پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
یکی از مهمترین قطعات جوشکاری، الکترود است. معمولا از قطعات مختلفی برای جوشکاری استفاده میشود، اما الکترود پرکاربرد و رایجترین آنها است.
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از مهمترین قطعات جوشکاری، الکترود است. معمولا از قطعات مختلفی برای جوشکاری استفاده میشود اما الکترود پرکاربرد و رایجترین آنها است. البته خود الکترود هم به انواع مختلفی تقسیم شده و هر کدام از آنها را میتوان در صنعت خاصی مورد استفاده قرار داد.
وقتی میخواهیم به قیمت الکترود بپردازیم باید به این مورد دقت داشته باشیم که هر کدام از انواع آن ارزش متفاوتی دارند. یعنی پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت الکترود موثر است و نمیتوانیم برای همه انواع مختلف آن قیمت یکسانی تعیین نماییم. اگر میخواهید برای نیاز خودتان یک الکترود با کیفیت و با قیمت عالی خریداری کنید، باید پارامترهای موثر در کیفیت آن را بشناسید.
قیمت الکترود مصرفی بالاتر است یا غیرمصرفی؟
به طور کلی الکترود به دو دسته مصرفی و غیرمصرفی تقسیم میشود. طبیعتاً اینکه کدام یک از آنها را خریداری کنید در قیمت الکترود تاثیر مستقیم میگذارد. با این دو دسته اصلی الکترود آشنا میشویم:
- مصرفی:الکترود مصرفی مشخصات واضحی دارد و از نقطه ذوب پایینی برخوردار میباشد. معمولاً الکترود مصرفی را از جنس فولاد نرم یا نیکل تولید میکنند. دلیل نامگذاری این مدل الکترود آن است که در حین جوشکاری به اتمام میرسد. هر کدام از انواع روکشدار یا بدون روکش الکترود مصرفی قیمت متفاوتی در بازار خواهند داشت.
- غیرمصرفی:دسته دوم از الکترودهای جوشکاری مصرف نشدنی هستند. آنها در برابر دما و ذوب مقاومت بسیار خوبی نشان میدهند. اگر در بازار نام الکترود نسوز را شنیدهاید باید بدانید که نسوز نام دیگر همین محصول است. دلیل نامگذاری آن هم مشخص است. الکترود غیر مصرفی در طول جوشکاری ذوب نشده و تمام نمیگردد.
جنس الکترود چقدر در قیمت آن اثر میگذارد؟
پارامتر دیگری که در قیمت الکترود موثر است، جنس این محصول میباشد. از نظر این پارامتر میتوانیم الکترود را به دستههای زیر تقسیم بندی کنیم:
- قلیایی:در الکترودهای قلیایی معمولاً مواد اولیه مختلفی ترکیب میشوند. از جمله مواد اولیه موجود در این محصول میتوانیم به فلورید کلسیم، کربنات منیزیم و کربنات کلسیم اشاره کنیم. الکترودهای قلیایی معمولاً جنس مناسبی محسوب میشوند و از کیفیت بالایی برخوردارند.
- چدن:این مدل الکترود نیز از آلیاژهای آهنی تشکیل شده و دارای جنسهای متنوعی است. احتمال دارد از فولاد نرم، نیکل خالص یا آلومینیوم در تولید آن بهره برده شود. البته الکترودهای چدنی یک ایراد بزرگ دارند و آن هم ایجاد ترک هنگام جوشکاری است. این مشکل میتواند قیمت این الکترودها را پایین بیاورد.
- پلاستیک:الکترودهای پلاستیکی مقاومت خوبی در برابر سایش از خود نشان میدهند. این محصولات در ضخامتهای گوناگونی تولید میشوند و در برابر رطوبت هم مقاومت خوبی دارند. معمولا از الکترود پلاستیکی در تولید لوازم خانگی یا قطعات هواپیما کمک گرفته میشود.
- تنگسن:الکترودهایی که از جنس تنگستن باشند مصرف نشدنی هستند. الکترود تنگستن به خوبی میتواند در برابر ذوب و دمای بالا مقاومت کند. در تولید این مدل الکترود معمولاً از آلیاژهای مختلف در کنار فلزات بهره برده میشود.
- پلی اتیلن:الکترودی که از جنس پلی اتیلن باشد کاربردهای مختلفی دارد. از این محصول میتوان برای نصب و ایزولاسیون استفاده کرد. البته باید توجه داشته باشید که الکترود پلی اتیلن معمولاً در ضخامتهای گوناگونی تولید میگردد.
قیمت الکترود چقدر به روش ساخت آن وابسته است؟
ویژگی جالب الکترود آن است که با روشهای مختلفی تولید میگردد. طبیعتاً هرچه روش به کار رفته در تولید این محصول دقیقتر و مناسبتر باشد، قیمت الکترود بالاتر میرود. مهمترین روشهای تولید الکترود را با هم مرور خواهیم کرد:
- کم هیدروژن:آن دسته از الکترودهایی که با پوشش هیدروژن کم تولید میشوند کاربردهای محدودی دارند. معمولا از این مدل الکترودها بیشتر در جوشکاریهای فولادی استفاده میشود. طبیعتاً کاربرد محدود سبب میشود تا قیمت این الکترود متفاوت از دیگر الکترودها باشد.
- انجماد سریع:الکترودهایی که به صورت انجماد سریع تولید شوند معمولاً دارای کدهای E6010 و E6011 هستند. بهره بردن از روش انجماد سریع باعث میشود الکترود قابلیتهای مختلفی هنگام جوشکاری داشته باشد. مثلاً الکترودهایی که به این سبک تولید شده باشند هنگام جوشکاری قوس قوی میتوانند ایجاد نمایند.
- انجماد پر شده:این مدل الکترود معمولاً پوشش سنگین و مقاومی دارد. روش تولید به کار رفته در آنها کمک میکند تا در هنگام جوشکاری الکترود کارایی بیشتری داشته باشد. الکترودهای انجماد پر شده معمولاً میتوانند جوش یکدست در فضای مورد نظر جوشکار ایجاد کنند.
- چسبان سریع: الکترودهایی که با سبک چسبان سریع تولید شدهاند معمولاً دارای پوششهای مختلفی هستند. تعدد پوشش در این محصولات اتفاق چندان بدی نیست. در واقع پوششهای زیاد این الکترود کمک میکند تا نرخ رسوب گذاری آن هم سرعت بیشتری پیدا کند. تمامی این ویژگیها در قیمت الکترود چسبان سریع تاثیر مستقیم خواهند داشت.
بهترین الکترود بر اساس کدام استاندارد تولید میگردد؟
یکی از پارامترهایی که روی قیمت الکترود تاثیر مستقیم دارد، بررسی استاندارد آن میباشد. استانداردهای مختلف کیفیت متفاوتی برای محصول را تضمین میکنند و طبیعتاً روی قیمت آن تاثیر مستقیم میگذارند. به طور کلی استاندارد الکترودها بر اساس عبارت مخفف A.W.S تعیین میگردند. برای پاسخگویی به ذهن کنجکاو شما باید بگوییم که این عبارت مخفف انجمن جوشکاری آمریکا است. بر اساس این استاندارد حرف E مخفف واژه الکترود است که در تمام محصولات تولید شده قابل مشاهده میباشد. بعد از این حرف معمولاً دو یا سه رقم جود دارد که میتواند نشان دهنده سنجش مقاومت جوش باشد. طبیعتاً هرچه مقاومت بیشتر باشد، قیمت هم بالاتر میرود. اعداد بعدی نیز نشان دهنده جنس پوشش و منبع تغذیه هستند. براساس استانداردی که الکترود دارد به راحتی میتوان متوجه کیفیت و قیمت آن شد.
پایینترین قیمت الکترود را کجا پیدا کنیم؟
اگر میخواهید در سال ۱۴۰۳ با پایینترین قیمت الکترود خریداری کنید باید دنبال یک فروشنده معتبر بگردید. این محصول از نظر کیفیت به صورت متنوع تولید میگردد. شما باید ابتدا یک فروشنده معتبر را پیدا کنید و در مورد خرید الکترود با او مشورت نمایید. شاید یک الکترود گران قیمت با وجود کیفیت بالایی که دارد نتواند نیاز شما را به خوبی برطرف سازد. پس نباید لزوماً روی کیفیت بالا در خرید الکترود حساس شوید. شما ابتدا باید روی کاربرد این محصول تمرکز کنید و گزینهای را انتخاب نمایید که نیاز شما را به بهترین شکل برطرف سازد. اگر به یک فروشنده معتبر مراجعه کنید قطعاً با قیمت مناسبی الکترود را خریداری خواهید کرد.