موانع صادرات صنعت چاپ/ نوسازی ماشین آلات به کجا رسید؟
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی ایران با بیان اینکه مانع اصلی صادرات در صنعت چاپ هم در حال حاضر، مشکلات مربوط به تبادلات مالی است، قوانین نسنجیده از جمله در زمینه لجستیکی، بازگشت ارز و غیره را نیز از دیگر موانع صادرت عنوان کرد.
به گزارش تیتر اول، بابک عابدین در نشست خبری اظهار کرد: صادرات صنعت چاپ سال قبل حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود، اما ظرفیت بیش از این مقدار است. مانع اصلی صادرات هم در حال حاضر، مشکلات مربوط به تبادلات مالی است.
وی با بیان اینکه قوانین نسنجیده از جمله در زمینه لجستیکی، بازگشت ارز و غیره نیز از دیگر موانع صادرت است، تصریح کرد: برای مثال شرکتی که تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ میلیون دلار صادرات داشت، سال قبل بخاطر مشکلاتی که در زمینه قیمت گذاری گمرک و بازگشت ارز داشت، از لیست شرکتهای صادرکننده حذف شد.
عابدین با بیان اینکه اگر اعضا برای این نوع مراجعه کنند سعی میکنیم آنها را حل کنیم، تصریح کرد: یکی دیگر از موانع صادرات مربوط به واردات مواد اولیه است. چراکه اگر استانداردهای بحث پایداری در محیط زیست مربوط به کشورهای هدف را رعایت نکنیم، در بازارهای صادراتی شکست میخوریم.
وی با بیان اینکه اگر در مرحله اول محصولات خوراکی و دارویی و بعد صنعتی ساختار متناسب با محیط زیست نداشته باشند، مرجوع میشوند، گفت: چالشی که داریم این است که گفته میشود باید از مواد اولیه داخلی استفاده کنیم، در حالی که برخی از این مواد هنوز ملزم به رعایت استانداردهای بینالمللی نشدند و بنابراین امکان رقابت در بازارهای صادراتی از تولیدکنندگان گرفته میشود. بنابراین برای صادرات باید مواد اولیه مورد نیاز را وارد کنیم.
عابدین با بیان اینکه روند واردات مواد اولیه نیز طولانی است، اظهار کرد: همچنین تولیدکنندگان قصد دارند برای محصولات صادراتی از قوانین ورود موقت درمورد مواد اولیه وارداتی استفاده کنند، اما باید ضمانت نامه بانکی ارائه دهند که سرمایه زیادی لازم دارد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی ایران در ادامه در پاسخ به سوال تیتر اول درباره واردات ماشین آلات دست دوم، با بیان اینکه مشکلات ارزی باعث شده برای نوسازی ماشین آلات صنعت چاپ که از گرانترین ماشینهای صنعتی در جهان هستند، از ماشینآلات دست دوم استفاده کنیم، گفت: ناوگان چاپ مستقیم با تکنولوژی پیشرفت میکند و بنابراین استفاده از ماشین آلات دست دوم اتفاق خوبی نیست. هرچند ممکن است ضعف ماشینها را با خلاقیت جبران کنیم، اما به هر حال توان صادراتی ما را کاهش میدهد و روی بازار داخل هم اثر دارد. چراکه با توجه به ناتوانی چاپخانهداران در خرید ماشین آلات جدید، برخی تولیدکنندگان هم به این حوزه ورود کردند و چاپخانهداران را با مشکل مواجه کردهاند و با تداخل فعالیتهای صنفی و تولیدی مواجه شدهایم.
وی افزود: پیش بینی میشود صنعت چاپ و بسته بندی تا سال ۲۰۳۰ بیش از هشت درصد در دنیا رشد داشته باشد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی ایران در پایان گفت که سومین نمایشگاه آینده چاپ ایران در تاریخ ۲ لغایت ۵ مرداماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاهی ایرانمال برگزار خواهد شد.
به گفته وی در این نمایشگاه دورههایی در رابطه با هوش مصنوعی و تغییراتی که در صنعت چاپ ایجاد میکند و تکنولوژیهای جدید هم برگزار خواهد شد.
انتهای پیام