عباس مشتاقی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر
- شعار: بهبود زندگی و امید به آینده روش
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری آنلاین با عنوان «با آنلاین انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
عباس مشتاقی یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخهایش به سوالات آنلاین در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
– در رشته مهندسی برق الکترونیک لیسانس گرفتم و در رشته مدیریت MBA موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس شدم.
– ۳۰ سال در حوزه جنگ الکترونیک و سامانههای مخابراتی خدمت کردم.
– دارای روحیه کارگروهی، پشتکار و تلاش در انجام مسئولیت، انتقادگری در خدمت به مردم، پی گیر در حل مشکلات
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
نبود همبستگی ملی در تصمیم سازی و تصمیم گیری.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
ایجاد سامانه برخط نظارت نمایندگان در حوزههای انتخابیه به صورت برخط و متقن.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندگان الگوی رفتاری، اخلاقی و اجتماعی مردم هستند هرگونه عملکرد نادرست و خارج از رفتار اجتماعی خصوصاً تجملی نگاه و قضاوت بدبینانه ای رو از طرف عامه مردم در برخواهد داشت. در بین مردم با مردم بودن عامل تأثیر گذار در روند رفع این آسیب دارد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
مجلس ریل قطار حاکمیت، دولت لوکوموتیو ران آن و قوه قضائیه سلامت فنی و فیزیکی قطار و مردم مسافران آن هستند، همه روی یک ریل و یک قطار در حال حرکتیم.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
اگر هدف نمایندگان خدمت باشد، مسئولیت معنی پیدا میکند در غیر اینصورت منفعت طلبی را به دنبال دارد.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
یک نماینده قبل از نمایندگی در مجلس نامزد انتخابات بوده، لازمه مردمی بودن هر نماینده؛ اهمیت دادن به این موضوع است که نوع مسئولیت و خدمت او تغییر نموده نه وضعیت اجتماعی او در جامعه با مسئولیت جدید.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
ذینفعان نهایی که از قوانین، لوایح مصوب و… مجلس بهره مند میشوند عامه مردم در جامعه هستند. اهمیت اجرای درست و کامل هر قانون، دستورالعمل، آئین نامه و…. به تحلیل درست مشکل، ارائه راهکار منطقی و قابل اجرا، بدون ابهام و پیچیدگی و مؤثر در حل مشکل بدون حاشیه و اختلاف افکنی در طبقات مختلف جامعه بستگی دارد.
- سوالات استانی:
*استان تهران با کمبود سرانههای آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
برای هر طرحی خصوصاً در حوزه مسکن، میبایست ابتدا زیرساختها و نیاز اجتماعی و خدماتی را برای ساکنین در نظر گرفت یعنی باید خودمان را جای مردمی قرار دهیم که میخواهند زندگی کنند و این سوال را از خودمان بپرسیم که زندگی و سکونت چه جذابیت یا امتیازی نسبت مرکز شهر دارد؟ در چنین شرایطی باید با توجه به میزان بودجه و درآمد استان، همیاری خیرین مدرسه ساز، ساخت از طریق بانکها به عنوان ساخت پروژههای عمرانی و توسعهای از طریق اوراق مشارکت و بدهی دولت به بانکها، طرحهای تشویقی برای بخشهای خصوصی و دریافت امتیاز در فعالیتهای دیگر اقتصادی….
*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایجترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامهای دارید؟
آلودگی هوا فقط و فقط به یک اراده ملی و حمایت دولت نیاز دارد ضمن اینکه باید فقط یک متولی و مجری داشته باشد میبایست خودروها واقعاً بروز، سوخت خودروها با کیفیت، طرحهای تشویقی در استفاده از حمل و نقل عمومی، گسترش سطح دسترسی به حمل و نقل عمومی، خروج کارخانجات تولیدی و خدماتی به شهرکها و یا مناطق جدید با ظرفیت و توان انتقال، طرحهای جذاب و عملی جایگزینی خودروهای فرسوده برای مالکان خودروهای شخصی خارج از محدوده ساکنین کلان شهرها خصوصاً تهران و اعمال محدودیت عبور و مرور همانند قوانین پلاکهای مناطق آزاد مثلاً محدودیت تردد تا ۵ سال.
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسائلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت میشوند؟
تنها راه آن ایجاد شهرکهای اقتصادی پایدار توسط بخش خصوصی و فقط همکاری دولت در حوزه ارائه خدمات نه دخالت در سایر استانها البته با توجیه اقتصادی و سکوت افراد شاغل در چنین شهرکهایی همچنین جذاب بودن سکونت و زندگی در چنین شهرک برای بازگشت حاشیه نشینان و خصوصاً مهاجرین با توجه به امکانات رفاهی و طرح ساخت مسکن چهار واحده با زمینهای دولتی به قیمت مناسب.