لزوم توجه به جوانی جمعیت و کنترل بیماریهای غیرواگیر در همدان – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
محمدمهدی مجذوبی در گفتگو با خبرنگار آنلاین در خصوص اولویتهای سال جاری دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزههای آموزش، بهداشت و درمان فعالیت دارد، اظهار کرد: اولویتهای حوزه سلامت موضوعاتی همچون جوانی جمعیت و بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای سرطان، فشار خون، دیابت و بیماریهای قلبی و عرق است.
وی از افتتاح بیمارستان اکباتان در آیندهای نزدیک، افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی و توسعه بیمارستان آنلاین ملایر و امام رضا (ع) کبودراهنگ در حوزه درمان دانشگاه خبر داد و تاکید کرد: اقدامات توسعهای در بخش درمان با سرعت در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: مجوز پارک علم و فناوری در حوزه تحقیقات و فناوری دریافت شده و به زودی کلنگزنی میشود همچنین در حوزه تولید دارو اقدامات خوبی با حمایت بخش خصوصی صورت گرفته و امید میرود که در موضوع داروهای راهبردی و استراتژیک شاهد موفقیتهای خوبی باشیم.
مجذوبی گفت: در حوزه آموزشی مجوزهای مورد نیاز برای توسعه فضاهای آموزشی دریافت شده است همچنین برای بینالمللی سازی نیز برنامهریزیهای خوبی انجام شده که این موضوع منحصر به پذیرش دانشجوی خارجی نباشد و دانشگاه به مرحله جدیدی در راستای بینالمللیسازی گام بردارد.
ضرورت مشارکت مردم در برنامههای بهداشتی همدان
وی با ارائه توضیحاتی در مورد برآورد احتمال بیماری برای ۱۰ سال آینده و انجام به موقع برنامههای تشخیصی درمانی در برنامه رایگان خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی نیز گفت: برنامه خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی در سال جاری با قدرت بیشتری دنبال میشود و اجرای موفق این برنامه به مشارکت مردم و مراجعه آنان به مراکز جامع خدمات سلامت و بهرهگیری از خدمات ارائه شده توسط مراقبین سلامت بستگی دارد.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه مهمترین گروه سنی خطرسنجی افراد بالای ۳۰ سال هستند، از مردم درخواست کرد که برای سلامت خود، خانواده و جامعه در برنامههای بهداشتی حضور جدیتری داشته باشند.
وی با اشاره به روند اجرای برنامه پزشک خانواده گفت: این برنامه ۱۲ سال پیش شکل گرفت و در دو استان مازندران و فارس به شکل آزمایشی ادامه پیدا کرد و سال ۱۴۰۲ با عنوان پزشک خانواده با محوریت سلامت و با نگاه ویژه به جنبه بهداشتی همه استانها ادامه مییابد.
مجذوبی با بیان اینکه هزینههای درمانی در کشورهای خارجی اجراکننده برنامه پزشک خانواده با سرمایهگذاری در حوزه بهداشتی کاهش مییابد، گفت: در این کشورها زمانی که بیمار خارج از مسیر تعریف شده عمل کند تمام هزینهها به شکل آزاد بر عهده خود فرد است اما این برنامه در ایران به صورت داوطلبانه و تدریجی از یک شهرستان با محوریت مراقبین سلامت اجرا میشود و بهترین خدمات به مردم ارائه خواهد شد و پزشک خانواده در صورت نیاز بیمار را به دریافت خدمات تخصصی به پزشک متخصص ارجاع میدهد.