معرفی انواع سنسور Sensor – ماژول سنسور تماسی و غیر تماسی
اول از هر چیزی با تعریف معنی واژه sensor شروع کنیم : Sensor از کلمه sense به معنی حس کردن گرفته شده و سنسور (sensor) یعنی حس کننده یا چیزی که میتونه احساس کنه .
اما سنسورها چه چیزهایی رو حس میکنن؟
اگه بخوایم سنسورها رو شبیه سازی کنیم، میتونیم بگیم که سنسورها در اصل مثل گوش و چشم و بینی و حواس لامسه هر سیستمی هستن که میتونن هر تغییر فیزیکی و شیمیایی اطراف شون مثل فشار، دما، رطوبت، نور، کشش، حرکت و … رو حس کنن و این تغییرات رو به شکلی که برای ما قابل درک و تفسیر هست تبدیل کنن.
پس به عبارت دیگه سنسور ها وسیله ای هستن که یک پارامتری که ما میخوایم ببینیم / استفاده کنیم یا تفسیر کنیم رو به واحدهایی که میتونیم ببینیم / استفاده کنیم یا تفسیر کنیم تبدیل میکنن.
مثلا ما نمیتونیم به صورت میزان دقیق شدت نوری که به یه سطح میتابه رو تعیین کنیم، اما یه سنسور نوری میتونه شدت نور رو در واحدهایی مثل لومن که قابل درک و اندازه گیری هستن به ما نشون بده.
پس سنسورها داده ها رو به روش خاص خودشون که برای خودشون قابل درک هست می خونن و اون رو به خروجی ای که قابل درک برای ما هست تبدیل میکنن. جهت خرید جوی استیک صنعتی را از سایت ما به صورت عمده و تک بخرید
سنسور چیست ؟
معرفی سنسور های القایی
سنسور (sensor)یعنی حس کننده,و از کلمه sens به معنی حس کردن گرفته شده و می تواند کمیت هایی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و … را به کمیتهای الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل کند.سنسورها در انواع دستگاههای اندازه گیری، سیستمهای کنترل آنالوگ و دیجیتال مانندPLC مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد سنسورها و قابلیت اتصال آنها به دستگاههای مختلف از جملهPLC باعث شده است که سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه کنترل اتوماتیک باشد. سنسور ها بر اساس نوع و وظیفه ای که برای آن ها تعریف شده اطلاعات را به سیستم کنترل کننده می فرستند و سیستم طبق برنامه تعریف شده عمل می کند .
از فروشگاه بابا ادیسون دیدن کنید
سنسورهای بدون تماس
سنسورهای بدون تماس سنسورهائی هستند که با فاصله از جسم و بدون اتصال به آن عمل می کند مثلا نزدیک شدن یک قطعه وجود آنرا حسکرده و فعال می شوند. این عمل به نحوی که در شکل زیر نشان داده شده است می تواندباعث جذب یک رله، کنتاکتور و یا ارسال سیگنال الکتریکی به طبقه ورودی یک سیستم میگردد.
کاربرد این سنسورها در صنعت
1- شمارش تولید: سنسورهای القائی، خازنی ونوری
2- کنترل حرکت پارچه و …: سنسور نوری و خازنی
3-تشخیص پارگی ورق: سنسورنوری
4- کنترل سطح مخازن: سنسور نوری و خازنی و خازنی کنترل سطح
5- کنترل انحراف پارچه: سنسور نوری و خازنی
6- اندازه گیری سرعت: سنسور القائی و خازنی
7- کنترل تردد: سنسور نوری
8-اندازه گیری فاصله قطعه: سنسور القائی آنالوگ
محصولات ما به عنوان یکی از پرطرفداارترین برندها در رقابت بین شرکت های مختلفت به شمار می آید ، کیفیت بالا و قیمت سنسور دلایلی هستند که این مدل را پرفروش کرده است ، محصولات آتونیکس در گروه سنسور القایی آتونیکس ، سنسور خازنی آتونیکس ، سنسور نوری آتونیکس و … دسته بندی میشود که شما با توجه پروژه و نیاز خود میتوانید از طریق وب سایت اقدام به خرید سنسور نمایید.
مزایای سنسورهای بدون تماس
سرعت سوئیچینگ(قطع و وصل)زیاد: سنسورها در مقایسه با کلیدهای مکانیکی از سرعت سوئیچینگ بالائی برخوردارند، بطوریکه برخی از آنها (سنسور القائی سرعت) با سرعت سوئیچینگ تا KHZ)25( کار می کنند.
طول عمر زیاد: بدلیل نداشتن کنتاکت مکانیکی و عدم نفوذ آب، روغن، گرد و غبار وجرقه های حین کار و … دارای طول عمر زیادی هستند.
قابل استفاده در محیطهای مختلف با شرایط سخت کاری: سنسورها در محیطهای با فشار زیاد، دمای بالا، اسیدی، روغنی، آب و … قابل استفاده هستند.
عدم نیاز به نیرو و فشار: با توجه به عملکرد سنسور هنگام نزدیک شدن قطعه، به نیرو وفشار نیازی نیست.