مزایا و معایب دکل مهاری چیست؟
دکل های مهاری چیست؟ مزایا و معایب آن کدامند؟
دکل مهاری سازه ای سبک به وسیله سیمهای مهاری فولادی مهار می گردد. این سازه ساخته شده از لوله و میلگرد می باشد و در مکانهایی که نیاز به ارتفاع برای برقراری ارتباط با دید مستقیم دارند بسیار مناسب است.
نصب دکل مهاری
دکل مهاری g35 به دلیل سبکی، بیشتر در پشت بام ها نصب می شوند و در هر 9 متر و گاهی در هر 6 متر به وسیله سیم مهار از سه جهت با زاویه 120 درجه مهار می شوند. هر سکشن از یک بدنه لوله ای و اتصالات میلگردی که از طریق جوش CO2 به هم متصل شده اند تشکیل شده است . سکشن ها ( قطعات 3 متری ) به صورت مثلثی شکل بوده و هر سکشن طبق استاندارد دارای 8 ردیف پله جهت افزایش مقاومت و ایستایی دکل و همچنین سهولت برای بالا رفتن از آن طراحی شده است.
دکل مهای چیست؟
در ابتدا خوب است تعریفی از دکل مهاری g45 داشته باشیم. این دکل نوعی دکل مخابراتی است که وزن بسیار کمی دارد و به یک سیم مهار دکل را به زمین وصل میکنند این دکل به دلیل سبک بودن و قیمت مناسب کاربرد زیادی دارد برای نصب این دکل هم نیاز به فضای خیلی زیاد نیست کاربرداین دکل ها برای شبکه های بی سیم یا رایانه ای و اینترنت است.این دکل ها انواع زیادی دارند با کاربردهای خاص خود دکل G که از پرمصرف ترین هستند دکل های G45 G35 از انواع رده بندی هستند که هنگام خرید باید به آنها دقت کنید.
خرید دکل مهاری دست دوم
این روزها خرید دست دوم رواج پیدا کرده اما این این خرید مزایایی هم دارد؟ باید گفت خرید دست دوم دکل های مخابراتی و شاید مزیت خاصی نداشته باشد فقط اینکه به قیمت کمتری ان را تهیه خواهید کرد و کمتر هزینه خواهید کرد.در خرید دکل دست دوم باید بسیار دقت کنید و از لحاظ سالم بودن محصول و امنیت آن را بررسی کنید .واضح است که هنگام جابجایی دکل یا نصب آن آسیب هایی دیده باشد مشکلاتی مانند شکستگی یا جدا شدن اتصال های مهم یا بسیاری مشکلات دیگر.شما باید همه هزینه های جانبی دیگر را هم در نظر داشته باشید.این روزها در صفحات مجازی بسیاررایج شده است
اگر به دنبال دکل دست دوم هستید خوب است اجزای یک را هم خوب بشناسید و هنگام خرید آنها را بررسی کنید یک حاوی صفحه ی تعادل و بیس پلیت است و یک مهار کن که فولادی است و سیم مهار که باید از جنس فولاد باشد.توجه کنید که حتما انکر بولت و انکر راد و کلمپس و گوشواره را داشته باشد بررسی کنید که حتما کلمپس ازفولاد باشد.
نصب دکل مهاری دست دوم
این دکل سبک است و به سادگی روی پشت بام یا زمین یا نقاط بلندترین برج می توانید آنها را نصب کنید.فضای زیادی هم نیاز ندارند جابه جایی ان هم بسیار راحت است.در دست دوم هیچ فرقی با نونیست نصب توسط افراد متخصص صورت می گیرد توجه کنید که برای دوام بیشتر دکل باید هر .شش متر از سیم مهار استفاده کنید
نکاتی که باید به آنها توجه کنید
توجه کنید که سکشن معمولا از ۸ پله استفاده می شود تا هم دوام دکل و هم بالا رفتن از آن راحت تر باشد. دقت کنید که برای جلوگیری از زنگ زدگی یا فرسوده شدن دکل از پوشش گالوانیزه بر روی آن استفاده شده است. برای استفاده ی شهری بهترین گزینه هستند. اگر می خواهید خرید دکل دست دوم با توجه به اوضاع اقتصاد و مشکلات اقتصادی می تواند برای شما بهترین گزینه و مقرون به صرفه باشد
انواع دکل مهاری
این نوع از دکلها در انواع و اقسام مختلفی ساخته میشوند. سری G یک از پرکاربردترین آنهاست که با انواع G45, G35, G25 ،G65 و G80 ساخته میشوند. اغلب برای نصب آنتنهای بیسیم و دیشهای کوچک اینترنت، از دکلهای سری G استفاده قرار میشود. عدد مقابل G، نشاندهنده عرض قاعده بخشها است.
دکلهای مهاری G25 سه وجهی
این دکل مخابراتی، جز سبکترین دکلها است، به همین دلیل برای پشتبام خانهها بسیار مناسب است. در آن از لولههای سبک 3 سانتیمتری و میلگردهای زیگزاگی 8 میلیمتری استفاده شده است. برای متراژهای پایین و زمانی که قرار است تعداد آنتن کمی روی آن نصب شود، بسیار مناسب است.
دکل مهاری G35 سه وجهی
ارتفاعی در حدود 15 تا 30 متر دارند و نمره میلگرد مصرفی در آنها 8 یا 10 است. فونداسیون آنها عمدتاً بتنی است. بسته به محل نصب، ارتفاع آنها از 3 تا 42 متر متغیر است. قابل نصب روی زمین و یا روی کوه با فونداسیون بتنی و روی پشت بام با فونداسیون فلزی است. همچنین روی سقف سوله کارخانهها نیز نصب میشود.
دکل مهاری G45 سه وجهی
این دکلها که در نحوه طراحی تولید و امکانات مشابه دکلهای G35 هستند اما قویترند و برای متراژهای بسیار بیشتر از G35 و زمانی که نیاز به تعداد آنتنهای بیشتر باشد، مورد استفاده قرار میگیرند. عمدتاً در فعالیتهایی مانند مخابرات و ارتباطات بیسیم استفاده شده و قابلیت بنا شدن روی بسترهای سنگی و خاکی را دارا هستند.
دکلهای مهاری G45 چهاروجهی
دارای 4 ستون لوله عمودی هستند . به جای اینکه سیم بکسلها، به سه نقطه مهار شوند به 4 نقطه مهار میشوند. چون مربعی شکل هستند. از این رو محکمترند و برای اجراهای بلند بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. از میلگردهای فولادی به عنوان متصلکننده استفاده میکنند. تعداد آنتنهای بسیار زیادی در جهت های مختلفی روی آنها نصب میشود. عمدتا نیز در نیروگاههای بادی و برای ارائهدهندههای سرویس اینترنت که نیاز به تعداد زیادی رادیو دارند، از آنها استفاده میشود.
دکلهای G65 سه وجهی
دارای لولههای ضخیمتری هستند و عمدتاً در سایتهای کویری، نیروگاهها برای انتقال نیرو در حوزه روشنایی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
دکلهای G80 سه وجهی
مقاومترین و مستحکمترین و در عین حال سنگینترین نوع دکلهای مهاری هستند و تا ارتفاع 120 متر از آنها بهرهبرداری میشود. هم دکلهای G65 و هم G80 برای ارتفاعات بسیار بالا و حداقل 42 متری مورد استفاده قرار میگیرند. ضخامت میلگرد و لوله و سیم بکسلها در این نوع از دکلها زیاد است.
شعاع دکل مخابراتی
دکلها با توجه به ارتفاع و همچنین محل نصب، شعاع مختلفی دارند. واضح است است که هرچه محل نصب دکل مخابراتی، از سطح دریا بالاتر و موانع کمتری برای ارسال امواج باشد، شعاع دکل مخابراتی بیشتر است. لازم به ذکر است که منظور از شعاع دکل، برد و شعاع رادیو و یا همان آنتن نصب شده بر روی دکل است که هرچه قویتر باشد، شعاع و برد نیز بیشتر خواهد بود.
آیا دکلهای مخابراتی ضرر دارند؟
تقریباً همه ابزارهای الکترونیکی و الکتریکی به محیط اطراف خود امواج الکترومغناطیس ساطع میکنند. سازمان جهانی بهداشت متناسب با شرایط اقلیمی و بومی هر منطقه، مبادرت به تنظیم استانداردهایی کرده است تا میزان خطرات ناشی از آن را کاهش دهد.
خود دکل مخابراتی ضرری ندارد. آنتنهای نصبشده بر دکل، به خاطر ساطع کردن امواج، دارای مقداری پرتو و تشعشعات هستند. سازمان ملی استاندارد ایران نیز، آستانه مضر بودن پرتوگیری و خط قرمز پرتوهای ناشی از آنتن دکلها را برای فرکانس 900 مگاهرتز، 460 میکرو وات بر سانتیمتر مربع تعیین کرده است. در کنار دکلهای مخابراتی، میزان تشعشعات، حدود یک میکروات بر سانتیمتر مربع است. پس هیچگونه نگرانی از این بابت وجود ندارد.
از طرفی به نقل از سایت انجمن سرطان امریکا، دلایلی وجود دارد که سرطانزا بودن دکل مخابراتی را رد میکند. طولموج کم و میزان انرژی طیف امواج ساطعشده از دکلهای مخابراتی، دلایلی مهمی هستند که ثابت میکند این امواج سرطانزا نخواهند بود. از این رو با توجه به استانداردهای تعیین شده، تشعشعات دکلهای مخابراتی بسیار ناچیز است و در مقایسه با خطوط فشارقوی، ماکروویو … بسیار کمتر است. بیشترین ضرر را آنتن BTS موبایل دارند، چون طول موج کوتاهی دارند و در نتیجه بسامدآنها خیلی بیشتر است. هر چقدر بسامد بیشتر باشد، ضریب نفوذپذیری هم بیشتر خواهد بود.