چه کابینتی برای آشپزخانه مناسب است؟
بهترین نوع کابینت آشپزخانه چیست؟
شاید برای شما هم این سؤال پیش اومده که بالاخره بهترین که در بازار وجود داره چه کابینتیه و خرید دستگیره کابینت باید طبق چه پارامترهایی انجام شود؟! در این مطلب میخوایم به دنبال پاسخی برای این پرسش باشیم. همیشه پیدا کردن بهترین ها، کاری سخت است. چرا که افراد مختلف تعریف متفاوتی از واژه بهترین دارن. این مسأله باعث میشه که هرکسی از دیدگاه خودش به معرفی بهترین کابینت آشپزخانه بپردازه.
بعضی از افراد کابینت های پرکار و سلطنتی رو بهترین کابینت میدونن و معتقدند ، بهترین مدل کابینت است. بعضی دیگر از افراد کابینت های مدرن رو بهترین کابینت میدونن. بعضی دیگر هم معتقدن فرقی نداره نوع طراحی کابینت چی باشه، بلکه این متریال کابینت است که تعیین میکنه بهترین کابینت چیه؟
در این مطلب میبینین که بهترین مدل کابینت میتونه همه ی این مدل ها باشه و میتونه هیچ کدوم از این مدل ها هم نباشه. عجیب شد؟! ایراد نداره چون در آخر مقاله موضوع رو براتون شفاف میکنیم. پس در این مقاله در مورد موضوعات زیر صحبت میکنیم:
- انواع مختلف بهترین کابینت ها از قدیم تا به الان رو باهم بررسی کنیم.
- ببینیم که هر کابینت کجا بهترینه و بدرد کی میخوره؟
- در انتها هم میگیم از نظر سبک (کلاسیک یا مدرن) و قیمت کدام کابینت بهتره؟
با ما همراه باشید تا ببینیم بلاخره بهترین نوع کابینت برای شما چیه؟
بهترین کابینت فلزی و استیل
بهترین کابینت در زمان های قدیم کابینت فلزی بوده است. این مدل یکی از قدیمی ترین هایی هست که در گذشته کاربرد خیلی زیادی در منازل ایرانی داشت. اما به دلیل معایبی که کابینت های فلزی داشتند، کاربرد اون ها کاهش پیدا کرد. کابینت های فلزی برای محیط های مرطوب مناسب نیست. در برابر رطوبت خیلی راحت زنگ زده و دارای خوردگی میشه. همچنین این کابینت ها دارای طرح و رنگ های بسیار محدود است
یکی از انواع کابینت های فلزی کابینت های استیل هستند. این نوع از کابینت های فلزی برای استفاده در منازل مناسب نیستن. علت این مساله اینه که کابینت های استیل هم دارای طرح و رنگ بسیار محدودی هستن و هم این که بسیار گران قیمت می باشند و در کل بیشتر برای رستوران ها و بیمارستان ها استفاده میشن و کمتر برای منازل مورد استفاده قرار می گیره.
به عنوان یک جمع بندی میشه گفت که کابینت های فلزی یا cabinetfittings و حتی نوع استیل اون که قیمت خیلی بالایی داره برای افرادی که دوست دارن آشپزخانه منزلشون دارای طراحی قوی و زیبایی باشه مناسب نیست.
به عبارتی میشه گفت که تقریبا همه ی مدل های کابینت فلزی کاربرد خودشون رو از دست دادن بجز یک مورد که کابینت استیل هست و هنوز هم استفاده میشه و میتونه بهترین کابینت برای مکان های خاص مثل آزمایشگاه ها باشه.
بهترین کابینت ام دی اف
بر خلاف کابینت های فلزی پرکاربرد ترین کابینت در حال حاضر هستند. این کابینت ها بهترین انتخاب برای افرادی هستند که میخوان محصولی با هزینه کم و به صرفه داشته باشن.
کابینت ام دی اف امکان طراحی مدرن رو داره و میتونه با یک اجرای مناسب توسط افراد متخصص، آشپزخانه بسیار زیبا و خیره کننده ای برای شما بسازه. مزیت اصلی کابینت ام دی اف، قیمت مناسب و پایین اون در مقایسه با سایر کابینت هاست.
کابینت ام دی اف معایبی هم داره که باعث میشه برای برخی از افراد، انتخاب اول نباشه. مهمترین عیب کابینت های ام دی اف، مقاومت نسبتاً پایین اون ها در برابر آب و رطوبت است. این اتفاق زمانی میفته که روکش روی ام دی اف آسیب ببینه، دراین حالت آب به راحتی به مغزی اون نفوذ کرده و باعث خراب شدن ام دی اف میشه.
بهترین کابینت هایگلاس
کابینتی محبوب و زیباست. این کابینت بهترین انتخاب برای کسانی است که میخوان کابینت و دکوراسیونی مدرن در آشپزخانه خودشون تجربه کنن. مشخصه اصلی کابینت هایگلاس، درخشش بسیار زیاد اون هاست.
در میان انواع این مدل از کابینت آشپزخانه، هایگلاس سفید بهترین انتخاب برای استفاده در آشپزخانه های کوچک است. به این دلیل که این کابینت نور خورشید رو بازتاب میکنه و نورپردازی در آشپزخانه کوچک رو که جزو پر اهمیت ترین موضوعات هست کیفیت میبخشه و نیاز اشپزخانه به نور های مصنوعی رو کاهش میده. همچنین رنگ سفید اون میتونه باعث بشه فضای مورد نظر دلباز تر دیده بشه و بزرگتر از مقداری که هست، به نظر بیاد.
کابینت هایگلاس مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت داره. دلیل این مسأله نوع خاص پوشش اون است. اما در صورتی که روکش روی هایگلاس از بین بره یا آسیبی ببینه، به شدت آسیب پذیر میشه. چون مغزی هایگلاس از جنس ام دی افه و اینو میدونیم که ام دی اف در برابر رطوبت بسیار آسیب پذیر است.
بهترین کابینت ممبران
یکی از بهترین متریال ها برای ساخت کابینت کلاسیک است. کابینتی که ارزان تر از چوب است اما میتونه نمایی کلاسیک و مشابه با کابینت چوب برای شما ایجاد کنه. کابینت ممبران بهترین انتخاب برای افرادیه که دوست دارن آشپزخانه اون ها نمایی کلاسیک داشته باشه ولی نمیخوان هزینه زیادی بابت کابینت چوب بپردازن. میخوان با یک هزینه کمتر، تجربه فضایی کلاسیک رو داشته باشن.
کابینت ممبران با اینکه زیباست اما معایبی هم داره که باعث میشه برای برخی از افراد، بهترین کابینت نباشه. معایب کابینت ممبران البته مربوط به خود متریال نیست. این معایب بیشتر مربوط به اجرای کابینت است. مثلاً در صورتی که ممبران در یک کارگاه بی کیفیت تولید شده باشه، ممکنه در اثر مرور زمان روکش از مغزی جدا بشه و مشکلاتی مشابه این مورد که گفتیم برای کابینت اتفاق بیفته.
بهترین کابینت چوب و روکش چوب
کابینت روکش چوب، کابینتی است که دارای مغزی ام دی اف با روکشی از جنس چوب طبیعی است. این کابینت ها جزء کابینت های گران قیمت بازار هستن. از نظر زیبایی و فنی البته یکی از بهترین کابینت های موجود در بازارن. کابینت های روکش چوب میتونن روکش هایی از جنس مختلف نظیر چوب گردو، چوب روسی و … داشته باشن. این کابینت ها دارای محدودیت در رنگ و طرح هستن و و نمیتونن هر روکش چوبی رو با هر رنگ دلخواه داشته باشند.
در هرحال اگر میخواین بدونین که کابینت روکش چوب خوبه یا نه، باید بگیم عالیه! ولی ایرادات کوچیکی هم داره که کاملا قابل چشم پوشی است.
در رابطه با بهترین بودن میتونیم بگیم کابینت چوب در بین این کابینت هایی که تا الان گفتیم، بهترین کابینته. از هر لحاظی که شما فکر کنین. تنها مشکل اون ها هزینه بالایی هست که به ازای هر متر طول کابینت چوبی باید بپردازین. در واقع باید بگیم هزینه ی اون بالا نیست، خیلی بالاست.
برای جاهای بسیار خاص و لاکچری است. هر جایی کابینت چوب رو کار نمیکنن چرا که این متریال بسیار گران قیمت و ارزشمنده.
بلاخره بهترین کابینت کدام کابینت است؟
خب شاید تا اینجا هنوزم متوجه نشده باشین که بهترین کابینت یعنی کدوم مدل اون؟؟
طبیعی هم هست چون این موضوع تا میزان زیادی به سلیقه، نظر شخصی هر فرد، بودجه و محل استفاده و … بستگی داره. اما نگران نباشید! مجموعه ما وظیفش کمک به همین سردرگمی ها و یافتن پاسخ سوالات شماست.
بنابراین، اول شما باید مشخص کنین که چه آیت مهایی براتون مهمه؟ مدرن بودن؟ کلاسیک بودن؟ ارزان بودن؟ یا … بعدش بریم ادامه رو بخونیم تا به جواب سوالاتتون برسین.
انتخابی شایسته برای مدرن پسندها (بهترین کابینت برای سبک مدرن)!
بنظر شما بهترین کابینت در سبک مدرن میتونه از چه متریالی ساخته بشه تا هم بروز باشه و هم با دوام؟ جوابش پیش ماست!
طبق نظر متخصصین و مهندسین ، بهترین متریالی که میشه برای ساخت کابینت در طراحی مدرن استفده کرد، کابینت هایگلاس است. با این متریال میشه هم مدرن بود، و هم تنوع و زیبایی رو در کنار مقاومت خوب داشته باشیم.
بعد از های گلاس میتونیم ام دی اف روهم برای این کار مناسب بدونیم. اما ممکنه براتون سوال پیش بیاد که بلاخره ام دی اف برای سبک مدرن بهتره یا هایگلاس؟
در ابتدا اینو بدونین که اگه در هر دو متریال بالا از رنگ های ماتشون استفاده بشه کار فوق العاده شیک تری خواهیم داشت. همچنین در مقایسه ام دی اف و هایگلاس، موارد زیر میتونه کمکتون کنه:
- زیبایی کابینت های ساخته شده از های گلاس بیشتره چون درخشان تره!
- های گلاس قیمت بیشتری نسبت به MDF داره!
اگه هنوزم برای انتخابی یکی از این دو متریال بشدت سر دو راهی هستی نگران نباش! میتونی از ترکیب این دوتا باهم استفاده کنی. امروزه این ترکیب خاص در کنار زیبایی فراوان طرفداران زیادی هم پیدا کرده. مثل ترکیب ام دی اف های برجسته و یا فوق برجسته با هایگلاس. البته یک پیشنهاد گرون قیمت هم داریم برای اونایی که پولاشونو جمع کردن و براشون کیفیت از قیمت مهمتر هست. توصیهی ما به این افراد استفاده از و رنگ شدهی مدرن، بدون روکش چوب است. که البته قیمت بالاتری هم دارند.
بهترین کابینت برای سبک کلاسیک چیه؟
کلاسیک پسندها ناراخت نباشین. شمارو فراموش نکردیم!
برای سبک کلاسیک بهترین حالت استفاده از چوب هست که خب خیلی خیلی گرونه. بعد از اون میتونین از کابینت روکش چوب استفاده کنین، که ارزان تر از چوب هست (اما بازم نسبتاً قیمت بالایی داره). در مرحله بعد استفاده از ممبران میتونه بهترین گزینه باشه، درسته که ممبران از مغزی ام دی اف و روکش پی وی سی ساخته شده ولی این میشه طرح های متنوع کلاسیک رو بوسیله ممبران به بهترین شکل (نسبت به قیمتش) پیاده سازی کرد.
از نظر قیمتی بهترین کابینت چیه؟
یکی از موضوعات تاثیر گذار در انتخاب ما هنگام خرید کابینت این هست که قیمت کدومش به صرفه تر در میاد؟؟ ما این دغدغه رو برای همیشه براتون حل میکنیم تا بدونید کدوم متریال در ساخت کابینت براتون به صرفه تر هست.
استفاده از MDF از نظر قیمتی بسیار مناسب و به صرفه هست. یعنی یجورایی میشه گفت در بین کابینت های مختلف اونی که از MDF ساخته بشه تقریبا از همه ارزون تره و زیبایی رو هم در کنار ارزونی به همراه داره. همچنین ایراد خاصی هم نداره جز در موارد زیر:
- برند متریال مصرفی خوب نباشه.
- اجرای کار ضعیف باشه (مثلا نوار کاری در زمان اجرا خوب انجام نشده باشه که باعث میشه آب بتونه به داخل نفوذ کنه و در طولانی مدت باعث خرابی MDF میشه).
بهترین کابینت برای شما کدام کابینت است؟
وقتی میگیم برای شما یعنی شما از کابینت چه کاربردی انتظار دارین و میخواهید از کابینت چه استفاده ای کنین؟ بر اساس پاسخ شما به این سؤال میتوان مشخص کرد که بهترین کابینت شما کدام کابینت است؟!
اگر شما در یک محیط معمولی و برای منزل خودتون احتیاج به کابینت دارین، از بین همه کابینت هایی که گفتیم، کابینت ام دی اف، هایگلاس، ممبران و یا روکش چوب براتون کابینت مناسبیه. از بین این کابینت ها با توجه به بودجه ای که برای این کار درنظر گرفتین میتونین کابینت خودتون رو انتخاب کنین. اگر برای کاربری خاص در یک محیط خاص کابینت میخواین، باید باتوجه به کاربری خودتون، انتخاب کابینت رو انجام بدین.
بهترین نوع کابینت آشپزخانه چیست؟ کابینت های گلاس بهتره یا ؟ کسانی که به فکر بازسازی آشپزخانه هستند یا میخواهند کابینت جدید نصب کنند، به دنبال یافتن بهترین جنس کابینت آشپزخانه یا بهترین نوع کابینت آشپزخانه هستند. هنگام خرید و تهیه کابینت، گزینههای متعددی پیشروی شماست.
بهتر است هنگام انتخاب انواع متریال کابینت آشپزخانه را بشناسید و در کنار توجه به زیبایی و هماهنگیشان با با ویژگیها، مزایا و معایب آنها آشنایی کافی داشته باشید. مثلا در مورد معایب کابینت سفید یا مزایای کابینت قابل شستشو اطلاعات مفید جمع آوری کنید.
در واقع بهتر است متناسب با بودجه، قیمت کابینت، فضای آشپزخانه و سلیقهتان متریال کابینت آشپزخانه مناسب با عناصر دکوراتیو محیط مثل و همین طور انتخاب کنید. اما در این میان نظرات متخصصان را فراموش نکنید.
انواع جنس کابینت آشپزخانه که این روزها موردتوجه هستند |بهترین جنس کابینت آشپزخانه چیست؟
کدام نوع کابینت بهتر است؟ بهترین مارک کابینت آشپزخانه چیست؟ بهترین مارک کابینت های گلاس چیست؟
بهترین جنس کابینت آشپزخانه توسط خود شما و با مشورت با متخصصان مشخص میشود. در ادامه با انواع متریال آشپزخانه آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
انواع متریال چوب کابینت
یکی از مرسومترین متریال برای در کابینت آشپزخانه، انواع متریال چوب است. کابینت چوبی علاوه بر زیبایی، دوام بالایی دارد. انواع متریال چوب مورد استفاده برای درب کابینت آشپزخانه، باتوجه به قیمت، طرح و جنس دستهبندی میشوند. انتخاب این متریال بعدا در و دیگر اقدامات تعمیرات انواع کابینت تاثیر گذار است.
انواع چوب کابینت
- بلوط
- بامبو
- افرای قندی
- کاج
- گردوی گرمسیری
- گیلاس
- توس
- زبان گنجشک
مزایای کابینت چوبی
- چوب به عنوان متریال کابینت آشپزخانه مناسب و پرطرفدار، مزایای زیادی دارد. قابل تعمیر و قابل بازسازی بودن از ویژگیهای منحصربفرد آن است. شما هر زمان که بخواهید میتوانید درهای کابینت را لکه گیری کنید تغییر رنگ دهید و یا از جلادهنده چوب استفاده کنید.
- کابینت چوبی خاصیت انطباق پذیری با محیط دارند یعنی هم با دیزاین سنتی و هم با دیزاین مدرن هماهنگ هستند.
- تمیز کردن کابینت های چوبی هم اصلا کار سختی نیست. فقط نباید به سراغ مواد شوینده و پاک کننده اسیدی بروید.
معایب کابینت چوبی
اگر از چوب های بی کیفیت در ساخت درهای کابینت استفاده شود، ممکن است درب کابینت شما نامسطح و ناهموار و دارای پستی وبلندی از آب دربیاید. پس باید کاملا دقت کنید که چوبی از جنس مناسب و باکیفیت انتخاب کنید. تغییر در میزان رطوبت منزل هم ممکن است به چوب آسیب بزند.
پس اگر کابینتهای چوبی و را انتخاب می کنید، باید به صورت منظم آنها را پولیش کنید تا سطح و بافت هموار و خوب چوب حفظ شود. کابینت های چوبی قیمت بالایی هم دارند. در عین حال جذب آلودگی کابینت های چوبی نیز به مراتب بیشتر از سایر جنسهاست.
متریال کابینت با جنس لمینت یا ترموفیل
کابینت با متریال لمینت از صفحات نازکی که به هم پرس شده اند، تشکیل ساخته میشود. ظاهری مشابه کابینت متریال چوب دارد ولی از نظر بافت، رنگ و تنوع کیفیت بسیار فراوان هستند. اگر برای کابینت محدودیت بودجه دارید، این جنس کابینت آشپزخانه مناسب شماست.بنابراین به عوامل در هنگام انتخاب این متریال دقت داشته باشید.
لمینت HPL (لمینت تحت فشار بالا) از متریال بادوام و مقاوم نسبت به رطوبت و محکمتر از لمینت های LPL (لمینت تحت فشار پایین) است. مدلهای مختلف لمینت از مات تا های گلاس و یونیکور تا دیجیتالی از جمله مدلهایی هستند که میتوانید انتخاب کنید.
مزایای کابینت لمینت
لمینت ها مقاوم و اقتصادی هستند. می توانید لمینت با طرح های مختلفی، شیبه طرح چوب، طرح چرم یا طرح فلزی را انتخاب کنید.لایه رویی آن ور نمی آید، خراشیده نمی شود و یا به سادگی از بین نمی رود و نیاز به پولیش کردن ندارد. لمینت ها در مقابل رطوبت مقاوم هستند و تمیز کردنشان خیلی ساده تر است؛ چون لایه رویی آن با یک لایه خیلی نازک پلاستیک شفاف پوشیده شده است.
معایب کابینت لمینت
اگر لمینت درست نصب نشود، پوسته لبه های آن معمولا ور می آید. از آنجا که لمینت از رزین () برپایه پلاستیک و کاغذ تحت فشار گرفته ساخته شده اند، قابل ترمیم نیستند.
متریال کابینت با روکش چوب
روکشها در حقیقت ورقههای نازک چوب هستند که بر روی بستر کامپوزیتی کشیده میشوند؛ دقیقا چیزی شبیه لمینت. این ورقهها سپس رنگ آمیزی و پولیش میشوند تا بافت و رنگ مورد نظر بر روی آنها ایجاد شود. روکش چوب واقعا زیبایی چوب را دارد.
مزایا کابینت با روکش چوب
روکش چوب مثل جنس اصلی چوب مقاوت است و از نظر قیمتی اقتصادیتر است. استفاده از متریال روکش چوب برای درهای کابینت باعث میشود تا لبههای تیز درهای کابینت، لطیفتر باشند و میتوان روکش چوب را با طرحهای مات، نیمه براق و هایگلاس (براق) سفارش داد.
معایب کابینت با روکش چوب
متریال روکش چوب وقتی در معرض نور طبیعی قرار میگیرد، تدریجا رنگش را از دست میدهد. این صفحهها بعد از گذشت مدتی، مثل چوب به پولیش کردن نیاز خواهند داشت. اگر صفحه به خوبی پولیش نشود، لکهها خیلی سریع روی آن دیده میشوند. متریال روکش چوب، ضد خش نیست.
جنس کابینت با PVC
صفحات پلی وینیل کلرید یا همان PVC، صفحاتی از کامپوزیت پلاستیکی هستند که حسابی مقاوم می شوند. پس می توان این صفحات را بدون آنکه لایه ای روی آن قرار گرفته باشد، نصب کرد. این متریال ارزان قیمت است و نصبش هم آسان است. صفحات PVC ضد آب و ضد روغن هستند و می توانند گزینه خوبی برای کابینت آشپزخانه باشند زیرا هماهنگی رنگ و طرح آن با اکسسوریهایی مثل راحت تر است. صفحات PVC معمولا دررنگهای روشن به بازار عرضه می شوند.
مزایا:
PVC ضد موریانه و ضدخوردگی است و مراقبت از آن راحت است. PVC هم دقیقا مثل لمینت به راحتی قابل جایگزینی است. در نوع پی وی سی اقتصادی است.
معایب:
صفحات PVC تنوع رنگ و طرح زیادی ندارند. این صفحات ضدآتش نیستند و با گذر زمان تدریجا زرد می شوند.
جنس کابینت از فولاد ضدزنگ (استینلس استیل)
این روزها خیلی ها برای متریال کابینت آشپزخانه، به سراغ فولاد ضد زنگ (استینلس استیل) می روند که ظاهری شیک و مدرن دارد. کابینت هایی با جنس فولاد ضد زنگ، جلوه مدرنی به آشپزخانه شما می دهند. البته این متریال گران قیمت است و برای استفاده از آن باید بودجه تان را بسنجید. کابینت های فلزی قوی و مقاوم هستند.
درهای استیل یا آلومینیوم می توانند برروی کابینت های چوبی نصب شوند.اگر چه معمولا سطح صاف فلزی برای درهای کابینت استفاده می شود؛ اما شما می توانید درهای طرحدار فلزی را هم انتخاب کنیداین مدل کابینت برای ست کردن دکوراسیون آشپزخانه با به کار رفته در این محیط یک انتخاب منحصر به فرد و زیبا به شمار میآید.
مزایا:
درهای کابینت فلزی، ظاهر بی نظیری دارند. بسیار محکم هستند و در برابر زنگ زدگی و لکه مقاوم هستند. گرما و رطوبت بر روی درهای فلزی کابینت تاثیری ندارند.تمیز کردن این متریال ها خیلی ساده هستند و لکه روغن به سادگی از روی آنها پاک می شود.
معایب:
تنوع رنگی این متریال کم است. گاهی وقتها زمانی که سطح رویی این کابینت ها اکسیده و یا زنگ زده می شوند، نیاز به پولیش مجدد خواهند داشت.لکه های روغن و اثر انگشت روی درهای فلزی کابینت خیلی سریع به چشم می آیند. در عین حال اگر فلز را به عنوان متریال کابینت آشپزخانه تان انتخاب کرده اید، باید این را بدانید که درهای کابینتهای فلزی خیلی سریع خط می افتند و یا فرو می روند. درهایی با این متریال سروصدای بیشتری نسبت به سایر متریالها دارند.
سایر متریال کابینت آشپزخانه
در عین حال متریالهای دیگری نیز هستند که به عنوان متریال کابینت آشپزخانه میتوان از آنها نیز بهره برد:
نئوپان
نئوپان از خرده های چوب و خاک اره و تراشه چوب ساخته می شود و در برخی از انواع آن از اجزای غیرچوبی مثل کاه گندم، نی، کتان، نیشکر و موارد مشابه نیز استفاده می شود. این مواد تحت حرارت بالا فشرده می شوند و با چسبی مخصوص همانند به هم میچسبند.
تخته چندلا
محصولی از چوب که از چسباندن لایههای نازک چوب به همدیگر به شکل ورق تهیه میشود.
فیبر با تراکم متوسط (MDF)
جنس این متریال، متراکم تر و فشرده تر از تخته چندلا است و MDF نامیده می شود. MDF در حقیقت از فیبرهای کوچکتر از نئوپان ساخته می شود. لبه های آن تمیز و شیک است و سطح کاملا صافی دارد و قدرت نگهداری بیشتری دارد. قیمت آن هم بسیار معقول و منطقی است و گزینه ایده آلی نسبت به چوب به حساب می آید. اگر استفاده از کابینت های چوبی برای شما بسیار گران به نظر می رسد، کابینت MDF گزینه جذابی برایتان خواهد بود.
کلام پایانی
درهای کابینت آشپزخانه اولین مواردی هستند که در آشپزخانه دیده میشوند. هنگام انتخاب متریال کابینت آشپزخانه فقط زیبایی و قیمت آنها نیست که اهمیت دارد. دوام و کیفیت، کاربرد، مزایا و معایب و هماهنگی آنها با در هر یک از انواع کابینت نیز نکاتی هستند که باید در نظر بگیرید.