تجربه یک الگوسازیِ «ترش و شیرین»
تازههای نشر؛
کتاب «ترشِ شیرین» بهقصدِ بازتاب یک تجربه موفق مردمی در جهت ترویج و الگوسازی حرکت فناورانهٔ کشور با حمایت دبیرخانه برنامهٔ ملّی آبادیران، توسط خانهٔ هنر و رسانه پیشرفت برای چاپ آماده شده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حرکت پیشرفت مبتنی بر دانش، لازم است که برقراری نسبت صحیح با مسائل بومی و توانمندیهای مردم مناطق مختلف، در اولویت بالای نظام مسائل و مجموعههای حاکمیتی و علمی فناورانه کشور باشد. حل مسائل مردم باعث ارتقای فناوری، توسعه بازار و رشد خود مجموعههای دانشبنیان کوچک میشود و زنجیرۀ ارزش قدرتمندی شکل میگیرد که از همه طرف برای مردم و کشور بازدهی دارد. نهادهای دانشبنیان، بهترین تجربه مردمیسازی اقتصاد در طی این چند دهه هستند و هر میزان این مجموعهها با حل مسائل بیشتر مردم در استانها و مناطق بومی درگیر بشوند گستره اقتصاد مردمی ما نیز بیشتر میشود.
حجتالاسلام سعید پورمهدوی روحانی جوانی اهل استان خراسان جنوبی است که با کمک دو شرکت فناور هماستانیاش برای حل یکی از مشکلات بومی و اساسی استانش، گامهای خوبی برداشته است. کتاب با اولین گامهای ایشان در روزگار کودکی و آشنایی با مشکلات زرشککاران آغاز میشود و تا روزگار جوانی و بازگشتش به روستای اجدادی ادامه پیدا میکند؛ دغدغه و تلاشی دائمی که درنهایت او را به تدوین «طرح جامع تحول زرشک» میرساند.
طرحی که اجراییکردنش بهتنهایی امکانپذیر نبود. با پایکار آمدن مردم با تشکیل یک تعاونی تولیدی، نقشآفرینی فناورانهٔ دو مهندس جوان بیرجندی، آقایان عباسی و توکلی و درنهایت حمایت مؤسسه تحقیق و توسعه دانشمند در نمایشگاه آبادیران، اجرای این طرح آغاز میشود. روایت خواندنی پیوند مبارک میان سه عامل تحولآفرین مردم، توانمندیهای فنی متخصصین و پشتیبانیهای حاکمیتی و نتایج شیرین آن، بهتفصیل در کتاب «ترشِ شیرین» آمده است.
این کتاب بهقصدِ بازتاب یک تجربه موفق مردمی در جهت ترویج و الگوسازی حرکت فناورانهٔ کشو، با حمایت دبیرخانه برنامهٔ ملّی آبادیران، توسط خانهٔ هنرورسانه پیشرفت، برای چاپ آماده شده است. برشی از کتاب را میخوانیم:
زیر گوش هم پچپچ میکردند «تهرانیا چه دستگاههای خفنی میسازن! دمشون گرم!» دستگاهها را که پایین گذاشتند و ایستادند تا نفس تازه کنند؛ گفتم: «این هنر دست بچههای همینجاست. همشهریای خودمون ساختنش!» با ناباوری یک نگاهشان به دستگاهها بود و یک نگاهشان به من؛ «نه بابا! راست میگی حاجی؟» دوسه تایشان دور دستگاهها چرخیدند و چشم ریز کردند و بادقت بیشتری دستگاهها را ورانداز کردند. گفتم: «چرا که نه! مهندسای بیرجندو دستکم گرفتینا! اینم بگم که این اولین دستگاه شستوشوی زرشک تو ایرانه» این جمله را که شنیدند چشمهایشان پر شد از شوق و با غرور بیشتری دستگاهها را بردند سمت کارگاه.
کتاب «ترشِ شیرین» با مصاحبه پژمان عرب و نویسندگی لیلا پارسافر در ۱۶۰ صفحه، توسط انتشارات ایران به چاپ رسیده است.