بهترین های کسب و کارجامعه

دلایل خرابی گیربکس اتوماتیک

دلایل و علائم خرابی گیربکس اتومات چیست؟

تشخیص زود هنگام مشکلات مربوط به گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه تخصصی گیربکس می تواند در هزینه های تعمیر صرفه جویی کند و همچنین از آسیب بیشتر و جدی تر به ماشین شما جلوگیری کند. به همین دلیل مهم است که “علائم خرابی گیربکس اتومات خارجی”  را بشناسید تا هنگامی که با این علائم روبرو شدید، بدانید که چه کاری باید انجام دهید. در این مطلب ما تمامی موضوعات درباره خرابی و تعمیر گیربکس اتوماتیک را بررسی خواهیم کرد تا راهنمای کاملی را به شما ارائه دهیم. نشانه های خرابی گیربکس اتومات عبارتند از:

مشکل در تعویض دنده

اگر ماشین شما از تعویض دنده امتناع کند یا برای تعویض دنده مشکل داشته باشد، احتمالاً با مشکلی در سیستم خود مواجه هستید. همچنین لازم به ذکر است بی کیفیت یا کم بودن مقدار آن نیز می تواند دلیلی برای امتناع ماشین از تعویض دنده باشد.

بوی سوختگی شدید

هنگامی که متوجه بوی سوختگی شدید از ماشین خود می شوید، باید فوراً به مکانیکی مراجعه کنید. این بو می تواند نشان دهنده این باشد که گیربکس ماشین شما بیش از حد گرم شده است یا اینکه روغن گیربکس قدیمی و سوخته است.

سر و صدای گیربکس

صداهای عجیب و غریب که از ماشین شما در حالت درجا می آید، نشان دهنده این است که مشکلی در گیربکس ماشین وجود دارد. اگر خوش شانس باشید، این صداها ممکن است به خاطر فرسوده شدن روغن گیربکس باشد و اگر چنین نیست، گیربکس خودرو نیاز به تعمیر و سرویس دارد.

نشتی روغن گیربکس

نشتی روغن گیربکس یکی از مشکلات رایج گیربکس اتومات می باشد. اگر در پارکینگ متوجه یک مایع قرمز و بوی شیرین در زیر ماشین خود شدید، به مکانیک خود اطلاع دهید که سطح روغن گیربکس و نشت احتمالی را بررسی کند.

روشن شدن چراغ چک گیربکس

امروزه خودروها از سیستم های مختلفی تشکیل شده‌اند که مشکلاتی را به رانندگان اعلام می کنند. به همین منظور اگر مشکلی در سیستم گیربکس وجود داشته باشد را به راننده اطلاع می دهد. زمانی که این چراغ هشدار روشن شد نیاز است برای اطلاع از منبع مشکل، خودرو را نزد افراد متخصص مورد بررسی قرار دهید.

شوک گیربکس یا تقه زدن گیربکس هنگام تعویض دنده

شوک گیربکس رایج ترین مشکل در خودروهای با گیربکس اتوماتیک است. این شوک معمولاً هنگام تعویض دنده رخ می دهد که اغلب نشانه مطمئنی است که گیربکس ماشین شما مشکل دارد. هنگامی که این اتفاق می افتد، بسیار مهم است که ماشین را در اسرع وقت توسط یک متخصص بررسی کنید.

پاسخ ندادن گیربکس به تعویض دنده

اگر هنگام تلاش برای تعویض دنده، به خصوص زمانی که از حالت P به حالت D می روید و ماشین شما پاسخی به این عمل نمی دهد، به احتمال زیاد به دلیل مشکل در گیربکس این اتفاق رخ می دهد که در این صورت نیاز به سرویس و تعمیر گیربکس خواهید داشت.

علت خرابی گیربکس اتومات

گیربکس ها نقش مهمی در حرکت خودرو دارند. با کمک به انتقال نیروی موتور به چرخ ها و در عین حال تنظیم دور موتور، گیربکس واقعاً مغز وسیله نقلیه شماست. گیربکس های اتوماتیک مکانیزم هایی هستند که به صورت سیال هدایت می شوند و برای سالم ماندن نیاز به مراقبت ویژه دارند. اگر موقع تعویض دنده و شتاب گرفتن خودرو گیربکس پاسخی با تاخیر می دهد، حتماً خودرو را به مکانیکی ببرید تا مشکل را شناسایی کنید. با این حال علت خرابی گیرکس اتومات معمولاً به روغن گیربکس مربوط می شود که در ادامه این موارد را بررسی کرده‌ایم:

سطح پایین روغن گیربکس

مسئله اصلی که باعث ایجاد مشکل برای گیربکس های اتوماتیک می شود این است که روغن گیربکس به اندازه کافی در مکانیزم گیربکس جریان ندارد. روغن گیربکس ممکن است کم باشد زیرا این مایع در داخل بین موتور و گیربکس نشت می کند یا در حال خراب شدن است زیرا عمر این روغن به پایان رسیده است. حتماً حداقل دوبار در سال روغن گیربکس ماشین خود را چک کنید تا از پر بودن مخزن اطمینان حاصل کنید.

نشتی روغن گیربکس

سریع ترین راه برای پیش بینی مشکلات گیربکس این است که نشت روغن گیربکس اتوماتیک را تشخیص دهید. اگر متوجه چکیدن مایع قرمز رنگی از زیر ماشین خود شدید، باید سریعاً خودرو را به مکانیکی ببرید. همانطور که قبلاً گفتیم روغن گیربکس برای عملکرد صحیح گیربکس بسیار مهم است، بنابراین ضروری است که ماشین خود را بلافاصله قبل از اینکه گیربکس دچار آسیب جدی شود به مکانیکی ببرید. نشتی روغن گیربکس معمولاً از درزگیر بین موتور و گیربکس یا نزدیک پیچ تخلیه روغن گیربکس رخ می دهد.

گرفتگی فیلتر گیربکس

گرفتگی فیلتر گیربکس یکی از مواردی است که افراد معمولاً به آن توجهی نمی کنند. مانند فیلتر روغن، فیلتر هوا یا فیلتر بنزین، اگر فیلتر گیربکس بیش از حد آلوده شود دیگر اجازه نمی دهد روغن تمیز از آن عبور کند. این موضوع باعث می شود روغن کمتر و آلوده در مکانیزم گیربکس جریان داشته باشد و قطعات مکانیکی گیربکس دچار مشکل شوند.

علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک

چیزی است که به شما امکان تعویض دنده را می دهد. در خودروهای اتوماتیک، مواردی مانند سرعت و موقعیت تعویض دنده را سلکتور گیربکس تشخیص می دهد تا به گیربکس بگوید خودرو باید با چه دنده‌ای کار کند.

همانطور که می بینید، سلکتور گیربکس اتوماتیک نقش مهمی ایفا می کند و اگر به درستی کار نکند ممکن است با مشکلات مختلفی روبرو شوید که برای سلامتی گیربکس خطرناک است. به همین منظور ما قصد داریم علائم خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک را بررسی کنیم تا بتوانید سریعاً این مشکل را تشخیص دهید.

البته لازم به توضیح است مشکلات سلکتور بسیار شبیه به مشکلات گیربکس است، بنابراین شما نمی توانید فقط با دانستن این علائم، خرابی سلکتور را تشخیص دهید. با توجه به این موضوع، در اینجا برخی از علائم رایج خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک وجود دارد:

  • صدای ساییدن یا کلیک هنگام تعویض دنده
  • جابجایی سخت و خشن دنده ها
  • مشکل در حرکت بین حالت های D، R و N
  • هماهنگ نبودن دنده با سرعت خودرو

علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک

توربین گیربکس بخش مهم و پیچیده‌ای از خودروی شماست که نیروی موتور را به گیربکس منتقل می کند. از نظر فنی، توربین گیربکس به عنوان جایگزینی برای کلاچ مکانیکی موجود در گیربکس های دنده‌ای عمل می کند. پس با توجه به اهمیت توربین گربکس لازم است در صورت وجود مشکل، علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک را بدانید:

  • خودرو به طور ضعیف شتاب می گیرد
  • لرزش ماشین
  • گرم شدن بیش از حد گیربکس (بعضی از خودروها دارای نشانگر دمای گیربکس هستند که دمای آن را به شما اطلاع می دهند)
  • صداهای زوزه یا تق تق که از گیربکس می آید
  • تاخیر در تعویض دنده

علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک

جزء اصلی گیربکس اتوماتیک می باشد. این قطعه یک مرکز کنترل است که پر از پیچ و خم، گذرگاه ها و شیرهای برقی است که روغن گیربکس را به مکان مورد نیاز می رساند. ساعت گیربکس اتوماتیک معمولاً خراب نمی شود، اما اگر خراب شود نیاز به تعمیر یا تعویض دارد که هر دو پر هزینه هستند. به همین منظور شما باید با علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک آشنا شوید تا بتوانید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید:

تغییر دنده با تاخیر

یکی از رایج ترین علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک، تاخیر در تعویض دنده یا تعویض شدید دنده است. زمانی که قصد دارید از حالت P به D یا همان درایو بروید، یک جابجایی سخت را متوجه خواهید شد که این مشکل می تواند از علائم خرابی ساعت گیربکس اتومات باشد.

جابجایی نادرست دنده

هنگام رانندگی، ممکن است متوجه شوید که گیربکس در زمان نامناسبی به دنده های بالاتر یا پایین تر تغییر می کند. این اتفاق باعث می شود برای حرکت خودرو در سطح صاف و همچنین سربالایی مشکل داشته باشید که می تواند مربوط به خرابی ساعت گیربکس باشد.

ناهماهنگی دور موتور و تعویض دنده

هنگامی که یک گیربکس به درستی کار می کند، باید در یک تعویض دنده یک افت در دور موتور وجود داشته باشد تا با دنده بالاتر در بین هر تعویض دنده مطابقت داشته باشد. اگر مشکلی در ساعت گیربکس اتوماتیک وجود داشته باشد ناهمانگی اتفاق می افتد که تعویض دنده را با مشکل مواجه می کند.

معکوس عمل کردن دنده

اگر ساعت گیربکس اتومات مشکل داشته باشد ممکن است خودروی شما سعی کند دنده را بالا ببرد اما سپس دنده به پایین می رود. در این موارد حتی ممکن است خودرو از تعویض دنده بالاتر خودداری کند.

چگونه بفهمیم گیربکس اتومات سالمه؟

ساده ترین راه برای فهمیدن اینکه آیا مشکلی در گیربکس اتومات ماشین شما وجود دارد یا خیر این است که مشکل آشکاری وجود داشته باشد. اگر بدانید این نشانه ها چیست، حداقل می توانید اقدامات لازم را برای رفع فوری آن انجام دهید. رایج ترین مشکلات گیربکس که با کمک آن ها می توانید خرابی یا سلامت گیربکس اتومات را تشخیص دهید عبارتند از:

  • معکوس عمل کردن دنده
  • گیربکس تعویض دنده را رد می کند
  • شوک یا تقه در هنگام تعویض دنده
  • بوی سوختگی از گیربکس خودرو
  • صداهای عجیب و غریب از گیربکس خودرو
  • نشتی روغن گیربکس

صدای خرخر گیربکس اتوماتیک

صداهایی که از گیربکس ماشین می آید تقریباً همیشه نشان دهنده یک مشکل جدی است که نیاز به تعمیر فوری دارد. برای اطمینان از اینکه ماشین شما تعمیر و نگهداری مورد نیاز را دریافت می کند، مهم است که در مورد برخی از صداهای رایج مانند صدای خرخر گیربکس اتوماتیک اقدامات فوری را انجام دهید.

اگر اغلب فراموش می کنید که سطح روغن گیربکس را بررسی کنید و اگر سطح این روغن بسیار کم شده باشد، متوجه صدای خرخر گیربکس خواهید شد. این صدا ناشی از هوای اضافی در سیستم گیربکس شماست. معمولاً رانندگان هنگام تعویض دنده متوجه این صدای خرخر می شوند. اگر صدای خرخر می شنوید، به خصوص هنگام تعویض دنده، ممکن است به این معنی باشد که سطح روغن گیربکس ماشین شما به اندازه‌ای پایین است که به گیربکس ماشین آسیب برساند. علاوه بر این، ممکن است صداهایی مانند خراشیدن، به خصوص هنگام تعویض دنده را بشنوید که بهتر است در صورت شنیدن این صداها از گیربکس سریعاً خودرو را برای تعمیر به مکانیکی انتقال دهید.

اخطار گیربکس اتوماتیک

گیربکس های اتوماتیک در ماشین های امروزی مملو از حسگرهایی هستند که کامپیوتر خودرو می تواند به راحتی و با دقت مواردی مانند دمای روغن گیربکس، سطح روغن گیربکس و فشار کلی داخلی جعبه دنده را کنترل کند. تعمیر و تعویض گیربکس های اتوماتیک بسیار گران قیمت است، بنابراین ارزش تلاش برای نگهداری آن را دارد.

اگر کامپیوتر ماشین هر گونه قرائت غیر عادی از سنسورها را تشخیص دهد، یک کد ذخیره می شود و چراغ اخطار گیربکس روشن می شود تا راننده را از مشکلات احتمالی آگاه کند. سنسورهای خراب همچنین خوانش اشتباهی را نشان می دهند که باعث روشن شدن چراغ اخطار گیربکس اتوماتیک می شود، بنابراین در صورت دیدن اخطار گیربکس اتوماتیک ماشین را برای دیاگ زدن به مراکز تخصصی ببرید تا کد خطا مشخص شود. البته لازم به ذکر است یکی از رایج ترین مسائلی که باعث اخطار گیربکس اتوماتیک می شود این است که دمای روغن گیربکس بالاتر از حد معمول است.

دکمه بازگشت به بالا