دستیابی به فناوری ساخت تجهیزات شبیهسازی فرآیندهای «پیرومتالورژی»/ صنایع استخراج فلزات و ترکیبات معدنی سفارش بدهند
محمدحسین همتی در مصاحبه با خبرنگار گروه استانی آنا ، از احتمال تولید تجهیزات شبیه سازی فرآیند پیرمتالورژی برای اولین بار در کشور با طراحی و ساخت دستگاه تجزیه و تحلیل گرما و گرما با دقت بالا خبر داد.
وی توضیح داد: فناوری اندازه گیری تغییر وزن هنگام گرمایش (TGA) یکی از پیشرفته ترین روشهای تجزیه و تحلیل حرارتی است که برای مطالعه رفتار مواد ، شبیه سازی فرآیندهای پیرومتالورژی ، استخراج فلز ، مطالعه میزان واکنش ، تعیین خلوص مواد و … استفاده می شود.
اکنون مرکز تحقیقات شعبه نیشابور و مرکز تحقیقات پردازش مواد جدید با فناوری توزین در هنگام گرمایش آماده تولید تجهیزات شبیه سازی فرآیندهای حرارتی صنعتی در صنایع مختلف استخراج فلز و ترکیبات معدنی است.
رئیس مرکز تحقیقات فناوری و پردازش مواد جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور افزود: در فرآیندهای استخراج گرما مانند تولید آهن اسفنجی که یک فرآیند آزمایشی گران است ، استفاده از این فناوری باعث کاهش هزینه های تولید و شبیه سازی عالی فرآیند می شود.
همتی اظهار داشت: شبیه سازهای فرآیند حرارتی به سفارش جهانی تولید می شوند و تاکنون تهیه و ساخت چنین دستگاه هایی در ایران امکان پذیر نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت کوره های تجزیه و تحلیل وزن حرارتی به دلیل فناوری پیشرفته توزین در دست برخی از کشورهای محدود مانند ایالات متحده آمریکا ، انگلستان ، ژاپن و آلمان و در مجموع 13 شرکت در زمینه تجهیزات تجزیه و تحلیل حرارتی است.
آنایی ، رئیس مرکز تحقیقات فناوری و پردازش مواد جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور ، گفت: ایده ساخت تجهیزات شبیه سازی فرآیندهای پیرومتالورژی در سال 1390 و انجام آزمایش های رساله دکتری به ذهن خطور کرد.
همتی با بیان اینکه اولین نمونه دستگاه با وزن یک نمونه اولیه 300 گرمی ساخته شده و با استفاده از آن ، آزمایشات پایان نامه دکتری انجام شد که منجر به تولید دو مقاله در مجلات معتبر علمی شد ، افزود: با توجه به نیاز و خلا vac موجود در کشور و تجربه ، تصمیم بر این شد که این دستگاه در قالب طرحی نوآورانه و با استفاده از مرکز توسعه واحد فناوری دانشگاه اسلامی نشابور ، نسخه دقیق تر با جدیدترین فناوری ها ، طراحی و تولید شود.
آماده تولید شبیه سازی فرآیند حرارتی صنعتی برای صنایع معدن فلز و ترکیبات معدنی
وی افزود: این کار توسط محققان مرکز تحقیقات فناوری و فرآوری مواد جدید نیشابور با همکاری تیمی متشکل از پنج متخصص در زمینه فرآوری مواد معدنی پیشرفته ، اتوماسیون مدرن و طراحی و تولید مواد جدید از جمله مواد ، مکانیک ، دانشکده ساخت انجام شده است. و تولید ، برق ، برنامه ریزی و کنترل ابزار و در مدت سه سال ، طراحی و آزمایش سه نمونه با فناوری های مختلف ، و در نهایت دستگاهی با ظرفیت نمونه 100 گرم و حساسیت 10 میکروگرم ساخته شده است.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات فناوری و پردازش مواد جدید در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور ، این دستگاه از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: سیستم توزین لیزر ، سیستم گرمایش و سیستم کنترل قابل برنامه ریزی و نرم افزار عملکرد خودکار.
همتی توضیح داد: هدف اصلی از نمونه سازی این دستگاه تولید دانش فنی در مورد توزین نمونه در هنگام گرمایش با دقت بالا بود که می تواند در شبیه سازهای فرآیند پیرمتالورژی ، فرآیندهای پلیمری وابسته به گرما در ساخت و مطالعات رفتار مواد در مقیاس های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. آزمایشگاه مورد استفاده در محیط های مختلف با فشار محیط ، گاز آرگون ، گازهای اکسید کننده ، کاربید و محیط خنثی.
وی یادآور شد: اکنون مرکز تحقیقات شعبه نیشابور و مرکز تحقیقاتی پردازش مواد جدید با فناوری توزین در هنگام گرمایش آماده تولید تجهیزات شبیه سازی فرآیندهای حرارتی صنعتی در معادن مختلف فلزات و صنایع مرکب معدنی است.
انتهای پیام / 4062 /