بهترین های کسب و کارحوادث

بیمه آتش سوزی کارگاه

هر ساله در کشور ایران و به ویژه شهر بزرگ تهران 50 هزار آتش سوزی رخ می‌دهد که با بروز خسارت همراه است. با توجه به اینکه حوادث ناشی از آتش سوزی خسارت‌های زیادی دارد؛ اما همچنان بیمه آتش سوزی بین سایر بیمه نامه‌های عمومی ‌با استقبال کمتری مواجه شده است. در سال 95 یکی از غم انگیز‌ترین حادثه‌های آتش سوزی را مشاهده کردیم که سوختن ساختمان پلاسکو بود.

برخی از صاحبان مغازه‌های این پاساژ اگر می‌دانستند که با مبلغ ناچیزی می‌توانند کارگاه‌ها و مغازه‌های خود را بیمه آتش سوزی کنند، شاید خسارت کمتری را متحمل می‌شدند. بیمه آتش سوزی برای مکان‌های مختلف پوشش‌هایی را در نظر گرفته است که در این مطلب درباره بیمه آتش سوزی کارگاه‌ و همچنین بیمه کشتی و هواپیما اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهیم. با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بیمه آتش سوزی کارگاه جزو کدام یک از انواع بیمه نامه آتش سوزی است؟

بیمه آتش سوزی به طور کلی به سه دسته بندی اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

هر یک از موارد گفته شده با توجه به مفاد مندرج در بیمه نامه بررسی خواهد شد. بیمه آتش سوزی کارگاه در دسته بندی غیر صنعتی قرار گرفته است. حال سوالی که پیش می‌آید این است که منظور از بیمه آتش سوزی غیر صنعتی چیست؟

بیمه نامه غیر صنعتی به طور معمول برای مواردی مانند: فروشگاه‌ها، ‌ساختمان‌های اداری،‌ مطب پزشکان،‌ مراکز درمانی،‌ واحد‌های آموزشی و واحد‌های تولید کننده کوچک از قبیل کارگاه‌ها و تولیدی‌ها مرتبط است.

داشتن بیمه آتش سوزی کارگاه برای مراکز غیر صنعتی ضروری است

مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی کارگاه

می‌دانید که برخی از حوادث غیر قابل پیش بینی بوده و می‌توانند یک فاجعه سنگین برای کارگاه‌ها و تولیدی‌های کوچک به وجود آورند. برای اینکه بتوان از بین رفتن اجناس یا دستگاه‌های تولیدی که در کارگاه خاکستر شده را جبران کرد، بهتر است که از قبل بیمه نامه آتش سوزی را خریداری کنید. با خرید بیمه آتش سوزی می‌توان تا حدود زیادی خسارت‌های ایجاد شده را جبران کرد. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های خرید بیمه آتش سوزی کارگاه این است که نیازی نیست شما مالک ساختمان باشید، ‌به راحتی می‌توانید با نام مستاجر تمام اموال کارگاه و تولیدی خود را بیمه کنید.

آیا خرید بیمه آتش سوزی کارگاه اجباری است؟

هیچ گونه اجبار قانونی برای خرید بیمه آتش سوزی وجود ندارد؛ اما بیشتر تولید کننده‌ها بر این باور هستند که برای جبران خسارت‌های ایجاد شده، بهتر است که از قبل این بیمه نامه را خریداری کرد. همانطور که می‌دانید مسئولیت جبران خسارت‌های ایجاد شده در حوادث بر عهده شما خواهد بود،‌ پس با توجه به این موضوع بهتر است که بیمه آتش سوزی را با سقف تعهدات خریداری کرد و از بروز خسارت‌های سنگین جلوگیری کرد.

بیمه آتش سوزی کارگاه‌ ها چه قیمتی دارد؟

حق بیمه برای کارگاه‌ها مانند سایر بیمه نامه‌ها با توجه به عوامل مختلف مشخص می‌شود. اینکه متراژ واحد تجاری چقدر است؟ یا آیا سیستم اطفاء حریق در ساختمان وجود داشته یا خیر؟ این موارد به طور کامل بر روی تاثیر دارد. دقت کنید که هرچه شما در واحد‌های تجاری خود مواد اشتعال‌زا قرا دهید احتمال بروز حادثه بیشتر بوده و همین موضوع نرخ حق بیمه را افزایش می‌دهد. توصیه می‌کنیم که بیمه آتش سوزی غیر صنعتی را با سقف تعهدات خریداری کرده تا در صورت بروز حادثه بیشترین خسارت را دریافت کنید. به طور کلی میزان ریسک به طور مستقیم بر قیمت بیمه آتش سوزی کارگاه‌ ها و ملک‌های تجاری تاثیر می‌گذارد.

میزان ریسک در بیمه آتش سوزی به چه معنا است؟

میزان ریسک در بیمه آتش سوزی به دو نوع عامل بستگی دارد که عبارتند از: ریسک مورد بیمه شده و ریسک منطقه مورد بیمه شده.

ریسک مورد بیمه شده:

ریسک مورد بیمه شده در کارگاه‌ها به این صورت است که اگر یک فروشگاه یا ملک تجاری با مواد اشتعال‌زا نسبت به یک کارگاه تولید لباس بالاتر بوده و حق بیمه بیشتری باید پرداخت شود. در حقیقت در بیمه آتش سوزی صنعتی و غیر صنعتی عوامل مختلف مانند: جنس مصالح ساختمان، مشاعات آپارتمان، عمر بنا، نوع کاربری اماکن غیرصنعتی و صنعتی، نوع فعالیت، منابع گرمایش و سرمایش و وضعیت سیم‌کشی در تعیین احتمال بروز حادثه تاثیر خواهند گذاشت.

ریسک منطقه مورد بیمه شده:

در ریسک منطقه مورد بیمه شده، عوامل مختلفی وجود دارد که باید به آن توجه داشت. تراکم بالای جمعیت بر میزان ریسک حادثه تاثیر خواهد گذاشت و مطابق با آن حق بیمه تغییر خواهد کرد.

خرید بیمه آتش سوزی کارگاه

به طور کلی با خرید بیمه آتش سوزی خسارت‌های ایجاد شده تا سقف تعهدات بیمه‌گر جبران خواهد شد. هدف از خرید بیمه نامه آتش سوزی این است که هنگام بروز حادثه بتوان بار سنگین هزینه‌های ایجاد شده را به شرکت بیمه منتقل کرد. پوشش‌های بیمه‌ای با توجه به میزان ریسک آن‌ها قیمت گذاری شده و اولویت پوشش‌ها برای بیمه‌گزار اهمیت بسیاری دارد. شاید برخی از افراد زمان کافی برای مراجعه به نمایندگی‌های فروش بیمه  نداشته باشند و از این رو برای کارگاه کوتاهی کنند. بنابراین ما پیشنها می‌کنیم که از طریق وب سایت‌های آنلاین خرید بیمه اقدام کرده و در زمان کوتاهی بدون صرف انرژی این بیمه نامه را خریداری کنید.

همچنین در این مطلب سعی شد که اطلاعاتی درباره بیمه آتش سوزی کارگاه به شما عزیزان ارائه شود تا با خیالی راحت بتوانید به خرید این بیمه نامه اقدام کنید. اگر سوالی یا ابهامی ‌دارید که در این مطلب به آن اشاره نشده است کافی است که در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت سوالات خود را با ما در میان گذاشته تا کارشناس‌های بیمه دات کام به سوالات شما پاسخ دهند.

معرفی بیمه نامه

منظور از بیمه نامه آتش سوزی صنعتی، بیمه‌نامه هایی است که صرفاً برای کارگاهها، واحدهای صنعتی و تولیدی صادر و آن ها را تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می‌دهد. در این بیمه نامه محور اصلی صدور بیمه نامه، تکمیل پرسش نامه و بازدید اولیه است. بدین معنی که بیمه‌ گذار می‌بایست دقیقاً ارزش ساختمان، ماشین آلات، مواد اولیه، کالای ساخته شده، کالای در جریان ساخت، اثاثیه و لوازم ثابت و نیز کالای امانی را به تفکیک ذکر کند و درصورتیکه بیمه‌ گذار صورت ریز و ارزش تفکیکی موارد بیمه را ارائه ننماید بیمه‌ گر بر پایه نظر کار شناس خود نسبت به تعیین ارزش اقلام بیمه شده اقدام خواهد کرد.

در صدور بیمه نامه آتش سوزی صنعتی بیمه‌ گر می‌بایست توجه بیمه‌ گذار را به عدم امکان ارائه پوشش بیمه‌ای ظروف تحت فشار بدون دریافت حق‌بیمه اضافی معطوف کند. چراکه با توجه به شرایط عمومی بیمه‌نامه های آتش سوزی، به صراحت جبران خسارت ناشی از انفجار ظروف تحت فشار صنعتی مستثنی شده است.

* در بیمه‌نامه های صنعتی برای تحت پوشش قراردادن موجودی‌ها می توان از شرایط اظهار نامه‌ای استفاده کرد. نیز چنانچه ساختمان و ماشین آلات واحدهای صنعتی از وضعیت خوبی برخوردار باشد می توان با رعایت اصول مربوطه شرایط ارزش بازسازی و جایگزینی را همچنین به بیمه‌ گذار ارائه کرد.

در این بیمه نامه بازدید اولیه بطور اعم، توسط کار شناس بیمه‌ گر ضروری و لازم هست. در صورتی که بتوان واحدهای مختلف ریسکهای صنعتی بخصوص کارخانجات را که از یکدیگر دارای فواصل مناسب مطابق با شرایط موجود باشند تفکیک کرد می‌توان قیمت هر واحد تفکیک شده مورد محاسبه قرار داد‌.

موارد زیر تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی نمی باشد

مسکوکات ، پول ، اوراق بهادار ، اسناد ، فلزات قیمتی به هر شکل جواهرات و مروارید ، سنگهای قیمتی سوار شده ، هرگونه اسناد و نسخ خطی و نیز هزینه بازسازی نقشه،جمع آوری مجدد اطلاعات و یاتنظیم دفاتر بازرگانی

خسارت وارد به برنامه ها و نرم افزارهای مورد استفاده در سیستمهای کامپیوتری

بازار هدف

مالکان واحد های صنعتی و تولیدی و کارخانجات به این بیمه نامه نیاز دارند.

تعهدات و خسارات تحت پوشش

  1. 1. آتش سوزی، صاعقه و انفجار
  2. 2. زلزله
  3. 3. سیل
  4. 4. طوفان
  5. 5. سقوط هواپیما
  6. 6. خطرات اضافی دیگر

شرایط فسخ قرارداد

قرارداد بیمه ممکن هست در موارد زیر پیش از انقضای مدت پیش بینی شده از سوی بیمه‌ گر و یا بیمه‌ گذار و یا هر دو در مواردی منفسخ شود:

الف ) فسخ از سوی بیمه‌ گر:

بیمه‌ گر در موارد زیر می‌تواند با اخطار 10 روزه بیمه نامه را فسخ و اعلامیه آن را با پست سفارشی به آخرین آدرس اعلام شده از طرف بیمه‌ گذار ارسال نماید:

  1. 1. در صورت عدم پرداخت حق‌بیمه از سوی بیمه‌ گذار در موعد معین (بعد از اخطار و تعلیق قرارداد).
  2. 2. پس از هر خسارت. این حق بر این منطق استوار هست که پس از وقوع خسارت بیمه‌ گر متوجه می گردد که در ارزیابی خطر دچار اشتباه شده است.
  3. 3. در صورت خودداری غیر عمدی بیمه‌ گذار از اظهار مطالب و یا اظهارات خلاف واقع ( ماده 13 قانون بیمه ).
  4. 4. در صورت تشدید خطر موضوع بیمه ( ماده 16 قانون بیمه و ماده 18 شرایط عمومی بیمه نامه).

در این صورت بیمه گر حق بیمه، باقیمانده از حق بیمه دریافتی را بعد از انقضای 10 روز از تاریخ اعلام خطر مزبور به بیمه گذار به صورت روزشمار محاسبه و مسترد می نماید.

ب ) فسخ از سوی بیمه‌ گذار

به موجب ماده 21 شرایط عمومی بیمه نامه آتش سوزی بیمه‌ گذار می‌تواند در هر زمان بیمه نامه را فسخ کند.

در این صورت بیمه‌ گر با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه مدت، حق‌بیمه را محاسبه و مابه‌التفاوت دریافتی را به بیمه‌ گذار مسترد می کند. بیمه‌نامه هایی که به نفع ثالث صادر می‌شوند از شمول این حکم مستثنی می‌باشند.

ج ) فسخ از سوی بیمه‌ گر و یا بیمه‌ گذار

1-در صورتی که قرارداد برای دوره های معین ( مثلا” پنج ساله ) منعقد و در پایان هر دوره با اطلاع قبلی، تمدید خود به خود برای یک دوره مشابه در نظر گرفته شده باشد.

2-در مورد انتقال مالکیت مورد بیمه به هر یک از عناوین حقوقی.

د ) موارد انفساخ قرارداد بیمه

قرارداد بیمه ممکن هست در موارد زیر منفسخ شود، یعنی ممکن هست قرارداد بیمه بدون میل و اختیار طرفین قرارداد و بخودی خود از هم گسیخته شود :

  1. 1. در صورتی که مورد بیمه در نتیجه وقوع حادثه ای جز حادثه بیمه شده کاملا” از بین برود که در صورت از بین رفتن مورد بیمه (به طورکامل) وقوع خطر متصور نمی باشد بنابراین بیمه موضوعیت خویش را از دست می‌دهد.
  2. در صورتی که اجازه عملیات بیمه‌ای از بیمه‌ گر سلب شود. مانند این که مقامات صلاحیت دار، پروانه کار شرکت بیمه‌ای را کلا” و یا برای رشته‌ای که بیمه مورد نظر به آن مربوط می گردد لغو نمایند و به او اجازه ادامه فعالیت ندهند.

مراحل صدور

فرم پرسش نامه که حاوی اطلاعات زیر است توسط بیمه گذار و یا نماینده قانونی او تکمیل و امضاء می گردد که مبنای بیمه نامه آتش سوزی قرار می‌گیرد. بیمه‌ گذار با امضاء برگ پیشنهاد تایید می کند که تمامی سؤالات را مطابق واقعیت پاسخ داده است. بعد از آن پرسش نامه تکمیل شده توسط بیمه‌ گر بررسی و در صورتی که مورد بیمه نیاز به بازدید داشته باشد توسط کارشناسان بازدید اولیه از مورد بیمه بازدید بعمل آمده و گزارش مربوطه به واحد صدور بیمه نامه ارسال می گردد بعد از آن و با انجام محاسبات مربوطه حق‌بیمه به بیمه‌ گذار اعلام و بعد از واریز حق‌بیمه توسط بیمه‌ گذار بیمه نامه صادر می شود.

مدارک لازم

  1. پرسش نامه تکمیل شده
    2. مدارک بازدید اولیه
    3. فیش واریز حق‌بیمه

تسهیلات در پرداخت حق بیمه

در این بیمه نامه حق‌بیمه بر پایه ارزش مواردی که مورد بیمه واقع شده است و همچنین خطراتی که بیمه‌ گذار درخواست می کند محاسبه می شود.

دکمه بازگشت به بالا