ویژگی ها، مزایا و معایب سنگ مرمر
در واقع نوعی کانی است که متریال اصلی سازنده آن سنگ آهک دگرگون شده میباشد. سنگ آهک، زمانی که تحت فشار و حرارت بالا قرار بگیرد دچار دگرگونی شده و حاصل این فرآیند، سنگ مرمر است. حتما سنگ مرمر را علاوه بر یکدست بودن، گاهی با رگههایی به رنگهای مختلف هم دیدهاید که عموما این تنوع رنگی در سنگهای طبیعی دیگر دیده نمیشود.
زیبایی موجود در این سنگ نطنز علاوه بر این که رگههایی به رنگهای متنوع دارد، شفافیت آن است. این شفافیت و پیچ و خمهایی از رگههای به رنگ قهوهای، سفید، مشکی و… سبب شده است تا استفاده از این متریال در دکوراسیون، ارزشمندی دو چندانی را به فضا داده و ارزش سرمایهگذاری را نیز بالا ببرد. همین تنوع رنگ سبب شده است که بسیاری از طراحان و معماران دکوراسیون داخلی برای زیبایی بخشیدن به فضای داخلی و بالا بردن استحکام و شکوه از سنگ های مرمر به وفور استفاده کنند.
مزایای سنگ مرمر
- سنگ مرمر در برابر سرما و گرما مقاوم است و در برابر رطوبت نیز مقاومت خوبی دارد، ولی نباید مادام در برابر رطوبت قرار بگیرد.
- قابلیت صیقل پذیری سنگ مرمریت بالا بوده که این باعث می شود بتوان به راحتی آن را صیقل داد.
- جالب است بدانید سنگ مرمر گرما را به خود جذب نمی کند. به همین دلیل طرف داران زیادی برای استفاده از این سنگ به شکل کفپوش وجود دارند. این خاصیت باعث خنک شدن فضا می شود.
- به دلیل عدم جذب گرد و غبار، این سنگ به راحتی تمیز میشود و برای نظافت آن تنها به یک دستمال احتیاج است. به همین دلیل است که طرفداران زیادی برای استفاده در داخل خانه و آشپزخانه دارد.
- سنگ مرمر در ساخت کاشی هایی از جنس مرمر، دکوراسیون داخلی خانه و دیوار پوش های لوکس استفاده می شود.
- این سنگ به طور کلی برای استفاده در مکان های لوکس، ساخت مجسمه، کاشی، دیوارپوش و… مورد استفاده قرار می گیرد.
- شفافیت و درخشان بودن سطح سنگ های مرمر از دیگر مزایای آن است به طوری که نور را در خود انعکاس می دهد و می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای کفپوش آشپزخانه باشد.
- به دلیل طبیعی بودن این سنگ و وجود تنوع رنگی بالا معمولا از آن در نقاط خاصی در داخل خانه مانند آشپزخانه استفاده میشود تا زیبایی و شکوه و جلال خاصی به دکوراسیون بدهد.
معایب سنگ مرمریت
- سنگ مرمریت نما از سنگ های نرم و متخلخل است. وجود درصد بالای تخلخل در این سنگ باعث می شود نسبت به مواد شیمیایی واکنش نشان داده و دچار تعییرات و خوردگی بشود. برای مثال باران های اسیدی به راحتی روی سنگ نمای مرمریتی که در نمای ساختمان ها استفاده شده است اثر می گذارد.
- سنگ مرمر به خصوص نوع روشن آن، سنگی لوکس در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود و به همین علت است که قیمت آن از سایر سنگ های ساختمانی بیشتر است.
- به دلیل نرم و متخلخل بودن این سنگ، آسیب پذیری آن در برابر مواد اسیدی بسیار بالاست و به مرور دچار خوردگی می شود. لذا نباید در معرض اسید و موادی از این دست قرار گیرد.
- خراشیده شدن و ساییدگی نیز عامل مخرب سنگ های مرمر است و باید از آن در برابر خراشیدگی محافظت کرد.
- با پولیش زدن سنگ های مرمر تا حد زیادی میزان اصطکاک آن پایین می آید و به همین دلیل خطر سر خوردن روی سنگ و یا لغزش بسیار بالاست. خصوصا در آشپزخانه که احتمال ریختن آب روی سطح سنگ وجود دارد می بایست احتیاط کرد.