یک تشییع باشکوه و یک نکته
در پی برخی بازتابها سخنرانی مدیرعامل خانه سینما در تشییع داریوش مهرجویی، محمد گبرلو متن یادداشتی را منتشر کرد.
پس از سخنان مرضیه برومند در مراسم تشییع پیکر داریوش مهرجویی و پس از آن پست اینستاگرامی مدیرعامل خانه سینما که با واکنشهایی در فضای مجازی روبرو شد، محمود گبرلو یادداشتی را در حمایت از برومنددر اختیار خبرگزاری تیتر اول گذاشت و نوشت:
«شجاعت و هوشمندی سرکار خانم برومند مدیرعامل خانه سینما و نماینده صنفوف سینمایی در انتخاب موضوع سخنرانیاش در مراسم تشییع مرحوم مهرجویی قابل تحسین و احترام بود. امیدوارم پیام اش را گرفته باشند!؟
او میتوانست به موضوع غزه و اسرائیل و صهیونیست، اصلا اشاره نکند و کسی هم نمیتوانست او را اجبار کند. مطمئن هستم علیرغم آنکه میدانست شاید با اعتراض برخی روبرو شود، هوشمندانه از موقعیت گسترده رسانهها و حضور اکثریت هنرمندان فاخر، از مجیدی تا فرمان آرا، استفاده کرد و به کسانی که هنرمندان را دور از جامعه میدانند و به هر بهانهای حمله میکنند پیام داد که اینان فقط آزرده خاطر شدهاند و دلخورند. و اگر این احساسات لطیف هنرمندان درک بشود، نه اپوزسیون هستند و نه پیرو بیگانه، بلکه دلسوزانه همراه آرمانها و ارزشهای جامعه و مردم هستند. فقط انتظار دارند بادرک روحیه خاص هنرمندان، شیوه برخورد ها متناسب با شرایط شان انتخاب شود، که کاملا منطقی است.
نباید انتظار داشت جامعه امروز، چشم و گوش بسته تبعیت محض داشته باشد. اقناع اهل فکر و نخبگان رسانهای یک اصل است، خانم برومند شیوه دیگری از این روش و سلوک را یادآور شد.
البته طبیعی است و شاید تعدادی از هنرمندان این نظریه را قبول نداشته باشند و شاید برخی از مردم هم قبول نداشته باشند که دیدیم در مراسم حاضر تعدادی هیاهو کردند، حتما در این جایگاه باید سعه صدر بیشتری داشت و نباید این تعداد اندک را به کل جماعت اهل سینما تعمیم داد.
نمونهاش مرحوم داریوش مهرجویی بود که باید بیشتر از اینها، مورد توجه، تقدیر و احترام حاکمیت و رهبران انقلابی و مذهبی قرار بگیرد؛ چون سینمای فاخر بعد از انقلاب اسلامی مدیون اوست، فیلم “گاو” او، با تایید امام راحل، آغازگر شروع تولیدات فاخر سینمای پس از انقلاب بود و اگر نبود فیلم او و تایید فیلماش، شاید جریان سینمای «اندیشهورز و متفکر ایران» راه نمیافتاد .
حتی اگر در مقاطعی دلخوریهایی ابراز کرد باز هم قابل تامل و احترام بود. فیلمهایی مثل پری، لیلا، هامون و… که سالها از تولیدش میگذرد باز هم برای تماشاگر امروز بسیار آموزنده، تربیتی و کاربردی است.
این هنر مهرجویی بود که آینده را دقیق پیشبینی میکرد.
ای کاش بجای تعطیلی سینماها در عزای او، فیلمهایش به نمایش در میآمد و یا تلویزیون هر شب با نمایش ویژه فیلمهایش را به تماشا می گذشت.
در این ایام که زنان و مردان غزه مظلومانه تکه پاره میشوند، یاد شهید قاسم سلیمانی افتادم که علیرغم آنکه نظامی بود و با سلاحهای نظامی سروکار داشت اما ارتباط با رسانه و نخبگان فرهنگ و هنر را هیچ وقت فراموش نمیکرد و به همین دلیل محبوب دلها بود.
تعامل ، گفتگو، اقناع دیگران راه حل امروز برای جذب حداکثری است.»
به گزارش تیتر اول، مرضیه برومند پس از سخنانش در تشییع داریوش مهرجویی، در پستی اینستاگرامی اینبار با رد جنگافروزی و تاکید بر اینکه «واژه جنگ را به اشتباه به کار برده»، بر دفاع کامل از مردم مظلوم غزه تاکید کرد.
انتهای پیام