پیشی گرفتن استخدام‌های مشاغل سبز از نرخ کلی استخدام‌ها

تیتر اول/خراسان رضوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، مهارت‌های سبز را به‌عنوان دانش، توانایی‌ها، ارزش‌ها و نگرش‌های مورد نیاز برای زندگی، توسعه و حمایت از جوامع، اقتصادها و جوامع پایدار و کارآمد تعریف می‌کند.

به نقل از ویفروم، مشاغل سبز و نیروی کار با مهارت‌های لازم برای دستیابی به اهداف اقلیمی ضروری هستند. داده‌های جدید لینکدین در گزارش آینده مشاغل ۲۰۲۳ مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که استخدام برای نقش‌های سبز به‌طور مداوم برای چهار سال متوالی از نرخ کلی استخدام در سراسر جهان پیشی گرفته است.

نسل‌های جوان می‌دانند که تغییرات اقلیمی غیرقابل انکار و در حال حاضر اثرات آن میلیون‌ها جوان را در جستجوی شروع‌های جدید آواره کرده است و بازارهای کار را به شدت تغییر می‌دهد، به‌طوری‌که میلیون‌ها جوان با اختلال بی‌سابقه در سال‌های اخیر شغل خود را ترک کرده یا از دست داده‌اند.

امروزه جوانان ۳۳ درصد از جمعیت بیکار جهان را تشکیل می‌دهند و بیشتر در مشاغل پرمخاطره قرار دارند. بر اساس داده‌های سازمان بین‌المللی کار، کارکنان جوان دو برابر بیشتر از کارکنان بزرگسال در فقر شدید زندگی می‌کنند یا به‌طور غیررسمی با حمایت اجتماعی اندک یا بدون حمایت اجتماعی مشغول به کار می‌شوند.

جوانان حتی در بهترین زمان‌ها، کمترین حضور در نهادهای سیاسی را دارند و در بازار کار با آسیب‌های شدیدی مواجه هستند. بدتر از آن، در طول بحران‌هایی مانند همه‌گیری کووید- ۱۹ یا چند بحران امروزی، جوانان به‌طور نامتناسبی رنج می‌برند و کندتر از سایر گروه‌های سنی بهبود می‌یابند، با این حال، وقتی از جوانان نظرسنجی می‌کنیم، جوانان با امید و خوش‌بینی به آینده نگاه می‌کنند و با وجود موانع و چالش‌های قابل توجه، جوانان به‌طور خستگی‌ناپذیر تلاش می‌کنند.

توسعه مهارت‌های سبز برای اطمینان از ادغام جوانان در بازارهای کار فعلی و آینده بسیار مهم است اما باید با مشارکت بلندمدت اقتصادی و سیاسی مواجه شود. جوانان رهبران فردا نیستند، آنان تغییردهندگان امروز هستند و حق اظهار نظر برابر را دارند.

برای به چالش‌کشیدن وضعیت موجود و ارائه نوعی توانمندسازی که باعث تغییر تحول می‌شود، جوانان به دسترسی به مهارت‌ها و مشاغل سبز همچنین نمایندگی در فضاهای تصمیم‌گیری رسمی نیاز دارند تا از قدرت و نفوذ بر زندگی و آینده استفاده کنند. این مورد تنها از طریق رویکردی چندجانبه منسجم که نابرابری‌های سیستمی را اصلاح می‌کند و فرصت‌ها را برای همه گسترش می‌دهد، محقق می‌شود.

سیستم‌های آموزشی جامع که قادر به ساختن آینده‌ای تاب‌آور باشند، همراه با برنامه‌های اقدام ملی که اشتغال جوانان و حمایت‌های اجتماعی از جوانان را ارتقا می‌دهد، حیاتی است. شناسایی و حمایت بیشتر برای سازمان‌های تحت رهبری جوانان در سطح محلی و ملی همچنین توسعه راهبردها و سیاست‌های هدفمند جوانان با ایجاد مکانیسم‌های مشارکت جوانان پاسخگو، فراگیر و متنوع مورد نیاز است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا