محمدرضا مانی‌فر – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

  • استان: تهران
  • حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر
  • شعار انتخاباتی: گامی به سوی پاسخ به شک (شفافیت و کارآمدی)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری آنلاین با عنوان «با آنلاین انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمدرضا مانی فر یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهیمن دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخ‌هایش به سوالات آنلاین در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

• کارشناس مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه شهید بهشتی (ملّی سابق). • کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات. • دکتری روزنامه نگاری (رادیو و تلویزیون) دانشگاه دولتی ایروان (YSU) ارمنستان. • پژوهشگر رسمی و ارشد ساز

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

غفلت از جایگاه، رسالت و مسؤولیت اجتماعی خود به عنوانِ «زمینه ساز توسعه و پیشرفت پایدار کشور».

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

شفافیّت در درون و نگاهبانی از دامنه اختیارات و مسوولیت‌های دولت به عنوانِ «نمایشگر قدرت نظام» در حلّ مسائل کشور با ابزارهای در اختیار، از سوال و استیضاح تا تحقیق و تفحّص و در صورت لزوم، رأی عدم کفایت سیاسی.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

استقلال رأی و نفوذ کلام خود را به واسطه تبدیل شدن به ابزار اصحاب قدرت و ثروت از دست می‌دهند. شفافیّت آرا و زیست در اتاق شیشه‌ای، علاج این آسیب است

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

روند توسعه و پیشرفت پایدار را تضمین می‌کند و کشور را از بزنگاه‌های احتمالی، به سلامت عبور می‌دهد. شوراهای فرابخشی، به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت می‌تواند تجلّی این همراهی و همکاری باشد.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

گسستن از متن جامعه و تبدیل شدن به «سخنگاه بی خاصیّت و شاید آسیب زن».

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

مانند یک «دوست» با توده مردم برخورد کند: هم انعکاس دهنده و هم هدایت کننده مطالبات آنها باشد.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

باید «ایران» را اولویّت اوّل بداند و بر توسعه و پیشرفت بخشِ خود بر مبنای سند آمایش سرزمین تأکید کند.

  • سوالات استانی:

*استان تهران با کمبود سرانه‌های آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟

اوّل، استفاده از مشوّق های مالیاتی برای ترغیب سرمایه گذاران بزرگ به سرمایه گذاری در گسترش زیرساخت‌های آموزشی، ورزشی و فضای سبز و دوم، حمایت از خیّران با واگذاری رایگان زمین‌های در اختیار دولت یا اجاره ۹۹ ساله آنها به منظور گسترش زیرساخت‌ها.

*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایج‌ترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامه‌ای دارید؟

نظارت بر حُسن اجرای قانون هوای پاک و استفاده از مشوق‌های مالی در حمایت از شهرداری تهران برای واردات اتوبوس‌ها و اتومبیل‌های برقی باکیفیّت خارجی و خرید معادل داخلی آنها.

*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت می‌شوند؟

تعیین حریم شهر تهران و استفاده از مشوق‌های مناسب برای مهاجرت معکوس به شهرستان‌ها و روستاها، به ویژه در سواحل جنوبی کشور.

دکمه بازگشت به بالا