فضای فیزیکی سازمان انتقال خون استان پاسخگوی ارائه خدمات نیست
تیتر اول/خراسان رضوی مدیر کل سازمان انتقال خون خراسان رضوی گفت: کمبود فضای فیزیکی در سازمان انتقال خون خراسان رضوی همواره از معضلات بوده و پروژه افزایش فضای فیزیکی بیش از ۱۳ سال است که بر زمین مانده است.
سعید اصغریان امروز، ۲۰ خردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل این سازمان برگزار شد، در خصوص اهمیت اهدای خون اظهار کرد: خون و فرآوردههای خونی محصولی است که در دنیا بدیل ندارد. ما بیماریهای متفاوتی داریم که افراد مبتلا به آن نیازمند خون و فرآوردههای آن هستند و انتقال خون وظیفه تأمین خون و فرآوردهای خونی مورد نیاز این افراد را دارد.
وی افزود: هیچ پزشکی بدون خون اتاق عمل خود را فعال نمیکند. اینکه هر واحد خون نجات جان سه بیمار است، صرفاً یک شعار نیست، بلکه یک حقیقت است و اهداکنندگان خون قهرمانان زندگیبخش هستند؛ زیرا یکی از راههای نجات جان افراد اهدای خون در زمان نیاز آنان است.
اصغریان با بیان اینکه ما ذخیره خونی را در حد مطلوب نگه داشتیم، عنوان کرد: در سال گذشته رشد ۷.۵ درصدی اهدای خون در استان را داشتیم، در حالی که متوسط اهدا خون در کشور چهار درصد بوده است. در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز شاهد رشد ۱۱.۲ درصدی اهدا خون بودیم که نشانگر افزایش سه برابری اهدای خون ما نسبت به کل کشور است.
مدیر کل سازمان انتقال خون خراسان رضوی ادامه داد: تلاش ما در طول سال گذشته بر حفظ شرایط ذخایر خونی در وضعیت مطلوب بوده، بر این اساس شاهد رشد ۴۶ درصدی اهداکنندگان خون برای نخستین بار هستیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر نیازمند مشارکت بیشتر بانوان و جوانان در فرایند اهدای خون هستیم. براساس آخرین آمارها، ۹۵ درصد از اهداکنندگان خون، آقایان هستند و بانوان تنها پنج درصد در اهدای خون مشارکت دارند. این در حالی بوده که در سراسر جهان، نسبت اهدای خون بین آقایان و بانوان تقریبا برابر است، بنابراین نیازمند فرهنگسازی بیشتر در عرصه اهدای خون به ویژه نسل جوان و بانوان هستیم.
اصغریان خاطرنشان کرد: لزوم اهدای خون از سوی جوانان نیز بسیار اهمیت دارد. متوسط سن خوندهندگان بین ۱۸ تا ۶۰ سال بوده که این میانگین برای اهداکنندگان مستمر ۶۵ سال است. بر اساس این اگر جوانان اهداکننده در چرخه اهدای خون نباشند، در آینده نزدیک در راستای تامین خون با مشکل روبهرو خواهیم شد.
مدیر کل سازمان انتقال خون خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ دستاوردهای خوبی در حوزه اهدای خون داشتیم. از جمله این دستاوردها میتوان به برپایی پایگاه اهدای خون در حرم مطهر رضوی اشاره کرد که اکنون بیش از چهار ماه از فعالیت آن میگذرد و در طرح نذر خون شاهد استقبال خوبی از سوی زائران و مجاوران در این مرکز بودیم.
وی اضافه کرد: در هفته وحدت نیز بنا به درخواست شهروندان در پایگاه تربت جام ایام خدمترسانی به اهداکنندگان خون را از سه روز به ۶ روز افزایش دادیم که شاهد افزایش رضایت اهداکنندگان بودیم. ارتقاء زیرساختها از جمله افزایش تختهای خونگیری، افزایش کیفیت غربالگری خونهای اهدایی و ایجاد فضای بیشتر برای ذخیره پلاسما از دیگر اقدامات بود.
اصغریان با اشاره به راهاندازی پویشهای متفکرانه در خصوص اهدای خون تصریح کرد: پویش دوشنبههای ورزشی، پویش نذر خون در ماه رمضان و مواردی از این قبیل از جمله پویشهای مرتبط با اهدای خون بوده است. برگزاری همایش اهداکنندگان رکورددار و تقدیر از فعالان این حوزه نیز در دستور کار است.
مدیر کل سازمان انتقال خون خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به اینکه یکی از اهداکنندگان خون در پایگاه امید مشهد شهید مالک رحمتی بودند، بنابراین این پایگاه به نام این شهید خدمت مزین خواهد شد.
وی با بیان اینکه کمبود فضای فیزیکی در سازمان انتقال خون استان همواره از معضلات بوده است، عنوان کرد: پروژه افزایش فضای فیزیکی بیش از ۱۳ سال است که بر زمین مانده است. با وجود اینکه تخصیص بودجه اولیه انجام شده اما کفاف پایان دادن به ساخت پروژه را ندارد، بنابراین اگر نتوانیم بودجه را تامین کنیم پروژه نیمهتمام باقی خواهد ماند.
اصغریان افزود: برای فاز دوم جهت افزایش فضای فیزیکی در سال گذشته ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که با توجه به بزرگی پروژه قرار شد پیشروی به صورت بخش به بخش باشد. در راستای تامین هزینههای تکمیل پروژه نیز با اوقاف تفاهمنامه منعقد شد تا برای افرادی که تمایل به وقف خون دارند زمینه فراهم باشد.
مدیر کل سازمان انتقال خون خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه مشهد قطب سلامت است، بنابراین از استانهای مجاور برای انجام پروسههای درمان به مشهد مراجعه میکنند.
بر این اساس در سال گذشته ۲۰ درصد افزایش در تقاضای بیمارستانی داشتیم که اگر نتوانیم همپای افزایش تختهای بیمارستانی تامینکننده خون باشیم شاهد توقف ۳۰ درصد عملهای درمانی و بخشی از پروسههای درمانی خواهیم بود.
انتهای پیام