چالش بیمهای بیمارانی که نمیخواهند «نازیبا» باشند
رئیس بیمارستان فوق تخصصی جراحی پلاستیک ۱۵ خرداد ضمن تشریح اقدامات درمانی که این مرکز برای بیماران دچار سوختگی ارائه میدهد، درعین حال با انتقاد از عدم پوشش بیمهای اعمال جراحی ترمیمی بیماران سوخته، گفت: این درحالیست که بیمار سوخته به دلیل تغییر شدید بافت و صورت از لحاظ روانی نیز تحت فشار است و با این نوع اعمال در واقع او نمیخواهد زیباتر شود بلکه میخواهد به چهره قبل از سوختگی خود بازگردد.
دکتر مسعود یاوری همزمان با روز پیشگیری از سوختگی در گفتوگو با تیتر اول، با اشاره به اینکه حدود پنج درصد از مراجعات بیمارستان ۱۵ خرداد را بیماران دچار سوختگی مزمن تشکیل میدهند، گفت: بیماران سوختگی به دو دسته حاد و مزمن تقسیم میشوند که موارد سوختگی حاد که باید اقدامات اولیه درمان سوختگی را دریافت کنند عمدتا به بیمارستانهای تخصصی سوختگی از قبیل بیمارستان شهید مطهری تهران میروند و موارد سوختگی مزمن به ما مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه درمان سوختگی مزمن زمانبر است، تصریح کرد: کسانی که دچار سوختگی میشوند از نظر روحی و جسمی سالیان سال باید تحت کنترل باشند.
این جراح پلاستیک و ترمیمی با اشاره به اینکه بازسازیهای بعد از مراحل حاد بیماری عمدتا در بیمارستان ۱۵ خرداد انجام میشود، بیان کرد: در واقع سوختگی مزمن همان عوارض حاصل از سوختگی حاد است که تا مدتها با بیمار میماند؛ به عنوان مثال کسی که دچار سوختگی در ناحیه دست شده باشد ممکن است به دلیل جمع شدن بافت و پوست دچار خم شدن دست و یا درصدی از کارافتادگی اندام شود که لازم است جراحی شود و یا ممکن است فرد در اثر سوختگی ناحیه صورت دچار نازیبایی و خارج شدن چهرهاش از حالت طبیعی باشد که باید تحت جراحی پلاستیک قرار گیرد.
وی افزود: این مشکلات سوختگی مزمن مشتمل بر دو نوع هستند که یا مانع عملکرد اندام شده و یا سبب نازیبایی میشوند که درمان هر دو مورد در این مرکز انجام میشود.
یاوری با بیان اینکه عمده مراجعات به دلیل سوختگی با آتش است، تصریح کرد: با این حال سوختگی الکتریکی به خصوص سوختگی با کابلهای فشار قوی و یا سوختگی با اسید هم در این مرکز داریم. به طور کلی حدود ۵ تا ۷ درصد سوختگیها به صورت الکتریکی هستند.
وی با اشاره به اینکه مراجعات سوختگی مزمن در بیمارستان ۱۵ خرداد عمدتا مردان هستند، اظهار کرد: در واقع ۷۰ درصد این بیماران را آقایان تشکیل میدهند.
این فلوشیپ جراحی دست، تاکید کرد: سوختگی یا به قشر ضعیف جامعه مربوط میشود و یا سبب ضعیف شدن افراد میشود؛ چراکه سوختگی یک بیماری مزمن است و میزان هزینه برای درمان آن خیلی بالا است. خوشبختانه درمان سوختگی حاد پوشش بیمهای دارد؛ هرچند که تعرفههای آن مناسب نیست اما چالش بیماران مزمنِ سوختگی زمانی است که بخواهند جراحی پلاستیک ترمیمی انجام دهند.
وی افزود: بیمهها انجام اعمال جراحی پلاستیک را جزو خدمات زیبایی محسوب کرده و برای آن پوشش بیمهای قائل نمیشوند و این درحالی است که فردی که دچار سوختگی شده است، به دلیل تغییر شدید بافت و صورت از لحاظ روانی هم تحت فشار است و با این نوع اعمال تنها میخواهد چهره عادی داشته باشد؛ درواقع او نمیخواهد زیباتر شود بلکه میخواهد به چهره قبل از سوختگی خود بازگردد.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی جراحی پلاستیک ۱۵ خرداد، ادامه داد: با توجه به زمانبر بودن درمان سوختگی مزمن و عدم کفایت پوشش بیمهای، بیمار تحت فشار اقتصادی قرار میگیرد. امیدوارم روزی برسد که بیمهها تمام اقدامات درمانی ترمیمی بیماران سوخته را پوشش دهند.
وی افزود: در حال حاضر اگر بیمار سوختگی که به ما مراجعه کند و لازم باشد جراحی ترمیمی انجام دهد باید هزینه را با تعرفه آزاد بخش دولتی پرداخت کند.
به گفته وی، عمده بیماران سوختگی مزمن این مرکز درمانی از سایر شهرها و استانها هستند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص روند کمک خیرین سلامت برای تقبل هزینه درمانهای ترمیمی بیماران سوختگی مزمن، توضیح داد: یکی از مشکلات این است که بیمارستان ما به عنوان یک بیمارستان جراحیهای زیبایی شناخته میشود و این درحالی است که کمتر از ۱۰ درصد اعمالی که انجام میدهیم صرفا زیبایی است و مابقی اقدامات درمانی و غیر زیبایی است.
او تاکید کرد: بر این اساس چون بحث زیبایی پشت نام بیمارستان ما میآید، خیرین محترم تصور میکنند ما اینجا درحال دریافت هزینههای زیاد از بیماران صرفا زیبایی هستیم و به همین دلیل کمتر برای کمک به ما اقدام کردهاند.
انتهای پیام