تیغ کُند قانون در فوتبال ایران!

نقض قرارداد غیرقانونی در خارج از ایران عواقب جدی برای بازیکنان و تیم های آنها به همراه دارد اما کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال در پرونده باباکا مرادی و سعید واسعی استقلال و تراکتورسازی را تبرئه کرد که این می تواند عواقب بدتری برای آینده فوتبال ایران داشته باشد. اسی

به گزارش تیتر اول ، بابک مرادی هافبک استقلال و سعید واسه هافبک تراکتورسازی به دلیل فسخ قرارداد به طور غیرقانونی با تیم های سابق ، به مدت چهار ماه از حضور در این تیم محروم شده اند و آنها تا پایان سال نمی توانند تیم های خود را همراهی کنند.

سال گذشته محمد بلبلی به دلیل فسخ غیرقانونی قرارداد خود با سپیدرود رشت اخراج شد. وی پس از بازگشت به میادین هیچ شباهتی به گذشته نداشت و مدت ها روی نیمکت ذخیره نشسته بود و استقلال را به نفت مسجد سلیمان ترک کرد. تجربه تلخ محرومیت از سوی بلبلی نیز اتفاقی مشابه است که دو بازیکن جدید دیگر به نام های مرادی و واسه را تحت تأثیر قرار داده و مطمئناً آنها برای بازگشت به مسابقات سخت خواهند داشت.

اما نکته عجیب در مورد این اتفاقات توجیه استقلال و تراکتور است؛ تیم هایی که از نظر قانونی متهم به تحریک این بازیکنان برای شکستن قرارداد شدند ، اما توانستند بهانه بگیرند و از محرومیت دو پنجره در فصل نقل و انتقالات جلوگیری کنند.

از سوی دیگر ، فولاد خوزستان که سال گذشته تهدید به محرومیت از دو پنجره نقل و انتقالات شده بود ، در آغاز فصل جاری توانست موقتاً محرومیت را برداشته و بازیکنان خوبی را به خدمت بگیرد.

با نگاهی به کل ماجرا ، افزایش فزاینده فسخ های غیرقانونی در فصل نقل و انتقالات نشان داده شده است. از طرف دیگر تیم های مختلفی مانند استقلال ، تراکتور و فولاد به عنوان باشگاه های باتجربه در دو سال اخیر این اشتباه را مرتکب شده اند و طبیعتاً آسیب های مادی و روحی خواهند دید.

* وقتی قانون با تیم های ایرانی مهربان است

مسئله اصلی در این حوادث مهربانی قانون نسبت به تیم های ایرانی است که مشکلات جدی ایجاد کرده است. در واقع ، به دلیل تحمل قانونی با متخلفان ، باشگاه های ایرانی از سال گذشته نه تنها در جذب بازیکن موفق نبوده اند ، بلکه عقب مانده اند.

تصور کنید اگر محرومیت فولاد در لیگ بیستم برداشته نشود و قانون به سختی گردن استقلال و تراکتور را برای جذب دو بازیکن خاطی گرفت ، آیا تیم ها در فصول آینده همین اشتباه را می کنند یا خیر؟

طبیعتاً با چنین اقداماتی و انتقال اشتباهات تیمی در جذب بازیکنانی که به طور غیرقانونی از تیم سابق جدا شده اند ، در فصول آینده امری عادی خواهد بود و هر تیم به خود اجازه می دهد با بازیکن تیم دیگری و حتی آنها مذاکره کند. برای فسخ یک طرفه قرارداد.

* ممنوعیت انتقال از دو پنجره پرسپولیس را به خاطر بسپارید

نگاهی به قوانین فعلی فیفا و یوفا نشان می دهد تیم های اروپایی برخلاف توافق های کنونی ایران بعید است از اتهامات تحریک بازیکنان برای شکستن قراردادهای غیرقانونی پرهیز کنند. به همین دلیل ، همه تیم ها هنگام جذب بازیکنانی که با تیم های سابق قرارداد دارند ، از اصول بین المللی پیروی می کنند و هرگاه محروم شوند ، هرگز در دام نمی افتند.

حوادث مشابه در طارمی و پرسپولیس در سال 1996 هنوز نگرانی در مورد توجه مردم مبنی بر از دست دادن دو پنجره نقل و انتقالات پرسپولیس به دلیل اصرار طارمی برای جدا شدن از ریزه اسپور نداشته است.

این موضوع وقتی جالبتر می شود که استقلال که می خواست سعید واسی را به تساوی بکشد ، به دلیل عدم اطمینان در مورد نحوه جدا کردن این بازیکن از پیکان ، حاضر به عقد قرارداد با آن بازیکن نشد ، اما تراکتور پیش رفت و این نقض و از دست دادن سرمایه را به جان خریداری کرد.

اگر قوانین ایران تحمل تیم ها را برطرف کند ، شکی نیست که چنین تخلفاتی تا حد زیادی کاهش می یابد و باشگاه های کوچکتر در رقابت با تیم های ثروتمند به راحتی بازیکنان خود را از دست نمی دهند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا