فراغت به سبک «پادکست»
به گزارش خبرنگار باشگاه جوانی خبرگزاری تیتر اول، نزدیک به ۲۰ سال است که رسانه صوتی جدیدی تحت عنوان «پادکست» یا «وبآوا» در جامعه جهانی نفوذ کرده است؛ که اخیراً نیز برجستهتر از همیشه در رقابت با دکلمههای قدیمی و رادیوها که دیگر منسوخ شدهاند، فعالیت میکند.
با توجه به این که بسیاری از مردم، از پادکست به عنوان ابزاری برای آموزش و یادگیری و حتی تقویت زبان استفاده میکنند؛ ایران هم از غافله جا نمانده و مثل همیشه در این زمینه نیز حرفی برای گفتن دارد. امروزه میتوان پادکستهای فارسی زیادی را در موضوعات متنوع از سایتهای مرجع دریافت کرد.
دیالوگ باکس: تلفیق موسیقی و سینما
«دیالوگ باکس» از جمله پادکستهای مطلوب سینمایی بود که شاید به اندازه کافی دیده نشد؛ این پادکست که در ۷۲ اپیزود تولید شده، برگرفته از فیلمهای ایرانی با تلفیقی از موسیقی، شعر و متنهای متفاوتی از نام آورترین شاعران و نویسندگان ایران است.
هر اپیزود از این پادکست، تداعی فضای یک فیلم ایرانی با موسیقی متن مناسب است که شنونده را در دنیای سینما غرق خواهد کرد.
رادیو دیو: کلاژی از ادبیات و موسیقی
«رادیو دیو» پادکست عاشقانه دیگری است که پس از تولید ۴۱ اپیزود با کلاژی از ادبیات و موسیقی شما را به سفری خیال پردازانه و جستجوگرانه میبرد. منظور «رادیو دیو» از کلاژ ادبیات، درواقع خواندن بخشهایی از کتابها است که فضا را برای لذت شنونده آمادهتر میکند؛ همچنین با پخش موسیقیهای قدیمی و نوستالژی انگار که قصد در آغوش کشیدن شنونده را دارد!
یک نویسنده: آشنایی با بزرگترین نویسندگان جهان
اما پادکست «یک نویسنده» بر خلاف دو پادکست قبلی با هدف آموزش در ۲ فصل و ۱۸ اپیزود منتشر شد. این پادکست که اولین روز از هر ماه پخش میشد، در هر اپیزود به معرفی یک نویسنده بزرگ در جهان و بازگو کردن زندگینامه وی میپرداخت.
خیلی از پادکستها جنبه انگیزشی دارند و برخی نیز از دیدگاه روانشناسانه منتشر میشوند. امید است که این هنر نه چندان نوظهور جانب فرهنگی خود را حفظ کرده و دستخوش آلودگی و فسادهای فرهنگی نشود.
انتهای پیام/