۲۴ شهید سهم سیستان و بلوچستان در عملیات بیتالمقدس/ ارتقای ۲۲ پلهای بنیاد شهید استان در کشور
تیتر اول/سیستان و بلوچستان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان سهم استان از عملیات غرورآفرین بیتالمقدس که منجر به آزادی خرمشهر شد را ۲۴ شهید و ۱۶ جانباز عنوان کرد و در نشست خبری، به حواشی مطرح شده در خصوص برگشت بودجه پاسخ داد.
محمد ناظری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه سوم خرداد گرامیداشت روز ملی مقاومت و ایثار است، بیان کرد: در این روز دست خدا در آزادسازی خرمشهر را به عینه دیدیم، هیچکس فکر نمیکرد باآنهمه استحکامات و طراحیهای عملیاتی مختلف که رژیم صدام نه بهتنهایی بلکه با مستشاران آمریکایی، اتحاد جماهیر شوروی، اسرائیل و… برنامهریزی کرده بودند خرمشهر آزادسازی شود؛ اما خرمشهر را خدا آزاد کرد.
وی با بیان اینکه خرمشهر نمادی از پیروزی حق علیه باطل و از روزهای فراموشنشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی است، افزود: سوم خرداد به ما این امید و درس را میآموزد که در بدترین شرایط تحریمها، مسائل اقتصادی، معیشتی و اشتغال اگر مردم به ایمان و اراده خود واقف و بر خدا توکل کند و از هیچچیز نهراسند مطمئناً مشکلات حل میشود.
به گفته این مقام مسئول؛ وقتی مردم در صحنه باشند و دولت و مردم با هم همراه باشند خیلی از این مشکلات بهخصوص مشکلاتی که امروز در سطح مملکت داریم حل خواهد شد.
وی در ادامه به برگزاری مراسماتی پیرامون گرامیداشت حماسه عظیم سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر با شعار «ما متحدیم» اشاره کرد و ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان که مسئولیت کمیته ایثارگران را در ستاد گرامیداشت برعهده دارد بر اساس رسالتی خود یعنی ترویج فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت، برگزاری ۱۵ عنوان کلی با یکصد برنامه اجرای را در دستور کار قرار داده است که قدرشناسی از رشادتها و حماسههای شهدای خرمشهر از جمله شهدا و رزمندگان این خطه که در عملیات فوق شرکت کردند، بخشی از برنامهها در طول این ایام است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان دومین هدف را طبق فرامین رهبر انقلاب پیرامون جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: باید مصادیق ایثارگری را برای نسل جوان بازخوانی کنیم و بگوییم در این عملیات رزمندگان، رهبری پیامبرگونه رهبر انقلاب و یا دشمنان چه نقشی ایفا کردند؛ هدف دیگر این است که نگذاریم اثرات این عملیات عظیم یا خاطرات شهدا به فراموشی سپرده شود چرا که اگر اینها فراموش و به نسل جوان منتقل نشود فراموشی به سراغ ما خواهد آمد و غفلت به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف این است که بتوانیم با تمامی موانع و عوامل تضعیفکننده فرهنگ ایثار و شهادت یک مقابله هوشمندانه و مستمر داشته باشیم، امروز جنگ ترکیبی را در پیشرو داریم، اگر در هشت سال دفاع مقدس و عملیات بیتالمقدس رزمندگان مشغول رزم بودند سنگر دشمنان مشخص بود؛ اما امروز جنگ شناختی و ترکیبی و مولفههای مختلف مشخص نمیکند دشمن از کدام سو و چگونه عمل میکند، ازاینحیث باید با برنامههای فرهنگی خصوصاً در راستای فرهنگ ایثار و شهادت هوشمندانه مقابله کنیم، برایناساس یک سیاست داریم تا سیره اخلاقی شهدا و خاطرات والدین آنها را تبیین و مرور کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه در آن دوران باتوجهبه فاصله طولانی سیستان و بلوچستان با استان خوزستان برخی فکر میکردند آن گونه که باید رزمندگان این استان در عملیات بیتالمقدس نقش نداشتند، گفت: بسیاری از رزمندگان بسیجی این خطه خارج از سازمان خود را برای حضور در این عملیات رساندند خیلی از نیروهای مسلح سپاه و ارتش در این عملیات حضور داشته بهگونهای که ۲۴ شهید تقدیم نظام و انقلاب کردیم که از این تعداد ۱۴ شهید از زاهدان، هفت شهید از زابل و در شهرستانهای ایرانشهر، سراوان و خاش هم یک شهید داشتهایم این بدان معناست که از شمال تا مرکز و جنوب دلداده نظام و انقلاب هستند و از ابتدا تا کنون با وحدت و انسجام در تمامی صحنهها حضور داشتند.
وی با بیان اینکه از این تعداد شهید ۱۰ نفر بسیجی، هشت نفر ارتشی و ۶ نفر از سپاه پاسداران بودند، افزود: سیستان و بلوچستان در این عملیات غرورآفرین ۱۶ جانباز تقدیم انقلاب کرد، اینها نمونهای از رشادت، شجاعت و مردانگی فرزندان این مرزوبوم و خطه است؛ یعنی سیستان و بلوچستان همگام با سایر رزمندگان در دفاع از کشور و آزادسازی خرمشهر ایفای نقش کرده است.
ناظری؛ تشکیل جلسه تبیینی و هماندیشی برای همکاران و تشکلهای ایثارگری، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، برگزاری یادواره شهدای عملیات بیتالمقدس در زاهدان و سایر شهرستانها، بازخوانی خاطرات شهدا و رزمندگان، فضاسازی محیطی و تبلیغات شهری، برگزاری صبحگاه مشترک با حضور نیروهای مسلح را از جمله برنامههای محوری این ایام دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای دهه کرامت ویژه سالروز کریمه اهلبیت حضرت معصومه سلاماللهعلیهم پرداخت و بیان کرد: این بانوی مکرمه الگوی بسیار تأثیرگذار برای دختران امروز و بانوان است.
این مقام مسئول افزود: این بانوی ولایتمدار دارای فضائل و کمالات معنوی و روحانی بوده و میتواند الگوی مناسب جایگزین سلبریتیها، هنرپیشهها و غیره باشد و در این تهاجمات فرهنگی و جنگ شناختی امروز که اثرات آن را متأسفانه در جامعه دختران و زنان ما با شعار زننده «زن زندگی آزادی» میبینیم بهجای اینکه دختران ما از این افراد الگو بگیرند باید از سیره و روش شخصیتهای بارزی که داریم الگو گرفته تا از اضمحلال و ازهمپاشیدگی زندگی و خانواده جلوگیری کنند.
وی گفت: در روز ولادت حضرت معصومه (س) نیز برنامههایی در دستور کار قرار دارد که دیدار و دلجویی از هزار و ۸۲۱ دختر شهید در استان که ۹۳۳ نفر از آنان در زاهدان حضور دارند یکی از آنها است.
به گفته مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ از این تعداد دختر شهید ۸۸۸ نفر در ادارات، سازمانها و نهادها شاغل بوده که ۴۹۸ نفر در زاهدان هستند، همچنین دختران شهید در جامعه دانشگاهی با ۳۴ دانشجوی ممتاز و ۱۸۶ دانشآموز ممتاز که دارای ایده هستند حرفها برای گفتن دارند و امروز افتخار جامعه علمی در دانشگاهها و مدارس هستند که برای تجلیل از این افراد هم برنامههایی تدارکدیدهشده است.
وی تصریح کرد: برگزاری مسابقه کتابخوانی «من میترا نیستم»، همایش تجلیل از دختران شهدا در زاهدان و سطح استان، روایتگری در مدارس شاهد پیرامون نقش مثبت دختران شاهد و برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب از دیگر برنامههای مهم در این روز خواهد بود.
ناظری گفت: برای اولینبار برنامهریزیشده تا از ۹ دختر شهید معلول در استان و دختران شهید بیمار در بستر نیز عیادت و دلجویی انجام شود و مشکلاتشان را بررسی کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود به اقدامات انجام شده در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از ۱۱۲ برنامه ابلاغی از سوی بنیاد شهید کشور که ۲ هزار و ۲۰۰ فعالیت را شامل میشد توانستیم دیدار چهرهبهچهره و رسمی با هزار و ۱۶۲ از افراد جامعه هدف داشته باشیم، برگزاری سه میز خدمت با ارائه خدمت به ۴۵۳ نفر، انعقاد قرارداد با ۱۸۵ مرکز درمانی از طریق بیمه دی، پایش سلامت هزار و ۴۰۰ نفر از والدین و همسران شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد، تزریق واکسن کرونا به ۸۰۰ نفر از جامعه هدف، اعزام ۶۵۸ نفر از جانبازان خانوادههای شهدا برای تداوم سیر درمانی به خارج از استان و سنجش سلامت جانبازان قطع نخاعی و نابینا، تبدیل وضعیت ۲۰۰ نفر از فرزندان ایثارگران با عنایت استانداری، بهرهمندی ۶۲۸ نفر از وام قرضالحسنه صندوق شاهد ایثارگران و…بخشی از اقدامات انجام شده بوده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در بخش تعاون و امور اجتماعی متأسفانه دغدغه اصلی ما بخش در دو بخش مسکن و اشتغال خانوادههای جامعه هدف است، درباره اشتغال همچنان مشکل داریم در این راستا سال گذشته با پیگیریها، جلسات و کمیسیونهای برگزار شده از هزار و ۶۰۰ نفر، ۴۱۰ نفر از افراد در دستگاههای اجرایی مشغول به کار شدند، همچنین اختصاص وامهای خوداشتغالی کمبهره ۴ درصد دیگر اقدامی بود که ۵۰۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شد؛ اما متأسفانه فرزندان ایثارگران شیعه و سنی به دلایلی از جمله نوع دید فقهی و… از آن استفاده نکردند و تنها ۱۰۰ نفر استقبال کردند در این زمینه نیز آمادگی داریم افراد متقاضی بیایند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در بخش مسکن نیز کمکهای خوبی به جامعه هدف صورتگرفته است که مناسبسازی خانه ۲۶ خانوار ایثارگر، بهرهمندی ۲۷ خانوار از تعمیرات مسکن و انشعابات، ساماندهی مسکن والدین شهدا، ارائه وامهای بانکی تبصره مسکن به ۱۶۳ خانوار بخشی از آنها است.
ناظری گفت: بهسازی و بازسازی گلزارهای شهدا در سطح استان از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد در این راستا مسقف کردن گلزار شهدای زاهدان انجام خواهد شد، در زابل بخشی از کار انجام شده، در مجموع طی چند ماه آینده شاهد خواهیم بود که گلزار شهدای شهرستانهای زاهدان و زابل مسقف خواهند شد.
در پی مطرح شدن شبهاتی در فضای مجازی و انتشار مطلبی مبنی بربازگشت بودجه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان به حساب خزانه، ناظری در ادامه نشست خبری خود توضیحاتی ارائه و بیان کرد: ریالی از اعتباراتی که مربوط به رفاهیات و خدمات جامعه ایثارگری باشد، به خزانه برگشت نکرده است.
وی افزود: ریالی از اعتبارات بنیاد شهید و امور ایثارگران که مربوط به خدماتدهی، رسیدگی، توجه و حقوحقوق خانوادهها بوده برگشت نکرده؛ اما بخشی از اعتبار برگشتی مربوط به مواردی از قبیل دفاع از ایثارگران در محاکم قضایی یا کمکهزینه فوت و تدفین بود که طبیعی است وقتی در سال گذشته به میزان اعتبار دریافتی در این سرفصل اتفاقی نیفتاده و هزینهای برای آن در استان صرف نشده است می بایست برگشت کند و هزینه کرد آن در سرفصل دیگر خلاف است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با بیان اینکه هیچوقت اجازه نمیدهم در تشکیلاتی که کار میکنم خلافی صورت گیرد، تأکید کرد: اعتباراتی که مربوط به رفاهیات و خدمات جامعه ایثارگری بوده ریالی برگشت نکرده است.
وی ادامه داد: مبلغی در سال ۱۴۰۱ برای بنیاد شهید سیستان و بلوچستان تخصیص یافت که از آن اعتبار ۷۵ درصد برای ساخت فیلم شهید شاخص و فاخر باید هزینه میشد که در مفاد تخصیص آن ذکر شده بود باید از کارگردان و بازیگران سطح الف استفاده شود، موضوع دیگر بودجه بود که در اسفندماه به ما تخصیص داده شد.
ناظری تصریح کرد: در فرصت باقیمانده تا پایان سال چگونه باید عمل میکردیم، از طرفی هیچ کارگردان درجه الفی هم با این میزان اعتبار اندک چنین موضوعی را نمیپذیرفت، از سوی دیگر مشکلات استان و حوادث پیش آمده نیز بر عدم پذیرش هنرمندان مطرح بی تاثیر نبود.
این مقام مسئول اضافه کرد: دستورالعمل تولید این فیلم از قبل به ما اعلام شده بود؛ اما برای اجرای پروژه نیازمند بودجه بودیم که باید سریعتر از این زمان به ما تخصیص مییافت که متأسفانه آخر سال این موضوع محقق شد، افزون بر آن به علت اینکه مبلغ پایین بود هیچ کارگردانی این مبلغ را نمیپذیرفت.
وی اظهار کرد: با وجود فرصت کم اما با بنیاد شهید و امور ایثارگران مرکز رایزنی صورتی گرفت و مشکلات برای آنها بازگو شد، درخواست جابهجایی بودجه برای اقدامی دیگر در استان را دادیم که آن هم ساخت مستند برای شهید فارسی یا سایر شهدای مدافع حرم این خطه بود که برای ساخت آن میتوانستیم از ظرفیت کارگردانان و بازیگران شاخص استان هم استفاده کنیم.
ناظری گفت: باتوجهبه اتمام سال مالی و آمادهسازی قرارداد اما از سازمان دیوان محاسبات اجازه انعقاد قرارداد برای این موضوع را گرفتیم، برای اینکه قرارداد و موافقتنامه سوری ننویسیم و باتوجهبه قول مرکز مقرر شد این بودجه در اردیبهشتماه ۱۴۰۲ به استان برگشت داده شود تا کار با هماهنگی شروع و در اوایل خردادماه تولید مستند شهید فارسی در استان اجرایی شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با اینکه نامه بنیاد شهید چگونه به دست برخی رسیده و منتشر شده نیز جای پیگیری دارد، افزود: بنیاد شهید نهاد افضل، بیت الشهدا و چشموچراغ ملت است مطمئن باشید به خودمان اجازه نمیدهیم که حق و حقوقی از جامعه ایثارگری باتوجهبه شرایط سخت استان هدر رود یا برگشت بخورد.
ناظری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ توانستیم از ردیف ۲۸ کشوری به رتبه ۶ دست یابیم، گفت: تلاش ما بر این است که نام سیستان و بلوچستان در رتبههای بالاتر دیده شود.
انتهای پیام