انواع ویزای تحصیلی کانادا کدام است؟
ویزای تحصیلی کانادا؛ از انواع تا شرایط دریافت
یکی از مهمترین بخش ماجرای مهاجرت تحصیلی به کانادا، دریافت ویزای تحصیلی یا بهعبارتی استادیپرمیت است. مهاجرت تحصیلی چیزی شبیه گذشتن از هفتخوان رستم است که یکی از این خوانها، اخذ ویزای تحصیلی کانادا است؟ حالا چرا خوان؟ شما در وهلهی اول باید محل تحصیل را انتخاب کرده و برای مرکز آموزشی مدنظر اپلای و مدارک لازم را آماده و ارسال کنید. اگر بخت با شما یار باشد، نامهی پذیرش را از مرکز آموزشی دریافت خواهید کرد.

حداکثر اعتبار نامهی پذیرش، ششماه بعد از صدور آن است؛ یعنی، تا ششماه فرصت دارید که برای ویزا اقدام کنید. متأسفانه، خیلیها آنقدر غرق در موضوعات مختلف اپلای میشوند که فراموش میکنند خوان مهمتری پیش روی دارند و باید از آن عبور کنند. اینکه چطور باید از این خوان عبور کنیم، موضوعی است که مفصل در این مقاله دربارهی آن صحبت خواهیم کرد. در ابتدا بهتر است مبحث را با انواع ویزاهای تحصیلی در کانادا شروع کنیم.
انواع ویزای تحصیلی کانادا
دولت کانادا دو نوع ویزای تحصیلی ارائه می دهد: ویزای دانشجویی و ویزای دانش آموزی.
- ویزای دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی بالای 18 سال که قصد تحصیل در کانادا را دارند، صادر میشود. دانشجویان با ویزای دانشجویی میتوانند در هر موسسه آموزشی در کانادا، از جمله دانشگاهها، کالجها، مدارس حرفهای و مدارس زبان، تحصیل کنند.
- ویزای دانش آموزی برای دانش آموزان بینالمللی زیر 18 سال که قصد تحصیل در کانادا را دارند، صادر میشود. دانش آموزان با ویزای دانش آموزی میتوانند در مدارس ابتدایی، متوسطه و دبیرستان در کانادا تحصیل کنند.
برای واجد شرایط بودن برای ویزای تحصیلی کانادا، متقاضیان باید موارد زیر را داشته باشند:
- نامه پذیرش از یک موسسه آموزشی در کانادا
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (بسته به برنامه تحصیلی)
- تمکن مالی برای تامین هزینه تحصیل و زندگی در کانادا
- عدم سوء پیشینه کیفری
- سلامت جسمی و روحی خوب
برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا، متقاضیان باید فرم درخواست ویزای تحصیلی کانادا را تکمیل کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه دهند. مدارک مورد نیاز بسته به نوع ویزای تحصیلی متفاوت است. هزینه ویزای تحصیلی کانادا بسته به نوع ویزا و مدت زمان اعتبار آن متفاوت است. هزینه ویزای دانشجویی معمولاً حدود 150 دلار کانادا است.
زمان پردازش ویزای تحصیلی کانادا معمولاً حدود 2 هفته است. با این حال، ممکن است زمان پردازش در برخی موارد بیشتر باشد.
اگر ویزای تحصیلی کانادا برای شما صادر شود، میتوانید به کانادا وارد شده و تحصیلات خود را آغاز کنید. ویزای تحصیلی شما معمولاً برای مدت زمان تحصیل شما در کانادا معتبر است.
پس از فارغ التحصیلی، میتوانید برای ویزای کار پس از تحصیل کانادا درخواست دهید. ویزای کار پس از تحصیل به شما امکان می دهد تا به مدت 3 سال پس از فارغ التحصیلی در کانادا کار کنید.
تحصیل در کانادا یک تجربه عالی برای یادگیری در یکی از بهترین سیستم های آموزشی جهان است. همچنین فرصتی برای تجربه فرهنگ و زندگی کانادا است. اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید، حتماً در مورد انواع ویزای تحصیلی کانادا و شرایط واجد شرایط بودن بیشتر تحقیق کنید.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی کشور کانادا
بااینکه ویزای تحصیلی در کانادا به دودستهی دانشآموزی و دانشجویی تقسیم میشود اما درکل، شرایط دریافت ویزا برای هر دومقوله تقریباً یکسان و بهقرار زیر است:
- دریافت برگهی پذیرش از مراکز آموزشی معتبر کانادا (مدارس یا دانشگاه)؛
- اثبات تمکن مالی از سوی دانشجو یا والدین دانشآموز (برای تأمین هزینهی تحصیل و زندگی در کانادا)؛
- عدم سوءپیشینه؛
- سلامت جسمی؛
- توجیه آفیسر و اثبات اینکه پس از پایان تحصیلات قصد بازگشت به وطن را دارید.
همانطورکه ملاحظه میکنید، پروسهی ویزای تحصیلی پر از فرازونشیب است. برای رسیدن به این ویزا باید یکسری مراحل را پشت سر بگذارید که در ادامه، تکتک آنها را معرفی خواهیم کرد.
گام به گام تا دریافت ویزای تحصیلی کانادا
گام اول: دریافت نامهی پذیرش
اولین و اصلیترین گام، دریافت نامهی پذیرش از مؤسسات و مراکز آموزشی معتبر کانادا است. به خاطر داشته باشید که بدون داشتن نامهی پذیرش، نمیتوانید برای ویزا اقدام کنید.
حتماً نسخهی اصلی یا الکترونیکی نامهی پذیرش را ضمیمهی فرم درخواست ویزا کنید.
گام دوم: درخواست اقامت موقت
این مرحله بیشتر مختص افرادی است که قصد دارند در یکی از مؤسسات آموزشی استان کبک تحصیل کنند؛ پس شامل حال همهی متقاضیان نمیشود. اگر تصمیم دارید در کبک تحصیل کنید، باید این مرحله را طی کنید.
گام سوم: ایجاد حساب کاربری آنلاین
در این مرحله، باید حساب کاربری آنلاین درست کنید تا بتوانید به تمامی فرمها و پکهای مدارک موردنیاز دسترسی داشته باشید.
گام چهارم: ارسال مدارک
شما معمولاً شصتروز فرصت دارید تا مدارک و فرمهای خواستهشده را تکمیل و در وبسایت ادارهی مهاجرت کانادا (IRCC) بارگذاری کنید.
حتماً ددلاین اپلای (آخرین مهلت درخواست پذیرش) را مدنظر داشته باشید.
گام پنجم: انگشتنگاری
برای انگشتنگاری باید به یکی از مراکز وک (VAC) یا مراکز دریافت تقاضای ویزا بروید (لزومی ندارد این مراکز در کشور مبدأ متقاضی باشند). همانطورکه میدانید، در ایران مراکز وک وجود ندارد؛ بنابراین، ایرانیها باید امور انگشتنگاری را در کشورهای همسایه انجام دهند.
گام ششم: بارگذاری مدارک تکمیلی
اگر ادارهی مهاجرت مدارک بیشتری را خواست، حتماً در اسرع وقت تکمیل و ارسال کنید.
گام هفتم: دریافت ایمیل پاسریکوئست (pass request)
در این مرحله، باید خدا را شکر کنید؛ چون تقریباً به انتهای مسیر مهاجرتی رسیدهاید. درصورت دریافت ایمیل پاسریکوئست، باید گذرنامه یا پاسپورت خودتان را برای لیبل ویزا به سفارت کانادا ارسال کنید و وارد مرحلهی پیکاپ ویزا بشوید. درحقیقت، پیکاپ ویزا به کلیهی مراحلی گفته میشود که در طی آن، گذرنامه به سفارت ارسال میشود و سپس همراه با ویزا، از سفارت به شخص متقاضی ارسال میگردد.
گام هشتم: دریافت نامهی POE
POE مخفف Port of Entry است که بعداز پذیرش درخواست ویزای تحصیلی یا «pjd» کاری متقاضی صادر میگردد.
این آخرین مرحله است. شما با گذشتن از این مرحله، باید کمکم به فکر بستن چمدان و سفر به کانادا شوید.?
پس از ذکر شرایط و مراحل، نوبت به معرفی مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا میرسد.
برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا به چه مدارکی نیاز داریم؟
قبل از آمادهسازی مدارک و ارسال آنها، بهتر است چند نکتهی مهم را در نظر داشته باشید:
۱. مدارک خواستهشده را صحیح و کامل ارسال کنید. هر مدرکی که میفرستید، در سیستم ادارهی مهاجرت کانادا ثبت میشود و در تمام پروسههای مهاجرتی آن نیز قابل رؤیت است.
۲. از ارسال مدارک جعلی خودداری کنید. در این صورت حتی اگر موفق به دریافت ویزا هم شوید، ممکن است برای شما دردسرساز شود.
مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلي (دانشآموزی و دانشجویی) کانادا در بسیاری از موارد مشابه است. مواردی که منحصر به دانشآموزی یا دانشجویی است، داخل پرانتز مشخص شده است. مدارک به شرح زیر است:
- برگهی پذیرش؛
- مدارک شناسایی؛
- مدرک برای اثبات تمکن مالی؛
- استادیپلن (دانشجویی)؛
- سابمیشنلتر یا نامهی دفاعیهی وکیل؛
- گواهی پذیرش کبک certificat d’acceptation du Québec (CAQ) (برای متقاضیان تحصیل در کبک)؛
- گواهی حضانت (فقط برای دانشآموزان)؛
- سایر مدارک لازم.
برای درک بهتر شما، هر یک از مدارک را جداگانه بررسی خواهیم کرد.
نگاهی به جزئیات مدارک
· برگهی پذیرش
اولین شرط اخذ ویزای تحصیلی کانادا، دریافت پذیرش از مراکز آموزشی معتبر در کانادا است. حتماً نسخهی اصل یا الکترونیکی نامهی پذیرش را در کنار درخواست خود قرار دهید.
· مدارک شناسایی
این مدارک میتواند شامل شناسنامه، گذرنامهی معتبر و عکس پرسنلی یا گذرنامهای جدید باشد. افرادی که درخواست خود را بهصورت آنلاین ارائه میدهند، باید نسخهای از صفحهی اطلاعات پاسپورت خود را آپلود کنند. در صورت تأیید، باید نسخهی اصلی پاسپورت را هم ارائه کنند.
اگر متقاضی ویزای دانشجویی را آنلاین درخواست میکند، باید این عکس را روی پرتال ادارهی مهاجرت بارگذاری کند و اگر بهصورت کاغذی اقدام میکند، باید نام و تاریخ تولد خود را پشت هر یک از عکسها بنویسد.
عکس ویزای کانادا مشخصات خاصی دارد؛ مثلاً، در اندازهی ۳.۵*۴.۵ سانتیمتری، بدون عینک و چهرهی کاملاً خنثی (بدون آرایش غلیظ، بدون لبخند، اخم یا هر حالت دیگر).
اسکن صفحهی اول و صفحاتی از پاسپورت متقاضی و همراهان که مهر ورود و خروج یا ویزا دارند و همچنین، اسکن صفحهی اول پاسپورت قدیمی و صفحاتی که مهر ویزا دارند، الزامی است.
· مدرک برای اثبات تمکن مالی
متقاضیان تحصیل در کانادا باید اثبات کنند که میتوانند حداقل به مدت یکسال هزینهی تحصیل و زندگی خود را تأمین کنند؛ این مدرک برای دانشآموزان باید از سوی والدین ارائه شود. اثبات تمکن مالی برای ویزای تحصیلی کانادا بسیار مهم است. اگر متقاضی نتواند آن را اثبات کند، آفیسر پرونده با صدور ویزای تحصیلی موافقت نخواهد کرد. حداقلِ تمکن مالی برای اخذ ویزای تحصیلي کانادا ۲۶۰۰۰$ است. برای اثبات تمکن مالی میتوانید از نامهی سابقهی شغلی، صورتحساب بانکی چهارماه اخیر یا هر سندی که درآمد شما را نشان دهد، استفاده کنید.
· استادی پلن کانادا (دانشجویی)
استادیپلن نامهای است که در آن توضیح میدهید چرا قصد دارید در کانادا تحصیل کنید. هدف شما از انتخاب رشته چیست؟ پس از اتمام تحصیل چه برنامهای دارید و…
· سابمیشنلتر یا نامهی دفاعیهی وکیل
خوشبختانه، شما میتوانید در پرتال ادارهی مهاجرت کانادا، نامهی دفاعیهی وکیل خودتان را به ادارهی مهاجرت کانادا ارائه کنید. در سابمیشنلتر، وکیل متقاضی براساس قوانین و مقررات مهاجرتی، از وی دفاع میکند. درست است که داشتن وکیل، امتیازی برای ادارهی مهاجرت کانادا محسوب نمیشود ولی همه میدانند که حضور یک وکیل در این پروسه میتواند مؤثر باشد.
· گواهی پذیرش کبک (CAQ)
این برگه مختص متقاضیان تحصیل در استان کبک است. برای درخواست ویزای تحصیلی لزومی ندارد منتظر اصل CAQ باشید. ادارهی مهاجرت کبک در زمان صدور سیایکیو، یک نسخه را به «IRCC» ارسال میکند. اگر درخواست متقاضی برای مجوز تحصیلی کبک (CAQ) توسط ادارهی مهاجرت کبک تأیید شود ولی متقاضی هنوز منتظر دریافت CAQ باشد، میتواند در این فاصله با تأیید اولیهی ادارهی مهاجرت کبک، درخواست ویزای تحصیلی خود را ارسال کند.
· گواهی حضانت (مختص دانشآموزان)
زمانیکه متقاضیان تحصیل به سن قانونی نرسیده باشند، برای ادامهی تحصیل در کانادا نیاز به همراه خواهند داشت. در این شرایط، همراه دانشآموز باید فرم اعلامیهی حضانت را از طریق وبسایت Canada.Ca به همراه درخواست ویزای تحصیلی دانلود و به ادارهی مهاجرت کانادا ارسال کند.