سرود «خجسته باد این پیروزی» چگونه ساخته شد؟
محمد گلریز درباره آهنگسازی سرود معروف “مبارک باد این پیروزی” می گوید که این سرود برای دفاع مقدس ایجاد شده است ، اما چون شعر آن بسیار قوی و از سطح هنری بالایی برخوردار بود ، بخشی از کارهای 22 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی مرتبط است؛ یعنی پیام آن این است که در هر دو مورد قابل استفاده است.
در مصاحبه ، خواننده تیتر اول آهنگسازی سرود “خوشا به حال این پیروزی” را به یاد می آورد: البته ما در گذشته فعال بودیم و برای نوشتن آهنگ های انقلابی آماده می شدیم ، اما بعد از انقلاب یکی پس از دیگری شروع به کار و نوشتن آهنگ های انقلابی کردیم تا اینکه به سال 1980 رسیدیم و جنگ شروع شد.
وی ادامه می دهد: یادم می آید دو سه ماه قبل از آزادی خرمشهر و عملیات بیت المقدس ، مسئولان جبهه و جنگ و عزیزان در رسانه های دفاع مقدس به ما دستور دادند این کار را انجام دهیم و گفتند این یک پیروزی بزرگ پیش رو است و ما می خواهیم او سرود طولانی و خوبی خواهد داشت هرچه از آنها س askال کنیم ، پرونده سرود چیست؟ آنها هیچ جوابی ندادند و فقط گفتند که این یک پیروزی بزرگ است و از ما خواستند تمام تلاش خود را بکنیم تا شغل مناسبی به ما بدهیم. سرانجام ، کار را ضبط و تحویل دادیم.
گلریس اظهار داشت: سرانجام در سال 1982 ، پس از آزادی خرمشهر ، فهمیدیم که آنها از چه پیروزی بزرگی صحبت می کنند. در آن زمان مردم دائماً گوش فرا می دادند تا اوضاع جنگ را ببینند و رادیو هرچند گاه به گاه برنامه های منظم خود را دارد اما به طور منظم و منظم اخبار مربوط به جنگ و حمایت از مقدسین را پخش می كرد. یادم می آید که هنگام بازگشت از مأموریت به رادیو گوش می دادم. ناگهان برنامه رادیویی متوقف شد و گوینده رادیو گفت: “شنوندگان عزیز! توجه کنید” ، متوقف شد و دوباره تکرار کرد ، “شنوندگان عزیز ، توجه کنید؛” خرمشرا ، شهر خون ، آزاد شد. “پیروزی”.
در زیر می توانید سرود “خوشا به حال این پیروزی” گوش دهید:
این خواننده با توصیف احساسات من در آن لحظه می گوید: در آن لحظه بی اختیار از خوشحالی گریه کردم. شیشه ماشین را پایین انداختم و دیدم که صدای این آهنگ از چهار طرف شنیده می شود. چون همه رادیوهای آنها روشن بود و سرود از همه رادیو پخش می شد. مردم با خواندن سرود “نعمتی برای این پیروزی” اشک تبریک ریختند ، به یکدیگر تبریک گفتند و شیرینی پخش کردند. حال و هوای عجیبی وجود داشت و نمی توانم آن را توصیف کنم.
وی افزود: بعداً ، بسیاری از مبارزان توضیح دادند كه وقتی در میدان جنگ بودند و گلوله از گوش آنها می گذشت ، صدای این آهنگ شنیده می شد و انرژی عجیبی به آنها می داد. این کار در گوشه روح الارواح بیات ترک انجام شده است. در همان گوشه ای که آقای موذن زاده اذان گفت. تمام ابزارهای استفاده شده در این کار همه ایرانی هستند.
گلریس در پایان گفت: “با این حال ، وقتی در خیابان قدم می زنم ، مردم شروع به خواندن این آهنگ می کنند تا اینکه من را می بینند.”
انتهای پیام