مراحل اجرای سقف شیروانی فلزی
چرا اجرای اصولی سقف شیروانی اهمیت دارد؟
به گزارش شرکت ویلا شمال، نحوه اجرای سقف شیروانی یا شیبدار از این لحاظ مهم است که سقف های شیبدار از لحاظ نصب و اجرا بسیار سریع و در دسترس می باشند. سقف های شیبدار به دلیل تنوع بسیار زیاد، سازگاری با شرایط اقلیمی مناطق مختلف، داشتن ظاهری زیبا، نصب آسان، زمان پایین اجرا، پرت کم مصالح و وزن کم جهت پوشش سقف ساختمان ها در بسیاری از مناطق شهری و روستایی مورد استفاده قرار می گیرند.جهت خرید سقف شیبدار لطفا کلیک کنید
زیرسازی سقف شیبدار یکطرفه، دوطرفه، چند طرفه یا مخروطی به یک شیوه قابل اجرا نیست.
آموزش نحوه اجرای سقف شیروانی
یکی از اصلی ترین اجزای ساختمان سقف آن است که موجب هویت بخشی و زیبایی خانه ها می گردد. عوامل بسیاری مانند میزان باد، باران، رطوبت، موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما، نوع کاربری ساختمان، وزن و دیگر مشخصات فنی ساختمان می تواند در تعیین نوع سقف ساختمان ها تاثیرگذار باشد.
سقف های شیبدار در ایران به چندین روش اجرا می گردد و با توجه به نوع طرح معماری آنها باید زیرسازی مطابق با آن را اجرا نمود. به عنوان مثال زیرسازی سقف های شیبدار یکطرفه، دوطرفه، چند طرفه یا مخروطی به یک شیوه قابل اجرا نیست. نه تنها نوع ساختار سقف های شیبدار، بلکه نوع مصالح پوشش روی سقفها نیز در روش زیرسازی آن تاثیرگذار خواهد بود. در این مقاله نحوه اجرای سقف شیروانی را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
مروری بر مراحل اجرای استاندارد سقف های شیبدار
مروری بر مراحل اجرای سقف های شیبدار
نحوه اجرای سقف شیروانی اینگونه است که ابتدا باید نشیمنی مناسب جهت قرار گرفتن زیرسازی سقف شیبدار ایجاد نمود. برای این منظور دور تا دور فضای مورد نظر را بوسیله پروفیل فلزی و یا چوبی یک کلاف ایجاد می نماییم. این کلاف باید کاملا بوسیله اتصالات مناسب به اسکلت سازه متصل باشد تا در اثر نیروهای جانبی مانند باد از ساختمان جدا نشود. کلاف با توجه به وسط سقف، ارتفاع، طول دهانه و مصالح پوشش روی آن با پروفیل های متفاوتی قابل اجرا می باشد. مقاطع مورد استفاده کلاف را مهندسین محاسبه و تعیین خواهند نمود.
نحوه زیرسازی سقف های شیبدار شیروانی
پس از ساخت کلاف پیرامونی با توجه به نوع سقف شیبدار یک طرفه، دو طرفه، چند طرفه و یا غیره، ابتدا بلندترین دهنه مورد نیاز سقف ساخته شده و در محل مورد نیاز قرار داده می شود. سپس پروفیل های جانبی جهت ایجاد شیب سقف به پروفیل اصلی متصل خواهند شد. این امر تا پایان زیرسازی سقف شیبدار ادامه پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که فاصله پروفیل های فرعی سقفهای شیبدار با توجه به میزان نیروی وارد شده به سقف، طول پروفیل ها و مصالح پوشش سقف متغیر خواهد بود که عموما بصورت نقشه های اجرایی قبل از شروع به کار مشخص می گردد.
پس از تکمیل زیرسازی سقفها، پوشش اولیه روی آن را بوسیله مصالح متناسب با پوشش نهایی کاور می نماییم. این مصالح پوششی می تواند از جنس فلز مانند ساندویچ پنل، توری به همراه پشم شیشه، چوب ورق osb و یا مصالح دیگر باشد. نکته بسیار مهم در این نوع پوشش ها برآورده کردن نیازهای مورد نظر است. به عنوان مثال در صورتی که پوشش نهایی سقف شیروانی از جنس ورق های فولادی باشد، باید پوششی بر روی سازه زیرسازی اجرا گردد که بتواند عایق دمایی و رطوبتی را تا حدودی ایجاد نماید
همانطور که میدانید مهم ترین اجزای هر بنایی سقف آن بنا است که طبق شرایط اقلیمی بعضی مناطق و همینطور جهت زیبایی در برخی موارد از سقف شیبدار استفاده میشود.
امروزه انواع مختلفی از سقف ها وجود دارد مانند سقف گنبدی ، سقف صاف و سقف شیبدار.
در بین انواع ذکر شده سقف شیبدار طرفدار بیشتری دارد زیرا این سقف در تمام شرایط آب و هوایی چه گرمسیری و چه سردسیری مناسب است.
در ادامه ی این مطلب با همدیگر به بررسی مراحل میپردازیم.
در ایران با توجه به نوع طراحی معماری نوع زیر سازی هم با یکدیگر متفاوت است و روش یکسانی ندارد.
به عنوان مثال بخواهیم نام ببریم سقف های شیبدار یک طرفه ، دو طرفه و چند طرفه حتی با توجه به نوع پوشش سقف شیبدار خود زیرسازی متفاوتی با هم دارند .
با این تفاسیر مراحل اجرای سقف شیبدار را به صورت کلی مراحل یکسانی دارد را نام برده و به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.
مراحل اجرای سقف شیبدار
- آهن کشی سقف شیبدار : برای اجرای آهن کشی سقف شیروانی حداقل شیب مناسب جهت آب بندی سقف 32 درجه میباشد..
پس از جا گذاری و قرار دادن ستون ها و خرپا ها نوبت به اجرای فریم کشی پروفیل ها میرسد.
از پروفیل های 30 * 60 با فاصله 70 الی 80 سانتی متر استفاده نمود. باید توجه نمود که افزایش این فواصل بستگی به سازه دارد که میتوان آن را تغییر داد.
- بعد از مرحله آهن کشی عایق بندی سقف اجرا میشود از قبیل توری مرغی ، پشم شیشه ، کارتن پلاست و پشم سنگ
جهت نصب عایق در ابتدا توری مرغی رو سقف بسته میشود جهت نگه داشتن عایق پشم شیشه و پشم سنگ در مواردی مانند سالنهای مواد غذایی و یا دامداریها که احتیاج به شستشو دارن به جای توری مرغی از کارتن پلاست استفاده میگردد.
- پس از عایق بندی سقف اجرای ورق های شیروانی فلزی از قبیل گالوانیزه رنگی طرح سینوسی ( کرکره ) ، طرح ذوزنقه و طرح سفال و انواع تایل ها
ورق های شیروانی را به صورت طولی برش می دهیم . بهترین وسایلی که برای برش ورق شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد دستگاه فرز است .
دستگاه فرز: سریع ترین وسیله جهت برش ورق ها می باشد. و همچنین جهت جلوگیری از زنگ زدگی ورق ها ، لبه های برش را رنگ می کنیم .
- مراجل اجرای نصب ورق سقف شیروانی
نصب ورق ها را مستقیما بر روی قسمت افقی روی شاهتیرها یا ستون که به خرپاهای پشت بام وصل شده اند قرار دهید و از لبه بیرونی ورق ها شروع به گذاشتن کنید.
انتهای هر قسمت را با نوار چوب یا پلاستیک می بندیم . این روش برای جلوگیری از ورود باد و باران و گرد و خاک می باشد.
ورق ها را با پیچ مخصوص شیروانی محکم کنید. از پیچ های 10*5.2 سانتی متر و واشرهای پلی کربنات استفاده نمایید.
این کار را بر روی سقف تا زمانی که کاملا پوشانده شود انجام دهید. ورق بعدی را به اندازه 5.5 سانتی متر بر روی ورق کناری اورلپ کنید.
اگر سقف شما شیب دو طرفه دارد این مراحل را برای طرف دیگر نیز اجرا کنید و یک کلاهک روی قسمت مشترک قرار دهید.
انتخاب ورق شیروانی سقف
جنس ورق شیروانی مورد نظر خود را می توانید بر اساس نوع نیاز سقف شیبدار انتخاب کنید. انواع ورق شیروانی از قبیل پی وی سی، فایبرگلاس یا فلزی
هرکدام از این محصولات دارای مزایا و معایبی می باشند که به شما در امر پوشاند سقف کمک می کند.
مزایای نوع PVC شفافیت آن است که باعث عبور نور در طول روز به داخل می شود .
نوع پی وی سی نسبت به فلزی ارزان تر و سبک تر است.
از معایب این نوع ورق ها این است که به اندازه ورق کرکره فلزی بادوام نمی باشد و در مقابل وزش باد شدید ممکن است به راحتی از بین برود.
ورق شیروانی فلزی یکی از بادوام ترین ورق می باشد .
این محصول مقاومت بسیاری داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در مقابل خوردگی مقاوم بوده و طول عمر آن در حدود 100 سال است .
در هنگام بارندگی دوام بیشتری نسبت به ورق پی وی سی داشته، در برابر پوسیدگی مقاومت می کند.غیر قابل احتراق بوده و در مواردی هزینه زیادی نیز در بر خواهد داشت.
شما می توانید با توجه به منطقه جغرافیایی و بودجه مورد نظر نوع ورق شیروانی مناسبی را انتخاب نمایید
منبع : کینگستون