استان ها

سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب آب به تصفیه خانه سنندج منتقل می شود

تیتر اول/ کردستان مجری طرح سد آزاده و سیستم زهکشی تصفیه خانه سنند گفت: سالانه 57 میلیون متر مکعب آب از سد آزادا به تصفیه خانه شهر سنند منتقل می شود.

ناصر علیزاده هوشیار در گفت وگو با تیتر اول به تشریح پروژه آبرسانی و وضعیت سدهای استان پرداخت و اظهار کرد: سد آزاد بر روی رودخانه آزاد در 75 کیلومتری جاده سنندج – مریوان قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: این سد از نوع سنگریزه ای با هسته رسی و طول تاج 595 متر و ارتفاع 125 متر از پایه ها، ظرفیت ذخیره سازی 300 میلیون متر مکعب آب را دارد.

علیزاده هوشیار خاطرنشان کرد: سامانه انتقال آب از سد آزاد به سد کوچم به طول 88 کیلومتر و با ظرفیت 7 متر مکعب در ثانیه وظیفه انتقال آب با ظرفیت 160 میلیون مترمکعب در سال به سمت شرق را بر عهده دارد. دشت ها استان و یک خط انتقال دیگر در وسط این سامانه. برای آب آشامیدنی به شهر سنندا ​​می رود.

علیزاده هوشیار درباره هدف این سامانه اظهار کرد: با توجه به اینکه سد گسلاق هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی مشکل داشت و آب شرب سنندج به دلیل طعم و بویی که دارد از جمعیت ناراضی شده بود، تصمیم به تعطیلی این سامانه گرفته شد. خط لوله انتقال آب از سد آزاد به سد کوچم در تصفیه خانه سنندج باید در دستور کار قرار گیرد. وی گفت: هدف از این پروژه تامین آب شرب 700 هزار نفر در سنندا ​​است.

وی افزود: با احداث این خط لوله، سالانه 57 میلیون متر مکعب آب به تصفیه خانه سنندیا منتقل می شود.

حری افزود: پیشرفت فیزیکی این پروژه تاکنون حدود 40 درصد بوده است و در صورت تامین اعتبار لازم تابستان سال آینده به بهره برداری می رسد.

میانگین انتقال سالانه 76 میلیون مترمکعب در سال برای تعادل سفره های زیرزمینی دشت قروه دهگلان است.

مجری طرح و سامانه انتقال زاوه تصریح کرد: سد مخزنی زاوه نیز از بتن نورد شده به طول تاج 300 متر و ارتفاع 87 متر از پی و ظرفیت مخزن 94 میلیون مترمکعب در 25 کیلومتری شهر سنندا

وی افزود: هدف از اجرای این پروژه انتقال سالیانه به طور متوسط ​​76 میلیون مترمکعب برای تعادل سفره آب دشت کوروه دهگلان، تامین آب مورد نیاز در مساحتی حدود 12 هزار هکتار در اطراف مخزن سد و انتقال آب است. مسیر سامانه کنترل سیلاب رودخانه زاوه و توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه ای احداث شده است، احداث نیروگاه 5 مگاواتی، ایجاد اشتغال کارآمد و موثر در بخش کشاورزی، آبزی پروری و ایجاد جاذبه های طبیعی گردشگری، تعادل بخشیدن به آبخوان دشت کوروه دهگلان.

تطبیق توزیع آب انتقالی با توزیع نیاز آبی در دشت قره دهگلان از اهداف احداث سد قوچم است.

مجری پروژه سد قوچم اذعان داشت: سد قوچم نوعی سنگریزه با هسته رسی به ارتفاع 46 متر، طول تاج 1700 و ظرفیت مخزن 60 میلیون متر مکعب است که تنظیم کننده انتقال آب از سد آزاد 30 است. کیلومتری شمال غربی دهگلان.

علیزاده هوشیار افزود: سد قوچم در انتهای مسیر سیستم انتقال از سد آزاد برای تطبیق توزیع آب انتقالی با توزیع آب مورد نیاز در دشت کارا دهگلان و تامین آب شرب و صنعت در کوروه نصب شده است. دهگلان.

وی گفت: با بهره برداری از سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قوچم، سالانه حدود 32 میلیون مترمکعب آب برای شرب، صنعت و کشاورزی به شهرهای کوروه و دهگلان منتقل می شود.

ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب سنندا ​​پساب تولیدی در شهر را نمی پذیرد

مدیر پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندا ​​افزود: با توجه به ظرفیت موجود تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندا ​​پساب تولیدی در شهر را نمی پذیرد و در بیشتر ساعات روز حجم زیادی فاضلاب بدون تصفیه وارد رودخانه گسلاگ می شود. منبع آلودگی است.” در سال 2017، شرکت توسعه منابع آب تصور می شود تصفیه خانه آب سنندج را توسعه و ارتقا داده است.

علیزاده هوشیار خاطرنشان کرد: ظرفیت تصفیه خانه در بخش توسعه از 465 هزار نفر به 700 هزار نفر می رسد، در حالی که در بخش نوسازی جایگزینی روش A2O با لجن فعال و افزودن واحد شیمیایی باعث کاهش و به حداقل رساندن فسفر می شود. و نیتروژن در فاضلاب ما خروجی خواهیم بود.

وی گفت: هر تصفیه خانه دارای بخش های تصفیه فیزیکی، تصفیه بیولوژیک، ضدعفونی و لجن است که هم اکنون یک قسمت کامل ضدعفونی و تصفیه فیزیکی بوده و به بهره برداری رسیده است.

انتهای پیام/

وی از اتمام عملیات ساخت تصفیه خانه بیولوژیک و خریداری و نصب اکثر تجهیزات این بخش خبر داد. 60 میلیارد تن از این قطعه تا پایان سال 1400 به بهره برداری می رسد.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا