این دارو ها را بعد از کاشت ایمپلنت مصرف کنید!
نکات مهم مصرف دارو پس از کاشت ایمپلنت
به نقل از دکتر آرش غفوری از عوارض و مشکلات پس از کاشت ایمپلنت میتوان به: درد؛ خونریزی؛ دردهای موضعی و کبودی اشاره کرد. برای کاهش درد و خونریزی پس از کاشت ایمپلنت میتوانید تحت نظر دندانپزشک خود از آنتی بیوتیک و داروهای ضد درد استفاده کنید. برای از بین بردن عفونتهای احتمالی استفاده از آنتی بیوتیک لازم است. با استفاده از قرصهای مسکن مانند: استامینوفن؛ ایبوپروفن؛ Nuprin؛ Advil میتوانید درد پس از کاشت ایمپلنت را تا حد زیادی کاهش دهید. اگر احساس میکنید تب دارید، از داروهایی مانند استامینوفن استفاده کنید. اگر پس از گذشت چند روز تب شما قطع نشد، حتما آن را با متخصص ایمپلنت در میان بگذارید.
کدام دارو بعد از ایمپلنت بهتر است؟ داروهایی مانند یبوپروفن یا Advil نقش زیادی در کاهش درد و خون ریزی پس از کاشت ایمپلنت دارند. اگر بنابه هر دلیلی قادر به مصرف ایبوپروفن نیستید، هر ۴ ساعت یک بار الی دو قرص Tylenol مصرف کنید. اگر پس از کاشت ایمپلنت درد شدید دارید ممکن است متخصص ایمپلنت داروهای زیر را علاوه بر ایبوپروفن برای شما تجویز کند:
- ویکودین
- نورکو یا لورتاب (هیدروکدون با استامینوفن)
- تیلنول با کدئین یا پرکوست (اکسی کدون با استامینوفن)
هنگام مصرف این داروها ترجیحا از رانندگی و مصرف نوشیدنیهای الکلی خودداری کنید. علاوه بر داروهای نام برده شده ژل Sockit نیز در کاهش درد اثر گذار است. طریقه مصرف این ژل به این صورت است که به اندازه خمیدگی سر سرنگ، مواد داخل آن بر روی تاج دندان تزریق میشود تا درد را تسکین دهد.
استفاده از آنتی بیوتیک ها قبل از کاشت ایمپلنت تا حد زیادی از آلوده شدن بدن به باکتری جلوگیری میکند. افراد زیر پس از کاشت ایمپلنت بیشتر در معرض عفونت هستند:
- افراد سالخورده
- افراد سیگاری
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
- دیابتیها
- افرادی که اضافه وزن یا کمبود وزن دارند
سؤال دیگری که اکثر افراد میپرسند این است که تا چه مدت پس از کاشت ایمپلنت باید مسکن مصرف کرد؟ در پاسخ به این سؤال میتوان گفت ۵ تا ۷ روز پس از کاشت ایمپلنت از داروهای مسکن استفاده کنید چنان چه پس از گذشت این مدت دردتان کمتر نشد حتما به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید تا علت را بررسی کند. مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک به هیچ وجه توصیه نمیشود زیرا باعث اسهال و واکنشهای آلرژیک میشود.
بهبود کامل محل جراحی شده ایمپلنت، ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد. نیازی به مصرف مسکن قبل از جراحی ایمپلنت نیست زیرا حین جراحی از بی حسی موضعی استفاده میشود تا شما زیاد احساس درد نکنید. دندانپزشکان معمولا بیمارانی که ترس زیادی از جراحی دارند را بیهوش کامل میکنند تا فرایند کاشت ایمپلنت بهتر انجام شود.
دهانشویه مخصوص ایمپلنت
یکی از نکاتی که بعد از کاشت ایمپلنت باید حتما به آن توجه کنید تمیز نگه داشتن دهان است. استفاده از دهانشویه و شستشوی آنتی بیوتیکی و نمکی، محل کاشت ایمپلنت را ضد عفونی میکند. توصیه میشود دو بار در روز دهان خود را به مدت ۳۰ ثانیه با محلول شستشوی خوراکی Peridex شستشو دهید. از این محلول نیازی نیست به مدت طولانی استفاده کنید و استفاده دو هفته از آن کافی است. ۳۰ دقیقه بعد از استفاده از این محلول سعی کنید چیزی نخورید و ننوشید.
مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت
درد و خونریزی پس از کاشت ایمپلنت موقتی است بنابراین جای نگرانی ندارد. برای اینکه زودتر به حالت طبیعی برگردید توصیه میشود بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. هم چنین برای از بین بردن باکتریهای داخل دهان از آب نمک استفاده کنید و مسواک بزنید. یخ نیز برای کاهش درد و تورم پس از کاشت ایمپلنت بسیار مؤثر است. استفاده از داروهای خاص نیز طبق نظر متخصص ایمپلنت به سریعتر طی شدن دوران نقاهت شما کمک میکند. البته در روشهای جدید کاشت ایمپلنت مانند درد و خونریزی تا حد زیادی کاهش یافته است.
مصرف چه داروهایی احتمال شکست جراحی ایمپلنت را افزایش می دهد؟
مصرف داروهای ضد افسردگی در طبقه SSRIs احتمال را افزایش میدهند زیرا این داروها رشد استخوان فک و پیوند قطعه فلزی ایمپلنت را دچار مشکل میکنند. این داروها عبارتند از:
- لکساپرو
- زولفت
- پاروکستین
- فلوکستین
چرا با مصرف مسکن پس از کاشت ایمپلنت بازهم درد شدیدی دارم؟
گاهی اوقات مشاهده میشود فرد پس از کاشت ایمپلنت با وجود مصرف مسکن بازهم احساس درد شدیدی دارد که این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. از دلایل درد شدید پس از کاشت ایمپلنت با وجود مصرف مسکن میتوان به: وارد آمدن فشار بیش از حد به استخوان فک هنگام دریل کردن، قرار ندادن صحیح هیلینگ کپ، لق شدن ایمپلنت، عفونت، آسیب دیدن رشتههای عصبی، پس زدن پایه ایمپلنت؛ ایجاد اصطحکاک هنگام دریل کردن و بالا رفتن حرارت اشاره کرد
آشنایی با ایمپلنت دندان
جا دارد خیلی کوتاه به معرفی کاشت ایمپلنت بپردازیم. ایمپلنت دندان یکی از بهترین جایگزین های دندان های طبیعی محسوب میشود. جنس این جایگزین از تیتانیوم خالص است. ظاهر ایمپلنت هم به شکل یک میله باریک است. این میله باریک درون استخوان فک قرار میگیرد. میزان ماندگاری ایمپلنت تا حد بسیار زیادی بستگی به مراقبت فرد دارد.
در این میان جا دارد به این موضوع اشاره کنیم که ایمپلنت برای چه کسانی نامناسب است. افرادی که قبلا شیمی درمانی داشته اند، یا اینکه رادیوتراپی انجام داده اند، احتمال موفقیت آمیز بودن درمان آنها پایین خواهد بود. فردی که میخواهد جراحی کاشت ایمپلنت انجام دهد باید از سلامت لثه برخوردار باشد. لازم است که استخوان های فک قدرت و انسجام کافی داشته باشند تا بتوانند از ایمپلنت نگهداری کنند. علاوه بر جایگزین بودن دندانهای طبیعی ایمپلنت را میتوان جزء روشهای بهبود طرح لبخند نیز دانست.
برای انجام کاشت ایمپلنت و کاهش احتمال عوارض احتمالی برخی از موارد باید توسط دندانپزشک مورد توجه واقع شوند. پیش از هر اقدامی لازم است که پوسیدگی دندان ها مورد بررسی قرار گیرد و در صورت وجود پوسیدگی مشکل رفع شود. برای کاشت ایمپلنت نیاز به یک عمل جراحی وجود دارد که باعث میشود ایمپلنت در استخوان فک قرار گیرد. بعد از اینکه چند ماه از جراحی بگذرد، ادغام پین تیتانیومی با استخوان فک انجام میشود.
پس از اینکه دندانپزشک از این موضوع اطمینان حاصل کرد، میتواند به عنوان پایه از ایمپلنت ها استفاده کند. سپس اقدام به نصب پروتز دندان روی آنها نماید. در انتخاب دندانپزشک نهایت دقت را داشته باشید. زیرا در صورت عدم تجربه و مهارت کافی دندانپزشک، دچار مشکلات فراوانی در خصوص نتیجه جراحی کاشت ایمپلنت خواهید شد.
مسکن قوی برای درد ایمپلنت
باید از مسکن قوی برای درد ایمپلنت استفاده کرد. پس از انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت، دندانپزشک معالج شما داروهای مسکن لازم را برایتان تجویز میکند. انتخاب نوع مسکن و دوز مصرفی آن تا حد زیادی بستگی به شرایط ویژه شما دارد. بنابراین تجویز مسکن از سوی دندانپزشک برای هر فردی ممکن است متفاوت با دیگری باشد. اگر حداکثر تا یک هفته درد بعد از عمل کاهش پیدا نکرد فورا موضوع را با دندانپزشک خود مطرح کنید. در صورتی که لازم باشد معاینات ضروری انجام میشوند و دوز داروهای تجویز شده یا نوع آنها هم تغییر خواهند کرد. برای تسکین درد معمولا از داروهایی نظیر با دوز ۴۰۰ الی ۶۰۰ میلی گرم استفاده میشود.
مصرف این مسکن قوی برای درد ایمپلنت باید هر ۶ ساعت یا هر ۸ ساعت یک بار انجام شود. ایبوپروفن نیز از گزینههای بنام و قوی برای تسکین دادن درد ناشی از جراحی است. برخی از افراد نمیتوانند از ایبوپروفن استفاده کنند. جای نگرانی نیست و جایگزین های دیگری به این منظور وجود دارند.
داروهای قوی تری مثل ویکودین و نورکو هستند و ممکن است برای کاهش درد شدید به همراه کدئین تجویز شوند. برخی از داروهای مسکن قوی برای درد ایمپلنت ممکن است باعث ایجاد حالت خواب آلودگی در شما شوند. به همین جهت از کارهای خطرناک مثل رانندگی پس از مصرف دارو خودداری کنید.
مراقبت های همراه با مصرف مسکن و آنتی بیوتیک
مراقبت های همراه با مصرف مسکن قوی برای درد ایمپلنت را جدی بگیرید. بعد از انجام ایمپلنت برای کاهش درد و اثرگذاری بیشتر مسکن باید به غذاهای مصرفی خود توجه بیشتری نمایید. تا زمانی که ایمپلنت به بافت استخوانی اتصال کامل پیدا نکرده است و موقعیت آن تثبیت نشده، باید غذاهای سفت را کنار بگذارید. غذاهای نرم و نسبتا خنک را جایگزین غذاهای سفت کنید. جهت کاهش درد علاوه بر مصرف دارو حداقل روزی ۳ بار از مسواک نرم استفاده کنید.
در صورت احساس درد نباید خیلی احساس نگرانی کنید. زیرا ایمپلنت هم مثل سایر اعمال جراحی نیاز به گذر از دوران نقاهت دارد. لازم است تا مدتی پس از جراحی به خود و دندان هایتان فشار وارد نکنید و به آنها استراحت دهید. مسلما این موارد در کاهش درد و سرعت بخشیدن به روند بهبودی موثر هستند. سعی کنید به توصیه دندانپزشک معالج خود به صورت دقیق گوش دهید تا دچار عوارض جبران ناپذیر و سخت نشوید.
آنتی بیوتیک برای ایمپلنت
مصرف آنتی بیوتیک برای ایمپلنت حائز اهمیت زیادی است. پس از انجام ایمپلنت در معرض خطر بیشتری برای بروز انواع عفونت ها قرار می گیرید. به همین جهت پزشک متخصص اقدام به تجویز داروهای آنتی بیوتیک میکند تا از عفونت ها در امان بمانید. آنتی بیوتیک ها از نظر ساختاری از رشد و تکثیر باکتری ها در بدن انسان جلوگیری میکنند. این داروهای ضد میکروبی هیچ تاثیری روی ویروس ها ندارند. نباید بیش از اندازه از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید، زیرا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک باعث میشود تا تاثیر آنها بر روی بدن شما به پایین ترین حد ممکن برسد.
ممکن است در زمان قرار دادن ایمپلنت باکتری به دهان ورود کرده و ایجاد عفونت کند. البته در دهان انسان باکتری هایی وجود دارند که میتوانند به خودی خود موجب بروز عفونت شوند. اگر برای ایمپلنت از آنتی بیوتیک استفاده نکنید، عفونت گسترش پیدا میکند. این موضوع بسیار خطرناک است؛ زیرا در نهایت ایمپلنت های عفونت کرده باید برداشته شوند.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت با توجه به سوابق پزشکی شما تجویز میشود. در میان آنتی بیوتیک های موجود اسم آموکسی کلاو، اریترومایسین، پنی سیلین، آموکسی سیلین، آمپی سیلین، کلیندامایسین و… بیشتر به چشم میخورد. عدم استفاده از آنتی بیوتیک ها و گسترش عفونت منجر به از بین رفتن بخشی از لثه و استخوان های آن خواهد شد. متاسفانه مصرف آنتی بیوتیک ها برای برخی از افراد عوارضی مثل تهوع، اسهال، خشکی دهان، زردی پوست و… به همراه دارد.
به همین جهت در صورت مشاهده هر یک از علائم مذکور فورا مصرف دارو با مشورت پزشک را قطع کنید. در اولین فرصت هم با پزشک خود موضوع حساسیت را در میان بگذارید تا جایگزین مناسبی برای شما تجویز کند. افراد باردار، شیرده و به طور کلی کسانی که در شرایط حساسی از نظر سلامتی قرار دارند باید احتیاط بیشتری در مصرف آنتی بیوتیک ها داشته باشند.
بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت چه آنتی بیوتیکی باید خورد؟
جا دارد به این موضوع بپردازیم که پس از ایمپلنت و سینوس لیفت بهتر است از چه نوع آنتی بیوتیکی استفاده کنیم. مسلما بهترین کار ممکن این است که به توصیه های پزشک خود در این باره توجه کنید. باید وضعیت کلی سلامت بدنی شما و حساسیت های دارویی که دارید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند و سپس تجویز دارو انجام شود. اما با این حال یکی از آنتی بیوتیک هایی که دارای خواص ضد التهابی است، داکسی سایکلین میباشد. اریترومایسین، پنی سیلین، آمپی سیلین، کوآموکسی کلاو، تیکارسیلین و… نیز جزء آنتی بیوتیکهای پرمصرف هستند.
بعد از سینوس لیفت باید کنترل خونریزی و پانسمان انجام شود. معمولا به منظور کنترل خونریزی از گاز استریل استفاده میشود. پس از سینوس لیفت امکان کبودی و ورم بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است دو روز از کمپرس یخ به شکل مداوم استفاده شود. حواستان باشد در عین حال که آنتی بیوتیک مصرف میکنید انجام یک سری مراقبت ها هم ضروری است. سعی کنید به بینی خود فشار نیاورید.
در این مدت از بو کردن چیزهایی که حساسیت زا هستند و منجر به عطسه میشوند هم خودداری کنید. مصرف مایعات را در کنار آنتی بیوتیک ها فراموش نکنید. سعی داشته باشید که یک رژیم غذایی مناسب را در دوران نقاهت در پیش بگیرید. چند هفته اول از فعالیت های سنگین ورزشی پرهیز کنید. بهداشت دهان و دندان را برای نتیجه گیری بهتر مورد توجه قرار دهید. در روزهای اول که آنتی بیوتیک مصرف میکنید، اگر زخم شما ترمیم نشده است استفاده از آب نمک را به تاخیر بیندازید.
در دوران نقاهت سینوس لیفت از مصرف آسپرین ها خودداری کنید. به جای آن سه الی چهار بار قبل از خواب به تشخیص و تجویز پزشکتان از داروهای ضد درد غیر آسپرینی مثل ایبوپروفن استفاده کنید. در صورت بروز حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های تجویز شده از سوی پزشک سریعا موضوع را با او در میان بگذارید.
فرایند جراحی ایمپلنت
پیش از معرفی مسکن قوی برای درد ایمپلنت به بررسی فرایند این جراحی میپردازیم. جراحی ایمپلنت دندان با توجه به تعداد ایمپلنت هایی که کاشت میشوند متفاوت خواهد بود. فرایند انجام جراحی تحت بی حسی موضعی صورت میگیرد. در این حالت در عین اینکه هوشیار هستید احساس درد درون دهانتان از بین خواهد رفت. پس از بی حسی کامل، دندانپزشک با ایجاد یک برش در لثه و سوراخ کوچک در استخوان فک کار را شروع خواهد کرد. ایمپلنت ها با توجه به شرایط خاص بیمار ممکن است به شکل ایمپلنت فوری یا تاخیری باشند.
بعد از انجام ایمپلنت هم یک سری مراقبت هایی لازم است. پس از اتمام جراحی به احتمال زیاد برای کاهش درد به مسکن احتیاج پیدا خواهید کرد. پس از جراحی در صورتی که بیهوشی موضعی داشته اید میتوانید در همان حال به منزل خود برگردید. البته بهتر است یک همراه نیز داشته باشید. حتما بعد از ایمپلنت از غذاهای نرم استفاده نمایید. به هیچ عنوان غذاهای خیلی گرم یا سرد مصرف نکنید. سعی کنید بیش از پیش به بهداشت دهان و دندان خود توجه کنید. در مورد انتخاب مسواک مناسب هم میتوانید با دندانپزشک مشورت کنید.