روغت هسته خرما + خواص دارویی و درمانی
خواص خرما
خرما کبکاب تازه: خواص زیادی دارد و مهم تر از همه، در زمان هایی که خسته ایم یک منبع انرژی عالی به حساب می آید.
زمانی که خرما را به همراه چای بخورید، قندی که از خرما جذب بدن می شود، دو برابر قندی است که خود خرما در حالت معمولی دارد.
این باعث می شود انرژی زیادی به یکباره جذب بدن شد و خیلی زود خستگی از بدنتان در برود.
پژوهش های جدید فواید قرار دادن میوه خرما در برنامه غذایی در طول سال را تایید میکند؛ اصولا رعایت رژیم غذایی مناسب که شامل انواع میوه و سبزی باشد به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به هایی نظیر سرطان پذیرفته شده است.
خواص هسته خرما
به نقل از argankhorma در میان و هسته آن می توان قطع آبریزش چشم را یکی از خواص دارویی هسته خرما دانست.
افرادی که بر اثر حساسیت فصلی یا حساسیت به نور یا دارویی دچار آبریزش چشم شده اند می توانند چند هسته خرما را کوبیده, بجوشانند و آن را بعد از صاف کردن جهت شستشو چشم به کار ببرند.
عده ای بر این باورند که پودر هسته خرما برای افزایش قدرت بینایی نیز کاربرد دارد.
برای اینکار می توان از آن به جای سرمه استفاده کرد.
از دیگر هسته خرما, تسکین درد دندان است. با قرار دادن مقداری از پودر هسته خرما درد دندان از بین می رود.
روغن هسته خرما چیست؟
خرید خرما خاصویی تاره: روغن نخل از پالپ یا از هسته آن استخراج می شود که هر کدام ویژگی های خود را دارد.
به دلیل مقدار کاروتن بالا در روغن نخل رنگ آن نارنجی و زرد است، بویی همانند میوه و طعم کمی شیرین دارد؛ در آب و هوای گرمسیری آن مایع است، در لیتوانی، در دمای اتاق، سخت، و شبیه به مارگارین شود.
این روغن حاوی مقدار زیادی از کاروتنوئیدها و منبع طبیعی فراوان از ویتامین E توکوفرول است.
همچنین سرشار از مواد فعال زیستی است. ( روغن نخل به اکسیداسیون در دمای بالا نسبتا مقاوم است.)
فواید درمانی و دارویی روغن هسته خرما
روغن هسته خرمابسیاری دارد .
یکی از درمان زخم معده است.
همچنین به افرادی که از ریزش مو رنج می برند توصیه می شود که از روغن هسته خرما برای درمان استفاده کنند.
جالب است بدانید که از روغن هسته خرما برای تهیه مواد شوینده خصوصا شوینده های بدن مانند صابون و شامپو استفاده می شود.
روغن هسته خرما عمدتا از تری گلیسیرید چرب تشکیل شده که حدود 80 درصد چربی های اشباع و 20 درصد چربی های اشباع نشده دارد.
روغن هسته خرما را می توان در تعدادی از محصولات، از جمله، مارگارین، روغن نباتی ، خامه، شکلات و بستنی یافت.
مزایای روغن هسته خرما
یکی از نبودکلسترول در این خوراکی است؛ با توجه به ماهیت بدون کلسترول روغن های مبتنی بر سبزیجات و مارگارین، مانند روغن هسته خرما، تا به حال برخی از گمانه زنی ها وجود داشته که این نوع روغن ها و چربی سالم تر از کره است. با این حال، مارگارین حاوی چربی های ترانس می تواند به بیماری های قلبی منجر شود.
روغن هسته خرما جایگزین مناسب برای گوشت خوک و کره در روند پخت و پز است و برای افراد مبتلا به کلسترول بالا و بیماری های قلبی مناسب تر است.
روغن هسته خرما حاوی ویتامین k است، ویتامین k یک ویتامین محلول در چربی است که در سلامت استخوان ها ضروری و به عنوان یک فاکتور انعقادی در خون مهم است.
این در حالی است که شما به طور بالقوه می توانید 67 درصد از کمک هزینه روزانه ویتامین k خود را از یک فنجان روغن هسته خرما، بگیرید هر چند بسیار توصیه به انجام این کار نیست.
در حالی که روغن هسته خرما ممکن است، مزایایی باشد که توسط صنایع غذایی تجاری تبلیغ شده باشد، اما با توجه به شورای روغن نخل آمریکا، روغن هسته خرما در برابر اکسیداسیون مقاومت در دماهای پخت و پز بالا مناسب است، که جایگزین بهتری نسبت به دیگر روغن های گیاهی برای محصولات تجاری سرخ شده مانند پیراشکی، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده است.
روغن هسته خرما حاوی ویتامین A است که برای اختلالات چشم و دید در شب مناسب است.
روغن هسته خرما ویتامین E دارد که می تواند از چین و چروک جلوگیری کند.
این ماده برای تقویت موها و کاهش ریزش مو مناسب است و باعث نرم شدن پوست می شود.
به طور کلی این ماده برای تغذیه نیزهم توصیه می شود اما باید دانست که دو نوع روغن هسته خرما وجود دارد یکی روغن گرفته شده از خود میوه خرما و دیگری روغنی که از هسته خرما استخراج می شود.
انتهای پیام
خرما یکی از دوست داشتنی ترین خوراکی ها جهان دارای خواص فراوانی برای بدن انسان است.خاصیت آنتی اکسیدانی آن درمان موثری برای انواع سرطان بوده و شاید کمتر کسی از خواص هسته خرما و نقش آن در حفظ سلامت بدن آگاه باشد.هسته ای پر از خواص درمانی که با کمترین اعتنا به سطح زباله ریخته می شود.
روغن هسته خرما با بیش از ده ها خواص دارویی یکی از ویژه ترین فرآورده های خرما در دنیاست که با استفاده از هسته خرما که در گذشته جزء دور ریز این محصول کشاورزی بوده است به یکی از گران ترین و در عین حال پر خاصیت ترین روغن های گیاهی مبدل شده است.
روغن نخل از پالپ میوه خرما یا از هسته آن استخراج می شود که هر کدام ویژگی های خود را دارد.به دلیل مقدار کاروتن بالا در روغن نخل رنگ آن نارنجی و زرد است، بویی همانند میوه و طعم کمی شیرین دارد؛ در آب و هوای گرمسیری آن مایع است، در لیتوانی، در دمای اتاق، سخت، و شبیه به مارگارین شود.این روغن حاوی مقدار زیادی از کاروتنوئیدها و منبع طبیعی فراوان از ویتامین E توکوفرول است.همچنین سرشار از مواد فعال زیستی است.
هسته های روغنی از هنگام برداشت تا بدست آمدن محصول نهایی (روغن) مراحل مختلفی را پشت سر می گذارند، مراحل اولیه شامل جداسازی هسته از خرما، پاک کردن هسته و آماده سازی هسته برای روغن کشی است که پس از این مراحل، روغن کشی از هسته انجام می شود. پس از طی این مراحل بر روی روغن خام بدست آمده مراحل مختلف تصفیه انجام می شود.
در بخش تصفیه مواد مختلفی از روغن حذف می گردد و در این مرحله بعضی از مواد مفید نیز به مقدار کم خارج می گردند این مراحل شامل خنثی سازی، بو زدائی، رنگ زدائی، هیدروژناسیون و فرآیندهای تکمیلی است.
آماده سازی هسته های روغنی: شامل قسمت های توزین، تمیز کردن، خرد کردن و واجد شرایط کردن هسته ها برای روغنکشی (پختن) پرک کردن ( فیلک کردن) است. اعمال خشک کردن و پوستگیری نیز میتواند بر حسب فرآیند و هسته هایی که روغنکشی میشود به این مراحل اضافه می شود.
۱ – تمیز کردن: در این مرحله هسته خرما از ضایعات و خار و خاشاک جدا شده و به صورت هسته بدون ضایعات در می آید.
۲– خرد کردن هسته : پس از جداسازی هسته، مرحله خرد کردن انجام میشود. بهترین راندمان و کیفیت روغنکشی زمانی بدست میآید که از هسته بندی با مش ۲۰ انجام شود. آزمایشات روغنکشی با استفاده از دستگاه سوکسله و حلال AW- 406 بر اساس ۱۰٫۱۶۷ AOAC صورت گیرد.
۳ -عمل پختن : برای سهولت در آزاد شدن چربی در فرآیند پرس مکانیکی، عمل حرارت دادن بکار برده میشود. رطوبت نقش مهمی در واکنش پختن و بدون رطوبت کافی عمل پختن به خوبی انجام نمیشود. آب یا بخار یا هر دو معمولاً برای افزودن رطوبت مصرف میشود.
روغن هسته خرما فواید درمانی و دارویی بسیاری دارد .یکی از خواص روغن هسته خرما درمان زخم معده است.همچنین به افرادی که از ریزش مو رنج می برند توصیه می شود که از روغن هسته خرما برای درمان استفاده کنند.جالب است بدانید که از روغن هسته خرما برای تهیه مواد شوینده خصوصا شوینده های بدن مانند صابون و شامپو استفاده می شود.روغن هسته خرما عمدتا از تری گلیسیرید چرب تشکیل شده که حدود ۸۰ درصد چربی های اشباع و ۲۰ درصد چربی های اشباع نشده دارد.روغن هسته خرما را می توان در تعدادی از محصولات، از جمله، مارگارین، روغن نباتی ، خامه، شکلات و بستنی یافت.
یکی از مزایای روغن هسته خرما نبودکلسترول در این خوراکی است؛ با توجه به ماهیت بدون کلسترول روغن های مبتنی بر سبزیجات و مارگارین، مانند روغن هسته خرما، تا به حال برخی از گمانه زنی ها وجود داشته که این نوع روغن ها و چربی سالم تر از کره است. با این حال، مارگارین حاوی چربی های ترانس می تواند به بیماری های قلبی منجر شود.روغن هسته خرما جایگزین مناسب برای گوشت خوک و کره در روند پخت و پز است و برای افراد مبتلا به کلسترول بالا و بیماری های قلبی مناسب تر است.
روغن هسته خرما حاوی ویتامین k است، ویتامین k یک ویتامین محلول در چربی است که در سلامت استخوان ها ضروری و به عنوان یک فاکتور انعقادی در خون مهم است.این در حالی است که شما به طور بالقوه می توانید ۶۷ درصد از کمک هزینه روزانه ویتامین k خود را از یک فنجان روغن هسته خرما، بگیرید هر چند بسیار توصیه به انجام این کار نیست.
در حالی که مزایای سلامت کلی روغن هسته خرما ممکن است، مزایایی باشد که توسط صنایع غذایی تجاری تبلیغ شده باشد، اما با توجه به شورای روغن نخل آمریکا، روغن هسته خرما در برابر اکسیداسیون مقاومت در دماهای پخت و پز بالا مناسب است، که جایگزین بهتری نسبت به دیگر روغن های گیاهی برای محصولات تجاری سرخ شده مانند پیراشکی، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده است.
روغن هسته خرما حاوی ویتامین A است که برای اختلالات چشم و دید در شب مناسب است.
روغن هسته خرما ویتامین E دارد که می تواند از چین و چروک جلوگیری کند.این ماده برای تقویت موها و کاهش ریزش مو مناسب است و باعث نرم شدن پوست می شود.
به طور کلی این ماده برای تغذیه نیزهم توصیه می شود اما باید دانست که دو نوع روغن هسته خرما وجود دارد یکی روغن گرفته شده از خود میوه خرما و دیگری روغنی که از هسته خرما استخراج می شود