مشخصات روغن زیتون اصل چیست؟
امروزه به دلیل حضور برخی افراد سود جو در زمینه های مختلف که حاضرند برای کسب درآمد و سود بیشتر دست به هر کاری بزنند. حتی بازی با جان انسانها.به این صورت که با وارد کردن اجناس فیک و تقلبی در بازار و سبد خانوار مصرف کننده جیب خود را پر می کنند. واز طرف دیگر با مصرف این نوع مواد ناخالص و تقلبی جان ومال فرد مصرف کننده را به خطر می اندازند. اما سوال اینجاست که درست است برخی محصولات ناخالص و تقلبی جایگزین محصول اصل و ارگانیک شده است و در بعضی موارد تشخیص کمی مشکل و کارشناسانه می باشد،ولی آیا باید از مصرف این مواد خودداری کرد؟؟مثلا شما قصد دارید با توجه به شناختی که نسبت به جایگاه وارزش غذایی،درمانی روغن زیتون پیدا کرده اید.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری هستید مقاله بهترین روغن های زیتون در بازار ایران را مطالعه کنید.
مشاهده بهترین روغن زیتون اصل در بازار ایران
آن را در سبد مصرف روزانه ی خود جای دهید راستی تکلیف چیست؟؟آیا باید برای همیشه خود را از چنین نعمت پرفایده ای محروم کنیم؟آنهم روغن زیتونی که از بروز بسیاری از مشکلات قلبی عروقی، دیابت،برخی انواع سرطان و….جلوگیری می نماید. به طور قطع جواب منفی است و شما نمی توانید خود را برای همیشه از وجود این اکسیرسلامتی محروم نمایید. فقط کافی است قبل از خرید هر محصول مثل همین روغن زیتون اصل سطح آگاهی خود را افزایش دهید وان را از مراکز معتبر خریداری نمایید تا یک خرید با کیفیت و مطلوب انجام داده باشید.
راههای تشخیص زیتون اصل در یک نگاه
- رنگ روغن زیتون
- طعم روغن زیتون
- بوی روغن زیتون
- بسته بندی تیره و شیشه ایی راه تشخیص اصالت
- اهمیت قیمت روغن زیتون اصل
- تشخیص از طریق آنالیز و آزمایش
تشخیص روغن زیتون اصل به واسطهی رنگ آن
برخی از افراد فکر می کنند هر چه رنگ روغن زیتون سبز تر و تیره تر باشد، در نتیجه یک روغن زیتون اصل محسوب می شود،که البته باید گفت این تفکر تاحدودی نادرست است،چرا که روغن زیتون بسته به نوع نژاد و زمان برداشت زیتون، پس از تبدیل شدن به روغن زیتون رنگ متفاوتی دارد. در خود کشور ایران نژادهای مختلفی از زیتون وجود دارد مثل نژاد ماری، محلی روغنی،زرد، و…که رنگ روغنشان با یکدیگر متفاوت است. مثلا زیتون ماری که یک روغن طلایی رنگ دارد در حالی که هم اصل است وهم تیره نیست. واما تاثیر زمان برداشت زیتون در رنگ روغن زیتون یک امر مهم وصد البته اثرگذار می باشد. مثلا اگر اوایل شهریور که این میوه کاملا تازه است، فرآوری شودیک روغن سبز رنگ دارد ،در آبان کمی تیره تر و در اواخر آذر رنگی نزدیک به سیاه دارد.
تشخیص روغن زیتون اصل با تست بو
یکی دیگر از راهای که می توان میزان کیفیت و خلوص روغن زیتون را تشخیص داد ،بو کردن است. یک روغن زیتون اصل وباکیفیت باید بوی زیتون تازه یا بوی علف تازه یا سبزی تازه وحتی بوی گوجه فرنگی بدهد.
اگر روغن زیتون بوی شدید یا حتی بوی کپک یا زنگ زدگی بدهد این خودش نشان دهنده ی کیفیت پایین روغن زیتون می باشد. ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود،که منظور از این که گفته شده روغن زیتون اصل بوی گوجه فرنگی یا علف تازه می دهد آیا باید هنگام استشمام یا مصرف روغن زیتون این بو به مشام برسد؟؟؟در پاسخ به این سوال باید گفت: منظور این است که وقتی شما یک گوجه فرنگی را از وسط نصف می کنید یا علفی را از ساقه می چینی در این هنگام نوعی حس طراوت وتازه گی به شما دست می دهد منظور داشتن چنین حسی می باشد.
تشخیص روغن زیتون اصل از طریق طعم روغن
بعضی ها بر این باورند که روغن زیتون اصل روغنی است که عطر وطعم تندی داشته باشد، و اگرنه روغن تقلبی است، ولی خب این باور درستی نیست، چرا که یک روغن خالص و با کیفیت طیف وسیعی از انواع طعم ها را دارا می باشد. از طعم تند وقوی گرفته تا یک طعم لطیف ملایم و علفی ،یک نکته ی قابل اهمیت که در اینجا بازم لازم به ذکر است این است که زمانی که شما روغن اصل را می خورید باید کمی احساس سوزش در گلو داشته باشید.
تشخیص زیتون اصل از طریق آزمایش
باورها ،حدس ها،گمانه زنیها، وحتی فرضیه هایی که برخی افراد جامعه برای تشخیص جنس اصل از جنس فیک و تقلبی درنظر می گیرند ممکن است نادرست باشد.
به عنوان نمونه بعضی افراد می گویند،یکی از راه های تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را برای مدت زمان معلوم و مشخصی داخل یخچال قرار دهیم.
اگر روغن یخ زده باشد پس یک روغن زیتون اصل می باشد،در حالی که این باور پایه واساس درستی ندارد،چرا که علت اصلی یخ زدن روغن زیتون،به دلیل مقادیر بالای 70درصد اسید اولئیک موجود در آن می باشد.اسید اولئیک، همان اسید چرب اشباع نشده یا به زبان ساده تر چربی مفید می باشد.این چربی چون حساس است بنابر این نسبت به سرما واکنش نشان می دهد وسریعا حالت کریستالی به خود می گیرد که از نظر تخصصی وعلمی اصلا ملاک مناسبی برای تشخیص زیتون اصل نیست.
اما بهترین و مطمئن ترین راهکار، آنالیز آزمایشگاهی می باشد.به این دلیل می گوییم انالیز آزمایشگاهی مطمئن تراست ،چرا که معیارهایی همچون طعم ورنگ و بو مزه ی وهمچنین یخ زدگی روغن زیتون اصل ،بیشتر جنبه ی کمکی در تشخیص دارند،مثلا ممکن است در برخی موارد ملاک برای کسی بوی روغن باشد واین در حالی است که ممکن است روغن زیتون با انواع روغن ها مخلوط شود ولی باز بوی غالب روغن زیتون را داشته باشد.
تشخیص روغن زیتون اصل به واسطهی تاریخ تولید
یکی از راهکارهای که اتفاقا می تواند مفید فایده قرار بگیرد ودر نتیجه کمک ارزشمندی برای یک خرید مطمئن و مطلوب در نظر گرفته می شود،این است که حتما به تاریخ تولید محصول مد نظر توجه داشته باشیم. البته آنچه غالبا در هنگام خرید یک محصول بیشتر مورد توجه قرار می گیرد،تاریخ انقضای محصول است نه تولید،ولی اگر شما قصد خریدیک روغن زیتون اصل را دارید،حتما به تاریخ تولید آن توجه داشته باشید. اگر در هنگام خرید روغن زیتون فقط به تاریخ انقضا توجه داشته باشید،ممکن است که تولید آن مدت ها قبل باشد ودر نتیجه برخی از خواص خود را از دست داده باشد.بنابر این هنگام خرید روغن زیتون به تاریخ دسته،تاریخ برداشت و تاریخ تولید دقت کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که بیش از ۱۸ ماه از تولید آن نگذشته باشد.
تشخیص روغن زیتون اصل به واسطه ی قیمت محصول
قیمت گذاری روی روغن زیتون غالبا،بنا به متغیرهایی که برای آن در نظر می گیرند، متفاوت می باشد اینکه زیتون مد نظر در چه مرحله ایی به روغن تبدیل شده اثرگذار می باشد.بنابر این اگر روغن زیتون از زیتون نارس به دست آمده باشد، در نتیجه روغن حاصله گرانبها تراست. به این دلیل که زیتون سبز و نارس روغن کمتری دارد. البته این نوع روغن که از زیتون نارس تهیه و تولید می شود،نسبت به سایر روغن های زیتون مفید تر وسالم تر می باشد،چون در این مرحله سطح بالایی از پلی فنول را در بر دارد. همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که نباید کیفیت را فدای کمیت نمود. اگر شما از یک محصول سالم و طبیعی ودر عین حال ارگانیک استفاده نمایید،سلامتی بدن خود را تضمین کرده اید.واز طرفی دیگر سطح کیفیت زندگی بهبود میابد.
نحوه ی نگهداری روغن زیتون
۱-روغن زیتون را در معرض نور قرار ندهید
۲-روغن زیتون را دور از گرما و حرارت نگهداری کنید
۳-روغن زیتون را در مجاورت هوا قرار ندهید
۴-از ظروف مناسب برای نگهداری روغن زیتون استفاده نمایید.
به یاد داشته باشید اگر روغن زیتون در معرض نور خورشید قرار بگیرد
به دلیل اکسیداسیون شدن روغن زیتون،ماندگاری آن پایین می آید و بسیاری از خواص و ترکیبات آن از بین می رود.
گرمای زیاد می تواند،سبب فساد کاهش کیفیت ان شود،در معرض هوا قرار دادن روغن زیتون،باعث از بین رفتن عطر وطعم آن می شود،حتما برای نگهداری از روغن زیتون آن را درظروف شیشه ای ومناسب نگهداری نمایید. سایر ظروف مناسب نگهداری روغن زیتون نیستند.
واما کلام آخر
بزرگترین سرمایه ی ما انسان ها قبل از در نظر گرفتن هر نوع رفاه اجتماعی ومالی،داشتن تنی سالم ولی خوش است. واین هدف به دست نمی آید مگر با سرمایه گذاری مناسب برای تهیه ی یک سبد غذایی ایده آل و مطلوب،درست است که برای تهیه ی یک روغن زیتون اصل و طبیعی باید هزینه کرد، اما این را در نظر داشته باشید ،نوعی سرمایه گذاری سلامتی است که در طولانی مدت نتیجه می دهد.