب مصرف کند که باعث سوختن و سوراخ شدن منبع می شود.
  3. کارایی سیستم کاهش می یابد.
  4. در طول رسوب متوالی و استفاده متوالی از مواد شیمیایی برای رسوب زدایی بسته، لوله ها سوراخ می شوند.
  5. رفع اشکال پکیج یکی از خدمات مورد نیاز تعمیرکاران مجرب پکیج است چرا که قبلاً بارها شاهد هستیم که اگر برای انجام خدمات پکیج از تعمیرکاران آماتور پکیج کمک بگیریم نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه علاوه بر اتلاف وقت باعث ایجاد آن می شود. خسارت جبران ناپذیری نیز وارد شده است.

منابع :

https://atie-energy.com/قیمت-سختی-گیر-مغناطیسی/

https://www.youtube.com/watch?v=0D5mCobhrjQ

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_water_treatment

https://www.kjmagnetics.com/blog.asp?p=water-treatment

دکمه بازگشت به بالا