هشدار شیوع مجدد «ام پاکس» در آمریکا
مقامات بهداشت عمومی آمریکا از افرادی که در معرض خطر ابتلا به «ام پاکس» (نام جدید و رسمی سازمان جهانی بهداشت برای آبله میمونی) هستند، می خواهند تا هرچه زودتر در برابر این بیماری واکسینه شوند.
به گزارش تیتر اول به نقل از مدیکال اکسپرس، مقامات بهداشتی ایالات متحده نگران هستند که روند کاهشی ابتلا به این عفونت که از تابستان گذشته شروع شده، ادامه پیدا نکند.
دکتر «جی وارما»، یکی از مقامات بهداشتی ایالات متحده در این باره گفت: خطر بسیار واقعی در رابطه با افزایش موارد ابتلا به ام پاکس در تابستان پیشرو (چند ماه آینده) وجود دارد. به احتمال زیاد، شیوع مجدد این عفونت به اندازه سال گذشته نخواهد بود و دلیل آن نیز این است که بسیاری از افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری، قبلا مبتلا شده یا در برابر آن واکسینه شدهاند.
در همین حال وارما نسبت به مدت زمان ایمنی ایجاد شده ناشی از ابتلای قبلی به عفونت یا واکسیناسیون ابراز تردید کرده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) نیز در یک به روز رسانی رسمی هشدار داد: با افزایش تجمعات افراد و جشنواره ها در فصل های بهار و تابستان ۲۰۲۳، امکان شیوع مجدد ام پاکس وجود دارد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده در حال بررسی مجموعهای از موارد ابتلا به ام پاکس در منطقه شیکاگو است که شامل ۱۲ مورد تایید شده و یک مورد احتمالی ابتلا به این عفونت است. همه مبتلایان، مردان بین ۲۴ تا ۴۶ ساله بودند.
از میان این ۱۳ مورد، ۹ مورد از آن ها واکسن دو دُز Jynneos را دریافت کرده بودند. همچنین چهار نفر نیز اخیراً به شهر نیویورک، نیواورلئان و مکزیک سفر کرده بودند.
این ویروس در بهار گذشته از طریق تماس فرد به فرد به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده همچنین تاکید کرد که واکسیناسیون میتواند شدت عفونت را کاهش دهد.
«تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز در این باره گفت: سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد که ام پاکس دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشتی در جهان نیست. با این حال این بدان معنا نیست که کار به پایان رسیده است. وی گفت که این بیماری همچنان جوامع را در تمام مناطق تحت تاثیر قرار میدهد.
ام پاکس همچنان یک «نگرانی جدی» است و باید نسبت به موارد ابتلا به آن و ارائه خدمات بهداشتی مناسب در جوامع مختلف توجه داشت.
علائم این بیماری معمولا شامل تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی، کمردرد، ضعف، تورم غدد لنفاوی و بثورات پوستی است.
یکی از راههای انتقال ام پاکس از انسان به انسان از طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی عفونی یا مخاطی است و تماس نزدیک پوستی بین افراد جزو راههای انتقال است.
انتهای پیام