بهترین های کسب و کارعمومی

مهمترین مصارف کولتیواتور یا شخم زن موتوری

شخم زن (کولتیواتور) چیست؟ تفاوت آن با تیلر

شخم زن چیست؟ نام دیگر شخم زن, کولتیواتور, دستگاهی است که برای هوادهی و تهویه خاک و زیر و رو کردن زمین ها و باغ ها به کار می‌رود.این دستگاه از دو چرخ لاستیکی و دو چرخ آهنی تشکیل شده است. برای حمل و جابه‌جایی دستگاه, از چرخ های لاستیکی استفاده می‌شود به این دلیل که حرکت دستگاه با این چرخ ها آسان تر و راحت تر است.اما هنگام عملیات بر هم زدن خاک, از چرخ های آهنی استفاده می‌شود. ابعاد و اندازه دستگاه های کولتیواتور و قیمت انواع کولتیواتور یا شخم زن دیزلی و بنزینی کشاورزی و باغ نیز با یکدیگر متفاوت است. نوع کوچک آن, در مزارع شخصی و کوچک و نوع بزرگ آن, برای مزارع بزرگ استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از شخم زن چیست؟

  • موجب افزایش راندمان هنگام کار می‌شود.
  • باعث افزایش در سرعت انجام کار می‌شود.
  • به نیروی کار نیاز ندارد.
  • این کار با کیفیت بهتر و بالاتری انجام می‌شود.

شخم زن موتوری چیست؟

شخم زنی دستی موتوری یکی از پرکاربردترین دستگاه های کشاورزی است. به این دستگاه تیلر دستی نیز می‌گویند.این دستگاه در دو نوع بنزینی و دیزلی در بازار موجود است.و شخم زن دیزلی به دلیل استفاده از گازوئیل, قدرت و توان بالاتری نسبت به نوع بنزینی آن دارد. این دستگاه علاوه بر شخم زنی قادر به سمپاشی, آب پاشی, سم پاشی و… است. به دلیل کاربردهای زیاد, این دستگاه, ابزار موردنیاز کشاورزان است.

شخم زن برقی چیست؟

این ابزار یک نوع دستگاه کوچک و بسیار مهم برای مخلوط کردن و بر هم زدن خاک است. این دستگاه دارای وزنی سبک, و برای باغ های شخصی و کوچک استفاده می‌شود.

تیلر چیست؟

برای خاک ورزی اولیه از تیلر استفاده می‌شود. این دستگاه باعث می‌شود که قسمت سخت خاک تبدیل به خاکی نرم برای رشد بهتر گیاهان شود.این دستگاه می‌تواند زمین را تا از عمق 7 تا 40 سانتی متر شخم بزند. کولتیواتور به دلیل توان کمی که نسبت به تیلر دارد, برای شخم زنی ثانویه کاربرد دارد.

تفاوت تیلر با کولتیواتور چیست؟

شکل ظاهری این دو, شبیه یکدیگر است. هردو دارای یک موتور و یک شاسی چرخ‌دار هستند. اما این دو دستگاه در توان و عرض و عمق شخم زنی متفاوت هستند. تیلر شخم زنی اولیه را انجام می‌دهد و خاک های سفت را بر هم می‌زند. اما کولتیواتور خاک های نرمی که توسط تیلر زیر و رو می‌شوند را باری دیگر شخم می‌زند. پس زمان و نحوه استفاده از این دو دستگاه نکته ای بسیار مهم است.

کاربرد کولتیواتور(شخم زن) چیست؟

·        انجام کارهای سبک:

مخلوط سازی کودها و کمپوست:

هنگامی که کشاورزان به خاک کود می‌دهند, بعد از مرحله ی کوددهی نیاز به خاک ورزی و به اصطلاح زیر و رو کردن خاک است.تا کودها با خاک مخلوط شوند و خاکی یکدست به وجود آید. این دستگاه کمک می‌کند که کود در خاک به یک میزان و به طورهمگن پخش شود.

هم زدن خاک:

گیاهان قبل از کاشت باید در خاکی قرار گیرند که سفت و خشک نباشد. این دستگاه قبل از کاشت گیاه در خاک, خاک را بر هم می‌زند تا محیط خاک برای کاشت گیاه مناسب باشد. هم‌چنین در فاصله زمانی بین شخم زنی تا پاشیدن بذر نیز بر هم زدن خاک انجام می‌شود.تا سطح خاک برای کاشت و رشد گیاه آماده و مناسب باشد.

کندن ریشه علف های هرز:

همان‌طور که می‌دانید علف های هرز رشد بسیار سریعی دارند. و اگر خاک شخم زده شده باشد, سریع تر از معمول رشد می‌کنند.پس باید هنگام یکدست کردن و مخلوط کردن خاک با کود, با کولتیواتور, این علف های هرز را ریشه کن کرد. و هر نوع شخم زنی می‌تواند این کار را به راحتی انجام دهد.

·        انجام کارهای سنگین:

شکست لایه های سخت و محکم خاک:

برای نتیجه بهتر, کولتیواتور باید لایه های سخت در عمق خاک را نیز بر هم بزند تا گیاه بتواند بهتر و سریع تر رشد کند.

شخم زنی:

شخم زنی زمین ها آن‌گونه که تصور می‌کنید آسان و راحت نیست و کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است.برای کاشت یک گیاه در خاک, شخم زنی از مهم ترین مراحل آن است.برای زمین های زراعتی بزرگ, تراکتورهای مختلف مورد نیاز است. اما برای زمین های کوچک استفاده از تیلری که بتواند تا عمق خاک نفوذ کند, مناسب است.

نرم کردن خاک های سنگین:

خاکی که فقط یک بار زیر و رو شود, نیاز به بر هم زدن دوباره دارد تا خاک نرم شده و ریشه گیاه به راحتی بتواند از آن عبور کند و مانعی برای رشد آن نباشد. دستگاه کولتیواتور به گونه ای طراحی شده که می‌تواند این خاک زیر و رو شده را باری دیگر شخم بزند و خاکی نرم و یکدست را به وجود آورد.

شخم زن دستی موتوری چیست؟

شخم زن دستی موتوری، برای شخم زدن زمین های کشاورزی وسیع و انجام کارهای باغی و زراعی مورد استفاده قرار می گیرد. شخم زن های دستی را با نام های مینی تیلر یا تیلر دستی نیز می شناسند. این شخم زن ها در دو نوع بنزینی و دیزلی تولید و به بازار عرضه می شود که نوع دیزلی آن از سوخت گازوئیل برای کارکرد خود استفاده کرده و توان و قدرت بالاتری دارد. یکی از ویژگی های مهم و پرطرفدار دستگاه شخم زن دستی موتوری، امکان تغییر کاربری این دستگاه می باشد. بدین صورت که شما می توانید با افزودن متعلقاتی همچون سمپاش، خاک ورزی، پمپ آب و … در حین شخم زنی، به روش های دیگر نیز زمین را تقویت کنید.

کاربرد شخم زن دستی موتوری

شخم زن دستی موتوری یکی از دستگاه های پرکاربرد در صنعت کشاورزی است. با استفاده از این دستگاه می توان سطح خاک را زیر و رو کرده و زمینه را برای رشد بهتر و بیشتر گیاهان فراهم نمود. همچنین شخم زن های دستی موتوری دارای قابلیت افزودن سایر ادوات نیز می باشد. بدین وسیله کشاورزان با خرید این شخم زن ها نه تنها می توانند فرآیند مخلوط کردن خاک را انجام دهند، بلکه می توانند برای عملیاتی همچون سمپاشی، بذر پاشی، آب پاشی و … نیز از این دستگاه بهره ببرند.

نحوه استفاده از شخم زن دستی موتوری

شخم زن ها دارای از اجزای مختلفی همچون بدنه، چرخ، موتور، تیغه، دسته و … تشکیل شده است. کشاورز با استفاده از این دسته ها دستگاه را بر روی زمین حرکت داده و تیغه های موجود بر روی این دستگاه خاک را زیر و رو می کند. این تیغه ها بسیار تیز هستند و می توانند بر سر راه خود علف های هرز را نیز از بین ببرند.

هدف از طراحی شخم زن دستی موتوری چیست؟

در گذشته برای شخم زدن زمین از روش های دستی همچون بیل زدن و یا بستن تیغه به حیوانات و حرکت آن ها در زمین استفاده می کردند. ولی امروزه دستگاه های مدرن و پیشرفته مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است. شخم زن دستی موتوری یکی از این دستگاه های پیشرفته است که بر اساس تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید شده است. اصلی ترین هدف از طراحی و تولید این شخم زن ها، نرم کردن خاک، حذف علف های هرز، غنی سازی خاک و … می باشد. استفاده از این شخم زن ها موجب می شود که شما زمینی سرسبز و شاداب داشته و درختان میوه دهی بالاتری داشته باشد.

شخم زن برقی کوچک

شخم زن برقی کوچک یکی از دستگاه های بسیار مهم برای مخلوط کردن خاک است. این دستگاه برای باغچه های کوچک و زمین های زراعی کوچک به کار برده می شود. این دستگاه شخم زن وزن سبکی داشته و به راحتی می توان آن را برای انواع زمین ها استفاده کرد.

 

منبع: پرشیا دیزل persiadiesel

دکمه بازگشت به بالا