بهترین های کسب و کارحوادث

دلایل اصلی خاموش شدن ناگهانی شومینه گازی

یکی از دلایل اصلی خاموش شدن ناگهانی شومینه گازی، خراب شدن ترموکوپل است. ترموکوپل پس از گرم شدن توسط شعله شمعک، باعث ایجاد جریان الکتریکی می‌شود.

 دلایل اصلی خاموش شدن شومینه گازی

با داشتن یک شومینه گازی در خانه خود باید بپذیرید که ممکن است برای آن اتفاقاتی هم رخ دهد که باعث مختل شدن کارکردش شود. این مسئله همانند دیگر وسایل گازی یا برقی موجود در خانه است. اگر در شومینه نشانه‌هایی از معیوب بودن مشاهده کردید، بهتر است که هرچه سریع‌تر جلوی آن را بگیرید و به تعمیر آن بپردازید. از آنجایی که گاز واردشده به شومینه، گاز خطرناکی است و موجب آتش‌سوزی یا خفگی افراد می‌شود، در صورت مشاهده مشکل خاموش شدن شومینه گازی خود، باید علت آن را جویا شوید وسریعا حلش کنید.جهت اطلاع از قیمت شومینه برقی کلیک کنید

در برخی موارد دیده شده که همین موضوعِ بسیار ناچیز که افراد زیادی آن را پشت گوش انداخته یا نادیده می‌گیرند، سبب ایجاد یک آتش‌سوزی بزرگ شده و کل خانه را سوزانده است. علت اصلی وجود مشکل خاموش شدن شومینه، معمولاً در قسمت شمعک آن است. عملکرد شومینه گازی همانند بخاری گازی بوده و تنها تفاوت آن‌ها در شکل ظاهریشان است. شومینه‌هایی که با گاز کار می‌کنند، نیازی به یک دودکش بزرگ ندارند و تنها لازم است که برایشان یک لوله جهت خارج شدن گاز، قرار دهید.

اگر در صورت مواجهه با خاموش شدن شومینه گازی منزل خود با این سوال روبه‌رو شدید که علت آن چیست، بهتر است در ادامه مقاله ما را همراهی کنید؛ چراکه قصد داریم چند مورد از دلایل رخ دادن این اتفاق را نام برده و به توضیح آن‌ها بپردازیم.

1. وجود مشکل در بوبین شومینه

بوبین یکی از بخش‌های شومینه است که به‌طور معمول، چک کردن آن پس از ترموکوپل انجام می‌شود. اگر در تست ترموکوپل هیچ ایرادی مشاهده نکردید، بهترین راه این است که به سراغ بوبین بروید. برای بررسی این قسمت از شومینه، به یک باتری 5/1 ولتی نیاز دارید که با آن تست خرابی یا عدم خرابی بوبین را انجام دهید. پس از وجود عیب در ترموکوپل، احتمال زیادی دارد که علت خاموش شدن شومینه گازی، از این بخش باشد. بنابراین وقتی شومینه‌تان را روشن کرده‌اید اما شومینه پس از چند دقیقه خاموش شد، لازم است که به وجود مشکل در بوبین شک کنید.

برای انجام تست بوبین باید باتری را به آن متصل کنید. در این زمان لازم است که دقت خود را به سوپاپ بوبین بدهید. اگر بوبین خراب باشد، چه تغییری در سوپاپ آن رخ می‌دهد؟ چنانچه این بخش از بوبین از جای خود خارج شود، دلیل قاطع بر خرابی بوبین شومینه گازی خواهد بود؛ اما اگر سوپاپ در جای خود چفت شده و جذب شود، یعنی بوبین سالم است و هیچ مشکلی آن را تهدید نمی‌کند. اگر با ایراد در بوبین شومینه مواجه شدید، بهترین کار این است که از یک تعمیرکار کمک بگیرید و از او بخواهید که بوبین شومینه‌تان را تعویض کند تا دیگر با مشکل خاموشی شومینه گازی روبه‌رو نشوید.

2. ایراد در ترموکوپل

اگر با خاموش شدن ناگهانی و یکباره شومینه گازی خود مواجه شدید، اولین چیزی که باید به آن شک کنید، خراب بودن ترموکوپل است. در این بخش لازم است ابتدا با کارکرد ترموکوپل در شومینه گازی آشنا شوید. فرآیند معمول کارکردن ترموکوپل به این صورت است که توسط شعله شمعک شومینه گرم می‌شود. همین موضوع باعث ایجاد یک جریان الکتریکی شده که توسط سیم‌های فلزی که به بوبین متصل‌اند، به آن منتقل خواهد شد. پس از ورود این جریان الکتریکی حاصل از گرم شدن ترموکوپل به بوبین، سوپاپ آن شروع به فعالیت کرده و بوبین را به‌سمت داخل جذب می‌کند. این فرآیند سبب ورود گاز به شومینه می‌شود.

خاموش شدن شومینه گازی با خراب شدن ترموکوپل آن ارتباط مستقیم دارد. این بخش از شومینه در ابتدای فرآیند روشن شدن آن است و خراب شدن آن باعث می‌شود که اجزای دیگر هم از کار بیفتند. معمولاً این اشکال به دلیل قطع شدن یا سوختن سیم‌های فلزی که برای اتصال بین ترموکوپل و بوبین در شومینه تعبیه شده، اتفاق می‌افتد. در این زمان است که باید برای تعمیر ترموکوپل شومینه فکری بکنید. تعمیر یا تعویض این قسمت، اهمیت زیادی دارد؛ چراکه اگر این کار را انجام ندهید، شومینه گازی منزلتان همواره پس از چند دقیقه روشن ماندن، خاموش می‌گردد.

در اغلب موارد وجود این مشکل به میزانی حاد است که نمی‌توان ترموکوپل را تعمیر کرد و حتماً باید آن را با یک ترموکوپل سالم عوض کنید. درست است که اگر ترموکوپل خراب باشد، سنسورهای آن سبب خاموش شدن شومینه می‌شوند؛ اما بهتر است با علت این خاموشی آشنا شوید. علت این موضوع، جلوگیری از نشت گاز و در پی آن، آتش‌سوزی است.

3. مشکل در دودکش شومینه

در اغلب مواقع علت بروز این اشکال، گرفتگی دودکش است. اگر در مسیر دودکش شومینه، یک شیء خارجی راه آن را سد کند، ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهند. یکی از این اتفاقات، خاموش شدن شومینه گازی است که این رخداد یک دلیل علمی دارد. وقتی شومینه گازی خود را روشن می‌کنید، جریان گاز در آن راه میفتد. این گازها سمی هستند و اگر در خانه پخش گردند، ممکن است موجب ایجاد تنگی نفس یا حتی خفگی شوند. سیستم شومینه‌های گازی به صورتی درست شده که وقتی راه خروجی دودکش بسته باشد و گازهای سمی دوباره به شومینه باز گردند، اکسیژن درون شومینه کم شده و پس از چند دقیقه خاموش می‌شود.

بهترین ترفند برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل این است که یک کلاهک H را تهیه کرده و روی دریچه خروجی دودکش شومینه خود قرار دهید. معمولاً راه دودکش‌ها به دلیل لانه کردن پرنده‌ها سد می‌شود؛ چراکه این مکان در فصل سرما بسیار گرم بوده و هر پرنده‌ای دوست دارد که در این فصل، یک لانه گرم و نرم داشته باشد. یکی دیگر از دلایل خاموش شدن شومینه گازی می‌تواند همین موضوع باشد. اگر دودکش شومینه‌تان دچار گرفتگی شده باشد، باید آن را رفع کنید تا ببینید که شومینه‌ گازی‌تان چگونه مانند روز اول خود کار می‌کند.

4. مسدود شدن مسیر گاز در مشعل شومینه گازی

ممکن است انسداد مسیر گاز ورودی به شومینه گازی به دلیل وجود گرد و خاک در آن باشد. این موضوع در برخی مواقع سبب گرفتگی کامل و در برخی مواقع دیگر هم باعث نیمه مسدود شدن آن می‌شود. این ایراد همانند ایرادهای دیگر، خود را به این صورت نشان می‌دهد که شومینه روشن شده و پس از چند دقیقه و به‌طور ناگهانی خاموش می‌شود. در این شرایط تعمیرکار باید تمامی موارد را بسنجد و سپس برای رفع مشکل اقدام کند. دلیل خاموش شدن شومینه گازی به این علت، این است که فشار گاز در این حالت کم می‌شود و برای حل این مشکل، شما باید مسیر ورودی گاز را باز کنید.

هزینه تعمیر و سرویس کامل شومینه گازی

در این بخش نمی‌توان یک قیمت کلی یا نسبی داد؛ چراکه هزینه تعمیر هر بخش از شومینه گازی متفاوت است. برای مثال اگر ترموکوپل این وسیله خراب باشد، برای درست کردن آن باید هزینه‌ای متفاوت از هزینه درست کردن شمعک بپردازید. اگر از شومینه گازی به‌عنوان وسیله گرمایشی خانه خود استفاده می‌کنید، باید هر چند مدت یکبار آن را سرویس کامل کنید تا با مشکلاتی از قبلی خاموش شدن شومینه مواجه نشوید

منبع : wayfair

دکمه بازگشت به بالا