بهترین های کسب و کارسلامت و تندرستی

روشهای کاهش تهوع بیماران در دندانپزشکی

روش‌های پیشگیری از بروز حالت تهوع در دندانپزشکی

به گزارش ایران مدیسن نیوز؛ یک دندانپزشک درخصوص روش‌های پیشگیری از بروز حالت تهوع در زمان جراحی یا ترمیم دندان توصیه‌هایی را اریه داد. علی مرسلی جراح و دندانپزشک گفت: برخی از افراد هنگام مراجعه به دندانپزشکی و در زمان جراحی، عصب‌کشی یا ترمیم دندان‌ها دچار حالت تهوع می‌شوند که این افراد می‌توانند با رعایت نکاتی از این موضوع پیشگیری به‌عمل آورند.

این راهنما دندانپزشکی با بیان اینکه مهم‌ترین رکن درمان این مراجعین این است که آرامش داشته باشند گفت: برای درمان ریشه و ترمیم دندان افرادی که تهوع در دندانپزشکی دارند یا نمی‌توانند جسمی را در داخل دهان تحمل کنند، از همان ابتدا با رابردم صورت می‌گیرد. تقریباً برای تمام بیماران ازرابردم استفاده می‌کنیم و برای بیشتر بیماران هم ممکن است از همان ابتدا از رابردم استفاده کنیم.

او گفت: از مزایای جانبی رابردم این است که تماس وسایل با دهان و زبان بیمار را به حداقل می‌رساند و از رسیدن مایعات به انتهای حلق ممانعت می‌کند.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: در صورت نیاز از انواع بی‌حسی برای جلوگیری از حالت تهوع در دندانپزشکی یا حین درمان ریشه قبل از شروع کار استفاده می‌شود، ژل یا اسپری موضعی یا حتی در صورت تزریق بی‌حسی موضعی کمک‌کننده خواهند بود تقریباً هیچ بیماری نیست که به دلیل حالت تهوع در دندانپزشکی نشود برایش کار کرد.

مرسلی تصریح کرد: دارودرمانی قبل از مراجعه مانند ضد تهوع‌ها و آرام‌بخش‌ها می‌تواند به کنترل رفلکس تهوع کمک‌کننده باشد. در صورت استفاده از داروهای خانواده بنزودیازپن بهتر است که بیمار با یک همراه مراجعه کند.

او با بیان اینکه نحوه نفس کشیدن به کاهش حالت تهوع کمک می‌کند گفت: بیمار بهتر است در این زمان بهتر است از بینی نفس بکشد.

معرفی ۹ قرص برای حالت تهوع در دندانپزشکی

بسته به شرایط ممکن است دندانپزشک داروهای مختلفی برای شما تجویز کند. برخی از داروها برای مبارزه با بیماری‌ های دهانی، پیشگیری یا درمان عفونت‌ ها یا کنترل درد و تسکین اضطراب تجویز می‌ شوند. یکی از مشکلاتی که در برخی از بیمارانی که برای مداوای دنداپزشکی مراجعه می کنند، حالت تهوع است. در ادامه شرحی از رایج ترین قرص ها برای حالت تهوع در دندانپزشکی را معرفی خواهیم کرد. دوز داروها و دستورالعمل نحوه مصرف آنها بسته به اینکه سن بیمار، وزن و سایر ملاحظات از بیمار به چه صورت بوده، متفاوت است.

حتی اگر دندانپزشک در مورد هر دارویی که برای شما تجویز کرده است، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد، مطمئن شوید که دلایل مصرف دارو را کاملاً درک کرده و دندانپزشک خود را از هر گونه بیماری بهداشتی که دارید مطلع کنید.

علت حالت تهوع حین دندانپزشکی چیست؟

بی حسی دندان برای کسانی که در دندانپزشکی مشکلات زیادی دارند، نکات مثبت زیادی دارد. مهمترین آن این است که می توانند به جای پرهیز کامل از درمان خوراکی استفاده کنند. با این حال، این عمل هم معایب خود را دارد، که یکی از آنها حالت تهوع پس از بی حسی است. در ادامه ۹ قرص برای حالت تهوع در دندانپزشکی آورده شده است.

قرص های مفید برای حالت تهوع در دندانپزشکی

در ادامه ۹ قرص وجود دارد که به شما کمک می کند در صورت احساس تهوع بعد از عمل دندانپزشکی، احساس بهتری داشته باشید.

قرص مکیدنی سنجد

همانطور که می دانید و اگر برای یک بار هم به دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، می دانید که در هنگام دندانپزشکی یکی از بارزترین مشکلاتی که پیش می آید حالت تهوع است. یکی از قرص هایی که برای حالت تهوع در دندانپزشکی استفاده می شود، قرص مکیدنی سنجد است. این قرص باعث کاهش تهوع در ناحیه کام نرم دهان و لوزه حلقی می شود و برای اکثر اقدامات بالینی مفید است.

قرص  اندانسترون دمیترون برای حالت تهوع در دندانپزشکی

این قرص یکی دیگر از قرص هایی است که تهوع دندانپزشکی را کاهش می دهد. برای کنترل تهوع باید ۴ الی ۸ میلی گرم دوز متناوب کوتاه مدت در بزرگسالان استفاده می شود. تک دوز ۴ میلی گرم و در یک دوز واحد در بارداری استفاده می شود.

امترول

یکی دیگر از قرص هایی که برای کنترل حالت تهوع دندانپزشکی، برای رفع ناراحتی معده، تسکین ثابت شده برای کودکان و بزرگسالان استفاده می شود و بدون آنتی هیستامین، آسپرین، الکل ساخته شده امترول است. این محصول حاوی فروکتوز است و نباید توسط افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز ارثی (HFI)  و دیابت مصرف شود.

دیمن هیدرینات برای دندانپزشکی

دیمن هیدرینات یک آنتی هیستامین است که برای پیشگیری و درمان تهوع، استفراغ و سرگیجه ناشی از تهوع مسافرت و دندانپزشکی استفاده می شود. این دارو را در کودکان کمتر از دو سال با دستور پزشک استفاده کنید.

متوکلوپرامید

متوکلوپرامید یکی دیگر از قرص هایی است که برای حالت تهوع در دندانپزشکی و حتی تهوع هنگام بارداری استفاده می شود. درمان گاستروپارزی می تواند علائم تهوع، استفراغ و پری معده و شکم را کاهش دهد. متوکلوپرامید با مسدود کردن یک ماده طبیعی (دوپامین) عمل می کند. این دارو تخلیه معده و حرکت روده های فوقانی را تسریع می کند. استفاده از این دارو در کودکان به دلیل افزایش خطر عوارض جانبی جدی (مانند اسپاسم عضلانی/ حرکات کنترل نشده عضلانی) توصیه نمی شود.

قرص های فنوتیازینها برای حالت تهوع در دندانپزشکی

برخی برای کنترل بی قراری در بیماران خاص، تهوع و استفراغ شدید، سکسکه شدید و درد متوسط ​​تا شدید در بیماران بستری در بیمارستان استفاده می شوند. کلرپرومازین که نمونه ای از این قرص است در درمان انواع خاصی از پورفیری و همراه با سایر دارو ها استفاده می شود. فنوتیازین ها همچنین ممکن است برای سایر شرایطی که توسط پزشک تعیین شده است استفاده شوند. فنوتیازین ها ممکن است باعث حرکات ناخواسته صورت یا بدن شوند که ممکن است با قطع مصرف دارو از بین نرود. همچنین ممکن است عوارض ناخواسته جدی دیگری ایجاد کنند.

مصرف میدازولام برای تهوع دندانپزشکی

میدازولام قبل از اقدامات دندانپزشکی یا قبل از بیهوشی برای جراحی برای ایجاد خواب آلودگی، تسکین اضطراب و جلوگیری از هر گونه خاطره ای از رویداد به کودکان داده می شود. میدازولام در دسته ای از داروها به نام بنزودیازپین ها قرار دارد. این کار با کند کردن فعالیت در مغز باعث آرامش و خواب بیمار می شود.

قرص هیوسین برای حالت تهوع در دندانپزشکی

هیوسین هیدروبرومید برای جلوگیری از بیماری مسافرت (بیماری حرکت) و دندانپزشکی مصرف می شود. همچنین می توان از آن برای کاهش میزان بزاق در دهان استفاده کرد. اگر مراقبت های تسکینی یا مراقبت های پایان زندگی دارید، این می تواند به علائم کمک کند. هیوسین هیدروبرومید به صورت تکه ها و قرص هایی است که می مکید، می جوید یا می بلعید.

مصرف دگزامتازون در هنگام تهوع دندانپزشکی

تهوع و استفراغ بعد از جراحی (PONV) یک تجربه آزاردهنده رایج است. بروز کلی PONV در بزرگسالان ۲۰-۳۰٪ است. میزان بروز در بیماران گروه های پرخطر می تواند به ۷۰ تا ۸۰ درصد برسد و حتی کودکان نیز از حمله مستثنی نیستند. دگزامتازون می تواند در پیشگیری از PONV در بزرگسالان و کودکان موثر باشد.

در مقایسه با سایر داروهای پیشگیرانه، دگزامتازون اثری برابر یا حتی بهتر در کاهش بروز PONV دارد و از مزایای کم هزینه و اثربخشی طولانی تر نیز برخوردار است. علاوه بر این، استفاده از دگزامتازون برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ ناشی از مورفین داخل وریدی یا اپیدورال برای کنترل درد نیز می تواند اثر درمانی خوبی داشته باشد.

منبع: مجله سلامت دندان

دکمه بازگشت به بالا