نماد دامیننس تتر در تریدینگ ویو
دامیننس تتر چیست؟
دامیننس تتر به معنی درصد غلبه تتر به بازار ارزهای دیجیتال است. یعنی تتر چه مقدار از سهم کل بازار کریپتو کارنسی و معاملات آن را از آن خود کرده. با استفاده از این نمودار می توانید ببینید که درصد غلبه تتر چقدر است و چه تغییراتی طی زمان داشته. با مقایسه دامیننس بیت کوین و دامیننس تتر می توانید ارتباطی معنادار میان این دو پیدا کنید. جهت خرید تتر از ایرانیکارت کلیک کنید.
تحلیل دامیننس تتر
تحلیل ها حاکی از این است که در مواقع ریزش دامیننس بیت کوین و وقتی ارزش بیت کوین رو به سقوط است، دامیننس تتر افزایش یافته و این یعنی مردم ترجیح داده اند که ارزش دارایی خود را با تبدیل به یک استیبل کوین، ثابت نگه دارند. عکس آن هم صورت می گیرد یعنی وقتی ارزش بیت کوین رو به افزایش است، مردم دارایی شان را از حالت پایدار و ثابت به سمت بیت کوین می برند و به این صورت دامیننس تتر کاهش و دامیننس بیت کوین افزایش می یابد.
بررسی دقیق و روزانه دامیننس تتر USDT به شما در تحلیل بازار کمک می کند و دید بهتری از روند تغییرات و نوسانات می دهد و در نهایت می توانید برای دارایی های خود دقیق تر تصمیم بگیرید.
آموزش تحلیل دامیننس تتر در تریدینگ ویو
از آنجایی که دامیننس تتر مانند بقیه دارایی ها دارای نمودار و چارت است، می توانید به تحلیل آن بپردازید. در ادامه به شما نحوه استفاده از چارت لیست استیبل کوین و نمودار دامیننس برای تحلیل تکنیکال دامیننس usdt را آموزش می دهیم:
1. وارد سایت tradingview.com شوید.
2. پس از ثبت نام و ورود به سایت تریدینگ ویو مانند تصویر زیر از منوی بالا روی «chart» کلیک کنید.
3. روی symbol search کلیک کنید و سپس عبارت usdt.d را تایپ کنید و روی آن کلیک کنید:
حالا می توانید نمودار دامیننس تتر را ببینید و با ابزارهایی که تریدینگ ویو در اختیارتان می گذارد آن را تحلیل کنید.
در بخش Trading Ideas هم می توانید تحلیل افراد مختلف را بخوانید و ایده بگیرید.
دامیننس تتر چیست و چگونه نمودار آن را تحلیل کنیم؟
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، تتر (USDT) یک استیبل کوین است، استیبل کوین ها را میشناسید؟ از آنجا که هر توکن تتر با دلار آمریکا پشتیبانی میشود، USDT نوسان زیادی ندارد. بنابراین تریدرهایی که قصد ریسک ندارند یا میخواهند در نوسانات بازار ضرری متحمل نشوند، ارز های خود را به تتر تبدیل میکنند. این مفهوم کلی تتر است! اما دامیننس تتر چیست؟ شاخص دامیننس چیست؟ دامیننس (Dominance) در لغت به معنای تسلط است. بنابراین “دامیننس تتر” یعنی تسلط تتر در بازار ارز دیجیتال. دامیننس مشخص میکند که چه میزان از کل نقدینگی موجود در بازار کریپتو مربوط به ارز دیجیتال مد نظر ماست.
دامیننس Tether چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
وقتی دامیننس USDT در حال افزایش است، به این معناست که تریدرها در حال فروش ارز های دیجیتال خود و تبدیل آن به تتر هستند. (زمانیکه بازار خرسی است) بنابراین بیت کوین و آلت کوین ها کاهش قیمت خواهند داشت. و بالعکس زمانی که دامیننس Tether کاهش می یابد، نشان میدهد که تریدرها درحال تبدیل استیبل کوین های خود به سایر ارزها هستند. (زمانیکه بازار گاوی است) بازار گاوی و خرسی در ارز دیجیتال به چه معناست؟
دامیننس چگونه محاسبه میشود؟
حجم کل سرمایه موجود در بازار تقسیم بر حجم سرمایه یک ارز در بازار (مارکت کپ) = دامیننس آن ارز
ارزش بازار یا Market Capitalization چیست؟ (همه چیز درباره مارکت کپ)
اگر وارد وبسایت Crypto Bubbles شوید، علاوه بر دامیننس ارزها، میتوانید حجم معاملات در تایم فریم های مختلف، عملکرد آنها از بهترین تا بدترین و رنکینگ ارزها را مشاهده کنید.
رابطه دامیننس تتر و بیت کوین
اگر دامیننس USDT رو به رشد باشد، معمولا دامیننس و قیمت بیت کوین کاهش می یابد. اما نمیتوان گفت اگر دامیننس بیت کوین صعودی باشد، لزوما دامیننس Tether نزولی میشود. اما به طور کلی میتوان گفت: دامیننس تتر، رابطه عکس با قیمت بیت کوین دارد. و سایر رمز ارزها بیشتر از بیت کوین تبعیت میکنند.
تحلیل دامیننس تتر در تریدینگ ویو
دامیننس USDT همانند سایر شاخص های سرمایه دارای نمودار و چارت است و می توان آن را مورد بررسی قرار داد. برای تحلیل دامیننس این ارز باید وارد سایت تریدینگ ویو شوید، ثبت نام کنید و از منوی بالای صفحه در سایت، روی گزینه chart کلیک نمایید. سپس باید روی symbol search کلیک کنید و عبارت انگلیسی USDT.d را تایپ نمایید و روی آن کلیک کنید. حال می توانید نمودارها و چارت های مربوط به آن را ببینید.
اهمیت دامیننس تتر چیست؟
کافی است چند سال به عقب برگردیم. مفهومی تازه به نام استیبل کوین وارد بازار شد. استیبل کوین ها با هدف کمک به فعالان بازار برای در امان ماندن از نوسانات شدید قیمت ارزهای دیجیتال راه اندازی شدند. معروف ترین استیبل کوین از گذشته تا امروز، تتر (USDT) است. ناگفته نماند، در سال های اخیر، تعداد زیادی استیبل کوین، مانند USDC، Binance USD، Dai و… نیز ایجاد شده است. برای مطالعه بیشتر درباره این موضوع، پیشنهاد می کنیم به مقاله «استیبل کوین چیست؟ معرفی انواع استیبل کوین و کاربردهای آن» مراجعه کنید.
اما باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا بین استیبل کوین ها، تتر اهمیت بیشتر دارد؟ از نظر فنی، نمی توان دلایل چندانی برای این موضوع برشمرد. تتر به عنوان اولین استیبل کوین، جایگاه ویژه ای بین فعالان بازار کریپتوکارنسی پیدا کرده است. همچنین بسیاری از جفت ارزهای معاملاتی که در صرافی های ارز دیجیتال پیش روی معامله گران قرار می گیرند، بر پایه تتر هستند.
جالب است بدانید در زمان نگارش این مقاله (آذرماه 1401)، ارزش بازار تتر بیش از 65/5 میلیارد دلار است؛ درحالی که دومین استیبل کوین برتر، یعنی USDC، حدود 44 میلیارد دلار حجم بازار را به خود اختصاص داده است. هرچند اختلاف ارزش بازار این دو استیبل کوین چندان زیاد نیست، حجم معامله روزانه آن ها تفاوت بسیار زیادی دارد. متوسط حجم معامله تتر در شبانه روز، حدود 47 میلیارد دلار است؛ اما این رقم برای USDC فقط چهار میلیارد دلار است. دقیقاً همین موضوع تتر را به مهم ترین استیبل کوین تبدیل می کند و مفهوم دامیننس تتر جایگاه ویژه ای در بازار ارزهای دیجیتال می یابد.
افزایش یا کاهش USDT Dominance چه مفهومی دارد؟
تا اینجا بررسی کردیم که دامیننس تتر چیست و چرا تتر در مقایسه با استیبل کوین های دیگر اهمیت بیشتری دارد. در ادامه، باید به موضوع اصلی مقاله بپردازیم. افزایش و کاهش دامیننس تتر چه تاثیری در بازار رمزارزها دارد؟ آیا می توان از این شاخص برای تحلیل بازار استفاده کرد؟ پاسخ این سوال مثبت است. در حالت کلی، تغییر USDT Dominance به دو صورت افزایش یا کاهش این شاخص رخ می دهد. باید هرکدام از این دو رخداد را به صورت جداگانه بررسی کنیم.
1. افزایش دامیننس تتر
شاخص USDT Dominance را به صورت درصد بیان می کنند. مثلاً وقتی USDT.D مقدار 2 درصد را نشان می دهد، یعنی حدود 2 درصد از ارزش کل بازار کریپتوکارنسی به تتر اختصاص دارد. حال این سوال مطرح می شود که معنی افزایش دامیننس تتر چیست؟ وقتی USDT Dominance افزایش پیدا می کند، یعنی سهم تتر از حجم کل بازار رمزارزها ارتقا می یابد. همان طور که می دانید، قیمت تتر ثابت است؛ بنابراین، وقتی سهم تتر از حجم کل بازار افزایش پیدا می کند، در واقع دو اتفاق روی می دهد:
- حجم بازار ارزهای دیجیتال مهم مانند بیت کوین و اتریوم، به دلیل افت قیمت، کاهش می یابد.
- تعداد تترهایی که سرمایه گذاران بازار رمزارزها خریده اند، افزایش پیدا می کند؛ یعنی کاربران دارایی خود را از رمزارزهای دیگر به تتر تبدیل می کنند.
بنابراین، افزایش دامیننس تتر پیام واضحی از افت قیمت ارزهای دیجیتال با حجم بازار بالا صادر می کند. با توجه به اینکه بازار کریپتوکارنسی تا حد زیادی به ارزهای جریان اصلی مانند بیت کوین وابسته است، افت قیمت آن ها تاثیر منفی شدیدی روی کلیت بازار می گذارد. برای درک بهتر این موضوع مقاله «دامیننس بیت کوین» را مطالعه کنید.
2. کاهش دامیننس تتر
وقتی USDT Dominance در مسیر نزولی قرار می گیرد، با توجه به ثابت بودن قیمت تتر، نشان دهنده آن است که کاربران در حال تبدیل تترهای خود به ارزهای دیجیتال دیگر هستند. البته ممکن است این اتفاق معنی دیگری نیز داشته باشد؛ زیرا در صورت خارج شدن سرمایه از بازار رمزارزها، بدیهی است دامیننس تتر کاهش پیدا کند؛ اما این نکته موضوع بحث این مقاله نیست. به طور کلی، کاهش USDT Dominance، نشان دهنده آن است که قیمت ارزهای دیجیتال جریان اصلی مانند بیت کوین و اتریوم، در مسیر افزایش قرار دارد؛ بنابراین، کاربران زیادی دارایی های خود را از تتر به ارزهای دیجیتال دیگر تبدیل می کنند تا از سود ناشی از افزایش قیمت آن ها بهره مند شوند.
منبع : آبان تتر