اسپیدرز مرکز تخصصی درب های اتوماتیک برقی
درب اتوماتیک چیست؟
درب اتوماتیک یکی از اجزای اصلی ساختمان است که بدون نیاز به نیروی انسانی حرکت می کند و در واقع با استفاده از سیستم های مختلف مانند موتور، سنسورها، کنترلر و اجزای رابط به صورت خودکار باز و بسته می شود. درب اتوماتیک معمولا با نام های درب برقی، درب الکترونیکی یا درب خودکار شناخته می شود.
مشخصات فنی درب اتوماتیک
درب اتوماتیک یکی از بروز ترین و پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی است که از تکنولوژی پیشرفته الکترونیکی و مکانیکی برای حرکت و باز و بسته شدن استفاده می کند. درب های اتوماتیک به طور کلی با توجه به ویژگی های امنیتی، راحتی و زیبایی که دارند، در محیط های شلوغ مانند بیمارستان ها، فروشگاه ها، مراکز تجاری، پارکینگ ها، هتل ها، مجتمع ها و سایر مکان های عمومی استفاده می شوند. درب اتوماتیک ها و درب سریع صنعتی در انواع مختلفی وجود دارند که هر نوع درب الکترونیکی، برای کاربردهای خاص خود مناسب است و بسته به نیازهای محیطی و فضای مورد استفاده قابل انتخاب است.
انواع درب اتوماتیک
درب های اتوماتیک که یکی از تجهیزات کنترل عبور و مرور می باشد از لحاظ کارایی و طراحی، انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی هر یک از آنها می پردازیم.
درب اتوماتیک شیشه ای
درب اتوماتیک شیشه ای که به درب سکوریت هم معروف است، یکی از پرکاربردترین نوع درب الکترونیکی است که به دلیل راحتی استفاده، امنیت و زیبایی در بسیاری از محیط های عمومی و تجاری استفاده می شود. این درب ها با استفاده از انواع سنسورها و مکانیزم مختلف بصورت خودکار باز و بسته می شوند. با توجه به شفاف بودن شیشه باعث می شود که در محیط نور طبیعی جریان داشته باشد که این ویژگی زیبایی و جذابیت محیط را افزایش می دهد و از آن به عنوان یک عنصر دکوراتیو و قطعه هنری در معماری و شهرسازی استفاده می کنند.
درب اتوماتیک پارکینگ
درب اتوماتیک پارکینگ که به درب ریموت دار معروف است یک سیستم خودکار برای کنترل ورود و خروج خودروها در پارکینگ ها می باشد. دلیل اصلی استفاده از این درب ها، امکان کنترل و مدیریت ترافیک خودرو در پارکینگ ها و راحتی استفاده از آنها است. درب خودکار پارکینگ از سه قسمت اصلی ستون ها، سیستم حرکت اتوماتیک و درب اصلی تشکیل شده که استفاده از این درب ها به صورت سریع و بدون دخالت دست انجام می شود و باعث کاهش زمان انتظار و ترافیک می شود. درب های اتوماتیک پارکینگ با استفاده از سیستم های امنیتی پیشرفته اطمینان حاصل می کنند که فقط خودروهای تایید شده مجاز به ورود هستند. از این نوع درب به عنوان درب اتوماتیک حیاط نیز استفاده می شود.
درب اتوماتیک بیمارستانی
این نوع درب خودکار به طور خاص برای استفاده در بیمارستان ها طراحی شده است. درب اتوماتیک بیمارستانی دارای ویژگی های خاصی هستند که به منظور تسهیل ورود و خروج بیماران، پرسنل و تجهیزات پزشکی به کار می روند. با توجه به تردد زیاد در محیط بیمارستان از درب هایی استفاده می شود که لنگه درب به دو طرف باز می شود و در عین حال استحکام و دوام بالایی دارند.
درب اتوماتیک سریع السیر صنعتی
درب اتوماتیک سریع السیر صنعتی برای استفاده در محیط های صنعتی و تجاری طراحی شده است. این درب ها به طور خاص برای مکانهای با تردد بالا و نیاز به دسترسی سریع و موثر ساخته شدهاند و قابلیتهای مختلفی دارند که آن را به گزینه مناسبی برای استفاده در صنایع مختلف تبدیل می کند. درب اتوماتیک سریع السیر صنعتی عموما از جنس فولاد یا آلومینیوم است که باعث مقاومت و دوام بالای آن میشود.
درب اتوماتیک سکشنال
درب اتوماتیک سکشنال یا زیر سقفی برای استفاده در محیط های داخلی و خارجی مناسب است. این دربها به صورت عمودی باز و بسته میشوند و به وسیله ی موتورهای الکتریکی قابل کنترل هستند. درب اتوماتیک سکشنال به دلیل طراحی خاص خود، قابل استفاده در فضاهای محدود هستند. آنها به راحتی قابل نصب بر روی دیوار یا سقف می باشند و نسبت به دربهای سنتی فضای کمتری را اشغال می کنند.
اجزای درب اتوماتیک
درب اتوماتیک دارای چندین قسمت کلیدی است که عبارتند از:
سنسورها: سنسورهای مختلف شامل سنسورهای حرکت، سنسورهای فشار، سنسورهای تشخیص صدا، سنسورهای تسخیص حرارت، سنسورهای تشخیص وزن می باشند که این سنسورها به درب اطلاع می دهند که آیا شخص یا وسیله ای در حال عبور است یا خیر.
موتور: موتور درب اتوماتیک برای باز و بسته شدن درب استفاده می شود. این موتورها معمولا با استفاده از برق عمل می کنند و قادر به تحمل وزن درب های سنگین هستند.
کنترلر: کنترلر یک واحد الکترونیکی است که وظیفه کنترل عملکرد درب را بر عهده دارد. این کنترلر می تواند شامل یک صفحه نمایش LCD باشد که به کاربر اجازه می دهد تا تنظیمات مختلف را انجام دهد، مانند زمان باز و بسته شدن درب، حساسیت سنسورها و غیره.
سیستم های امنیتی: برخی از درب های اتوماتیک دارای سیستم های امنیتی هستند که شامل قفل های الکترونیکی، دوربین های مداربسته و سیستم های تشخیص حضور غیرمجاز می باشند.
انواع درب اتوماتیک شیشه ای بر اساس مدل
درب های اتومات برقی شیشه ای مدل های متوعی دارند ، که می توان از هر مدل در فضای مناسب خود استفاده کرد ، مثلا معمولا در ساختمان های قوسی از درب های اتومات کرو استفاده می کنند.
درب اتوماتیک کشویی
درب اتوماتیک تلسکوپی
درب اتوماتیک کرو
درب اتوماتیک گردان
درب اتوماتیک مثلثی
درب اتوماتیک لولایی
درب اتوماتیک خروج اضطراری
درب اتوماتیک برقی کشویی
درب اتوماتیک کشویی
یکی از متداول ترین نوع از درب های برقی می باشد . معمولا ساختار این درب برقی به گونه ای است که یک یا چند لت ثابت است و لت متحرک روی لت ثابت قرار می گیرد. در صورتی که نمی خواهید از لت ثابت استفاده کنید حتما باید کنار لت متحرک یک دیوار وجود داشته باشد تا لت شیشه ای متحرک بتواند بر روی آن قرار گیرد.
نحوه کارکرد: این دربها معمولاً شامل یک موتور الکتریکی هستند که نیروی لازم برای باز و بسته شدن درب را فراهم میکند. همچنین از سنسورها و کنترلکنندههای الکترونیکی برای تشخیص موقعیت درب و موانع استفاده میشود.
درب اتوماتیک برقی تلسکوپی
درب اتوماتیک تلسکوپی نیز همانند درب کشویی درون یک ریل حرکت می کند و باز و بسته می شود، با این تفاوت که میزان بازشویی که درب تلسکوپی در اختیار کاربران می دهد نسبت به درب کشویی بیشتر است.بنابراین افرادی که نیاز به درب ریلی با بازشوی بیشتری دارند می توانند دربهای تلسکوپی را انتخاب کنند.پنل های متحرک درب تلسکوپی طوری تنظیم شده اند که همگی در یک زمان پشت لت ثابت قرار گیرند.
درب اتوماتیک برقی کرو
درب اتوماتیک کرو حالت منحنی دارد و اغلب در ساختمان هایی به شکل قوسی جهت هماهنگی بیشتر استفاده می شود.علاوه بر جنبه زیباییشناختی، این دربهای قوسی از لحاظ عملکردی نیز مزایایی دارند. در صورتی که به شکل دایره کامل نصب شوند، فضایی استوانهای شکل ایجاد میکنند که جریان هوا را بین درون و بیرون کنترل کرده و اتلاف انرژی را کاهش میدهد. همچنین از ورود گرد و غبار و عوامل محیطی جلوگیری می نماید.
درب اتوماتیک قوسی نیز همانند درب های کشویی از یک قاب آلومینیومی یا استیل و شیشههای سکوریت تشکیل شده است. مکانیزم این دربها مشابه دربهای کشویی عمل میکند با این تفاوت که ریلها به جای حالت مستقیم، به صورت منحنی طراحی میشوند.
این دربها همانند دربهای شیشهای اسلایدینگ عمل کرده و میتوانند به صورت دوطرفه یا تکطرفه باز و بسته شوند. در هر دو حالت، پنلهای ثابت و متحرک شیشهای به گونهای کنار هم قرار میگیرند که پنلهای متحرک هنگام حرکت بر روی پنلهای ثابت قرار می گیرند
درب اتوماتیک برقی گردان
درب اتوماتیک گردان یا ریولوینگ به صورت چرخان و تمام دایره می باشد.این درب برقی گران قیمت و لوکس می باشد و اغلب در هتل ها ، مکان های تجاری و رستوران ها کاربری دارد.درب اتوماتیک چرخان دارای یک محفظه ی شیشه ای که افراد داخل آن جابه جا می شوند بدون اینکه با هم برخورد کنند.
تعداد دفعات چرخش و بازشوی درب گردان قابل تنظیم است. حتی میتوان آن را به گونهای تنظیم کرد که فقط باز شود یا فقط بسته شود. همچنین به دلیل عدم وجود فاصله بین فضای بیرون و داخل، اتلاف انرژی بسیار کمتر است و مانع از ورود گرد و غبار نیز میشود.
درب اتوماتیک برقی مثلثی
درب اتوماتیک مثلثی یکی دیگر از انواع دربهای اتوماتیک شیشهای است که به صورت ریلی باز و بسته میشود. ویژگی این دربها این است که دو ریل مجزا و مستقل که به صورت 90 درجه نسبت به هم قرار گرفتهاند، وجود دارد. پنلهای متحرک شیشهای بر روی هر یک از این دو ریل جداگانه حرکت میکنند. درب اتوماتیک مثلثی همانند درب کشویی به صورت ریلی باز و بسته می شود ولی در اماکنی که بازشوی کوچکی دارند و می خواهند بیشترین بازشو را داشته باشند این مدل درب پیشنهاد می شود، چرا که امکان باز شدن همزمان دو درب وجود دارد
درب اتوماتیک مثلثی در ابعاد و اندازههای متنوعی قابل تولید است، اما به دلیل پیچیدگی ساختار و حساسیت بالای آن، حتماً باید از قطعات اصلی و استاندارد استفاده شود. همچنین زیرسازی و نصب این نوع دربها نیز بسیار حساس و تخصصی است و باید توسط متخصصان و تکنسینهای حرفهای دربهای اتوماتیک انجام شود
درب اتوماتیک برقی لولایی
درب اتوماتیک لولایی با سایر دربهای برقی متفاوت می باشد چرا که به جای ریل از یک جک برای باز کردن درب استفاده می شود.بنابراین می توان به راحتی درب های لولایی ساده را با نصب چشمی و اپراتور به درب های برقی تبدیل کرد. درب های برقی لولایی معمولا در اماکنی نصب می شود که امکان نصب درب ریلی وجود نداشته باشد، چرا که بازشوی درب لولایی فضای بیشتری را اشغال می کند و انتخاب اکثر افراد درب های ریلی می باشد.درب های لولایی اتوماتیک را می توان طوری تنظیم نمود که یک لنگه آن هنگام ورود باز شود و یا هر دو لنگه با هم.
درب اتوماتیک خروج اضطراری
درب اتوماتیک بریک اوت break out برای شرایط اضطراری طراحی شده است. این درب در حالت عادی مانند یک درب اتوماتیک کشویی عمل میکند و روی ریل باز و بسته میشود. اما در شرایط اضطراری مثل آتشسوزی یا زلزله که نیاز به تخلیه سریع افراد از ساختمان است، درب به صورت دستی یا با ضربه زدن از محور خود جدا میشود. در این حالت درب شیشهای اتوماتیک مانند یک درب لولایی معمولی عمل میکند.
4 درب اتوماتیک پارکینگی پرکاربرد
درب های پارکینگی امروزه بسیار رایج شده اند ، چراکه تقریبا هر خانواده از یک خودرو برای تردد استفاده می کند ، اینکه با هر بار رفت و آمد درب های سنگین پارکینگی را جا به جا کنیم ، کاری بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد بنابراین افراد از درب های پارکینگی اتومات برای سهولت در رفت و آمد استفاده می کنند
درب اتوماتیک پارکینگی ریلی
درب اتوماتیک پارکینگی لولایی
درب اتوماتیک سکشنال سقفی
کرکره برقی
درب اتوماتیک پارکینگی
درب اتوماتیک پارکینگی ریلی
درب های ریلی پارکینگی نیز همانند درب های ریلی شیشه ای مناسب فضاهایی است که با محدودیت در فضا رو به رو هستند.درب ریلی به طور افقی و درون یک ریل حرکت میکند. هنگام نصب باید فضای کافی در سمت چپ یا راست محل نصب برای حرکت درب وجود داشته باشد. این دربها برای پارکینگهای روباز و مسقف قابل نصب هستند. علاوه بر سهولت باز شدن، امنیت را نیز فراهم میکنند، چرا که دیگر نیازی به پیاده شدن از خودرو برای باز کردن درب نیست و احتمال سرقت کاهش مییابد
از جمله مزایای درب ریلی پارکینگی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
– درب ریلی پارکینگی فضای کمی را اشغال میکند و برای پارکینگهای با فضای محدود مناسب است.
– برای دربهای سنگین و پهن با عرض زیاد مناسب است.
– حرکت بسیار نرم و بیصدایی داشته و موجب آزار همسایهها نمیشود.
– قابلیت نصب باطری پشتیبان جهت استفاده در زمان قطع برق.
– دارای فلاشر هشداردهنده هنگام عبور خودرو