چاپ دیجیتال و افست چه تفاوت هایی با هم دارند؟

چاپ دیجیتال چیست؟

تفاوت چاپ دیجیتال و افست چیست؟ درباره چاپ دیجیتال چه می دانید؟ چاپ دیجیتال روش تولید کامپیوتری است که در آن فایل الکترونیکی انتخابی شما، مستقیماً توسط دستگاه روی سطح مورد نظر چاپ می‌شود. پرکاربردترین روش‌های شامل چاپگرهای جوهرافشان یا لیزری است که تونر و رنگدانه را روی طیف گسترده‌ای از متریال‌ها از جمله کاغذ، کاغذ عکس، بوم و مواد دیگر چاپ می‌کنند.

معایب و مزایای چاپ دیجیتال

در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان می‌کنیم:

معایب چاپ دیجیتال

معایب این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

  • کیفیت مناسب در بعضی رنگ ها بالاتر و بعضی ها پایین تر
  • کیفیت رنگ کمتر نسبت به چاپ افست
  • توان چاپ کمتری بر روی متریال‌های مختلف دارد.
  • چاپ دیجیتال از رنگ‌های استاندارد استفاده می‌کند.
  • برای محصولات چاپی بزرگتر و در تیراژ بالا هزینه‌بر است.

مزایای چاپ دیجیتال

مزایای این نوع چاپ را می‌توان چنین برشمرد:

  • مناسب برای چاپ تیراژ پایین (به اندازه ۱، ۲۰ یا ۵۰ قطعه)
  • برای انجام کار زمان کمتری لازم دارد
  • قابلیت تغییر داده‌ها مثل آدرس، شماره تماس، ایمیل و…
  • چاپ دیجیتال سیاه و سفید ارزان‌تر از افست است.
  • چاپ دیجیتال یک فرآیند سریع است.
  • در تیراژ پایین مقرون به صرفه است. هزینه‌ی هر چاپ دیجیتال ثابت و مشخص می‌باشد و در تعداد بیشتر تفاوتی ایجاد نمی‌شود.
  • امکان تغییر اطلاعات در نسخه‌های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال برای چاپ کارت دعوت، در روش دیجیتال این امکان وجود دارد تا برای افراد مختلف با مشخصات متفاوت کارت‌ها را در تعداد مورد نظر چاپ کنید.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا است.

فاکتورهای مهمی که باید در انتخاب روش چاپ در نظر بگیریم

تعداد:

چاپ افست بهترین روش برای چاپ‌های با حجم بالا است. با توجه به اینکه افست هزینه‌های اولیه بیشتری دارد، دوره‌های کوتاه مدت چاپ هزینه بالاتری نسبت به چاپ دیجیتال خواهد داشت. چاپ‌های با حجم کم بهتر است به روش‌های چاپ دیجیتال انجام شود.

زمان:

چاپ دیجیتال سریع‌تر از افست است. اگر به چاپ سریع نیاز دارید، دیجیتال مناسب است. مراحل مکانیکی در چاپ دیجیتال حذف می‌شوند، بنابراین نیازی به ساخت فیلم یا صفحه نیست زیرا تصویر مستقیماً روی متریال انتخابی چاپ می‌شود.

اندازه:

پرس‌های افست قطعات چاپی بزرگ‌تری را در خود جای می‌دهند، در حالی که قطعات چاپ دیجیتال محدودیت‌هایی در اندازه و ذخیره کاغذ دارند.

رنگ:

اگر قطعه چاپی نیاز به استفاده از سیستم تطبیق پنتون داشته باشد، چاپ افست تطبیق دقیقی را ارائه می‌دهد. با چاپ دیجیتال، رنگ(های) پنتون را نمی‌توان دقیقا مطابقت داد، اما این قابلیت وجود دارد که به رنگ‌های دلخواه نزدیک شود.

سفارشی‌سازی:

چاپ دیجیتال راهی است که می‌توان با قطعات چاپ سفارشی‌شده پیش رفت، زیرا چاپ افست امکان آن را نمی‌دهد. روش‌های چاپ دیجیتال می‌توانند داده‌ها قابل تغییر را روی هر قطعه جداگانه، مانند آدرس یا شماره تماس، بدون تغییر در فرآیند چاپ، چاپ کند.

تفاوت چاپ افست و دیجیتال به طور خلاصه

چاپگر لیزری خانگی به عنوان یک چاپگر دیجیتال حرفه‌ای عمل می‌کند؛ البته در مقیاس کوچک‌تر با کیفیت پایین‌تر. چاپ دیجیتال به جای ایجاد صفحات چاپ و استفاده از غلتک‌های جوهر، مستقیماً تصویر شما را از یک فایل الکترونیکی منتقل می‌کند. در حالی که چاپ دیجیتال سریع‌تر از چاپ افست تولید می‌شود، چاپ افست معمولاً نتایج با کیفیت بهتری ارائه می‌دهد، اگرچه فناوری‌های چاپ دیجیتال واقعاً راه طولانی را طی کرده‌اند و کیفیت بسیار چشمگیری پیدا کرده‌اند.

چاپ دیجیتال همچنین دارای مزیت تغییر داده‌ها در هر مرحله از کار است با این حال، در تیراژ بالا گران‌تر از چاپ افست است. بنابراین، چاپ دیجیتال برای مشتریانی که به حجم بالایی از قطعات چاپی نیاز ندارند، بهترین نوع چاپ به شمار می‌رود. علاوه بر این، چاپ دیجیتال روی انواع خاصی از کاغذ برای انواع خاصی از کارها بهتر عمل می‌کند اما مانند چاپ افست قابلیت استفاده بر روی متریال‌های مختلف و سایزهای بزرگ را ندارد.

چاپ افست و دیجیتال هر دو روش مفیدی برای چاپ هستند. هر کدام بسته به نیاز پروژه شما دارای مزایای خاصی هستند. هنگامی که به تعداد پروژه‌های بزرگ‌تر، صدها یا هزاران، نیاز دارید، یا از رنگ پانتون خاص و برند محور استفاده می‌کنید، چاپ افست تنها راه ممکن است. همچنین می‌توانید از انواع بسیار گسترده‌تری از کاغذهای سفارشی و جوهرهای ویژه مانند جوهرهای فلزی یا فلورسنت در فرآیند افست استفاده کنید.

اگر به تیراژ پایین و کمتر از ۲۰۰ یا نیاز به تغییر آدرس یا دیگر اطلاعات فردی خود دارید، چاپ دیجیتال نوع چاپ مناسب شما است. مهم‌ترین بخش این است که نیاز کسب و کار شما، با هر یک از این انتخاب‌ها می‌تواند برآورده شود فقط کافی‌ست هدف (تیراژ چاپ، متریال، رنگ و…) خود را مشخص کنید.

چاپ افست چیست؟

چاپ افست که از آن بعنوان لیتوگرافی نیز یاد میشود، روشی برای چاپ انبوه است که در آن تصاویر و رنگ ها، از طریق غلتک های مشخص شده، روی صفحات فلزی حرکت کرده و سبب چاپی با کیفیت میشود. از این روش بعنوان به صرفه ترین روش چاپی برای چاپ مقادیر انبوهی از صفحات یاد میشود. این مقاله بصورت جامع به چاپ افست، مزایا و معایب آن میپردازیم.

تاریخچه چاپ افست

چاپ افست در ابتدا برای ایجاد روشی مقرون به صرفه برای بازسازی آثار هنری ابداع شد. بنابر اطلاعات ویکی پدیای انگلیسی، اولین دستگاه چاپ آفست توسط رابرت بارکلی و در سال ۱۸۷۵ ساخته شد. پس از گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی، شرکت مطبوعاتی پیتر پرس برای اولین بار در سال ۱۹۰۳ برای چاپ روزنامه های خود از چاپ افست استفاده کرد.

معایب و مزایای چاپ افست

در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان می‌کنیم:

مزایای چاپ افست

·         مزیت اصلی چاپ افست، کیفیت بالای تصاویر چاپی و تثبیت رنگ روی کاغذ است.

با چاپ افست هر بار انتظار یک تصویر چاپی با کیفیت بالا را دارید. اپراتور چاپ می تواند جریان جوهر را کنترل کرده و کنتراست کافی را در تصاویر را ایجاد کند، در نتیجه، شما بر روی هر قطعه تصاویر واضح و تمیزی مشاهده می کنید.

·         چاپ افست امکان چاپ تیراژ بالا را میدهد که برای سازمان های متوسط و بزرگ بسیار به صرفه است.

یکی از اصلی ترین مزایای چاپ افست، کم هزینه بودن چاپ افست با توجه به کیفیت بسیار بالای آن است. البته از لحاظ کیفیت بالاتر روش های دیگری نیز برای چاپ هستند، اما تفاوت قیمتی آنها به حدی است که چاپ آفست را به عنوان به صرفه ترین روش چاپی میتوان نام برد. از این رو برای طراحی و چاپ کاتالوگ در تیراژ بالا از چاپ آفست بهترین نتیجه را میگیرید.

·         ساختار سریع چاپی

چاپگرهای عادی در طی چرخه چاپ، با کم شدن جوهر، ممکن است تصویری کم رنگ را چاپ کنند. اما با چاپ افست، اپراتور چاپگر می تواند با چرخاندن کلیدها جریان جوهر را کنترل کند تا اطمینان حاصل کند که کیفیت چاپ شما در سطح مطلوب است. این بدان معناست که می توانید اطمینان حاصل کنید که در مدت زمان کمتری نسبت به چاپگر ساده مقادیر بسیار بیشتری از طرح چاپی خود را دریافت می کنید.

·         قابل استفاده در اکثریت سطوح

یکی از جذاب ترین مزایای چاپ افست، این است که برای بسیاری از سطوح چاپ مناسب است. شما می توانید پروژه خود را روی چرم، وینیل، پارچه، فلز، انواع مختلف کاغذ و کارتن، چوب و پلاستیک چاپ کنید.

  1. استحکام بالای صفحات فلزی در چاپ افست سبب دوام بسیار بالای این دستگاه میشود.
  2. کیفیت تصاویر در چاپ افست به راحتی از بین نمیروند، چرا که سطحی نازک از پلاستیک روی آن نقش میبندد.

پس بطور خلاصه:

  • می‌توان از انواع متنوعی از کاغذها برای چاپ استفاده کرد.
  • امکان چاپ با تیراژ بالا و هزینه پایین وجود دارد.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا است.
  • در این روش، علاوه بر سیستم ۴ رنگ (CMYK) می‌توان از رنگ‌های ساخته شده‌ی دیگری هم استفاده کرد.

معایب چاپ افست

  • برای چاپ محصولات با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمی‌باشد.
  • به دلیل نیاز به تهیه‌ی زینک و پلیت، عمل چاپ زمان بر خواهد بود.
  • زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف می‌کند، پس از شروع کار دستگاه، دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود نداشته و تا پایان کار، اطلاعات اولیه به همان صورت چاپ می‌شود.

نوع دیگری از چاپ که بسیار رایج است می‌باشد. در این نوع چاپ، مراحل زمان‌بر و پیچیده‌ی وجود ندارد و یکی از آسان‌ترین روش‌های چاپ است. در چاپ دیجیتال، جوهر به طور مستقیم بر روی سطح منتقل می شود.از طرف دیگر، چاپ دیجیتال می‌تواند فقط در رنگ‌های سیاه و سفید و CMYK چاپ شود و قادر به چاپ رنگ‌های واقعی مانند پنتون یا HKS نیست. اگر کار چاپی شما نیاز به مطابقت کامل پنتون داشته باشد، چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود. پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان نمونه‌ای از چاپ دیجیتال هستند. ها هم از همین دستگاه فقط در سایز بزرگتر، سریع‌تر و دقیق‌تر استفاده می‌کنند.

چگونه می‌توان بین چاپ افست و دیجیتال، روش مناسب را انتخاب کرد؟

چاپ دیجیتال و چاپ افست را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم؛ با این وجود ممکن است همچنان این سوال برایتان مطرح باشد که مناست‌ترین روش برای کار چاپی شما کدام است؟ به همین دلیل در ادامه‌ی این مقاله به بیان نکات و سوالات خاصی که می‌تواند به شما در این انتخاب کمک کند می‌پردازیم.

۱- حجم:

حجم پروژه شما به چه میزان است؟

اگر پروژه شما بزرگ بوده و تیراژ بالایی دارد، چاپ افست مناسب است و به شما محصول چاپی با کیفیت و با هزینه‌ی کمتری را ارائه می‌دهد.

۲- زمان:

آیا عجله دارید؟
اگر قصد چاپ در لحظه‌ی آخر را دارید از چاپ دیجیتال استفاده کنید، در چاپ افست به دلیل تهیه‌ی زینک و پلیت زمان بیشتری مورد نیاز است.

۳- متریال سطح چاپ شونده:

قصد چاپ بر روی چه متریالی را دارید؟

آیا قصد دارید کارت تجاری با متریال خاصی چاپ کنید؟ یا قصد دارید کار چاپی در اندازه و برش خاصی داشته باشید؟ چاپ دیجیتال نسبت به قبل منعطف‌تر شده است اما هنوز هم به پای چاپ افست نمی‌رسد. چاپ افست توان چاپ بر روی متریال‌های مختلف در سایز و برش‌های گوناگون را دارد.

۴- رنگ:

آیا رنگ خاصی مد نظر شما است؟

اگر رنگ خاصی برای پروژه شما لازم است و نیاز دارید که از سیستم تطابق پنتون استفاده کنید چاپ افست را انتخاب کنید زیرا چاپ دیجیتال تنها بهترین رنگ مشابه را به شما ارائه می‌دهد.

۵- نمونه‌ی اولیه:

آیا باید نمونههای اولیهی خود را مشاهده کنید؟

اگر قصد دارید که پیش از ادامه‌ی چاپ پروژه‌ی خود در ابتدا نمونه‌ی چاپی اولیه را ببینید تا از کیفیت و استانداردهای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید، چاپ دیجیتال برتری دارد. زیرا در چاپ افست، به دلیل تهیه‌ی صفحه و ترکیب رنگی، ارائه‌ی نمونه‌ی رنگی برای شما خیلی هزینه‌بر خواهد بود

دکمه بازگشت به بالا