مروری بر فعالیت‌های سازمان فناوری اطلاعات در الکامپ

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان فناوری اطلاعات که با تمرکز بر توسعه دولت الکترونیکی و ارائه خدمات بر بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در نمایشگاه الکامپ امسال حضور یافته بود در این رویداد موضوعات متعددی را دنبال کرد.

غرفه سازمان فناوری اطلاعات ایران در نمایشگاه الکامپ امسال با تفکیک بخش‌های مهم و اصلی فعالیت‌های این سازمان میزبان علاقه‌مندان بوده و به ارائه خدمات و پاسخگویی به پرسش بازدیدکنندگان این نمایشگاه پرداخت.

همچنین سازمان امور مالیاتی کشور نیز با هدف معرفی و شناسایی خدمات الکترونیکی این سازمان، در غرفه سازمان فناوری اطلاعات ایران در الکامپ بیست‌و‌ششم حضور یافت. در این باره افزایش سرعت، افزایش شفافیت و کاهش ریسک تقلب تنها بخشی از مزایای است که الکترونیکی شدن خدمات مالی به ارمغان می‌آورد.

امضای تفاهم‌نامه در راستای سامان‌دهی بخش نرم‌افزار کشور

سازمان فناوری اطلاعات در این نمایشگاه به امضای تفاهم‌نامه با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و اعطای گواهینامه به پنج مرکز داده مجاز پرداخت. با امضای تفاهم‌نامه همکاری نظام شناسایی، ارزیابی و رتبه‌بندی محصولات نرم‌افزاری میان سازمان فناوری اطلاعات و نظام صنفی رایانه‌ای کشور در واقع تصمیمی که برای سامان‌دهی حوزه نرم‌افزاری کشور و ارائه خدمات به مخاطبان این بخش اتخاذ شده بود؛ جنبه عملیاتی به خود گرفت. همچنین در این مراسم به پنج شرکت خصوصی، گواهی رتبه‌بندی ارائه‌دهندگان خدمات مرکز داده اعطا شد و بدین ترتیب تعداد شرکت‌هایی که موفق به اخذ این مجوز شده‌اند به ۱۱ شرکت رسید.

محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: بخشی از تفاهماتی که انجام می‌شود مربوط به سامان‌دهی بخش نرم‌افزار کشور است. ما در دولت موظف به ارائه خدمات مختلف به بخش خصوصی هستیم. طی یک سال گذشته تلاش کردیم تا خدمت رتبه‌بندی به مراکز داده تسریع و بازبینی شود و خدمات و کار‌های مرتبط با این بخش را با مشارکت نظام صنفی پیش خواهیم برد.

سید حسن هاشمی، رئیس سازمان نظام صنفی کشور نیز خاطرنشان کرد: در این دوره رسالت ما نظم‌دهی و سامان‌دهی و شناسنامه‌دار کردن بخش‌های مختف است و سعی داریم تا پایان دوره نظام صنفی صنعت آی‌تی را شناسنامه دار کنیم.

خبری خوش به فعالان حوزه خدمات ابری

حامد منکرسی، معاون سیاست‌گذاری و اعتبار‌بخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این نشست با بیان این مطلب که قانون حفظ حقوق پدیدآورندگان نیازمند بازنگری است، اظهار کرد: با ارائه نرم‌افزار‌های بیشتر امروزه بحث حفظ داده باید به صورت دیگری دنبال شود تا بتوانیم با ارتقای کیفیت، حوزه نرم‌افزار را در کشور بهبود ببخشیم.

وی در بیست‌و‌ششمین نمایشگاه الکامپ از پیگیری مصوبه‌ای در کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد که طی آن بازیگرانی مانند ارائه دهندگان خدمات ابری که پیش از این کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، به رسمیت شناخته می‌شوند و امتیازاتی را در قبال ارزیابی‌ها و رتبه‌بندی‌ها دریافت خواهند کرد.

مروری بر فعالیت‌های سازمان فناوری اطلاعات در الکامپ

اما طی روز‌های برگزاری نمایشگاه الکامپ در غرفه سازمان فناوری اطلاعات موارد دیگری نیز رخ داد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد.

در اولین روز از نمایشگاه الکامپ امسال جلسه معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات با مدیران ماهر که وظیفه رسیدگی به حادثه، ارزیابی امنیتی سامانه‌ها و مدیریت وصله را به عهده دارد، در غرفه سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.

آستان به عنوان یکی از اپراتور‌های دولت الکترونیک که در مزایده ایجاد و بهره‌برداری PGSB برنده شده و در حال حاضر با اخذ مجوز به فعالیت در این زمینه می‌پردازد با حضور در غرفه سازمان فناوری اطلاعات به ارائه اهم فعالیت‌های گذرگاه عمومی خدمات دولت در نمایشگاه پرداخت.

سیتاد نیز دیگر اپراتور خدمت‌رسان گذرگاه خدمات دولت الکترونیکی به عنوان اپراتور نخست در این حوزه است که مجوز ارایه خدمات مرتبط در این حوزه را در اختیار داشته و امسال در غرفه سازمان فناوری اطلاعات حضور یافته و به ارائه فرایند نحوه اتصال به گذرگاه پرداخت.

تبادل و اشتراک گذاری اطلاعات، استعلامات و خدمات بین نهاد‌های خصوصی و دولتی خدمتی است که سازمان فناوری اطلاعات در گذرگاه خدمات دولت الکترونیک فراهم کرده است.  

از دیگر خدمات ارائه شده از سوی این سازمان پاسخگویی به پرسش‌ها و رفع مشکلات مربوط به ایمیل در کانتر پیام ایران بود که در غرفه سازمان فناوری اطلاعات ایران در نمایشگاه الکامپ صورت گرفت.

نظرسنجی از کاربران درگاه ملی خدمات دولت هوشمند «دولت من» از دیگر رخداد‌های امسال سازمان فناوری اطلاعات در نمایشگاه الکامپ بود. درگاه دولت من My.gov.ir درگاهی واحد است که جهت دریافت خدمات دولت در دسترس عموم کاربران قرار گرفته است.

از دیگر نکات قابل توجه در نمایشگاه امسال می‌توان به کانتر درگاه ملی مجوز‌ها اشاره کرد که به پاسخگویی به کسب‌و‌کار‌هایی که برای شروع فعالیت خود نیاز به مجوز دارند، می‌پرداخت. در این بخش با هدف تسهیل و تسریع در صدور مجوز‌های کسب و کار، سازمان فناوری اطلاعات میزبان وزارت اقتصاد و امور دارایی بود.

همچنین مرکز عملیات مدیریت شده امنیت (MSSP) در کانتر مرکز ماهر حضور یافته و به پاسخگویی به دغدغه‌ها و نگرانی‌های مراجعان، در مدیریت امنیت فناوری اطلاعات شرکت‌ها و کسب و کارهایشان پرداخت.

از نکات جالب توجه دیگر توجه اقشار مختلف جامعه به کاریکاتور‌های نمایش داده شده در غرفه سازمان فناوری اطلاعات ایران بود.

بازدید مقامات از غرفه سازمان فناوری ایران

در الکامپ امسال نیز طبق روال مرسوم هرساله مسئولان متعددی به بازدید از غرفه سازمان فناوری اطلاعات پرداختند که از این میان می‌توان به حضور علی حکیم جوادی، مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بانک صادرات و  علی اصغر انصاری، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از دیگر مهمانان و بازدیدکنندگان امسال این غرفه بودند.

رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از متخصصان حوزه ICT از دیگر بازدیدکنندگان غرفه سازمان فناوری اطلاعات بودند که خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در این بازدید حضور داشته و به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های متعدد این سازمان پرداخت.

دکمه بازگشت به بالا