بهترین های کسب و کارعمومی

علت شل شدن دندان

لق شدن دندان دائمي معمولاً به منزله اعلام وضعيت قرمز براي بروز مشکلات دهان و دندان محسوب مي‌شود و بايد در اسرع وقت به آن توجه کرد. انواع متعددي از بيماري‌هاي مختلف دهان و دندان وجود دارد که می‌تواند باعث لق شدن دندان‌ها شود.

کلینیک تخصصی دندانپزشکی سیمادنت، با داشتن مجرب‌ترین متخصصان دندانپزشکی و جدیدترین تکنولوژی‌ها، بهترين راه‌حل را براي درمان هر دندان لقی که ممکن است باعث بيماري‌هاي دهان و دندان براي شما شود، ارائه می‌دهد. لق بودن دندان، علاوه بر مشکلاتي که به خاطر عدم هم‌ردیفی دندان‌ها، از نظر گاز زدن و جويدن غذا براي شما ايجاد مي‌کند، خطر از دست رفتن يک يا چند دندان را نيز به دنبال دارد. لق بودن دندان نشانه خوبی نیست، اما الزاماً به معنی از دست رفتن دندان هم نمی‌باشد. بنابراین اگر از این عارضه رنج می‌برید، در اسرع وقت برای معاينه به یک دندانپزشک حرفه‌ای مراجعه کنید، زیرا لقی دندان می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های دهانی خطرناک‌تری باشد که حتماً نیاز به درمان و مراقبت‌های خاص دارد.

هزینه ویزیت دندانپزشکی

ویزیت دندانپزشکی قیمت به ريال
ویزیت دندانپزشکی عمومی ۱/۰۰۰/۰۰۰
ویزیت دندانپزشکی تخصصی ۱/5۰۰/۰۰۰

 

علت‌ها و دلایل لق شدن دندان دائمی

بیماری‌های پریودنتال

بیماری پریودنتال نه ‌تنها بر لثه‌های شما اثر می‌گذارد، بلکه رباط‌ها و استخوانی که از دندان شما پشتیبانی می‌کند را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماری‌های پریودنتال یکی از شایع‌ترین علل لقی و جابه‌جایی دندان‌ها به شمار می‌رود.
خوشبختانه از بیماری‌ پریودنتال می‌توان با رعایت سلامت و بهداشت دهان، به‌سادگی پیشگیری نمود. بنابراین شما نباید اجازه دهید که شدت این بیماری به جایی برسد که موجب بروز پاکت پریودنتال و لق شدن دندان شود. رعایت بهداشت دهان و دندان ازجمله مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به‌طور صحیح و مرتب و نیز مراجعه منظم به دندانپزشک دو بار در هر سال، مهم‌ترین نکات در پیشگیری از بیماری‌های پریودنتال محسوب می‌شود.

هورمون‌های دوران بارداری

بالا رفتن میزان هورمون‌های پروژسترون و استروژن در دوران بارداری می‌تواند باعث نرمی و شل شدن رباط‌ها و استخوان اطراف دندان‌ها شود که در نتیجه آن ممکن است دندان‌ها لق شوند. خوشبختانه این عارضه معمولاً به‌صورت موقتی است و منجر به از دست رفتن دندان‌ها نخواهد شد، مگر آنکه بیماری‌ها و عوارض دیگری از قبیل بیماری‌های پریودنتال برای شخص به وجود بیاید. بااین‌حال ریسک نکنید و با مشاهده اولین علائم لقی دندان در دوران بارداری حتماً به دندانپزشک خود مراجعه و با او مشورت کنید.

پوکی استخوان (استئوپروز)

پوکی استخوان می‌تواند هم در مردان و هم در زنان ایجاد شود. این عارضه باعث می‌شود که تراکم استخوان‌های موجود در سراسر بدن کاهش یابد و استخوان‌ها در مقابل شکستگی، آسیب‌پذیرتر شوند. هنگامی‌که تراکم استخوان اطراف دندان‌ها کاهش پیدا می‌کند، می‌تواند باعث لق شدن دندان‌ها شود.

مصدومیت و ضرب‌دیدگی

هنگامی‌که ضربه یا نیروی شدیدی بر دندان‌ها وارد می‌شود، رباط پریودنتال و بافت همبندی که دندان‌ها را در جایگاه خود محکم نگه می‌دارد، ممکن است دچار کشیدگی و آسیب‌دیدگی شود. کشیدگی رباط پریودنتال می‌تواند باعث لق شدن دندان‌ها شود. این حالت هنگامی اتفاق می‌افتد که شما شب‌ها در هنگام خواب به‌طور مرتب دندان‌ها را به روی هم می‌سایید یا آرواره‌های خود را به روی هم فشار می‌دهید و یا دندان‌های ردیف بالا و پایین شما هم‌ردیف نیستند و به‌طور منظم بر روی یکدیگر قرار نمی‌گیرند.

هر آسیبی که به خاطر زمین خوردن یا مصدومیت در تصادفات بر دهان شما وارد شود، می‌تواند به رباط‌ها و استخوان اطراف دندان نیز آسیب وارد کند. بنابراین مصدومیت‌ها و ضرب‌دیدگی‌های ناحیه دهان را جدی بگیرید و فوراً برای بررسی وضعیت خود به دندانپزشک مراجعه کنید.

علائم و نشانه‌های لق شدن دندان دائمی

علائم و نشانه‌های لق شدن دندان دائمی

در افرادی که دندان آن‌ها لق شده است، معمولاً علائم زیر دیده می‌شود:

ناراحتی در هنگام جویدن غذا

درد در زمان حرکت دادن دندان‌ها

قرمزی، تورم و آسیب‌دیدگی بافت اطراف دندانی که لق شده است.

روشی که برای درمان لقی دندان شما در نظر گرفته می‌شود، تا حد زیادی به علت لق شدن دندان بستگی دارد. اولین مرحله در درمان لقی دندان آن است که یک پشتیبانی اضافه برای دندان شما تأمین شود تا آن را پایدار و باثبات کند. این فرایند که تحت عنوان اسپلینتینگ نامیده می‌شود، شامل قرار دادن یک اسپلینت کوچک و انعطاف‌پذیر در نقطه‌ای است که بتواند از حرکت کردن دندان شما جلوگیری کند. دندانپزشک با استفاده از یک چسب دندانی مخصوص، این اسپلینت کوچک را به یک طرف دندان شما محکم می‌کند و آن را به دندان‌های کناری متصل می‌سازد تا دندان لق شده را ثابت و بی‌حرکت کند. معمولاً اسپلینت به مدت حدود دو هفته در دهان باقی می‌ماند تا در این فاصله، رباط‌های پریودنتال بهبودی خود را به دست آورند. اگر لق شدن دندان شما به خاطر دندان‌قروچه در هنگام خواب باشد، پزشک به شما یک گارد دهانی مخصوص می‌دهد تا شب‌ها به هنگام خواب آن را در دهان خود بگذارید. این گارد به‌صورت یک بالشتک ضربه‌گیر در بین دندان‌های شما عمل می‌کند و از قرار گرفتن کامل آرواره‌ها بر روی یکدیگر در زمان خواب جلوگیری می‌کند. اگر هم شما عادت به ساییدن دندان‌ها بر روی یکدیگر دارید، استفاده از این گارد دهانی باعث می‌شود که دندان‌های شما بر روی ماده نرم موجود در گارد به عقب و جلو حرکت کند و درنتیجه، از وارد شدن تنش به رباط‌های پریودنتال و لق شدن دندان‌های شما جلوگیری شود.

اگر لق شدن دندان به خاطر بیماری‌های لثه باشد، درمان آن احتمالاً مراحل پیچیده‌تری خواهد داشت. در مرحله اول برای شما چند قرار مراجعه به‌منظور جرم‌گیری عمیق دندان‌ها تعیین می‌شود و در هر جلسه یک‌چهارم از دندان‌های شما با دقت و به‌طور کامل تمیز می‌شود. جرم‌گیری دندان‌های شما با هدف حذف پلاک‌ها و سایر رسوباتی که در زیر خط لثه انباشته شده است، انجام می‌گیرد. ممکن است لازم باشد که شما یک دوره داروی آنتی‌بیوتیک نیز مصرف کنید و درصورتی‌که پاکت‌های پریودنتال خیلی عمیق باشند، ممکن است با استفاده از داروی مخصوصی که به‌منظور خالی کردن و بازگرداندن آن‌ها به‌اندازه طبیعی خود طراحی شده است، پُر شوند.

اگر بیماری دندان شما در حدی پیشرفت کرده باشد که نتوان آن را نجات داد، ممکن است لازم باشد که دندان شما کشیده شود. وقتی‌که یک دندان کشیده می‌شود، به جای آن یک ایمپلنت دندانی یا پل دندانی یا دندان مصنوعی مقطعی گذاشته می‌شود. این کار باعث می‌شود که دندان‌های کناری نتوانند برای پُر کردن فضای دندان کشیده شده، به اطراف حرکت کرده و از جایگاه خود بیرون کشیده شوند. به‌این‌ترتیب سلامت دندان‌های باقیمانده حفظ می‌شود.

نظرات مراجعین ایمپلنت را درباره کلینیک ما بخوانید.

جلوگیری از لق شدن دندان دائمی

رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان، تنها نکته کلیدی در جلوگیری از لق شدن دندان‌ها است. هر روز حداقل دو بار مسواک بزنید و از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید. همچنین یک‌بار در شبانه‌روز نخ دندان بکشید، زیرا استفاده از نخ دندان باعث می‌شود که باکتری‌ها از نقاطی که مسواک نمی‌تواند به آن‌ها برسد، تمیز شوند. مراجعه منظم به دندانپزشک برای جرم‌گیری و تمیز کردن دندان‌ها و لثه‌ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. هرگز نسبت به ضرب‌دیدگی و صدمات هرچند جزئی که به دندان‌ها و لثه‌های شما وارد می‌شود، بی‌تفاوت نباشید. بسیاری از افراد علاقه‌ای به جدی گرفتن مشکل خونریزی لثه‌ها ندارند و درنتیجه با پیشرفت مراحل بیماری در ادامه زندگی خود با مشکلات بسیار زیادی ازجمله لق شدن دندان‌ها مواجه خواهند شد.

برای محافظت از دندان‌ها و لثه‌ها در برابر هر نوع بیماری، لازم است که یک رژیم غذایی سالم و مقوی داشته باشید. از خوردن بیش‌ازحد قند و سایر مواد شیرین خودداری کنید. مصرف شکلات، شیرینی و آدامس‌های نعنایی خوشبوکننده دهان درصورتی‌که برای مدت طولانی باشد، می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای دندان‌های شما شود. جذب کلسیم شما باید تا حد ممکن بیشتر باشد، زیرا کلسیم باعث افزایش استحکام دندان‌ها می‌شود. در برنامه غذایی خود حتماً سبزیجات و میوه‌های تازه را در نظر داشته باشید. همچنین از آب‌میوه‌هایی که منبع غنی از ویتامین C محسوب می‌شوند، مانند آب‌لیمو بیشتر استفاده کنید.

امروزه خیلی از جوان‌ها علاقه دارند که زبان یا لب‌های خود را سوراخ کنند و در آن زیورآلاتی قرار دهند تا مدرن‌تر به نظر برسند. اما توجه داشته باشید که سوراخ کردن زبان یا لب‌ها می‌تواند بموجب بیماری‌های لثه شود. زیرا ناحیه‌ای که آن را سوراخ کرده‌اید، جای بسیار مناسبی برای مخفی شدن و رشد باکتری‌ها به شمار می‌رود. به‌زودی باکتری‌ها می‌توانند از همین نقطه به گونه‌ها، لثه‌ها و دندان‌ها گسترش پیدا کنند. بنابراین بهتر است از سوراخ کردن زبان و لب‌های خود خودداری کنید. به‌این‌ترتیب شما می‌توانید از لق شدن دندان‌های خود نیز جلوگیری کنید.

هرگز مشکل لق شدن دندان‌ها را کم‌اهمیت نگيريد و حتماً برای بررسی آن به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانی که لق شده است، یک مکان مناسب و سهل‌الوصول برای مخفی شدن باکتری‌ها می‌باشد، زیرا ذرات غذا به‌راحتی در اطراف دندان‌های لق شده گیر می‌افتد. ممکن است جویدن غذا برای شما مشکل شود و هرگاه نوک زبان خود را به دندان‌ها می‌زنید، درد شدیدی احساس کنید. اگر به‌موقع به دندانپزشک مراجعه نکنید، دیر یا زود، دندان لق شده شما خواهد افتاد.

درمان لقی دندان

برای درمان لقی دندان روش‌های بسیاری وجود دارد اما در ابتدا باید علت لقی پیدا شود تا بتوان بهترین راه را برای درمان پیدا کرد. بهترین روش باید با توجه به دندان شما و شرایط آن انتخاب شود سپس درمان صورت بگیرد.‌
شیوه‌های رایج درمان لقی دندان را به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

  1. آتل‌بندی دندان‌ها
  2. پاکسازی ریشه
  3. کشیدن دندان و سپس استفاده از دندان مصنوعی، بریج و ایمپلنت
  4. پیوند گرافت استخوانی
  5. پاکسازی عمقی

مراجعه به کدام کلینیک برای شما مناسب تر است :آیا شما بیمار جدید هستید :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :

مراجبعضی از نشانه ها و علائم فیزیکی در دهان و دندان ها می  توانند به عنوان نشانه های هشدار دهنده ای از وجود مشکلات جدی تر و بزرگ تر در سلامت دهان و دندان یا سلامت عمومی شما باشند. یکی از این نشانه ها، لق بودن دندان است. در این مقاله، به علل لق شدن دندان، تاثیرات آن و همچنین اقداماتی که می توان در مورد رفع این مشکل انجام داد می پردازیم.

دلایل لق شدن دندان دائمی

فاکتورهای زیر اغلب مسئول شل شدن یک یا چند دندان در بزرگسالان هستند:

لق شدن دندان: علت‌ها و روش‌های درمان آن - درمانگاه دندانپزشکی حکیم

۱بیماری لثه

از عوامل اصلی لق شدن دندان های دائمی هستند. بیماری هایی مانند آبسه لثه (جیوب لثه)، و پیریودنتیت (التهاب بافت های حاشیه دندان و لثه) می توانند باعث تخریب بافت های حاشیه دندان ها شده و در نتیجه لثه ها را دچار ضعف کنند. ضعیف شدن لثه ها باعث لق شدن دندان ها خواهد شد. برخی از علایم شایع بیماری لثه عبارتند از:

  • قرمز، دردناک یا متورم شدن لثه ها
  • خونریزی از لثه حین مسواک زدن
  • عقب نشینی لثه ها
  • تغییر در نحوه قرار گیری و موقعیت دندان ها

بیشتر بخوانید:

۲صدمه و آسیب به دندان

ضربه شدید به دندان ممکن است باعث شکستگی در ساختار دندان شود. در صورتی که شکستگی شدید باشد ممکن است دندان به طور کامل لق شده باشد. همچنین در هنگام خواب نیز می تواند دلیلی دیگر برای وارد شدن آسیب به دندان‌ و سست شدن آن‌ باشد.

۳بارداری

در دوران بارداری، سطح هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون افزایش می یابد. افزایش سطح هورمون ها پریودنشیوم (مجموعه ای از استخوان ها و رباط هایی است که از دندان ها محافظت می کند و آنها را در جای خود نگه می دارد) را تغییر می دهد. هنگامی که پریودنشیوم تحت تاثیر قرار می گیرد، یک یا چند دندان ممکن است لق شوند.

راه های پیشگیری از لق شدن دندان

  • روزی دو بار مسواک بزنید.
  • یک بار در روز بزنید.
  • سیگار نکشید.
  • برای معاینه و در فواصل زمانی کوتاه به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • هنگام بازی کردن و یا انجام برخی ورزش ها از گارد و محافظ دندان استفاده کنید.
  • برای پیشگیری از پوکی استخوان از پزشک خود مکمل کلسیم و ویتامین D دریافت کنید.
  • دیابت خود را کنترل کنید.
  • از مصرف کردن داروهایی که در لق شدن دندان موثر هستند خودداری کنید.

بیشتر مطالعه کنید:

آیا دندان لق می تواند مجددا سفت شود؟

بله، دندان لق می تواند به مرور زمان سفت شود. اگر دندان شما به دلیل آسیب کمی شل شده باشد، پس از بهبودی ریشه و گذشت زمان به طور طبیعی سفت می شود. اما اگر دندان شما به شدت لق شده باشد و حتی با لمس کوچکی حرکت کند، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند بسته به میزان آسیب، از یک آتل موقت یا دائمی برای ثابت کردن دندان لق استفاده کند. سپس با استفاده از یک اسپلینت، دندان لق را به دندان های سالم در طرفین آن چسبانده تا به طور کامل سفت شود.

درمان های لق شدن دندان

دندانپزشکان چندین درمان جدید را برای جایگزینی دندان ها ارائه می دهند که عبارتند از:

۱ایمپلنت:

از برای پر کردن جای خالی دندان لق شده  یا از دست رفته استفاده می شود. در این روش یک پیچ یا مهره فلزی (معمولا تیتانیوم) به عنوان ریشه دندان در استخوان فک گذاشته می شود. پس از گذشت مدت زمانی مشخص یک پروتز دندان به ایمپلنت متصل می شود و استحکام و عملکرد آن را بهبود می بخشد.

۲دندان مصنوعی یا پروتز دندان:

یا پروتز دندان به دندان های ساختگی اطلاق می شود که برای جایگزینی دندان های طبیعی که از بین رفته یا آسیب دیده اند استفاده می شود. این دندان ها از مواد مصنوعی مثل پلاستیک، سرامیک یا فلزات درجه یک ساخته می شوند. دندان های مصنوعی می توانند جزئی و جایگزین یک یا چند دندان باشند، یا کلی و جایگزین تمامی ردیف دندان ها باشند. هدف استفاده از دندان مصنوعی بهبود ظاهر و عملکرد دندان ها و همچنین حفظ سلامت دهان و فک است.

۳بریج یا پل دندانی:

بریج دندانی نیز یک گزینه مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. بریج دندانی برای افرادی که امکان استفاده از ایمپلنت برای همه ی دندان ها را ندارند و یا برای آنهایی که توانایی مالی لازم را برای انجام ایمپلنت ندارند، مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان های خانگی لق شدن دندان

برای سفت شدن دندان لق می توان از روش های درمانی که در ادامه پیشنهاد شده است استفاده کرد.

۱روغن نارگیل:

روغن نارگیل دارای ویژگی های ضد قارچ و ضد التهاب است که می تواند به بهبود وضعیت دندان و لثه کمک کند.

یک قاشق چایخوری روغن نارگیل را در دهانتان قرار دهید و به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه آن را قرقره کنید. توجه داشته باشید که روغن را در دهان نگه دارید و آن را نبلعید.

۲پودر آملا:

یکی از روش های بسیار خوب برای درمان خانگی لق شدن دندان ها استفاده از پودر آملا می باشد. برای استفاده از این روش کافی است یک قاشق چایخوری از این پودر را در یک فنجان آب بریزید و آن را مانند دهان شویه استفاده کنید و تا زمانی که دندان های شما سفت شوند این کار را هر روز انجام بدهید.

۳سیر:

سیر دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است و در کنترل عفونت های دهانی و درمان لق شدگی دندان ها مفید است. هر روز می توانید تعدادی حبه سیر را بر روی لثه و دندان های آسیب دیده خود قرار دهید.

۴نمک و روغن خردل:

روغن خردل و نمک را به نسبت مناسبی با یکدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر درست کنید. سپس این خمیر را بر روی لثه ها و دندان های آسیب دیده خود بمالید. در روزهای ابتدایی، می توانید دو تا سه بار در روز از این خمیر استفاده کنید و سپس تعداد دفعات استفاده را به مرور زمان کاهش دهید، تا به یک بار در روز برسانید.

۵زردچوبه و فلفل:

استفاده از مخلوط زردچوبه و فلفل سیاه می تواند به تثبیت دندان های لق شما کمک کند. با مخلوط کردن مقدار مساوی از این دو ماده و مالیدن آن بر روی دندان هایتان، می توانید دندان هایتان را تقویت کرده و مشکلات لثه را بهبود بخشید.

بیشتر بخوانید:

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دندان شما به خاطر وارد شدن ضربه لق شده یا دچار شکستگی شده است  یا به بیماری های لثه مانند التهاب لثه، خونریزی، التهاب بافت های اطراف دندان و پریودنتیت مبتلا هستید که باعث لق شدن دندان یا جا به جایی آن شده است، هرچه سریع تر به یک دندانپزشک مراجعه کنید.

علت لق شدن دندان عصب کشی شده چیست؟

یکی از علائم متداول بعد از ، احساس حساسیت در دندان است. حساسیت دندان ممکن است باعث شود احساس کنید دندانتان لق شده است. این احساس نرمال است و نشان می دهد که اعصاب شما هنوز فعال هستند. این وضعیت معمولا چند روز تا چند هفته ادامه دارد. در این مدت توجه داشته باشید که از آن سمت دهانتان چیزی نجوید. همچنین، از جویدن آدامس، تافی و دیگر مواد چسبنده خودداری کنید. برای کاهش حساسیت دندان عصب کشی شده، می توانید دهانتان را با آب نمک غرغره کنید. اگر پس از گذشت مدت طولانی هنوز احساس می کنید دندانتان لق شده است، حتما به زودی به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

علت لق شدن دندان شیری کودکان چیست؟

وقتی دندان دائمی در فک بالا بیاید در نهایت دندان شیری می افتد و دندان دائمی جایگزین آن می شود. گاهی دندان شیری به دلیل ضربه ای که به دندان کودک وارد شده لق می شود که در اینصورت، باید به دندانپزشک کودک مراجعه کنید. دندانپزشک دندان را معاینه کرده و از عفونت کردن یا آسیب دیدن دندان دائمی جلوگیری می کند.

علت لق شدن دندان دائمی کودکان چیست؟

لق شدن دندان های دائمی کودک ممکن است به دلایل متعددی اتفاق بیفتد:

  1. دندان قروچه: دندان قروچه زمانی اتفاق می افتد که دندان ها بدون وجود هیچ بیماری مشخصی در معرض نیروهای سایشی شدید قرار می گیرند. گاهی اوقات فشار بر دندان ها نرمال است اما دندان ها به دلیل ضعف استخوانی و جدا شدن از بافت لثه فشار و استرس زیادی را احساس کنند که روند آسیب دیدگی را تشدید می کنند.
  2. بیماری لثه: به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان به مرور زمان پلاک روی دندان جمع شده و روی سطح ریشه دندان جرم تشکیل می شود. در نهایت اتصال دندان به لثه را تضعیف می کند. لق شدن دندان آخرین نشانه‌ آسیب‌ دیدگی است.

عه به کدام کلینیک برای شما مناسب تر است :آیا شما بیمار جدید هستید :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :بهترین زمان جهت تعیین وقت مراجعه برای شما چه زمانی از روز است :

 

 

دکمه بازگشت به بالا