بهترین های کسب و کارجامعه

در دادگاه طلاق چگونه حرف بزنیم؟

طلاق بر خلاف بسیاری از دعاوی حقوقی، مراحلی قبل از آن که پرونده در دادگاه طلاق مورد بررسی قرار گیرد، دارد و با انجام مرحله حضور در مراکز مشاوره خانواده، پرونده وارد پروسه دادرسی می‌شود. طلاق بسته به این که از طرف چه کسی ارائه شده باشد، نحوه ثبت و رسیدگی به آن متفاوت است. درخواست طلاق از طرف زن با ارائه دلایل محکمه پسند ارائه می‌شود و در این صورت شیوه بررسی طلاق در دادگاه متفاوت می‌شود. مراجع قضایی به راحتی اقدام به صدور حکم طلاق نمی‌کنند و لازم است که زوجین متقاضی طلاق، تمامی فرآیند و اقدامات قانونی لازم را در مورد طلاق انجام دهند تا در صورتی که دادگاه تشخیص دهد، حکم طلاق صادر شود.

اگر شرایط و مواردی که در قانون برای طلاق عنوان شده، به درستی رعایت شود، دیگر دادگاه نباید برای صدور گواهی عدم امکان سازش تعللی داشته باشد. در هر صورت برای صدور حکم طلاق در نهایت دادگاه تصمیم گیرنده است و می‌تواند حتی درخواست طلاق طرفین را نیز رد کند. حضور در جلسات دادگاه در امور طلاق الزامی نیست و طرفین می‌توانند وکلای خود را در دادگاه حاضر کنند. اما طبیعتا اگر زن و شوهر در دادگاه حضور داشته باشند، می‌توانند اظهاراتی را بیان کنند که در روند رسیدگی به پرونده تاثیرگذار باشد. زن و شوهر برای دفاع از حقوق خود می‌توانند بگیرند اما در هر صورت نحوه صحبت در دادگاه نیز اصول و شرایط خاص خود را دارد.

دریافت مشاوره حقوقی پیرامون نحوه حرف زدن در دادگاه طلاق

در متن مقاله در مورد این که زن و شوهر باید در جلسه دادگاه چه مطالبی را بیان کنند و این که چه اظهاراتی باید از سوی طرفین صورت گیرد، توضیحاتی داده شد. اما اگر همچنان قصد دارید که اطلاعات بیشتری در مورد شیوه و اصوال کلی صحبت و فن دفاع در دادگاه، به دست آورید، می‌توانید از مشاوره حقوقی در تهران وکیل ، مشاوره حقوقی دریافت کنید. در این سامانه، یاد می‌گیرید که نزد دادگاه چه صحبت‌هایی را انجام دهید و چطور در برابر اظهارات طرف مقابل دعوا به صورت مستند و مستدل، از حق خود دفاع کنید. برای ثبت مشاوره حقوقی حضوری و غیر حضوری با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

در تمامی دعاوی حقوقی از جمله طلاق، این موضوع حائز اهمیت است که زن و مرد چگونه صحبت داشته باشند. با توجه به این که هر صحبت و موضوعی که در دادگاه بیان می‌شود، به صورت مکتوب نوشته شده و به عنوان مستندات پرونده، ضمیمه می‌شود، در این صورت نحوه صحبت در دادگاه بسیار مهم است. در مواردی که طلاق از طرف زن می‌باشد، نحوه صحبت کردن و اظهارات شوهر در دادگاه می‌تواند یکی از چالش‌های اصلی زوج در روند رسیدگی به پرونده طلاق باشد.

مواردی که طرفین دعوا در جلسات رسبدگی در دادگاه بیان می‌کنند، می‌تواند سبب شود تا دادگاه از صدور حکم طلاق منصرف شود و یا این که مبادرت به صدور گواهی عدم امکان سازش کند. در هر صورت اگر قصد طلاق گرفتن را دارید و پرونده طلاق در حال رسیدگی در دادگاه است، ممکن است با این سوال مواجه شوید که چگونه باید در محضر قاضی و دادگاه، صحبت کنید و به نحوی طرفین را به چالش بکشید؟ در ادامه به نحوه صحبت در دادگاه در مورد دعاوی طلاق از نظر و حضوری می‌پردازیم.

تاثیرات اظهارات طرفین در دادگاه جهت رسیدگی به طلاق

طلاق بسته به این که از طرف چه کسی درخواست شده، روند رسیدگی به آن به این صورت است که ابتدا متقاضی باید در جلسات مشاوره شرکت کند و سپس با ثبت دادخواست طلاق، دادگاه به تقاضای خواهان به پرونده طلاق رسیدگی می‌کند. سپس با انجام مرحله داوری و تشخیص دادگاه مبنی بر عدم سازش بین زوجین، حکم طلاق صادر می‌شود. با صدور این حکم و قطعی شدن آن، ثبت طلاق در محضر صورت می‌گیرد. بخش مهمی از مراحل طلاق، حضور زوجین در جلسات رسیدگی دادگاه و اظهاراتی است که آن‌ها انجام می‌دهند. این که طرفین چه مطالبی را در دادگاه طلاق بیان می‌کنند، از لحاظ صدور حکم طلاق می‌تواند تاثیرگذار باشد.

تصور کنید که پرونده طلاق به نحوی پیش می‌رود که امکان تایید درخواست طلاق از طرف زن وجود دارد اما شوهر با صحبت‌هایی که در دادگاه انجام می‌دهد، می‌تواند دادگاه را از صدور گواهی عدم امکان سازش، منصرف کند. شاید به ظاهر این طور به نظر برسد که همان الفاظ و شیوه صحبت عامیانه را می‌توان در محضر دادگاه انجام داد در مورد دعاوی طلاق نیز نحوه صحبت پیش قاضی چندان کار سختی نیست. اما باید صراحتا در این زمینه اعلام کرد که تمام مراحل و فرآیند دادرسی حتی صحبت کردن زوجین در دادگاه نیز اصول و تشریفات خاص خود را دارد و در این صورت باید الفاظی را نزد قاضی به کار ببرند که جنبه ادبیاتی آن حفظ شود.

با توجه به این که مطالب و اظهارات زوجین می‌تواند تاثیر مستقیمی در پرونده طلاق داشته باشد، در این صورت توصیه می‌شود که زوجین حتما در جلسات دادرسی حضور داشته باشند تا بتوانند از حق و حقوق قانونی خود دفاع کنند. همانطور که صحبت و اظهارت طرفین در دادگاه می‌تواند اثرات مختلفی در روند رسیدگی به پرونده طلاق داشته باشد، حال لازم است که با نحوه صحیح صحبت کردن در دادگاه طلاق، آشنا شویم. در همه دعاوی که در دادگاه اقامه می‌شود، طرفین دعوا بهتر است که در وهله اول از بیان الفاظ توهین آمیز خودداری کنند و یا کنترل خشم و ناراحتی خود، واقعیات موجود در پرونده را بیان کنند.

در دعاوی طلاق، شیوه رفتار زوجین و چگونگی حرف زدن آن‌ها نزد قاضی، از موضوعات بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشد. فردی که خواهان طلاق گرفتن است و دعوا طلاق را علیه فرد دیگر اقامه می‌کند، باید به نحوی در محضر قاضی صحبت کند که اظهارات او بتواند دلایل موجود در پرونده را به اثبات برساند. دادگاه به طرفین وقت مشخصی می‌دهد و هر یک باید در زمان تعیین شده، اقدام به صحبت کردن کنند. برای آن که اظهارات در نزد دادگاه، تاثیرات بیشتری داشته باشد، طرفین پرونده طلاق می‌توانند وکیل بگیرند. جز در مواردی که دادگه اجازه می‌دهد و شوهر یا زوجه می‌توانند به ارائه اظهارات خود بپردازند، در موارد دیگر تنها وکیل آن‌ها می‌تواند صحبت کند و یا این که دادگاه دیگر مهلتی برای بیان اظهارات، نمی‌کند.

با توجه به این که در رویه طلاق و اغلب دعاوی حقوقی، اجباری برای حضور طرفین در دادگاه نیست اما زمانی که زن و شوهر خودشان تصمیم به حضور در دادگاه می‌گیرند، باید به نکات و اصول صحیح نحوه حرف زدن در دادگاه طلاق توجه خاصی داشته باشند. بنابراین می‌توان گفت که شیوه صحیح حرف زدن در دادگاه طلاق، بسته به نوع طلاق دارد و سپس باید طرفین آداب و تشریفات خاص رسیدگی و مراحل دادرسی را رعایت کنند. هر صحبت و موضوعی نباید در جلسه دادگاه بیان شود و ابتدا باید صحت مطالب بیان شده در جلسه دادگاه طلاق بررسی شود و سپس قاضی حکم مقنضی را صادر کند.

نحوه حرف زدن و صحبت در جلسات دادگاه جدای از این که پرونده رسیدگی در ارتباط با طلاق است، بستگی به معیارهای مختلفی دارد و نمی‌توان یک رویه ثابت را برای تمامی پرونده‌ها در نظر گرفت. البته زوجین باید در محضر قاضی، مقررات قانونی نحوه رفتار و صحبت با قاضی را تا حدودی مطلع باشند تا در این زمینه خلالی در روند رسیدگی پرونده به وجود نیاید. در هر صورت یک سری موارد ضروری در نحوه صحبت و رفتار خواهان و خوانده دعوا طلاق وجود دارد که بایستی طرفین دعوا آن‌ها را در پرونده طلاق لحاظ کنند. این موارد همواره مورد تاکید و حضوری می‌باشد. این موارد ضروری در صحبت خواهان و خوانده پرونده طلاق، عبارتند از:

  • شیوه صحبت کردن در دادگاه و شخص مستقیم قاضی باید توام با رعایت ادب و به دور از اظهارات توهین آمیز باشد. همچنین نحوه ورود به جلسه دادگاه از سوی طرفین باید بدون استرس و همراه با آرامش کافی باشد و علاوه بر قاضی، بهتر است که رعایت ادب و احترام نیز به طرف مقبل دعوا انجام شود.
  • در زمانی که قاضی دادگاه در حال صحبت و ارائه مطالبی است، زوجین نباید وارد صحبت او شده و به نحوی خللی در رسیدگی به پروده وارد کنند. در صورتی که زوجه و یا شوهر قصد صحبت کردن را دارند، باید ابتدا از قاضی کسب اجازه کنند و در صورت اجازه می‌توانند اظهاراتی را بیان کنند.
  • در صورتی که شوهر مطالبی را در دادگاه برای دریافت حکم طلاق دریافت کرد که بر خلاف واقعیات موجود باشد، زوجه نباید عصبانی شود و با لحنی توهین آمیز، پاسخ شوهر را بدهد. بلکه باید در این زمینه صبور باشد تا موعد وقت صحبت او فرا برسد و در زمان مناسب اقدام به بیان مطالبی نماید.
  • کمک گرفتن از وکلا و متخصصین حوزه طلاق می‌تواند به نحوه صحبت کردن طرفین دعوا در جلسات دادگاه تاثیرگذار باشد. فرد وکیل در جلسات مشاوره حقوقی به شما یاد می‌دهد که چطور بتوانید از حق خود دفاع نموده و اظهارات خود را مستند و قانونی بیان کنید.
  • خودداری از حرف زدن در جلسه دادگاه طلاق در حین عصبانیت و این موضوع باعث می‌شود تا نظر قاضی را در صدور حکم طلاق تحت الشعاع قرار دهد. همچنین پیش از حرف زدن در دادگاه، زن و شوهر باید از حق و حقوق قانونی خود که در زمان طلاق به آن‌ها تعلق می‌گیرد، مطلع باشند تا بتوانند دفاعیات مناسبی از خود داشته باشند. البته که در موارد ضروری، زن و شوهر می‌توانند در جلسات دادگاه سکوت کنند تا در نهایت دادگاه تصمیم گیرنده نهایی برای رفع اختلافات آن‌ها باشد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا