برای گالری گردی کجا برویم؟

نمایشگاه تجسمی فجر چند روزی است که به پایان رسیده و مراسم اختتامیه امروز جمعه ـ ۵ اسفند ماه ـ در تالار وحدت برگزار می شود. ضمن اینکه برگزاری نمایشگاه های «آینه در آینه ۲» و «ایران عزیز ما» از مجموعه جشنواره تجسمی فجر همچنان ادامه دارد. در این بین گالری‌های سطح شهر هم با برپایی نمایشگاه هایی برنامه خود را برای علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی ادامه خواهند داد.

تیتر اول در این گزارش نگاهی به برنامه های گالری‌ها و نگارخانه ها در روزهای پیش رو خواهد داشت.

«ایرانِ عزیزِ ما»

«ایرانِ عزیزِ ما» به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به همت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، حوزه هنری انقلاب اسلامی و موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا شده است و آثار منتخب هنرمندان شناخته‌شده نسل‌های مختلف در رشته‌های پوستر، تصویرگری و کارتون و کاریکاتور به نمایش درآمده است.

نمایشگاه «ایرانِ عزیزِ ما» به کیوریتوری نصیر بشیری، دربرگیرنده آثاری است که همگی حول مضامینی چون ایران، انقلاب اسلامی، رشد و پیشرفت خلق شده‌اند.

علاقه‌مندان جهت بازدید از این نمایشگاه هنری می‌توانند از سوم الی دهم اسفند ماه، همه‌روزه (به‌جز روزهای پنجشنبه و ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ الی ۱۸ به میدان فلسطین، خیابان طالقانی، خیابان برادران شهید مظفر، نرسیده به تقاطع بزرگمهر، شماره ۷۴، موزه هنرهای معاصر فلسطین، مراجعه کنند.

«آینه در آینه ۲»

نمایشگاه «آینه در آینه ۲» با  موضوع «تهران ۵۷ به روایت عکس‌های قربان خلیلی» تا ۲۰ فروردین در موزه هنرهای معاصر تهران، به نشانی خیابان کارگر شمالی، حد فاصل بلوار کشاورز تا خیابان فاطمی، جنب پارک لاله پابرجاست. در این نمایشگاه که در امتداد نمایشگاه «آینه در آینه ۱» سال گذشته در موزه هنرهای معاصر تهران است، عکس‌های قربان خلیلی از وقایع انقلاب اسلامی روی دیوار می‌رود.

کهن الگو

محمد محمدزاده تیتکانلو مجموعه‌ای از نقاشی‌ها و مجسمه‌هایش را که مبتنی بر نظریه کهن الگو گوستاو یونگ است را در گالری نقش جهان به نمایش گذاشته است.

او در این نمایشگاه ۲۵ تابلو نقاشی در سبک اکسپرسیونیسم و پنج مجسمه را در معرض دید مخاطبان گذاشته است.

در متنی که برای معرفی این مجموعه منتشر شده، آمده است: «نمایشگاه “کهن الگو” مبتنی بر نظریه روانشناسی “کارل گستاو یونگ” است که به گونه‌ای در قابها با نگاه فلسفی ترکیب شده است بر همین اصل، سعی بر این است تا در آثار، ارتباط ناخودآگاه جمعی بشری، با فلسفه جهان ازلی و ابدی بدون محدودیت، منعکس شود. برای رسیدن به مفهوم “ترکیب ناخود آگاه جمعی انسانی با فلسفه جهان هستی” نقاشی‌ها تاکید بر فیزیک قابل لمس بر محتوای نامکشوف (موضوعات آثار) دارد و بر همین اساس جهت تاکید جلوه فیزیکی محتوای متافیزیک، از لایه‌های ضخیم رنگ (تکنیک معمول نقاش) استفاده شده است. با تماشای تابلوی ” کائنات” ، “مرگ ژکوند”، ” تابلوهای بیگانگان” و … شاید بتوان کمی به مفهوم نمایشگاه نزدیکتر شد.»

کهن الگو تا پنجشنبه چهارم اسفند هر روز از ساعت ۱۵ الی ۱۸ به تماشاست.

اقدامات دفتری

«اقدامات دفتری» نمایشگاهی گروهی است که با گردآوری شیرین قراویسکی و با همکاری شهرزاد جهان در گالری سو واقع در خیابان ویلا، خیابان سمیه، خیابان پورموسی، شماره ۳۰ برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا ۲۶ اسفند ادامه خواهد داشت.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:

مجموعه معاصر سو نمایشگاه کتاب و دفتر بنام «اقدامات دفتری»، در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ در ساختمان سو برگزار می‌کند. در این نمایشگاه منتخبی از آرشیو کتاب‌ها، آرت‌بوک‌های هنرمندان، دفتر طراحی و پوستر به نمایش درآمده است.

در توضیح این نمایشگاه آمده است: «از اواخر آنلاین گالری سو بعد از یک دوره تعطیلی با همکاری و مشورت هنرمندان تصمیم به بازگشایی فضا گرفت. این بازگشایی همراه با تغییر داینامیک پیشین گالری و ایجاد فضا برای تجربه‌هایی تازه شروع شد… «اقدامات دفتری» با حضور و بازدید، بازی و هم‌نشینی قصد دارد با انتخاب آثار از لایه‌های متفاوت، روش‌های خلاق هنر در شرایط بازساختارانه را نمایش دهد. تاکید این نمایشگاه بر قابلیت مدیوم‌های قابل تکثیر و همچنین نزدیکی کتاب و دفتر به عنوان ابزار در دسترس و قابل حمل برای هنرمند و مخاطب بوده است.»

این نمایشگاه در مجموعه‌ی سو توسط شیرین قراویسکی با همکاری شهرزاد جهان شکل گرفت. قسمت پوسترها توسط شهرزاد جهان گردآوری شد.

برای گالری گردی کجا برویم؟

واج‌های شهر

«واج‌های شهر» نمایشگاهی فردی از آثار ندا مرادی است که تا ۲۲ اسفند در گالری اُ واقع در خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه‌ی اول برپا است. این نمایشگاه دوشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۲ تا ۲۰ برگزار می‌شود و جمعه ها از ساعت ۱۶ تا ۲۱ خواهد بود.

برای گالری گردی کجا برویم؟

نتی به نام سکوت

«نتی به نام سکوت» نمایشگاه فردی از آثار امیرشاهرخ فریوسفی است که تا ۲۴ اسفند در نگارخانه نگر به آدرس زیر پل کریمخان، بعد از تقاطع ایرانشهر، پلاک ۱۵۴، زنگ دوم، طبقه اول پا برجاست.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:

«در فرهنگ دیرپای ایرانی، حروف ـ به خلاف فرهنگ‌های سامی که کلمات ـ آغازگر و نمودگاه هستی‌اند و موسیقیْ کشف راز هستی‌ است. مجسمه‌های شاهرخ فریوسفی از این دریچه راهش را به هست شدن آغاز می‌کند و تک‌تکْ حرف‌ها، جهان پرندگانی‌اش را می‌سازد. پرندگانی که ققنوس را به خاطر می‌آورند؛ از آهن و آتش زاده‌اند و از قفس بیرون آمده، اما هنوز آوازشان را سر نداده‌اند. به‌خلاف آنکه رابطه‌ی «پرنده-قفس» همواره ارجاعی صوفیانه به ذهن می‌رساند، اما کار شاهرخ فریوسفی را اغلب بایست از دریچه‌ای اجتماعی دید.»

برای گالری گردی کجا برویم؟

«کلکسیونر مدرن» 

این نمایش به عنوان سیزدهمین نمایش گروهی کلکسیونر با آثاری از ۱۹ هنرمند مدرنیسم از جمله گارنیک درهاکوپیان، محمد احصایی، نصرالله افجه‌ای، محمدعلی ترقی‌جاه، محمدعلی شیوایی، ناصر اویسی، منوچهر نیازی، احمد اسفندیاری، حسین محجوبی، مهدی سحابی، سیراک ملکونیان، صادق تبریزی، رضا درخشانی، پرویز کلانتری، علی گلستانه، آرمان یعقوب‌پور، مسعود عربشاهی، فرامرز پیلارام و پرویز تناولی در گالری آرتیبیشن برگزار می‌شود.  

هدف از برگزاری این نمایشگاه تاکید بر ارزش‌های مجموعه‌داری و اقتصاد هنر به واسطه‌ی آثار هنرمندان مدرنیسم ایران است. 

در بخشی از استیتمنت این نمایشگاه نوشته شده است:

هنرمندان مدرنیست ایران با پیمودن چند مسیر مختلف کوشیدند تا آنچه را که از مدرنیسم اروپایی آموخته بودند درک کرده و به‌ شکلی با مفاهیم کهن‌تر فرهنگ و هنر ایران آشتی دهند. شاید از همین‌رو باشد که هنر مدرنیستی در ایران را به دو شاخه تقسیم کردند که گروه اول را نوسنت‌گرایان خواندند و گروه دوم را مدرنیست‌های آزاد؛ گروه اول کوشیدند تا آموزه‌هایی را که از آن‌ سوی جهان می‌آمد با لهجه یا بیانی ایرانی تلفیق کنند و گروه دوم کوشیدند تا هنر مدرن را مانند پدیده‌ای بین‌المللی درک کرده و بی‌توجه به میراث کهن فرهنگی و هنری ایران به سراغ‌اش بروند؛ بی‌ آن‌که بکوشند تا لهجه یا بیانی ایرانی به آن ببخشند. حال و پس از صد سال از نخستین تجربیات هنر مدرنیستی در ایران، هنرهای بصری ایران به نقطه‌ای تازه رسیده است. با این‌حال سخت بتوان تأثیر عمیق هنرمندان مدرنیست را در تمامی طول قرن گذشته هجری شمسی نادیده گرفت. آن‌ها کوشیدند تا جهانی جدید را پیش روی‌مان بگذارند و تا آن‌جا که در توان داشتند موفق شدند.

«کلکسیونر مدرن» تا شنبه ۶ اسفند ماه ادامه دارد. علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۱۱ تا ۲۰ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در گالری آرتیبیشن به آدرس خیابان شریعتی، پایین‌تر از حسینیه ارشاد، خیابان گل‌نبی غربی، میدان احمدی روشن، خیابان ساسانی‌پور، کوچه قندی پلاک ۶ به دیدن این نمایش گروهی بروند.

برای گالری گردی کجا برویم؟

«نقاشی‌های فرهاد گاوزن»

نمایشگاه نقاشی‌های فرهاد گاوزن از جمعه ۱۴ بهمن شروع شده و تا جمعه، ۵ اسفند ماه در نگارخانه هور به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ پابرجاست.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:

ما نقاش‌ها کجای پهنای خاک عقیق این جهان ایستاده‌ایم؟ چقدر در تیررس مکث ساعت سیبل قرار گرفته‌ایم؟ ما به چه بهانه ای تاثیر گذاریم و شعله‌های اکسپرسیو آتش اشتیاق ما در پخت گوشت تلخ این زمان چه طعمی دارد و نبض ما با چه دمایی دارد می‌سوزد؟ هجوم این سوال‌ها از پیش و پهلو، از این سال تا دم روزهای رفته، همیشه تنِ روان بیدار مرا و ما را در آسیب و انهدام قرار داده است و ذره ذره رخت اهمیت نقاش بودن را از باور جمعی ما دارد دور می‌سازد! خلع سلاح و پابرهنه در جهان تهدید آدم ها قرار گرفته‌ایم و هیچگاه نتوانسته‌ایم ظلم افکار عمومی را از مدار تن خود خارج سازیم. ما نقاش ها برای کشف طعم زندگی بسیار تاوان داده ایم و خسته و غوطه در رنگ، خود را به چهار راه آزادی و مرگ، صیقل و سنگ رسانده‌ایم.

برای گالری گردی کجا برویم؟

«موج»

«موج»، نمایشگاه گروهی از آثار هنرمندانی چون عباس بابایی، سروش زاهد، رضا بهرامی، سالومه سوزنچی، سارا جولایی، محدثه طاهری، مریم رضوی و حامد نورایی است. این نمایشگاه تا ۹ اسفند ۱۴۰۱ در گالری نیان به نشانی میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان تور، خیابان وفایی ورمرز آبادی، بن بست ابهری، پلاک ۵ ادامه دارد.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:

هرچه که بر دیوار باشد، دیگر همانند قبل خوانش نمی‌شود! هیچ‌چیز شبیه قبل نخواهد شد! وما گویی زیر موجی سهمگین و نامرئی مدفون شده‌ایم.

برای گالری گردی کجا برویم؟

وضعیت: درحالِ …

«وضعیت: درحالِ…» نمایشگاه گروهی از آثار مصطفی امامی، افرا فرحناک، پریسما بهرامی، پریا فرخی، پرستو حقی، ملاحت محب‌خواه، نیلوفر رضایی و شادی یوسفی است. این نمایشگاه تا ۹ اسفند در گالری شریف به آدرس  میدان قدس، خیابان شریعتی ،کوچه ماهروزاده، پلاک ۱۱ ادامه دارد.

گل‌های احزان بودلر

«گل‌های احزان بودلر» نمایشگاه انفرادی از آثار فرزاد امینی است که در گالری بینش به آدرس خیابان ولیعصر پایین‌تر از پل پارک وی کوچه خاکزاد پلاک ۲۲ برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا سه شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱ ادامه دارد.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است:

رنج، امری دیرین است که پایان ندارد. انباشت رنج در تاریخ و پوشاندن آن، زمان زیادی نیست که فرو ریخته است. در آثار فرزاد امینی، برهنه کردن ماهیت رنج، از طریق نمایش آن امکان می یابد. او با رنج می‌نشیند، گفتگو می کند و ساحت خویش را می سازد.

حال این پرسش  او از نقاشی است که رنج را چگونه نمایش دهد؟

در پاسخ به این سئوال، او تا لبه‌های انهدام تصویر، پیش می رود، فارغ از هر نوع ژست هنری استادانه! و با همین فرض  است که در آثار او ، رفتار از تصویر، پیشی می گیرد.

«از کتاب پلی به دنیای هنر»

نمایشگاه نقاشی گروهی «از کتاب پلی به دنیای هنر» در نگارخانه اندیشه برگزار می‌شود. در این نمایشگاه، ۴۸ اثر نقاشی از لیلا شاهنجرینی به نمایش درآمده است. 
آثار هنری نمایش درآمده در این نمایشگاه در رشته‌های لایه‌چینی برجسته، نقاشی خط و تصویرسازی است.
نمایشگاه گروهی «از کتاب پلی به دنیای هنر» از ۲ اسفندماه در نگارخانه اندیشه آغاز به کار کرده و تا ۱۱ اسفندماه برقرار است. 

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا